Vettel, 'İnanılmaz' Pole'ün Ardından Çok Mutlu

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, İtalya Grand Prix’si sıralamalarında elde ettiği pole pozisyonu başarısının ardından duygularını ifade etmekte zorlandı. 21 yaşındaki Vettel, Fernando Alonso’nun rekorunu beş ay farkla kırarak F1’de pole pozisyonunu elde eden en genç pilot olarak tarihe geçti. Bu sonuç aynı zamanda toro Rosso takımının da ilk poz pozisyonu başarısı oldu.

Vettel, sıralamalar sonrasında, "İnanılmaz, harika. Mühendislerimle yağmur olursa pole pozisyonuna gideceğimiz konusunda şakalaşıyorduk. Şartlar bugün oldukça zorluydu. Yağışla birlikte ne umacağını asla bilemiyorsun. Ascari’de çok fazla su birikintisi vardı ve kızaklama yüzünden aracın kontrolünü kaybetmediğim için şanslıyım."

"Pole’de olmayı hayal etmiştim. İki İtalyan takım var, birçok insan büyük olanı biliyor ama küçük olanı Scuderia Toro Rosso’yu da artık tanıyacaklar."

"Ne söyleyebilirim ki? Bir gün F1 aracı kullanmak benim rüyamdı ve sonra da hedefim pole pozisyonu için mücadele dip yarış kazanmaktı. Beklemediğim bir gündü. Formula1’in bir parçası olmak, harika, inanılmaz hiseettiriyor ve bu pilotlara karşı mücadel etmek harika."

Vettel’in takım arkadaşı Sebastien Bourdais de Toro Rosso için büyük bir başarı elde etti ve dördüncü sıraya yerleşti.


Yorumlar

  1. Valla helal olsun. Bu çocuk her takımda uçabilitesi olan biri, ki biz buna McLaren kullandırsak kimse durduramıcak.

    Bir 4 sene sonra büyük ihtimal dediğim.

  2. elif çivici avatarı

    baby schumi:Dgerçekten çok güzel iş yaptın wettel dewamı gelir gibi gözküyor bence sen redbull u bırak kal toro rosso da hem ferrari motorlu mis gibi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir