Honda Patronları Melbourne’deymiş!

yazar:

kategori:

Honda’nın yeni Formula 1 patronu Yasuhisa Arai ve ekibin teknik şefi Kazuo Sakurahara’nın Albert Park padoğunda olduğu ve F1’den kişilerle temas halinde oldukları ortaya çıktı.

Patronlar sivil giyimle padokta bulunarak 2015 yılında McLaren ile girecekleri serinin durumu hakkında ön fikir edinmeye çalıştılar.

Arai kendi V6 turbo motorlarının gelişimi hakkında konuştu: “Başlarda V6 programımızda bazı zorluklar yaşadık, ancak şu an gelişim düzeyimizden çok memnunuz.”

Arai kazanmak zorunda oldujlarını da vurguluyor: “Kazanamıyorsanız yarışmanın hiçbir anlamı yoktur. Bu yüzden kazanan bir takımla ortaklık kuruyoruz.”


Yorumlar

“Honda Patronları Melbourne’deymiş!” için 9 yanıt

  1. Ferrari sanki artık f1 de sıradanlaşmaya şumiden önceki o kısır döngüye doğru yol almaya başladı niye bunu yazdım mercedes bu kurallarla ve parasal gücüyle ve teknik ekibiyle önde olacaktır hondada mc larenle güçlü bir birliktelik oluşumu içinde ve güçlü olacağıda belli ve bence tamamiyle kişisel tahminim seneye vettel büyük olasılık neweyle birlikte buttonun yerine mclaren hondaya geçebilir ferrari ve mercedes koltuklarının 2-3 yıl daha dolu olduğunu düşünürsek kaldıki vettel bu ferrariye gelmez renodada durmaz…

  2. diğer üreticiler su an gelişim filan yapamıyorlar, motorlar bu sene için kilitlenmiş durumda ama honda istediği gibi gelişim yapabiliyor değil mi??
    yani anladığım diğer takımlar kaynaklarının hem bu sene hem gelecek sene için geliştirme ye ayırmak zorunda, değil mi??

    1. McLarenForever avatarı
      McLarenForever

      Honda şuan F1 de değil o yüzden gelişim serbest. seneye şubat ayına kadar motoru geliştirebilirler. ister dyno,ister eski bir honda veya McLaren aracı kullanırlar.eski araç üzerinde test gerekli olmayabilir. bildiğim kadarı ile mercedes, ferrari gibi motoru başka bir araç üzerinde test etmedi bile. sadece dyno ile yaptı adamlar. mercedes teknoloji olarak gerçekten çok ileride. Honda’nın V6 turbo konusunda tecrübesi malum. indy car motorlarıda V6 turbo ve oraya motor üretiyorlar. iyi iş çıkaracaklarına inanıyorum.fazlasını bekliyorum ama en kötü ihtimalle mercedes kadar olur. önlerinde yeterli geliştirme süresi var. artı bu sene McLaren dan alacakları datalar çok yardımcı olacaktır. yakıt sarfiyatı,tork eğrisi,soğutma gereksinimleri vs… artı 3 motor üreticisinin motorlarını dış görünüş olarak biliyorlar. üreticilerin pist üstüne çıktıklarında en çok hangi sorunun baş ağrıttığını iyi biliyorlar. herzaman söylediğimiz gibi, 1 yıl geç girmenin iyi yönleri olduğu kadar olumsuz yönleride olacaktır.zaten kendileride böyle söylüyor.

  3. Honda büyük bir hırsla geri dönüyor anlaşılan. efsane ikili umarız bir çok efsane sonuca imza atacaktır.

  4. Her yarış gelsinler 🙂

  5. Mercedes’in motor datalarını çalmak için piste gelmişlerdir…

    diyecek birini biliyorum.

    1. Piste bunun için gelmelerine gerek yok.

  6. bravo sakurahara, biz size güveniyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir