Red Bull, Sıradaki Büyük Gelişmeyi Renault Motorundan Bekliyor

yazar:

kategori:

Red Bull takımı, 2014 Formula 1 aracında performans anlamında büyük adım atabilmesinin şu an için Renault’a bağlı olduğunu düşünüyor.

Testlerde büyük sorunlar yaşayan Red Bull, sezonun ilk yarışında Daniel Ricciardo ile diskalifiye olmadan önce 2. olarak büyük sürpriz yapmıştı.

Christian Horner “Sorunların % 90’ı yazılım ve ERS’nin motor ile çalışmasına bağlı. Bu yüzden çok büyük gelişim alanı var.”

“Aracın sürüşü ve tork gücü büyük ölçüde kısıtlı olunca bu düzlük hızını da etkiliyor.”

“Çok fazla gelişim kaydetme şansımız var. Milton Keynes’teki mühendislerimiz ile Viry’deki mühendisler, bu durumun üstesinden gelmemiz için çalışıyorlar.” dedi.

Ancak Horner, Mercedes’in mevcut avantajının farkında olduklarını söylüyor.

Horner “Şu anda ortalama 1 sn hızlı olduklarını söyleyebilirim. O kadar süre bulmamız lazım.”

“Yarışı kontrol altında tuttular. Tam performans kullanmadıklarına eminim.  Şu anda en azından bir saniye ceplerinde bulunuyor.”

“Williams’ın da çok hızlı olduğunu görebilirsiniz. Temiz bir yarış çıkarırlarsa onlar da önlerde olurlar.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull, Sıradaki Büyük Gelişmeyi Renault Motorundan Bekliyor” için 6 yanıt

  1. Sezon öncesinde durumları umutsuz görünüyordu. Başlarda inanmasam da gerçekten yazılım sorunları varmış. Yoksa asla çözemezlerdi. Blokta sorun yoksa yavaş yavaş da olsa gelişeceklerdir. Ama bir kez geride kaldılar. Görece halen ikinci Bahreyn testlerinin başındalar.

    1. Motor haritalandırma ve yazılım algoritmaları hakkında oldukça farklı geri dönüşler alınabilmektedir.

      Genelde çoğu izleyici F1 deki araçların %90 oranında üzerindeki sistemin çalışmasını sağlayan yazılımlardan habersizlerdir.Bu yazılımlar sayesinde motora giden yakıt akış miktarından tutun bir çok parametre yazılımların içerisinde bulunan döngüler sayesinde gidebilmektedir.Esasında burda motor gelişiminden çok üstünde koşan yazılımın kaliteli olması daha önemlidir.

      Mercedes ve Mclaren(ki eskiden öyle idi şu an bilemiyorum) bu konuda SAP modülleri üzerinden Oracle veritabanı kullanarak motor ve sistem yazılımlarını araçlarına entegre etmektedir.Tabi bunun üzerinde kullanılan sistemde Linux benzeri bir sistem olduğundan bu yazılım üzerinden kodlardaki bir hata bütün yarışı mahvedebilmektedir.O yüzden esasında motorun yanında bunu çalıştıran ve ihtiyaçlara cevap veren yazılımın koşulmasıda esasında en sıkıntılı taraftır.

      Redbull şu an üstünde koşan yazılım parametrelerinde belli döngüleri hatalı hesapladığı için motor ve sistemlerden tam verim alamamakta o yüzden aten programcılar harıl harıl bu motor haritalandırma ve doğru çalışmasını sağlayacak parametreleri düzenleme peşinde.

  2. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    valla şunu söliyim ucu gelişime en açık motor Renault motoru Ferrari ve Mercedes’e nazaran zaten geçenlerde sölemişlerdi yazılım için günde 18 saat çalışıyoruz ERS’nin motorla sağlıklı çalışmasını düzeltebilrlerse sanırım yine zirveye oynayan RrdBull geri gelecektir ama bizimkiler becerirmi bilmiyorum(ferrari)

  3. moto gp hangi kanalda ? nerden izleye biliriz ?

    1. Dsmart 77 kanalda kardeşim.

  4. Allah Redbull ve Renaultun yazılım departmanına sabır versin işleri bu konuda epey zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir