İtalya GP – Sıralamalar Sonrası Ferrari

yazar:

kategori:

Felipe Massa: "Çok zor bir sıralamaydı ama genel olarak memnunum. Daha iyi olabilirdi ama daha kötüsü de olabilirdi. Şampiyonada mücadele ettiğim rakiplerimin önündeyim ve iyi bir pozisyondayım. Bugün, özellikle ikinci seansta, şartlar oldukça kritikti, özellikle belirli noktalarda kızaklama tehlikesi vardı ve görüş seviyesi çok düşüktü. Trafikte durum daha da kötü oluyordu. Yine de tur zamanlarımı geliştirebildim ve son seansa kaldım. Yarın, mümkün olduğunca yukarıda olmalı ve puanlar almalıyım. Çok zor bir yarış olacak ama rekabetçi aracımıza güvenebiliriz."

Kimi Raikkonen: "Söyleyecek çok az şey var ve ben kesinlikle bu sonuçtan memnun değilim. Şartlar hâlâ iyiyken ikinci seansta tur atamadım ve sonra yakalamak mümkün değildi.  O turda, pistin üzerinde çok fazla su birikintisinin olduğu Ascari’de dışarı taştım. Bu da bir sonraki seansa kalmama engel oldu. Şimdi, çalışmalı ve ideal olmayan bu durumdan mümkün olan en iyi sonucu çıkarmalıyız. Yedinci çizgiden başlamak tehlikeli olabilir çünkü ilk şikanın girişi çok karışık olacak ve diğer araçlara temas etmek orada çok kolay. Kuru havada, araç çok iyi çalışıyor ama yağmur olursa, benim gibi geriden başlayanların şansı olur."


Yorumlar

  1. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    massa pek iyi değil ne demek yaw adam elinden geleni yaptı…daha ne yapsın.. en azından takım arkadaşı kimi ilk 10 a giremezken yaptı bunu….

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    aydemır pardon ya.haklısın.o kadar seyrettıgım yarıs.3 dıyecegıme 4 demısım pardon.yanı bırdaha neden olmasın

  3. ogun savaş avatarı

    Yağmurda bi kez daha gördükki massa pek ii deil.Tabi yarış ayarlarınıda göz önüne almak lazım.kimi ve lewis geç çıkmakla 14-15 olarak onlarıda tebrik etmek lazım =) yarın kuru havada bol bol geçiş izleyebiliriz.Yağmur üstüne ayar yapan takımlara rahat rahat geçerlerken özellikle 😀

  4. samet demirel avatarı
    samet demirel

    aydoğan bu yarışı biliyorum efsane yarışlarından biridir gilles in (her yarışı öle ama :D) turbo motorlu renault lu rene arnoux u arkasında tutmayı başarmıştı ve dikkat etmişsindir hiç düzlükte yer değiştirmiyo yane onlar bunu sorun etmiyolar adamlar hava koridoruna girmesine izin verio yavaş olmasına rağmen son senelerde böle bişi var mı adam hava koridoruna girmesin diye hemen yer değiştiriyolar ayrıca kapışmada süper arada dışarı da çıkıyolar bu bana 07 fuji de massa kubica çekişmesini hatırlattı

  5. erdal Raikkonen geçen sene fujide 3. oldu son 2 tur hem Kovalainenle Raikkonen mücadelesi hemde Massa Kubica mücadelesi çok iyiydi. Zamanın Gilles Villeneuve ile Arnoux mücadelesi gibiydi.

    http://www.dailymotion.com/relevance/search/gilles%2Bf1/video/xy63w_gilles-villeneuve-vs-arnoux_auto

    şu videoyu izlemeyenler izlesin ve yarıştan hemen sonra Gilles ile Arnoux birbirlerine coşkuyla sarılmışlar.

    Yarın Raikkonen, Hamilton , Massa, Kubica yarış dışı kalmazlarda güzel bir yarış izleriz inş.

  6. elif çivici avatarı

    nakajıma varsa şimdiden unutun yarışı:D

  7. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı nın yarısı olacak ınsallah.gerıden baslamak ona gore olmustur hep.bırılereını gemek bırılerıyle mucadele etmek onun yarıscı ruhında var.sonuc ne olursa olsun ben kımı hamılton ve massa nın kaza yapmasını ostemıyorum.gecen sene yagmurlu fujı yarısına sondan baslamıstı raıkonen ve 4.olmustu.ıkı tur daha olsa kova yı gecıp podyum yapacaktı.o yarısta massa son turda kubıca ıle muhesem bır ucadele y gırmıs ve 6.olmayı son vırajda almıstı.ben boyle yarıslar ıstıyorum.sonucun onemı ondan sonra gelır .

  8. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    Yarın ne olacağını kimse bilemez .. Kovalainen iyi massa fena değil. Ama Raikkonen ile Hamilton arkada ne yaparlar önemli , hamiltonun arkalardayken hata yaptığı aşikar bunun yanında Raikkonen tam bir muamma bakarsın yarışta alır götürür .. Go Ferrari Go ..

  9. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    evet 0.3 gerideydi massanın hemde 1 tur hafifti… 1 tur = 0.160 olduğuna göre
    0.470 daha iyi yapması gerekmiş… artık hatamı orası bilinmez…

  10. tolga soydan avatarı

    hata yaptım demişti ama yinede büyük bi fark.hatada bu kadar zaman kaybettimi bilemycm

  11. kimi'nin sıralama sorunu belçika'da da aynen devam etti aslında. ağır olan felipe 2. sırada başlarken kimi daha hafif olmasına rağmen 0,310 saniye farkla 4. sırada bitirmişti sıralamayı.

  12. bence kimi belçika gp de sıralama sorununu halletmişti burdaki sorun ise tüm pilotlarda yarın güzel bir yarış bizi bekliyor:)

  13. Bu aralar kötü startlar alan sürekli sıra kaybeden Kimi bu kötü start gidişi burada durdurmalı yoksa Hamilton affetmez.

  14. işte yarınki havaya bağlı eğer daha kuru bir hava olursa pistin kirli tarafından kalkıcak:)
    yine aynı olursa zaten her yeri sel basmıs gibi:)

  15. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    kirli taraf temiz taraf kalmadıki bütün heryer aynı… yağmur silip götürdü hepsini:D

  16. yarın hava ne olur bilmem ama kimi gridin kötü tarafından kalkıcak o yüzden lewisin kimiyi yakalayacağını düşünüyorum sc'nin girmesi ve kazaların olması büyük bir ihtimal ama massa çok kârlı çıkıcak bu yarıştan kazaya kurban gitmezse..

  17. bu arada bence felipe adına sıralamanın kırılma anı 2.senasta bu 10.luğu alırken attığı turda, ascari virajı çıkışında (raikko ve hami'nin sorun yaşadığı yer)aracın arkasını süper bir kontrayla toplayıp turuna zarar vermemesiydi. elbette zaman kaybettirdi ama yine de kubica'yı 10.luktan aşağı düşürmeye yetti ve son seansa kaldık.. bravo felipe.

  18. burak böcek avatarı

    sankı raıkkonen ve hamılton bırbırınden kurtualmıcak.bu adamların kaderı mı bu.yıne bı cebelleşme olmasa:)ıntıkam atesı falan doguyormus ıclerıdne saka tabı:)ama cok krıtık bırbırtlerını geçme cabaları harıka olabılır

  19. raikkonen-hamilton ilk viraja kadar arka arkaya veya yanyana gelirlerse (ki öyle gözüküyor) ikisi de sinirlerine hakim olmalı. raikko geçen yıl ilk virajda hamilton'un felipe'nin arkasına vurduğunu hatirlamalı. ayrıca hamilton'un bu yıl geriden başladığı 2 yarışta (bahreyn ve magny-cours) nasıl panik ve sinirle sürdüğü de malum. tabi arkadaşın da dediği gibi kamikazeye de dikkat.

    felipe için işler daha iyi gidiyor. her ne kadar 6. lık ideal pozisyon olmasa da , hem rakiplerin geride kalması, hem de şartları belli olmayan bir yarışta kazanmak için yeterli bir pozisyon. bir kaç pozisyon daha kazanabilmek için soğukkanlılığını kaybetmediğini görmek güzel.

  20. ecrin deniz avatarı

    büyük ihtimalle temaslar yaşanacak belki de kaza olur… umarım kimi bunlardan etkilenmez. bulunduğu sıralama hiç de iç açıcı deil…

  21. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    yarında yağmur olursa kazanma şansımız kesinlikle yok… belki kuru havaya ayarlar daha yatkındırda zafer için savaşabiliriz… Start çok önemli olacak…

  22. ilk şigan karışık olcak ve arkalarında nakajima olucak. gerçekten ürkütücü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir