Lauda, Motor Sesinin Arttırılması Önerilerini Tuhaf Buluyor

yazar:

kategori:

Niki Lauda, Formula 1 motor üreticilerinin motor seslerini hemen arttırması yönünde gelen isteklerin tuhaf olduğunu söylüyor.

Avustralya yarışının ardından Formula 1 dünyası, yeni motorların sesi karşısında büyük hayalkırıklığı yaşıyor. Bernie Ecclestone dahil bir çok isim böyle sessiz Formula 1’in kabul edilemeyeceğini söylüyor.

Pat Symonds “Benim için yarışın en heyecanlı anı startıdır. 22 sürücü motorlarının devirlerini yükselttiğinde bu benim hoşuma giderdi.”

“Genel olarak sesten şikayet edemem ancak Melbourne startı biraz sessiz göründü.” dedi.

Lauda “Motor sesi konusundaki tartışmalar tuhaf. Bunu artık değiştiremezsiniz.”

“5 sene önce herkes turbo motor istediğini belirtti ve bu yüzden turboyu egzozdan önce koyduk.”

“Farklı bir sesi var, bunu her çocuk bilir. Turboyu alırsanız artık hibrit ses hiç olmaz.”

“Bu duruma alışmamız lazım.” dedi.


Yorumlar

“Lauda, Motor Sesinin Arttırılması Önerilerini Tuhaf Buluyor” için 6 yanıt

  1. formula1 hız olduğu kadar ses sporu olduğu bir geçek yalnı işe tekdüze bakmak doğru değil hele ki araçların kalbi denen şeyin ciddi bir değişime uramasıyla ki doğru bulmuyorum ozaman yakıt akışına sınırlama getirmesinler bütün sorunlar çözülür tabi bahsettiğiniz sorunlar şimdiki durum bir emekleme sayılır kabul edin veya etmeyin f1 sıradan bir spor değil eminim bunu çevreciler de izliyordur.temennim biraz sabırlı olunması

  2. “5 sene önce herkes turbo motor istediğini belirtti ve bu yüzden turboyu egzozdan önce koyduk.”

    Adama bak..f1 onun sanki he..Hacım bu yaşa geldin hala uğraşıyorsun git balık falan tutsana..Dingin denizlere yatınla açıl falan ne işin var yağın pisin içinde hala 😀

  3. bunayanların saçma yorumları

  4. Yaşın gereği artık sesi kaldıramıyor olabilirsin yaşlı kurt, ancak biz bu seslere aşığız, takımların sesleri artırmak için bir çözüm bulmaları gerekiyor. Herkes hemfikir, kurt muhalefet.

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Çift egzoz olması işinize gelmiyor çünkü Laudacım

    1. Bu durumdan önceden haberdar değilse bütün takımlar motorlarını yeniden geliştirmek zorunda.Çift eksozlu şahin değil bu.Neredeyse motoru baştan yapmak gerekecek.
      Eclestone devrin artırılabileceğinden de bahsetti.Anlık olarak 100 kg/saat limiti nedeniyle çok fazla bir şey değişeceğini sanmıyorum.Silindir devre dışı bırakma olayını ve anlık yakıt tüketim limitini kaldırmalılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir