Dennis: Malezya’da Yarım Saniye Daha Hızlı Olacağız!

yazar:

kategori: ,

McLaren Malezya GP’sinde daha hızlı olmayı hedefliyor, ancak bunun Mercedes’i yakalamaya yetmeyeceğinin de farkında.

Woking kökenli takım şu an markalar şampiyonasına liderlik ediyor.

McLaren Grup CEO’su Ron Dennis takımının önlerdeki mücadeleye hızlı bir dönüş yaptığından emin.

“İstediğimiz mümkün olduğu kadar kısa bir sürede kazanan bir takım olmak. Eğer kazanamıyorsanız olmak istediğiniz yerde değilsinizdir.”

“Bu durumda soru şu; öndekileri nasıl yakalarız ve bunu ne kadar hızlı yapabiliriz? Ve hangi adımlar atılmalı?”

“Bu okyanus aşırı yarışlar aracı geliştirme hızınızı düşürür, ancak yine de elimizden gelen en iyisini yapacağız.”

“Önümüzdeki yarışta çeşitli sebeplerden dolayu yarım saniye daha hızlı olacağımızdan eminim. Ancak bu amacımıza ulaşmak için yeterli olmayacak. Bizi kovalayan takımlar üzerinde baskıyı sürdürmeliyiz.”

Dennis Mercedes’in sadece sıralamada aşırı güçlü olduğuna inanıyor.

“Rekabet düzeyleri sadece sıralamalarda belirgin. Herkesten net 1.5 saniye fazlaları olduğu açık. Buna yaklaşmak büyük mücadele, ancak imkansız değil.”


Yorumlar

“Dennis: Malezya’da Yarım Saniye Daha Hızlı Olacağız!” için 12 yanıt

  1. disiplin ve dennis öylemi gördük onun disiplin kabiliyetini 2007 yılını iç etti vede maskara…

  2. Özlemişiz seni BIG BOSS…

  3. Bu adamı gram sevmememe rağmen, adam tam patron abi. Ben bile gaza geliyorum bunu dinlerken.

    1. Ferrari’ye de böyle patron gerek, değil mi?

      Domenicali Whitmarsh gibi, sakin kalanlar sevilmiyor.

      1. Ferrari’ye Jean Todt bile yettiyse, bu adam gibisi uçurur.

  4. Net bir mesaj. Kime olduğu da çok açık.

  5. Dennis ; Malezya’da yarım sn’ye daha hızlı olacağız.
    Kulağa çok güzel geliyor 🙂

  6. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    “Rekabet düzeyleri sadece sıralamalarda belirgin. Herkesten net 1.5 saniye fazlaları olduğu açık. Buna yaklaşmak büyük mücadele, ancak imkansız değil.”

    Ron’a katılıyorum. Mercedes aracı geçen senelerde olduğu gibi tek tur performansı güçlü olan bir araç bence de. Ayrıca geçen senelerde de karakteristik olarak soğuğu daha seven bir araçtı. Sıcak pistlerde diğer takımlara daha yakın olacaklarını düşünüyorum. Avustralya’daki antrenmanlarda hatta Bahreyn’de sıcaklık arttıkça (Mercedes bir şeyler saklamadıysa eğer) farkın azaldığını gördük. Bence Avustralya’dan çıkarabileceğimiz en önemli sonuç 3 motor üreticisinin de aşırı bir şekilde yavaşlamaya gerek kalmadan çok yakıt tüketilen bir pistte yarışı tamamlayabilmesiydi. Ki bu mücadelenin yakıt tüketiminden ziyade dayanıklılık ve lastik kullanımına bağlı olarak seyredeceğini bize gösteriyor. Malezya ve Bahreyn gibi sıcak pistlerde de durum Avustralya gibi olursa Mercedes dominasyonundan söz edilebilir. Şahsen Mercedes’in dayanıklılık konusunu çözse bile kronik lastik kullanımı probleminin tekrar nüksedeceğini düşünüyorum. Avustralya’da daha serin koşullar ve diğer değişkenler sebebiyle böyle bir durum olmuş da olabilir. Malezya yağmurlu olmazsa daha net bir tablo görebiliriz herhalde.

    Ama şurası da ayrı bir mesele Mercedes dominasyonu olmasa bile rakibi muhtemelen Redbull olacak gibi görünüyor. Mclaren de bir şeyler yapacak gibi. Williams’ın durumunu gelişim yarışındaki performansı belirleyecek. Ferrari’nin problemi denge ve elektronik fren gibi problemlerden ibaretse muhtemelen çözeceklerdir. Yok eğer motor gerçekten güçsüzse ya da söylentiler doğru olup 18 kg gibi bir fazla ağırlık söz konusu ise tek tutunacakları dal diğerlerinin kırılgan bir yapıda olup 5’ten fazla motor kullanıp ceza almalarıdır ki bu yarışlarda olmadıkça bir işe yaramaz (Son sıradan da başlasalar rahatlıkla tırmanabilecekleri için – ki Bottas’ı gördük) En azından Bahreyn yarışında Mclaren , Williams ve Redbull’la mücadele edebilen bir Ferrari göremezsek eğer bu sene de havlu attığımızın resmi demektir. Malezya yarışını muhtemelen daha sıcak koşullarda gerçekleştirileceği için sabırsızlıkla bekliyorum.

  7. şu red bull gerçekten güzel araç. renkten kaybediyor sadece.

  8. Ferrari : Malezyada 1 sn daha yavaşlayacağız
    UYARI: Lütfen tahminlerinizi hazırlarken ferrari hakkında dikkatli tahminlerde bulunun .

    1. Hiç belli olmaz orası ne demişler ummadık taş baş yarar.

  9. Takımın başında olduğun müddetçe getireceğini disiplin ve özveri bunu sağlayacaktır. Sabırsızlıkla dayanıklılığı bozmadan hızlanmayı bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir