Ricciardo Başarıya Artık Daha “Aç”

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo Avustralya GP’sinin ardından elinden alınan ikincilikle birlikte başarıya artık daha aç.

Red Bull geçen senelerin aksina kış testleri boyunca yavaş bir görüntü çizerek dayanıklılık problemleri yaşamıştı.

Avustralya GP’de ise Daniel Ricciardo çok iyi bir performans gösterek hem sıralama turlarını hemde yarışı ikinci sırada bitirerek sezona podyum ile başlamıştı.

Yarıştan sonra yapılan incelemelerde izin verilen maksimum 100 Kilogram yakıt akışı hızının Red Bull tarafından aşıldığı anlaşılmış, bunun sonucunda da Ricciardo yarıştan diskalifiye edilmişti.

24 yaşındaki pilot yaşanan bu olayların motivasyonunu bozmadığını aksine kendisini başarı daha aç hale getirdiğini söyledi.

“Albert Park’ta podyumu kaybetmem beni daha aç hale getirdi. Melbourne’de yeniden podyuma çıkabiliriz. Bunun için iyi bir şansımız var”

“Kış testleri boyunca performanstan ziyade dayanıklılığa önem verdik. Melbourne’de ise ilk defa ayarlar üzerinde çalıştık. Hem ıslak hem kuru zeminde çok rekabetçiydik ve bu bizi çok şaşırttı. Önümüzdeki birkaç yarış içerisinde daha iyi olabiliriz”

“Şuanda ikincilik için savaşan takımlardan bir tanesiyiz. Olmak istediğimiz yerde olduğumuzu söyleyemem. Fakat son haftalarda yaşadıklarımıza bakarsak kötü bir yerde de sayılmayız”

“Ayarlar üzerinde daha fazla çalışarak Mercedes ile olan farkımızı kapatabileceğimizi düşünüyorum. Açıkcası onlarda gelişmeye devam ediyor. Fakat biz daha büyük adımlarla ilerliyoruz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir