Montoya Yılın Çaylağı Seçildi

yazar:

kategori:

Kolombiyalı pilot Homestead Miami Speedway’deki Ford 400 yarışını 15. sırada tamamlamayı başardı.

Montoya bu serideki ilk sezonunda neredeyse tüm istediklerini yapmayı başardı. Kolombiyalı pilot Infineon Raceway’de ilk galibiyetini kazanırken Indy’de 2. oldu. Bu onun ovaldeki en iyi derecesiydi.

Montoya aynı zamanda 3 yarışı lider götürdü ve 2 yarışa gridin en önünden başlamayı başardı.

Montoya "Sanırım rekorlar kitabı için Raybestos Yılın Çaylağı ödülünü kazanmam oldukça iyi. Daha önce bir çok seride de yılın çaylağı olmuştum ancak sahip olduğunuz deneyim ile yılın çaylağı olmak daha farklı bir şey."

"Cup yarışlarında deneyimim yoktu ancak daha önceki serilerdeki deneyimim yarışlar için oldukça faydalıydı."

"Bence oldukça iyi bir sezondu. Takım için iyi bir sonuç ve bu onların mutlu olmasını sağlayabilir. En önemlisi ise takımın sezonun başından beri göstermiş olduğu gelişim. Sezona başladığımız yer ile bitirdiğimiz yer arasında oldukça büyük performans farkı var." dedi.

Montoya açık kokpitli seriden ağır Cup serisine geçmenin beklediğinden daha zor olduğunu söyledi.

Montoya "Buraya gelmek, ovale, büyük araçlara, daha fazla beygir gücüne ve daha az yol tutuşuna alışmak başa çıkılması oldukça zor bir olay. Gerçekten zor. Formula 1 gibi açık kokpitli serilerde iyi olduğunuzda yol tutuşuda daha iyi. Araçla her istediğinizi yapabiliyorsunuz."

"Burada ise bunu yapmanız 10 turunuzu alabilir. Bu oldukça meşgul ediyor." dedi.

Ganassi ile yarışan Montoya Nextel Cup’taki ilk sezonunu 20. sırada tamamladı.


Yorumlar

  1. Rekabetçi ve agrasif sürüşüyle F1 e renk katıyordu. Motor sporlarının birçok dalında mücadele vermesi onun ne kadar yetenekli bir pilot olduğunu gösteriyor. Ayrıca da hatrı sayılır hayran kitlesi var. ben de birçok F1 sever gibi F1 de kalmasını isterdim. Umarım bigün tekrar döner..

  2. Aynen katiliyorum, Montoya F1 icin buyuk kayip, Orta siralardaki bir takimla oldukca rekabetci olabilirdi, yarislara heyecan katabilirdi, Ozellikle TC nin kalmasindan sonra..

  3. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Daha iyi bir takımda daha başarılı olabileceğine inanıyorum. Ama keşke F1 de seyredebilseydik onu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir