Todt, Daha Sesli F1 İstiyor

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Jean Todt, yeni turbo motorların daha sesli ve daha az yakıt tasarruflu olmasını istediğini söyledi.

Rai televizyonuna konuşan Todt, sezonun ilk yarışında sessizliği nedeniyle büyük eleştirilere sebep olan yeni motorlar konusunda açıklamalar yaptı.

Todt “Tepki vermeden önce sakin olmak lazım.”

“Ben de Formula 1’in ekonomi sürüşü olmasını istemiyorum. 100 kg’lık yakıt sınırı takımlar tarafından önerildi. 100 kg olmasını istiyorlarsa benim için sorun değil.”

“Ancak bunun yerine araçların aerodinamisi ve Melbourne pisti geçiş yapmak için hiç iyi olmadı.”

“Çok kısa süre içerisinde çok fazla geçiş göreceğimizden eminim. Bu yüzden karar vermeden önce biraz bekleyelim.”

“Ses açık bir şekilde çok farklı. Bu konuda bir sorun varsa ve takımlar aralarında anlaşırsa, o zaman motorları daha sesli yapmayı araştırabiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Todt, Daha Sesli F1 İstiyor” için 6 yanıt

  1. Biz izlemedikten keyif almadıktan sonra senin o sporu yapmanın bi anlamı yok Todt..Takımların orda olmasını sağlayanda biziz, bu organizasyonda dönen milyonlarında sebebi biziz..Takımlar onu demiş bunu demiş..Koskoca adamsın sen ‘f1’in bir imajı var gençler g.tünüzden element uydurmayın’ diyemedin mi..Her dönemde bize heyecan vermeniz gerek..yoksa bu sporu bitirirsiniz..Biz zevk alamıyorsak demekki bişeyler yanlış, sesi seviyorduk hayal kırıklığı yaşadık..devasa hızlarda manevrayı geçişi seviyorduk adamlar gaza basmaya korkuyor..aman lastik bitecek aman benzin bitecek..yeter da…bi salın f1’i ya..

  2. Todd laf değil iş yap, yok takımlar istemiş, yok yakıt tasarrufu imiş, sen Fia başkanı değilmisin? Motor sporlarının en ilgi çekici olanı F1, 7 den 77 ye herkes tarafından eleştiriliyor, o bahane üretiyor.

  3. 100 kg yakıt sınırından bahsettiği miktar mı, akış mı?

    Akış ise zaten mantıklı bir kural değil. Kullanılabilecek yakıt sınırı mantıksız değil ama niye koyasın ki? 200 yap!

    1. 5.1.3.Motor krank mili dönüş devri 15.000rpm olacak.

      5.1.4.Yakıt akış miktarı toplam 100kg/h olacak.

      1. 100 kg lafı geçen iki tane kuralımız var. Bunlardan ilki yarış boyunca toplam 100 kg yakıt kullanılabilecek, diğeri de anlık akış miktarı 100 kg/h’den fazla olamayacak. Yani 1.5 saat süren bir yarışta ancak yarım saat kadar tam gaz gidebilirsin. SC filan girerse şansına artık.

        Burda hangisinden bahsettiğine dikkat çektim ki, akıştan bahsediyorsa tamam, ama miktardan bahsediyorsa ki öyle görünüyor fazla karavana olmuş gibi. Anlık performans çıkaramıyorsam ne işime yarayacak ki o meret? Sprint yarışı bu.

  4. Hepsi topu birbirine atıyor. Bi karar verselerde karşımıza öyle çıksalar hani.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir