Red Bull: “Formula 1’e Adanmış Değiliz”

Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz, enerji içeceği şirketinin kabul edebilecekleri sınırların geçilmesi halinde Formula 1’de kalmayacaklarını işaret ediyor.

Avusturyalı milyarder, Red Bull’un Avustralya’da yakıt akış sensörü skandalıyla diskalifiye edilmesinin ardından ilginç açıklamalar yaptı.

Mateschitz “Gerçek şu ki federasyonun sensörü kış testlerinin başından beri doğru olmayan veriler sunuyor.”

“Avustralya’da kurallar dahilinde olduğumuzu kanıtlayabiliriz.” dedi.

Daha önce, sporun kendilerine ekonomik olarak istediklerini vermemesi halinde Formula 1’den ayrılacaklarını söyleyen Mateschitz bu açıklamasına açıklık getirdi.

Mateschitz “Burada sorun ekonomik açıdan değil, daha çok sportif değerler, politik etkiler ve beğenmeyle alakalı.”

“Hepsine sahibiz ancak bize göre bu konuda kabul edebileceklerimiz açısından belli sınırlar var.” dedi.

Mateschitz ayrıca yeni motorları beğenmediğini söyledi.

MAteschitz “Formula 1 yeniden eskiden olduğu gibi: en üst disiplin olmalı.”

“Yarışlarda geçen seneden bir saniye daha yavaş olmamızı aptalca buluyorum.  Çok küçük bir bütçe ile GP2 serisi neredeyse Formula 1 kadar hızlı.” dedi.

Mateschitz tüm olumsuz düşüncelerine rağmen, sezona istediği gibi başlamayan takımının düzeleceğine inanıyor.

Mateschitz “Partnerimiz Renault ile çalışıyoruz ve önümüzdeki 2 – 3 hafta içerisinde büyük bir adım atacağız. Daha 18 yarış. Geri döneceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull: “Formula 1’e Adanmış Değiliz”” için 23 yanıt

  1. froster2006 avatarı

    1987 den beri non stop f1Neler döndü geldi geçti.
    Redbull un bu açıklaması eskiden yaptığı bir açıklamanın ne kadar doğru olduğunu ve anlaşılması gerektiğini açıklıyor ki o zaman başarılı olduğumuz müddetçe f1 de varız dı ki anlamı mızıkçılık çıkarmaya en yatkın olan olan biziz yani diğer takımlar figüran ve bizim reklamımızı yapmaları için bir araç,tabiki biz yarış takımıda değiliz ki burası sadece başarılı oldukça reklamımızı yapmaya yarayan bir platform ki kayıp olmadığı bıraksalarda bu mühendislerin redbull tarafından üniversiteden mezun edilmediği veya bursla yetiştirilmediği gerçeğidir.Bıraksalarda bu kişiler başka organizasyonda kariyerlerine devam ederler .Williams olsa id üzülürdüm ancak bu andan sonra kesinlikle bir kayıp değil ki bıraksalar horner newey avusturya dağlarında inzivayamı çekilecek.By tomBULL

  2. Adamlar haklı tutupta kimse sporun ekonomisinden bahsetmesin.Bu muydu gelinecek yer.Böyle Formula 1 i istemiyoruz…

  3. McLaren, Williams ve Ferrari dışında het şartta yarışmayı göze slacak başka takım yok ve hatta Ferrari bile son yıllarda kayış atmaya başladı.

  4. Uğur Serhan GAZİOĞLU avatarı
    Uğur Serhan GAZİOĞLU

    Çok komik ve kompleksli yorumlar var. Red Bull’u pistte yenmek yerine hep politik oyunlar kural değişiklikleri yapıyorlar. Bu da bir yere kadar. Bu politik oyunlara ayırdıkları vakti ve duydukları güveni araçlarına ve ekiplerine verseler Red Bul ile mücadele edebilirlerdi. O küçümsediğiniz ağzınızın kenarı ile baktığınız RED BULL Spor nerede ise oradalar. Katılmadıkları organizasyon desteklemedikleri aktivite yok. Fazlası Ayıp kaçar ve adamlar yeter artık deyip spordan çekilirse o sporculara burada kehlen konuşanlar destek olmaz sanırım.(millet sponsorlu sporcu peşinde koşarken adamlar yüzlerce sporcuya sponsor oluyor.) Büyüklüğünü kabul ediniz. Yiğidi öldür ama Hakkını yeme.

    1. Politiklik konusunda Redbull geçen senenin sezon ortasında ne kadar güçlü olduğunu gösterdi bize. Ben şok olmuştum. Ferrari, Mclaren, Williams, Mercedes vs. gibi takımların bulunduğu bir ortamda ypatıkları baskı sonucunda lastiklerin değişimi gerçekleşti, ardından da sezonun ikinci yarısı alınan zaferler arka arkaya geldi. Yazınızın bu bölümü hakkında düşüncem böyle. Gerisinde ise paralel düşünüyoruz. Sanki diğer takımlar zararına çalışıyorlarmış, hayrına F1 de tur atıyorlarmış gibi konuşmak mantıksız. Tamam Ferrari ve Mclaren F1’in vaz geçilmezidir ancak başarılı olan takımlarıda takdir etmek gerek.

  5. bir meşrubat firması takımı ve onun spora bakış açısı ee haliyle doğal.

    çok görmemek lazım

  6. Adam haklı. Bazı arkadaşlar sanırım konu içeriğini okumadan direk başlığa göre yorum yaptı. Ayrılma işi blöf kimse hem de başarılı olduğu dönemde hop diye ayrılmaz. Diğer konularda ki eleştirileri ise haklı f1’in tekrar motor sporlarının zirvesi olması lazım. Zaten burada ki herkes te bunu istemiyor mu? Birde bir de hani sürekli özlenen bir mclaren-ferrari çekişmesi var ya işte onun gerçekleşmesi için bu iki takımın özellikle de ferrarinin gelişmesi lazım. Yoksa red bull çekilir bu sefer de mclaren-mercedes-williams çekişmesi olur. Olay ferrari de bitiyor falanca takımın çekilmesinde değil.

  7. O.U.T.L.A.W. avatarı

    Blöf yapıyor
    Sene 1995 redbull f1 de

  8. Gayet adanmışlar 4 şampiyonluk, 2 takım, güçlü bir bütçe. Daha ne yapılabilir ki? Ayrıca Redbull’un extreme sporlarda ki katkısı inanılmaz. Spor’u kullanan en iyi firmadır bence. Harika yönetilen bir firma Redbull. İçecek firması dediğiniz takım kaç yıldır burada hemde 2 takım ile. Nerede BMW, nerede Toyota, Honda? Mclaren ve Ferrari haricinde hiç bir takım kalıcı değildir benim gözümde, ancak Redbull’un yaptığı katkıya bence saygı gösterilmeli. Zaten küçümsenmeleri ne kadar başarılı olduklarını da gösteriyor. Bir çok insanı rahatsız ediyor bu. Biraz fanatizmden kurtulsak, biraz emeğe saygı göstersek. Keşke…

  9. Ferrari yıllardır ne diyor? “Biz kurulduğundan bu yana bu spordayız, istediğimiz olmazsa gideriz!” Bağlılığa bak!

    Red Bull’un da spora bu şekilde bağlı olduğunu görmek üzücü. Nerde kaldı spor?

  10. Rambo sen ilk yarışta pol vettelin ve yarista vettelin demiştim noooooolllllllduuuuuuu

  11. mateşiz iyi alışmış sanırım 5 senedir. 1-2 tekleyince topumu alırım giderim havasında. bize de ….. git demek düşer. F1’in redbull gibi takımlara ihtiyacı yok.

  12. Hep dediğimiz gibi içecek takımı başarısız bir iki sezondan sonra kaçıp gidecekler. Sporun ruhuna zarar veriyor bu durum williams ferrari mclaren sporu yaşatan gelenek takımları . Bu içecek takımlarının spora zararı şöyle oluyor – taraftarları futbul klubü tutar gibi spora bir anda ilgi duyuyor formula 1 kültürünü bilmeden öğrenmeden köklü formula 1 taraftarı ile kendini bir tutuyor buda sporun efsanevi bilgi tarih ve kültürüne zarar veriyor. En yakın örnek redbull ve vettel taraftarları gibi . Spora dün girip vettelle redbulla sporu takip etmeye başlamış biri ile onlardan önceki taraftarlar arasındaki anlayış ve spora yaklaşım tarzlarına bakın .

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      4 takım döner durursunuz o zaman pistlerde sizdeki bu anlayışta çok normal değil. Kaç tane üretici sporda kaldı ? Pistteki %70 araç garaj takımı saçma sapan konuşmayın. İstediğini alamayan tabiki çekip gidicek. Bu sporun kurucusu olarak görülen Ferrari bile çeker giderim diye tehtit ediyorsa garaj takımlarını anlayışla karşılamanız lazım. Williams yada Mclaren üretici mi ? kendi motoru hiç bir zaman olmamış onlar bile garaj takımı boş boş konuşmayın bu sporda 20 sene başarı elde edemeden durmanın şu devirde hiç bir mantığı yok hele ki bu yol araçları motorları ile …

      1. işte arkadaşlar söz ettiğim anlayış tam olarak bu arkadaşımızın yaptıgı yorumdur . saygılarımla ..

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Ananın karnından köklü formula 1 taraftarı olarak mı çıktın ? Mantığa bak. Devir değişti kardeşim zaman hızlı akıyor. Bana sporun tarihini öğretecek biri değilsin. Benimde demek istediğim şu çok şey biliyormuşsunuz kendinizi otorite gibiymişsiniz gibi gösteriyorsunuz ama hiç bir mantıklı tutumunuz yok.

      2. McLarenForever avatarı
        McLarenForever

        ferrari sporun kurucusu değil. F1 in tarihi aslında 1920 lere avrupa gp motor yarışlarına kadar dayanır. o zamanlar ferrari yoktu. daha sonraları alfa romeonun yarış takımı olarak çıktı. neyse, savaş sonrası yeni kurallar filan derken F1 şekillendi.

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Şu zevksiz v6 lar ile spor çok kötü duruma geldi tasarımlar motorlar tam anlamı ile felaket

    1. 4 sene vettelin sıkıcılığından sonra bunu sizin söylemeniz komik olmuş.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Vettel’in sıkıcılığı motorlardan değil diğer takımların aynı ayarda araç üretememesinden kaynaklandı. Bu motorları ve seslerini cidden beğeniyormusun ?

  14. size kalın dıyen oldu sankı 4 sezondur yapacagınızı yaptınız zaten bıraz rekabet gereklı her yarısta kazananı bıleceksek yarısı ızlemenınde anlamı yok bırazda başkaları kazansın dımı

  15. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    Avustralyada bize çok büyük bi yanlış yapıldı neyse dedem lafı söylemiş

    Mateschitz “Partnerimiz Renault ile çalışıyoruz ve önümüzdeki 2 – 3 hafta içerisinde büyük bir adım atacağız. Daha 18 yarış. Geri döneceğiz.” dedi.

  16. Adam noktayı koymuş ama işte üretici odaklı olmayan bir F1 de misafir oyuncu olmak pekte F1 için yararlı değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir