Newey "Casusluk Formula 1'de Her Zaman Olmuştur"

yazar:

kategori:

Formula 1 tarihine hızlı ve şampiyona kazanan araçlar ile adını yazdıran Newey, bu sene yaşananların daha önceden yaşananlara göre çok fazla aşırı olmadığını söyledi.

Newey "Böyle şeyler bu sporda hep olmuştur ve olmaya devam edecektir." dedi Formula 1 resmi internet sitesine yaptığı açıklamada.

Mclaren takımı Ferrari’ye ait belgelerin Mike Coughlan’da bulunmasından ve takım içerisinde kullandığının belirtilmesinden dolayı 2007 puanlarını kaybetmiş ve 100 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Renault takımı da önümüzdeki ayın 6’sında Dünya Motorsporları Konseyi’nin önüne çıkacak Mclaren’in kendisi hakkında açmış olduğu dava sonucunda.

Newey "Gerçek olan geçmişte bir çok personel bilgileriyle bir takımdan diğerine geçmiştir ve bunlar belirlenmemiş ve cezalandırılmamıştır."

"Benim kişisel düşünceme göre kafada götürülen her şey adil oyunun parçasıdır ancak yazılı ya da elektronik olarak kaydedilmiş olanlar değil." dedi.

Newey bu arada Red Bull’daki 2. tasarımı RB4’ün 2007 aracının mekanik olarak gelişmiş versiyonu olacağını açığa çıkardı.


Yorumlar

  1. evet yüklü para cezası yerse renault kesin ayrılır f1 den ceo su zaten çok cimri bir adam..yazık olocak f1 e yine kaybeden spor olacak..

  2. Bu hep olan bir şeydi. Ama Ferrari'ye karşı McLaren işin içinde olunca günah oldu. Şimdi FIA Pandora'nın kutusunu açmış oldu. Renault'ya nasıl bir uygulma yapacaklar çok merak ediyorum. McLaren'le aynı cezayı vermek zorundalar ve bu olursa ztn gönülsüz olan Renault F1'den kesin ayrılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir