Vettel Yeni Schumacher Söylentilerini Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Pazar günü İtalya’da yapılan Monza Gp’sini kazanarak en genç yarış kazanan pilot ünvanını Alonso’dan alan Sebastian Vettel yeni Schumacher söylemlerine aldırış etmiyor.

"Bir çok şey yaptı,şuanda ona en yakın pilot olarak gözüken isim iki kez dünya şampiyonu Fernando Alonso, fakat Michael’e zamanın en iyilerinden olmasının sebebi yaptıklarıdır." dedi.

"Onunla karşılaştırılmak istemiyorum çünkü onu biliyorum. O harika, ayrıca çok iyi bir insan, çok normal ve kendi dünyasında. İyi anlaşıyoruz ve böyle bir karşılaştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum."

Ayrıca şunları ekledi; "Ülkemin marşını duyunca neredeyse ağlayacaktım, fakat İtalya milli marşını duyunca, çok özeldi,"

"Takımın ilk galibiyetiydi ve ilk kez milli marş bizim için çalındı. Tüm takım için özel bir andı, bu anı hiç bir zaman unutmayacağım."

"Daha önce güzel yarışlarımız oldu ama belki 15. sıradayken başkaları senin farkına varmıyor, ve iyi iş çıkarıp çıkarmadığını sadece kendin biliyorsun."

"Bunu yaptık ve şimdi galibiyeti kutlayabiliriz. İnanılmaz bir şey, bu sözleri bir araya getirmek inanılması zor bir şey."

"Herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Diğerlerine oranla oldukça küçük takımız. Fakat mantalite ve atmosfer harika ve bu yıl çok değişti kendi aşamamızı yaptık."

"Pit stoplar harikaydı. Faenza fabrikasında sadece 160 kişi çalışıyor McLaren veya BMW gibi iş gücüne sahip değiliz fakat, bence hepsi kendilerini özel hissediyordur. Biz bir takımız ve ben de bu takımın üyesi olarak inanılmaz mutluyum."

 

 


Yorumlar

  1. Oğuz sakın bu söylediklerimden schumiyi küçümsediğimizi düşünme. Ben koyu bir schumi hayranıyım. Ve ne alonsoya ne de hamiltona hiç bir zaman efsane olacaklarını söylemedim. Onlar sadece altındaki iyi araçları çok iyi kullanıyorlar hepsi bu. Hatta alonsonun dünya şampiyonluğuna yakışmadığının sert bir şekilde savunmasını yaptım.

    Hatta şunu da buradaki yorumlarımda dile getirdim. Yine tekrarlıyorum ne massa ne de kimi şu anki performansları ile kırmızı araçlara yakışmıyor diye.

    Vettel çok farklı. Dediğin gibi eğer küçük takımlarda yarışmaya devam ederse kimse onun nasıl bir pilot olduğunu hiç bir zaman göremeyecek. Kimin umrunda ki vettel sonuncu sıradaki bir aracı 14 sıraya taşımış ya da ilk 10 a girmiş. Kimsenin umrunda olmayacaktır. Ama eğer ferrari gibi bir takıma gelirse işte o zaman nasıl yeni bir efsane doğuyor onu hep beraber izleriz. Ben 2006 istanbul gp den öncede geleceğin yıldızı olacak diye bir yorum yapmıştım. Şimdi de yapıyorum. Bu çocuk geleceğin efsanelerinden.

  2. Oğuz Çetin avatarı

    alonso da hamiltonda ilk galibeyetlerini aldıklarında yaşları küçüktü hep bu tip pilotlar ilk galibeyitini aldığında yok geleceğin Schumacheri fln die yorumlar yapılır ama hepsi hikaye alonsoyu da hamiltonu da görüorz işte onlar kim Schuminn rekorlarını kırmak kim ???

  3. mike shinoda avatarı

    Hayatımda gördüğüm en mükemmel zafer Schumi'nin Belçikada aldığı ilk galibiyeti aklıma geldi yeni yetme genc bir pilot ama arkasında usta pilotları kendi taraftarı oldugum takım ve pilotlar dahil ironik bir galibiyet… ironik diyorum çünkü Faenza'daki fabrikada 160 kişi çalışıyor demiş binlerce çalışanı olan Ferrari ve devasa tesisleri olan McLaren'e karşı alınmış mükemmel bir zafer…

  4. Erhan Zambak avatarı

    Kürsüye çıktığında zıplasaydı tam olurdu…

  5. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    ya bi kere şchumaehrin kardeşi ralf kızar bunlara ayıp denen bişi var:(

  6. Murat kesinlikle sana katılmıyorum. Ekmeğine yağ çalan kimse olmadı. Çıktı ve kusursuz bir galibiyet aldı. Şans mı? bence onu yakalayacak bir tane pilot yoktu. Kimi ve hamilton dahil. Abartılıyor çünkü abartılması gerek bir olay. Toro rosso gibi bir takımı kürsünün ilk sırasına yerleştirmek kolay iş değil.

  7. Murat Aydın avatarı

    Şartlar ve şans Vettel'in yanındaydı. Pole pozisyonunu elde etmesi zaten kendisini favorilerin arasına katmıştı. Kimi ve Hamilton'un son seansa kalamamaları Vettel'in ekmeğine yağ sürdü. Yani kendisi de yarışı domine ederek guzel bir galibiyet aldı. Abartmamak gerekir. Ama kendisi için bir moral ve güven olmuştur. Bu galibiyet mutlaka gelecek kariyeri açısından etkili olacaktır.

  8. burak böcek avatarı

    mıchael schumacher onun ıcın geleceğin şampiyonu demişti.hatta ferrari ona kancayı takmak çin ugrasıyor oalbilir.kimi bırakırsa 2011de massa vettel ikilisi harika olurdu

  9. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Bu yarış gerçekten schumacher i anımsatan bir gündü ÇÜNKÜ;Monzada ferrari motoru yarışı kazanıyor,pilot bir alman,podyumda mclaren i malub eden bir alman , alman-italyan milli marşı çalıyor.Vettel bmw den buyana iyi bir pilot olduğunu hissettiriyordu ve kesinlikle bir gün FERRARİ pilotu olacak bu kesin…(bence 2011'de) bu arada Fernando'nun tebrik etmesi çok hoştu gerçekten,kendi rekorunu kıran genç pilotu tebrk etmek güzel

  10. ogun savaş avatarı

    Lewis-Vettel ikilisi aynı takımda olsa büyük işler yaparlar Mercedes-Alman&Mclaren-İngiliz ilginç bi sentez olurdu 😀

  11. belki schumiden daha iisini yapar :))

  12. senna guven avatarı

    Hamilton-Vettel–>Senna-Schumacher??
    Şaka şaka:)
    Tekrar tebrikler Vettel..

  13. BEnce de kıyaslamak anlamsız gelecek gençlerin Sebastian Vettel lewis hamilton robert kubica ve tabii fernandoların herşeye rağmen kiminin GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gelecek Gençlerin

  14. Yapıcaktı da onu da yapsa bu schumacher veliahtı durumları artık iyice çığrından çıkıcaktı :))

  15. Podyumda İtalyan marşına elleriyle ritim tutarak Schumacher'e bir gönderme yaptı Vettel o anda kalbimi kazandı.

  16. Alman olduğu için schumacher diyorlar. Bu da normal heralde 🙂

  17. Bence de. Ama şaka bir yana Vettel yedek pilot olarak BMWyi kullanırken bile iyi iş yapmıştı.

  18. yok ya scmaher değil senna

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir