Renault: Malezya’da Sorun Yaşayacağız

yazar:

kategori:

Renault’dan Remi Taffin’e göre Malezya yeni jenerasyon motorlar için en zorlu yarış olacak.

Albert Park’taki yedi yarış dışıdan beşi Renault motorlu araçlardı ve Sebastian Vettel’in üçüncü turda çekilmesi en önemli olaydı.

Daniel Ricciardo’nun diskalifiye edilmesinden sonra Renault motorlu en iyi araç sekizinci sırada bitiren Jean-Eric Vergne oldu.

Taffin Renault’nun Malezya’da sorunlar yaşamaya devam etmesinin normal olacağını kabul ederken yeni motorun sorunlarının çoğunu çözdüklerini iddia ediyor.

“Melbourne’de araçlarda bir çok sorun yaşadık, ancak Viry’de test masasında sorunları tekrar oluşturabildik. Çoğu sorun giderildi ve geri kalanlar Sepang’da Cuma günü kontrol altında tutulacak.”

“Olası sorunları tahmin edip etkilerini azaltmaya çalışacağız. Sepang yeni kuralların teknik gereksinimlerinin değişeceği bir pist. V8 çağında motorlar yönünden orta seviyeydi, ancak bu kez yılın en zorlu yarışı olacak.”

“Güç ünitesinin altı ana bileşeninden içten yanmalı motor Malezya’da en çok baskı altında kalanı olacak. Sepang’daki nem atmosferik motorlarda işleri kolaylaştırıyordu. Bu yıl ise bu lüksümüz yok, turbo motorla birlikte hava alışı ortam sıcaklıklarından bağımsız olarak kontrol ediliyor, dolayısıyla uzun düzlüklerde bu sıkıntı olacak.”

“Sonuç olarak Sepang çok daha az affedici olacak ve turbo uzun düzlüklerde 10 saniyenin üzerinde bir süre boyunca 100000 devire yakın çalışacak.”


Yorumlar

“Renault: Malezya’da Sorun Yaşayacağız” için 6 yanıt

  1. Patlayan turbo görebilir miyiz acaba?

  2. Sadece Renault değil, herkes sorun yaşayacak. Ferrari Melbourne’de iyiydi, hiç yarış dışı olmadı. Ama Sepang’da o kadar şanslı olmayabilirler. Mercedes ve Renault zaten ilk yarışta patladılar.

  3. turbolar ıcın gercek test burası olacak gıbı ve monzada oyle

  4. 100.000 devirmi.bi yanlışlık olmasın? benim bildiğim 2004 lerde bile 20000 i zor geçiyordu.

    1. turbo’nun çevirdiği devirden bahsediyor

  5. olurmu ya reno lar pole ve yarısı alıcak. vettel cosucak oohooo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir