Mateschitz: “Bizim İçin Renault Alternatifi, Kendi Motorumuzu Yapmaktır”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Sahibi Dietrich Mateschitz, gelecekte Renault motoru yerine alternatiflerinin ancak kendi motorlarını üretmek olacağını söyledi.

Turbo motorların tanıtılmasıyla birlikte özellikle Renault motorunda büyük sorunlar yaşayan Red Bull’un başka bir üreticiye geçebileceği ya da Cosworth motorunu satın alabileceği söylenmişti.

Mateschitz “Aracımız bir kez daha sanat eseri ancak bunu kanıtlamamız için donanım ve yazılım olarak mükemmel bir güç ünitesine ihtiyacımız var.” dedi.

Farklı üretici arayıp aramadıklarının sorulması üzerine Mateschitz “Öyle bir şey yerine muhtemelen kendi motorumuzu yaparız.” dedi.

2014 şansları için Mateschitz “İyileşme sürecinin hızlı olacağından ve 3. yarışa kadar Mercedes’i yakalayacağımızdan eminim. 2014 şampiyonluğunun hedefimiz olmadığını düşünmek için bir neden yok.” dedi.


Yorumlar

“Mateschitz: “Bizim İçin Renault Alternatifi, Kendi Motorumuzu Yapmaktır”” için 7 yanıt

  1. Ne boş bir yorum bu adamın p*p*s* iyicene kalkmış arkadaş… Ulen mclaren 50-60 yıldır yarışıyor anca 2-3 yıldır motor üretiyor sen diyon bizde yaparız … Capsliksin yemin ederim gene mate

  2. Bence yanlış anlaşılmış. Lost in translation durumu var gibi.

    “Renault ile harika bir birlikteliğimiz var ve diğerlerinden o kadar nefret ediyoruz ki, Renault olmazsa kendi motorumuz için bile çalışırız.”

  3. yaw he he..

  4. Biraz sıkmış.
    Redbullun geliştireceği bir motorun birikimini kullanabileceği alt platformları mı var. Olmazda olabilecek tek şey infinity olayı gibi birinden birşeyi alıp logo çakmaktan ibaret olur.
    Tabi ki Redbull’un motorsporlarına dev katkısını aklımızdan silmiyoruz.

  5. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    Mercesedes kadar korkak bi takım görmedim bilerek korktukları için red bulla mercedes motoru vermiyolar adil ve eşit şartlarda yarışma şart ama genede yakalayacağız onları

  6. F1 için eğer üretici değilseniz motor yapmak intihar etmekle eşdeğerdir.Çok ciddi maliyeti olan bu sistemlerin üretimi ve tasarımının yapılması kolay bir iş değil.

  7. hehe kendi motorunu yapsaydı bugüne kadar mclaren yapardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir