Red Bull: “Bundan Sonraki Yarışları Yakıt Akış Sensörü Belirleyebilir”

yazar:

kategori:

Red Bull takımı, 2014 Formula 1 sezonunda yarışların sonucunun yakıt akış sensörü tarafından belirlenebileceği konusunda Formula 1 dünyasını uyarıyor.

Red Bull, sezonun ilk yarışı Avustralya’da Daniel Ricciardo’nun aracında kendi yakıt akış sensörünü kullandığı ve bunun dışında FIA’dan gelen uyarıları dikkate almayarak kendi hesaplamalarına göre yakıt akışı sağladığı için diskalifiye edilmişti.

Gelecek ay bu konu temyiz mahkemesinde görüşülecek.

Christian Horner “Özellikle farkların önemli olduğu ve performansın öne çıktığı dönemde  daha iyi bir yol bulmalıyız.”

“Sensörün kalibrasyonu sizin rekabetçiliğinizi belirleyecek ve bu tamamen yanlış bir şey.”

“Takımlar, bir çok üreticinin yaptığı gibi yüzlerce sensör alıp en iyisini seçmeye çalışacaklar.”

“Go-kart’taki numaralara benziyor. Orada en iyi karbüratörü bulmak için çok çalışırsınız. İlerlemek için bunun en iyi yol olduğunu düşünmüyorum.”  dedi.

Horner, takımlarla FIA’nın bir araya gelerek en doğru sonucu bulmanın yollarını aramaları gerektiğini düşünüyor.

Horner “Melbourne’de bazı araçların yakıt akış sensörlerinin çalışmadığını biliyoruz. Bu yüzden daha stabil ve güvenilir bir FIA ölçümü bulmalıyız.”

“F1 milyonlarca pounddan oluşuyor. Şu ankine göre daha iyi bir ölçüm yolu bulmalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull: “Bundan Sonraki Yarışları Yakıt Akış Sensörü Belirleyebilir”” için 12 yanıt

  1. 100 kg yakıt sınırı getirmişsin zaten akışından sanene ya belki adamlar ilk turlarda hızlı olup sonra yakıt tasarrufu yapmak istiyor

    Bırakında 2 strateji görelim.Burada Red-bull un haklı olduğu noktalar yok değil

  2. Ne sensörmüş arkadaş redbulldan başka tepki gösterende yok acaba redbull kendi sensörü sayesindemi güclü göründü bir sensör yarış sonucuna ne kadar etki edebilirki fia sensörü ile redbullun sensörü arasında nasıl bir fark var bu işi bilen arkadaşlar bilgilendirebilirmi acaba

    1. Bunu cevaplayabilecek kimse yok malesef. 🙂

      1. bizim rambo nerde 😀

      2. çok farkeder.atıyorum usain bolt un burnunu ve ağzını kapatarak koşturabilirmisiniz.tabiki hayır.asıl soru ne kadar kapatmak hava girişi motora uyarlarsak (yakıt geçişi)

    2. Anladığım kadarıyla Red Bull enjeksiyon basıncı üzerinden hesaplama yapmış. FIA’nın zımbırtısı ise ana borudan akan yakıtın hızını ölçüyor.

  3. haklı. bizim gençlerin orda biraz takılınca kendini f1 pilotu zannettiği, özellikle yetenekle alakası 0 olan ve alan azlığından her dönüşü U dönüşü olan kıytırık karting “pistlerinde” doğru aracı seçmek önemlidir 🙂 bu fark adı olan pistte de vardır, mahalle arası pistte de.

    şu yakıt akışı limiti zaten saçmalık. geçen sene bile 150 litre ile çıkıyorlardı. 100 litreye sınırladın da ne oldu? bu sene zaten daha küçük motor, daha az df ve elektrik motorunun desteğiyle zaten çok daha az yakacaklar. 100 değil 120 litre yakmadın da ne oldu, ondan ettiğin tasarrufu şu benzin ölçecem dalgasına yaptığın masrafla kaybettin zaten. boş boş işlerle uğraşma fia 🙂

    1. Yakıt akışı limitini yanlış anlamışsın. Yarış boyunca kullanılabilecek 100 kg yakıt ile alakası yok.

      Bu, anlık olarak motorun tüketebileceği yakıt. Yani basabileceğiniz maksimum gaz. Viraj çıkışlarında abartı gazlayıp sonra yakıt tasarrufuyla toplam kullanımı idare edemesinler, sıralama turlarında bambaşka motor haritaları kullanılamasın diye yapılmış bir kısıtlama.

      1. yanlış anlamadım, biliyorum kuralı 🙂

        ancak eleştirdiğim kısım, yarış içinde 100 litre sınırlaması olmasa, bu yarış içi anlık tüketim sınırlaması da zaten olmaz. geçen senekilerden yine baya az tüketir. bir kural diğerini getiriyor.

        1. Geçen yılki gibi tüketime izin verilseydi motorlar 1000 hp olurdu.Diyelim ki anlık yakıt akış sınırının kaldırılması aynı işi yapar.
          Red Bull mağduru oynamaya çalışıyor.Diğer takımlar fia ile dalaşmamak için normal sesnörü kullandıkları için motor gücünü kıstılar.

          1. olsun işte, fena mı 🙂 ama yine de ağır depoyla çıkıp rahat tüketmek ve hafifle çıkıp normal tüketim arasında seçim yapmak zorunda kalırlardı, aynı geçen seneki gibi. V6 olup da devirleri de düşürülen motor hem daha az yakar hem de daha fazla güç üretir, şu yakıt sınırlaması işi turbo motorların aslında ne kadar harika olduğunu gizledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir