Gary Hartstein: Schumacher’in Kurtulması Çok Zor

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 doktoru Gary Hartstein F1 efsanesi Michael Schumacher’in 12 haftadan daha fazla komada kaldıktan sonra kurtulmasının pek mümkün görünmediğini düşünüyor.

Fransa Alplerindeki kayak kazasından sonra Schumacher Aralık ayının sonlarından bu yana hastanede komada yatıyor.

“Zaman geçtikçe Michael’in iyileşebilmesi olasılığı çok azalıyor.”

“Bence bu koma durumu devam ettiği sürece, onun klinik durumu dikkate alınacak ve o yatağa Michael’dan daha fazla ihtiyaç olduğu belirtilmek zorunda kalınacak, ve bu da çok uzak görünmüyor.”


Yorumlar

“Gary Hartstein: Schumacher’in Kurtulması Çok Zor” için 16 yanıt

  1. Çok kötü bir demeç. Adam doktor, ama bu kadar net konuşmak can sıkıyor.

    Schumacher’in durumunun çok kötü olduğunu biliyoruz, ama net bilgilendirme yapılmayınca bu hiç de iyi haber değildir.

    Bence demeç yanlış anlaşılıyor. Bu adam bir Ajdar değil, Keko değil, Arıza hiç değil. Formula 1’in isim yapmış doktorlarından birisi. Muhabirler sormuş, o da konuşmuş. Yoksa çıkıp megafonla bağırmış olamaz, değil mi? Röportaj açık açık yayınlanmadığı için adam çıkıp konuşmuş sanılıyor. Bunu anlayalım lütfen.

  2. F-one-Driver avatarı

    Arkadasim iyimisin sen, hala kendini 70lerde 80lerde falan mı sanıyorsun,bu nasil bi cümle,bu dedigini türkiyede bile yapmazlar,ulen sanki mahalli bi hastanede curcunanın içinde yatıyo,bu tip yorumları yapanlar muhtemelen bakalm kaç yerde beni haber yapmışlar diye de takip eden müsvette tipler…

  3. Simply The Best avatarı
    Simply The Best

    Michael’ın durumunun iyi olmadığını hepimiz biliyoruz, ama bizi ayakta tutan umutlarımız, beklentilerimizdir onlardan o kadar çabuk vazgeçmemeliyiz. Onları kaybedersek yaşamanın anlamı kalmaz.

  4. Eski Formula 1 doktoru Gary Hartstein: “Bence bu koma durumu devam ettiği sürece..o yatağa Michael’dan daha fazla ihtiyaç olduğu belirtilmek zorunda kalınacak..”
    Normal doktor bile hastasını o anki drumuna bakmaksızın son ana kadar kurtarmaya çalışırken yatağa hastadan daha çok ihtiyacı olduğunu düşünmez..Düşünmemeli..Ki adı geçen zat-ı muhterem söz konusu olayda çok çok daha hassas olması gereken bir F1 Doktoru..(benim için) Efsane üzerinden reklam yapan kişiliksiz müsvedde!!

  5. onun klinik durumu dikkate alınacak ve o yatağa Michael’dan daha fazla ihtiyaç olduğu belirtilmek zorunda kalınacak, ve bu da çok uzak görünmüyor

    schumi’nin iyileşmesi için gerekirse o hastanenin alınacağını bilmeyen bir cahilin sözü işte 🙂 schumi’nin canı normal insandan daha değerli diye demiyorum, ailesinin parası var. gerekirse hastane kiralanır, ya da o “ihtiyaç olunan yatak” yerine 5000 yataklı hastane yaptırır ailesi. bu durumda sorun yok. umutlar biterse de umutlar bittiği için schumi’nin yaşam desteği kesilir. o “yatağa” ihtiyaç olunduğu için değil.

    aslında schumi’nin durumuyla ilgili birşey bilmeyip böyle zırvalayan, boş boş tahmin yapan insanların haberleri ciddiye alınıp yayınlanmasa çok daha iyi olur.

  6. Yorumlar ikiye ayrililir, msc’nin menajeri,doktorundan gelenler ve diğerleri. Diğerleri kismini cok okumayin beyler. Schumiciler ikiye ayrilir. Ona sonuna kadar inananlar ve diğerleri. Diğerleri kismini çok sallamayin beyler. Biz schumiyi 1. Olucak şampiyon olucam diye izlemedik. Sürüşü bize her durumda azamiyi cikarma, asla pes etmeme ve degisen kosullara ayak uydurmayi öğretti. Şuanda safsatalara değilde eski gunlerde oldugu gibi yaşam mucadelesine bize öğrettigi gibi sabir ve tutku ile destek vermemiz gereken zamanda kafanizi sacma sapan şeylerle doldurmayin. Sabirli olalim ve kötü dusunmeyelim. O bize bunu öğretti.

    “Luckily I have the nature of not giving up and always trying to find a solution, and it worked out.”

    “Şansliyimki doğamda hiçbir zaman pes etmeme ve her zaman bir çözum bulma var. Ve bu işe yaradi”

    M.Schumacher

  7. ya bole yorum yapan herkesten tiksinmeye başladım. harbi adamın adını kullanıp medyaya cıkma cabası olarak goruyorum. millet yıllarca komada kalıp ayaga kalkıyo. biz aile si olmadıgımız halde bu yorumlara uzuluyoz kim bilir ailesi nasl oluyodur. yazık millete

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Belki sert konuşmuş ama haklı gibi görünüyor. Sürecin sürekli olarak uzuyor olması ve hiç açıklama yapılmaması iyi bir işaret değil. Gerçi en son açıklamada çok ufak bir iyileşme var denmişti. Ama düzenli olarak açıklama yapılmadığı sürece bu spekülasyonlar sürecektir. Sonuçta bu insan Michael Schumacher. Dünyada herkesin tanıdığı bir kişi. Spekülasyon çok normal.

    Şu anda kesin olan bir şey var ki, o da Schumacher’in kurtulsa dahi asla eskisi gibi hayatına devam edemeyeceği. Üzücü ancak durum böyle gözüküyor…

  9. tekerlekli sandalye bile olsa yaşamasını isteriz.o güzel tebessümü ile daha bir sürü insanı mutlu edecektir.allah hayırlısını versin.ğaybı o bilir

  10. Boş boğaz insanlardan çektiği kadar çekmedi dünya.
    Birşey derken o durumlarda bir insanın karısı çocuğu vardır ne hisseder diye düşünmek gerekir kim olsa da.

  11. Yutkunamadım :(:(

  12. Doktor bu ne? Seni severdik, saygı duyardık. Lakin o şom ağzınn içindeki dili eşek arısı soksun e mi?

  13. Yutkunamadım 🙁

  14. BİR SUSUN BE BİR SUSUN KONUŞMAK İÇİN KONUŞMA BE ADAM

  15. ForzaFerrari avatarı

    “Bence bu koma durumu devam ettiği sürece, onun klinik durumu dikkate alınacak ve o yatağa Michael’dan daha fazla ihtiyaç olduğu belirtilmek zorunda kalınacak, ve bu da çok uzak görünmüyor.”

    Bu nasıl bir cümledir ya. İnsanın kanını donduracak bir öngörü. Ne demek o yatağa schumacherden daha fazla ihtiyaç olacak?

    1. anlaycagınız yattıgı yatagı mesgul edmesının bır anlamı kalmaycak demek ısdemıs maalesef

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir