Raikkonen: “Sorun Sadece Frende Değil”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin yeni aracında sadece frende sorun yaşamadığını genel olarak ayarlardan henüz memnun olmadığını söyledi.

Ferrari’ye dönen Raikkonen, Avustralya’daki ilk yarışında pek beklenen performansı sergileyemedi. Raikkonen’in büyük ölçüde elektronik fren sisteminde sorun yaşadığı söyleniyordu.

Raikkonen “Bu nereden çıkı bilmiyorum ancak o konuda sorun yok.”

“Sistemde yanlış bir şey yok. Yarıştan sonra birisi bir sorun olup olmadığını sormuştu ancak bu doğru değil.”

“Genel olarak ayarlar henüz istediğim gibi değil. Bu konuda biraz daha çalıştıktan sonra her şeyin daha kolay olacağından eminiz.  Ön bölümde biraz daha iyi hislere sahip olacağım.” dedi.

Raikkonen ayrıca gelecek yarışlarda öndeki takımlarla mücadele edebileceklerini düşünüyor.

Raikkonen “Açıkçası sezona takım olarak ideal bir başlangıç yapamadık. Başarmak istediğimiz şeyi başaramadık.”

“Avustralya’daki tüm sıkıntıların ardından en azından bir şeyler kazanabildik.”

“Artık bunun üstüne çalışabiliriz. Takımda çok sayıda iyi insan aralıksız çalışıyor. Daha yapılacak şeyler var ancak gelişimi sürdürebileceğimizden eminim.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Sorun Sadece Frende Değil”” için 9 yanıt

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sistemde problem olduğunu kimin söylediğini ben de bilmiyorum. Sistemde bir problem yok Kimi’nin bu yeni fren sistemiyle problemi var zaten belirtilen sorun da buydu.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/46742-raikkonen-sorunlarin-temelinde-elektronik-fren-sistemi-var.html

    Bu yeni fren sistemine alışmak zaman alacak. Herkes Alonso daha önde bitirdiği için araçla ilişkisinin sorunsuz olduğunu zannediyor. Alonso’nun araçtan memnun olduğunu mu zannediyorsunuz.

    Sezon öncesi testlerde Alonso otomobilde daha fazla vakit geçirdi. Aradaki tek fark bu. Kimi’nin piste çıkacağı günlerde özellikle 2. test döneminde araçta çeşitli sorunlar çıktı ve istediği kadar sürüş yapamadı. Halledecektir. Tecrübesi yeteneği her imkan elinde var. Yarışlar ilerledikçe otomobile alışacaktır.

  2. Keşke Kimi gibi pilotlardan daha fazla olsa…ama maalesef ortalık üçkağıtçılarla, çakallarla dolu, gridde ve her yerde…

  3. kimi’den ferrari’ye “sorun sende değil bende” 🙂

    geçen dediklerimin çıkmasından son derece memnunum.

    “Raikkonen’in büyük ölçüde elektronik fren sisteminde sorun yaşadığı söyleniyordu.” (hey gidi hey. DRS’in açılmadığı bile söylendi 🙂

    Bu nereden çıkı bilmiyorum ancak o konuda sorun yok. Sistemde yanlış bir şey yok. Yarıştan sonra birisi bir sorun olup olmadığını sormuştu ancak bu doğru değil.

    “Mar 20, 2014 at 14:28
    aynı 2 aracı 2 pilot tamamen aynı şekilde kullanmaz. alonso bir araçta problem yaşamıyor diye kimi de sorunsuz sürecek diye bir kaide yok. aynı 2012’deki direksiyon sorunu gibi. 2 tane aynı araç vardı gro da da kimide de, direksiyonla sorunu olan sadece kimi idi. 2008deki lastik ısıtma sorunu da tek kimi’de vardı.

    yani araç arkadan kaydığı zaman bu sorun kimi’nin aracının “daha kötü” yada farklı olduğundan değil, alonso ile kimi’nin farklı pilotlar olduklarındandır.”

    iyi ki raikkonen palavracı biri değil, ne olursa onu söyleyen biri ki, saçma sapan taraftar hikayelerini doğrulamamış. gazeteci fren sorunu efsanesiyle beraber DRS’inin bozulduğu efsanesini de söylese klasik bir raikkonen küfrü yerdi 🙂

    1. Bu modeller var bir de liderin hemen arkasında olan herkesi destekler. Sen Vettel şampiyon olmasında kim ben bütün 2. olanları desteklerim diyen tiplerdensin anlaşılan bigün Rosberg birgün Hamilton birgün Alonso. O kadar çok şey bildiğini iddaa ediyorsun ki sonunda hızını alamayıp saçmalamaya geçiyorsun. Kimi’nin aracın ön tarafının keskin bir sürüş hissiyatına sahip olmasını istediğini iddaa ettiğimiz de sen hemen atlayıp ooo iyi pilot şöyle olur böyle olur her türlü aracı kullanmaz dedin defalarca bu sitede. Prost Ferrari’ye geldiğinde niye hemen süremedi? Alonso 2007’de McLaren’e niye uyum sağlayamadı? Schumacher niye uyum sağlayamadı? aaa pardon Schumacher senin gözünde TC şampiyonu zaten koca dünyada bunu muhtemelen iddaa eden tek kişi olman da sana özgü yegane bir durum. Ha bu arada Kimi2nin Lotus’ta yaşadığı direksiyon sorunu da yine ön tarafın daha keskin olmasını istemesinden kaynaklanıyordu ve bu Kimi’ye özgü bir durumdu Gorsjean’da olmaması çokta anormal değil. Sezon sonunda olur da Rosberg şampiyon olursa sen onu tebrik et senin çok yetenekli eleman hani gelmiş geçmiş en hızlılardan olan eleman Button’a bile yenilebilen yani bir insan olan plotu otur analiz et bence fazla yorum yapınca kendini tekrarlıyorsun çünkü

      1. araya gereksizce schumiyi alonsoyu sokup sinsice popülistlik yapmaya çalışma. alonso da schumi de hamilton da araca oturdukları anda araca uyum sağladılar. her zaman. hamilton’ın geçen seneki sorunu daha çok fren sisteminin araca uydurulmasıyla alakalıydı.

        alonso ne zaman araca uyum sorunu yaşamış da 2007’de yaşasın. adamı hangi araca oturttuysalar en iyisini yaptı. ben de alonso’yu sevmezdim saygı da duymazdım. ancak son yıllarda yaptıkları düşüncelerimi değiştirdi. varsın politik pilot olsun. alonso da bu F1 çağının en büyük karakterlerinden biri. senin gibi motomot düz mantık biri olsam aynı tas aynı hamam devam ederdim. ancak akıllı insan öğrenir. at gözlüğüyle bakmaz herşeye.

        1. At gözlüğü ve sen 🙂 Ayrılmaz ikili.

        2. Ben mi olaylara at gözlüğüyle bakıyorum. Buradaki hemen hemen tüm Alonso fanları bas bas bağırır konu açıldığında 2007’de Alonso Bridgestone lastiklerine uyum sağlayamadığı için ilk başlarda sorun yaşadı diye ki bunda anormal bir durum da yok. He zorlandı ama podyumlar ve galibiyet aldı ancak bu uyum sorunu yaşamadığı anlamına gelmez. Ancak şuan ki performans seviyesinde değildi. Schumacher’i de sen sürekli hatırlattığın için bu sefer senin düşüncelerinle ben hatırlattım sana. Zoruna mı gitti? Plitik davranmakta üstüne rakip sadece Alonso var ama biz onu bu özelliğini sevmesekte böyle olduğunu kabullendik.
          Alonso’yu sevmiyorum evet. Şimdi sizler Vettel’in yarıştan sonraki sevinçlerine laf ederken ben izlemeye başladığımda Alonso çok daha beterlerini yapıyordu bunu hepimiz biliyoruz o dönemleri izleyenler olarak. Bahaneler üretiyorsun bakıyorum da söz Hamilton’a gelince eee Kimi de direksiyona uyum sağlayamıyor o zaman hemen. Bazı şeyler zamanla olur. Adamın sürüş tarzında araçtan öncelikle beklediği ön tarafın hakimiyeti tamam bunu tüm pilotlar ister hatta hepsi %100 stabil olan kontrolü kolay bir araç isterler ancak bazılarının özel istekleri de olabilir. Bunu sağlamakta takımın görevi sonuçta eleman iş veren ilişkisinde elemandan daha çok verim almak için mümkün olduğunca onun isteklerini göz önünde bulundurmak gerekir.
          At gözlüğü konusunda dediğimi tekrar söylemek gerekirse de ben Raikkonen’in sadeliğini seviyorum. Politikadan hoşlanmadığım için onun gibi olanı biteni aynen söyleyen birilerinin gözünü boyamaya yalakalık yapmaya çalışma gibi amaçlar içermeyen karakteri de benim o pilotu desteklememe neden oluyor. Alonso’nun pilotluğu hakkında neredeyse hiç eleştiri yapmam. Aslında karakteri hakkında da birileri birşeyler söylemedikçe konuşmam sonuçta ilgilenmediğim ama başarılı olduğunu bildiğim ve takdir ettiğim gerçekten çalışkan bir pilot. Lewis’te keza öyle ilk 2 yıldaki parlamasının nedeni araç olsa da daha sonra sadece aracın önemli olmadığını mücadeleci bir pilot olduğunu defalarca kanıtladı. Ama asla bir efsane olamayacağını da biliyoruz tıpkı Kimi yada Alonso gibi. Günümüz Formula 1’inde efsane olmak neredeyse imkansız. Vettel gibi 4 sene üst üste şampiyon olsan dahi pistte ki kalan 5 şampiyonu yensen dahil efsane olamıyorsan olamazsın.
          Neyse efsanelik nereden çıktı bende bilmiyorum öyle bir an aklıma geldi. Ama sen bilerek insanı sinir eden küçük insanlar gibi ortaya bir laf atıp sonra da o lafında bilerek ucunu açık bırakarak daha sonraki bütün dönemlerde insanları kışkırtıp tahrik etme amacındasın. Başarılı oluyor musun? şuan sana cevap verdiğime göre evet ancak bu doğru birşey mi hayır çünkü dediğim gibi bunu küçük insanlar yapar. E meydanı da küçük insanlara bırakırsan kendilerini büyük sanıp ortamı yaşanılmaz hale getirirler…

  4. Lotusta da böyleydi.İlk yarışlarda ayar sıkıntısı çekmişti.Raikonen yavaş diyenler bile çıkmıştı sorun giderilince Raikonen ortaya çıktı.Burada da böyle olur.

    Sorunlara rağmen Alonsodan çok geride değildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir