Rakipler, Hamilton'un Sürüşünden Memnun Değil

yazar:

kategori:

Spa’daki tartışmalı cezadan sadece bir hafta sonra şampiyona lideri Lewis Hamilton’un pist üzerindeki hareketleri tekrar mercek altında.

McLaren’in İngiliz pilotu, Pazar günü Monza’da yapılan yarışta bazı yakın mücadelelere karıştı. Bunların arasında eski takım arkadaşı Fernando Alonso da yer alıyordu.

Alonso: "Yaptıkları arasında bazı gereksiz hareketler vardı ve bunu Glock ve Webber’e de tekrarladı. Bu onun yarışma şekli"

Toyota’dan Timo Glock da, Hamilton’un sürüşünden memnun olmayanlardan.

RTL’ye konuşan Glock: "Onun ne düşündüğünü bilmiyorum. Onun tam yanındaydım ama bana yer bırakmadı. Bazen pistte tamamıyla yalnızmış gibi sürüyor."

"(Pistte) onunla tekrar olacağım bir sonraki seferde, ona aynı şekilde davranacağım"

23 yaşındali Hamilton, ilk şikana gelmeden önce Red Bull’dan Mark Webber ile temasla sonuçlana bir mücadele yaşadı ve bu temasın, yarış kazası olduğunu ifade etmişti.


Yorumlar

  1. Ahmet  Keleş avatarı

    bariz bir çekememezlik var oh patlayın, adam hızlı işte kardeşim.

  2. Ahmet  Keleş avatarı

    arkadaşlar nedir bu kıyaslanamazlık bu dokunulmazlık! Tamam Schumacher ve Senna büyük pilotlar ve sıralamaya koyarsak şimdiye kadar Senna gibisi gelmedi ama gelmeyecek demek değildir burada belki Senna'nın en büyük hayranıyım ama bu imkansız olan bir şey değilki ilerde bakarsınız Schumacher'in rekorlarını kıracak birisi gelir. Eğer hayır kırılamaz diyen varsa onda mantık yoktur, çünkü ulaşılamaz birşey değil bunlar sadece çok zor ve eğer çok iyi birisi gelirse çok zor olanı başarabilir. Açıkcası Hamilton şimdiden o efsaneler arasında yerini almaya başladı bence. Birde şunu ekleyeceğim burada Hamilton düşmanı olan Ferrariciler 2002den 2007 ye kadar Raikonnen düşmanıydı buna adım gibi eminim, eğer hamilton geçsin oraya (ki bu imkansız)(ayrıca bunun üstüne aman isteyen kim diye yorum yazacak bir sürü kişi de var)hemen nickler hamilton-Ferrari diye değişmesse bişey bilmiyorum.

  3. yasin cobanoglu avatarı
    yasin cobanoglu

    senna güven cok ii bi kıyaslama ve cok doğru bir tespit.. ALkış.. 😀

  4. senna guven avatarı

    Hamilton efsane olmadı henüz tabiki..ama bu gidişat onu yapabilir diyorum..Tartışma yaratmak için söylemedim. Herkes kendi fikrini belirtiyor sonuçta exper değiliz..Tabiki bahsettiğim pilotlar klasmanına girmesi için birkaç fırın ekmek yemesi lazım..Birkaç şampiyonluk da alması lazım önce..Ama sürüş stili ve bizim onu bu kadar tartışıyor olmamız, seveni kadar sevmeyenlerinin de artması bence önemli bir gösterge haline geldi.

  5. ertuğrul ulusoy avatarı
    ertuğrul ulusoy

    Hepimz aynı yarışı seyrettik, neyini savunuyruz. Hamilton iki sürücünün de üzerine sürdü ve iki pilotta neredeyse kaza yapacaktı.

  6. Yavaş olsun, o kadar kolaymı efsane olmak? Daha 2. senesi, kariyeri boyunca başarılı olacağı kesinmiş gibi konuşuyorsunuz. Bir pilot F1i bıraktıktan sonra efsane olur. Tabi arada yarışırken efsane olanlar varki onların yeri ayrıdır. "Efsane efsaneler" diyelim biz onlara =)

  7. Levis evsane olmuş bile. Bukadar yorum alan bir adam bence efsane demektir. Bu geçişleri yıllardır aradık be. Bu risk olmadan bu geçişler olmuyorsa. Ben her yarışta riskli davranmasını isterim. Sağol Levis sen Ron amcanın dediği gibi. F1 in en iyi pilotusun şu anda. Kimse fazla konuşmasın. Weber de frene bassın arkadaş. Allah Allaaah.

  8. Sürüş yeteneği açısından Hamilton'u kıyaslayabilirsin ama Hamilton şu anda Schumacher kadar komple bir pilot değil. Tabi bu ileride olmayacağı anlamına gelmiyor. Schumacher hayranı olduğum zaten ortada ama her türlüde tartışırım bunda gücenecek bir şey yok.
    Kovalainen'le karşılaştırmak Hamilton'un yeteneğine haksızlık olur. Bir çok başlık altında da yazdım Hamilton şu anda bana göre en yetenekli pilot diye. Burada Hamilton'un yeteneğini tartışmıyorum zaten. Burada konu Hamilton'un pist üzerinde tek başına gibi davranması.
    Ayrıca sevmediğim bir pilotu tartışmam zaten.

  9. Bu arada ben Hamilton'un özellikle Glock'a yaptığını tasvip etmiyorum, gereksizce sıkıştırdı adamı.. Ama diğer pilotların da yaptığı bi olay Hamilton yapınca idam sehpaları hazırlanıyor nedense… Bence bu tarz gereksiz sıkıştırmaların hepsi yanlış, olmaması lazım.. Ama Hamilton yapınca tu kaka, başkası yapınca "görmedim, duymadım, bilmiyorum" da olmaması lazım işte…

  10. Çok geçmişe gitmeye gerek yok, geçen sezon Barcelona'da ilk virajda Massa Alonso'yu nereye atmıştı bi bakın eğer hatırlamıyorsanız.. Pistten kazımak diye bi tabir varsa eğer Massa'nın yaptığı tam olarak buydu. Ama tabii ki başkaları hiç öyle şeyler yapmaz, onlar centilmen, fedakar, melek gibi pilotlar. Hamilton ise tam bir şeytan, bence Hamilton taşlanmalı, gerekirse F1 çevrelerinden sonsuza dek uzaklaştırılmalı…

  11. hamilton biraz da aracın hızına güvenerek yanındaki araca bakmadan direk kerplere dalıyor dolayısıyla otamatik olarak diğer araçta geride kalıyor kurallar dahilinde hatası yok, sıkıştırma yapmıyor =)

  12. senna guven avatarı

    gülmek serbest ahmet

  13. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    hahaha senna güven cok matraksin ya
    haha senna?michael?
    hahaha sadece lol hahaha

  14. senna guven avatarı

    bende sana diyorumki massa ile kovalainen aynı şekilde yükselemediler..ayrıca biraz canın sıkılacak biliyorum:) ve diyorum ki Hamilton ı Michael Schumacher ile Ayrton Senna ile kıyaslıyorum..Kıyaslıyorum demek pilotajlarını değerlendiriyorum demek..daha üstün demek değil, henüz değil ama gidişat bu müthiş adamların sınıfına girecek gibi..F1 e geldiği günden bugüne kadar(2007-2008 sezonları) en çok lider kalan bu sürücü saygıyı hakediyor!Ayrıca herkez sevmesin bu adamı ..derdimiz de bu değil..biz destekleriz siz bırakın..ve kendi pilotunuzun haberlerine daha çok yorum yazın…

  15. Schumacher-Hakkinen düellolarını zevkle izledim ama her ikisininde birbirini pist dışına atmaya çalıştığını görmedim. Spa'daki geçiş çok temizdir, Schumacher istese yarış çizgisine oturmak için çizgisini değiştirebilirdi ama Hamilton'un Webber'e yaptığını yapmadı, Hakkinen'i görünce yeterli boşluğu bırakacak şekilde yol verdi. O mücadelede ceza gerektirecek bir şey yok. Yarıştan sonra da birbirlerini tebrik ettiler.
    Dönüp bugüne bakıyoruz, Hamilton geçiş yapıyor ama tebrik etmesi gereken pilotlar onun sürüş stilini eleştiriyor. Burada durup düşünmeniz lazım neden böyle oluyor diye ama yapamıyorsunuz.

    Schumacher-Hakkinen çakişmelerini bunun için halen konuşuyoruz çünkü her ikiside saygılıydı birbirine. Pist üzerinde de bu şekildeydi. Hamilton'un içinde olduğu bu tür bir mücadele izleyemeyiz bu gidişle çünkü yanına geleni pist dışına atıyor.

  16. ali çıkrıkcı banladılar banlıya bilir banlıyanların saygısızlığıdır bu açık..
    Serakn sana bişey soracağım. Monza da hem hamilton hemde kimi havanın durumuna göre hızlandılar ve araç gectiler sencu bu bukadar olaganüstü bir olay mı..
    Yoksa yarıştan önce f1 ototerilerinde dediği gibi hamilton ve kimi ön sıralara tırmanacak dediler. Neden dediler mclaren ve ferrari pist üstünde 2 hızlı araç buda gayet normal.

    Ben dedim ki abartmayalım o kadar geçiş olsun eğer mclaren ve ferrari ile geçiş yapamıyorsan ve pist gecişe elverişli iken Gidin GP2 de test pilotlu yapın dedim. Hem mclarene hemde ferrari ye
    Bu ne kadar sizin zorunuza gitti..

  17. ali çıkrıkçı silindi, kimiraikkonen f1 onun yeni nicki:) severek okuyoruz abimizi ama sonra zamanlarda bir habere yaptığı yorumu bakşa bir haberin altına aynen kopy paste yapıp gönderiyor, çok kınıyorum bu davranışını, yeni şeyler yeni cümleler yaratarak nefretini kusması şüphesizki biz hayranlarını sonsuz mutluluğa boğacaktır ltfn pls tşk:)

  18. Gercekleri yazınca neden sıkıntı yapıyorsunu. Kaç tane tehlikeli pist kaldı dedim. Hemen zıplıyorsunuz..
    Anlaşılır gibi değilisniz..

  19. McLAREN TEAM avatarı

    ali çıkrıkcı görevi kimiraikonenf1 e devretmiş

  20. kimiRaikkonen f1 arkadaşım bu kadar yeter sürekli sataşmalar içeriyor yorumların biraz daha sakin lütfen anladık Hamilton'dan nefret ediyorsun bırakta birazı içinde kalsın her 2mesajdan birisi senden geliyor ali çıkrıkçı gitti sen geldin şimdide başımıza..

  21. Eski pistler kalmadı o tehlikeli pistelr. Bir çogu revizyondan gecti. Sırf güvenlik açısından. Şimdi pistlerde gecişler biraz daha kolay.. Sende bunları iyice dikkate al..

  22. Biz bir hafta önce kimi adil değil beni pist dışına attı diyen adam..
    1 hafta sonra yaptığı hataları takmıyor normal diyor..
    Bu tamamen tutarsızlıktır bu kadar açık bir olay hamilton.
    Sen kalmış schumi ile mika yı hamiltonla kıyıslıyorsun.
    Aynı şeyler mi ölç bak. Hamilton daha konuşurken saçmalıyor. Bunu da bir kere kabul edin yaa. Kıyamet kopmaz ya..

  23. McLAREN TEAM avatarı

    orada yarışan insanlar dünyanın en yetenekli pilotları
    biz izlerken hırsımızdan neler yazdığımızı bile bilmiyoruz! bırakta onlar miyonların izledigi yarışlarda hırs yapsınlar! limitlerini zorlasınlar!
    schumacher'e hep sayğı duymuşumdur f1 pilotları arasında onunla yarışıp tek sayğı duyan pilot hakinendir çünkü o digerlerini hep pistdşına atmışdır! buhırsından dolayı efsane olmuştur hakinen onun kadar cesurdur ve ikiside digerinden hep kormuştur..

    schumacher'e dünyada en çok sayğı duyduğun pilot kim diye sorulduğunda hakinen demiştir ama pistde ikiside acımasızdır..
    herkezin bildiği meşhur spa yarışı vardır hakinen-schumacher o mücadeleyi izle bak bakalım bugünki düşünceyle kaçkez ceza alır…

    efsane pilotlar bu pistlerde canlarını ortaya koymuşlardır ve çoguda aramızda yok!
    bu adamlar sınırsız mücadele etmek zorundalar.işte lewisi bu yüzden seviyorum o mücadeleyi bana kimiden sonra tek yaşatan pilottur teşekürler lewis!

  24. Mclarenciler bu hareketleri zevk veriyor yarışa diyorlar. 2 yarış üst üste hamiltona birileri hareket yapsınlarda
    Mclarencilerin yorumlarını görelim..
    Ne kadar gülünç olacağınızı şimdi den görür gibiyim.
    Tek taraflı olmayın..

  25. Biz diyozda anlıyan yok ki. Hamilton işine gelmedimi kendi deyimiyle ingiliz zekasını kullanıyor.
    Başka pilotların emeğiyle oynuyor. Yazık biri bu hamilton u bunları anlatsın. Dennis dörev sana düşüyor. Hamilton bir de hiçbir şey yokmuş gibi adil davranmadı bana kimi diyor.
    Hamilton otursun sezon başından beri pilotlara nelere yapmış düşünsün ben yazmayayım buradan…

  26. McLAREN TEAM avatarı

    erhanf1 arkadaşım
    çok geriye gitmeye gerek yok !hepimizin hatırladığı en sıkı mücadelerin olduğu yılları, malum sitelerin birinden schumacher vs montoya şekliyle aratıp bir tanesi izlemeni tavsiye ederim.. bak bakalım pilotlar birbirlerini nereye atıyorlar!!!

  27. kaan kaanhan avatarı

    haminin aracının arkasına her yarışta birileri tıklıyor bunları hiç gören olmuyor nedense.

  28. Pilotların birbirini pist dışına atmasını yarışmak olarak görüyorsan diyecek birşeyim yok.

  29. McLAREN TEAM avatarı

    milyon dolarlar alıyorsunuz
    özel kişilerden seçiliyorsunuz
    ama terncilik oynayalım diyorsunuz .
    bunu hamiltonada yapmanızı yürekten istiyorum istiyorum …

  30. McLAREN TEAM avatarı

    yarışınki bizde uyuklamayalım yarışta!!
    eskiden olduğu gibi yerimde oturmadan yarış izlemek istiyorum….

  31. McLAREN TEAM avatarı

    "(Pistte) onunla tekrar olacağım bir sonraki seferde, ona aynı şekilde davranacağım" dört gözle bekliyorum glock..
    ben bunu istiyorum yarışın kardeşim!!!!!!

  32. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclarenin yokluğunu fırsat bilip ortalıkta dolananlar Mclarende azıcık bir kıpırtı olduğunda yine eski günlere dönüş var diyorlar herhalde bu olay bu kadarlada kalmayabilir Williams Volkswagenle bir birleşirse bak sen kopacak kıyamete :)) BMW de kendini buldumu ortalık toz duman rekabet eski yılları aratmayacak hale gelebilir o zaman işte yemede yanında yat ….

  33. Ahmet  Keleş avatarı

    yalanmı mclaren ve hamilton'u sevmiyorsunuz işte 😀

  34. e memnun olmazlar tabii geçti herkesi süper bi şekilde:)))))))

  35. bizimde söylemeye çalıştığımız şey tamda bu işte

  36. tolga soydan avatarı

    glock çok kızmış.yani haklı adam.

  37. Duygularıma terciman olmuş diğer pilotlarda. Hamilton pistte sadece o varmış gibi sürüyor. Tek umudum yine bu hareketlerinden birini yaptığı gün birinin incinmemesi.

    Tabi yine doğal olarak kim Hamilton'a laf ettiyse "çekemiyor", "kıskanıyor","McLaren ve Hamilton düşmanı" sıfatları almaya devam ediyor.

  38. ogun savaş avatarı

    Lewis olmasaydı bu sene sizce seyir zevki olurmuydu bu geçişler olmadan 😀 bütün sezon boyunca

  39. mike shinoda avatarı

    Hamilton'ın Monza'da yaşattığı seyir zevki şüphesiz güzeldi… Ama dünde dediğim gibi en sıradan ama sportmence yapılan yarışı bol geçişli ama centilmenlik dışı hareketlerin olduğu yarışa tercih ederim… Glock ile yaşadığı olayda Glock'un soğuk kanlılığını ve araç kontrol becesini hakikaten takdir etmemek elde değil… Pist üstünde kontrol zor iken ıslak çimlerde aracını kontrol altında tuttu ve aracın diğer tekeri asfalt üstünde idi ve bu durumun ne denli bir zor durum olduğunu karting yapan arkadaslar sanırım anlarlar. Kısaca anlatalım :

    Araçta çekiş sağlayan lastiklerin birisi fazla çekişe sahip ise ve diğer lastikde patinaja yatkın bir zeminde ise (ki ıslak çimde koşmak bile zordur) araç çekişin fazla olduğu lastiğe doğru ivme kazanır ve bu durumda spin atar.

    Glock-Hami olayında da çekişin fazla olduğu lastik tarafında Hami vardı ve olası kazayı Glock'un becerisi önledi… Diğer agresif pilotlar arasından Kimi'yi örnek alalım hiç bir zaman rakibini tehlikeye atıcak hareketler yapmaz. Belçika'da oda masayı sıkıştırdı ama massanın tekerleri beyaz çizgiye geldiğinde hemen açıldı ve ona yeterli boşluğu bıraktı. Agresif sürüş güzel ama işe biraz da sportmenlik katmak gerek…

  40. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    montoya yı unutmayalım şumaer var

  41. murat levent avatarı

    Hamil in çok güzel geçişler yaptığı bir gerçek, sonuçta bu adam 2 kişiyi değil 7 kişiyi geçti, sadece bu 2 sini geçerken cahillik ve hırsının birleşmesiyle rakiplerini tehlikeye attı, glock çimlerde aracı toplayamayıp duvara bindirip sakatlansaydı allah korusun, veya weber, hamil ozaman diyecekmiydiki bunlar normal şeyler diye. Hamil kötü sürmüyor ama hırsı başına büyük işler açacak. Aynı hırsı şampiyonluk isteyen massa da da görüyorum.

  42. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Bazi pilotlar tirencilik oynamak istiyor LEWiS -Massa-Alonso Gibi pilotlar yarismak istiyor eskilerden bide SATO vardi kamikazi:)) biz bu pilotlardan memunuz memun olmayan gitsin baska spor seyretsin

  43. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Aslında agresif hareketleri konusunda aynı fikirde değilim.Senna büyük bir efsanedir ve agresif bir yarışçıdır.Sumi'yi hiç sevmiyor olmamım sebebi bu agresif stilidir.Yani bu yeni bir şey değil.Ancak pist üzerindeki en hızlı araca sahipsen biraz daha sakin sürerek aynı rakiplerini gine geçebilirsin.Sadece bu konuda dikkatli olması yeterli olacak bence.

  44. eger weber yerinde yada glock yerinde alonso veya coulthard olsaydı hamilton su anda bence yarıs dısı kalmıstı.hamilton sürekli antipati topluyor bakalım bundan ne kazanacak.

  45. gurcan hezer avatarı

    İyi bir araca sahipsen taktiğin de her zaman iyi olmuştur ama BMW nin MONZA DA iyi bir aracı yoktu ,yüklü bir şansı vardı,FERRARİNİN DE iyi bir aracı yoktu ve vasatın üzerine çıkamadılar doğal olarak…
    MCLAREN pistteki en iyi araca sahip takımdı ,fakat mallesef onlarında kovalainen gibi bir şanssızlıkları bulunmaktaydı..
    En iyi araç pilot kombinasyonuna sahip paket hamilton ve mp4-23 oldu ,.İyi bir aracınız varsa ki buraki araç farkı farkedilir nitelikte iyidi ,geçiş yapmak için uğraşırsınız ve zorlarsınız ,fakat buda bence kişisel takım tercihlerinden yarışıın geneline bakamayan kesimleri rahatsız etmiştir.
    Şimdi buradan soruyorum 2005 japonya gp den bu yana böyle zeyir zevki dorukta,dakika başına neredeyse atak yapan ve sonlandıran 2. bir pilot gördünüz mü?
    Sürekli gündeme gelen geçiş yok kalmadı gibi sürüncemeleri gölgede bırakan bu adam f1 renk katmakla kalmamış spora eski havasını da tekrardan kazandırmıştır.
    TEŞEKKÜR edilmesi gerekirken keramet kendinden menkul FİA dahil eleştiri oklarını ve cezalarını!!! HAMİLTON a yönlendirmiştir.
    Yadsınamaz bir gerçekliktir bu şu anda en iyi ve en formda pilot ,biraz da eski yarışların ve pilotların ARTIK mazide kalmış anılarına ve mücadelelerine benzer sahneler yaşattığı için teşekkürü fazlasıyla hak ediyor…

  46. her motor sporuna lazım böle bi pilot:):)

  47. ferrari kimi avatarı

    Hamilton in gecisleri kesinlikle yarislara renk katiyor ama haberde de yazdigi gibi bazen gereksiz yere rakiplerini sıkıştırıyor. Glock sampiyonluk icin savasmiyor sonucta ve eger cimlere cikmasaydi Hamilton bu yaptigina cok pisman olabilirdi…

  48. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Bizim dediklerimizi söylemiş pilotlar.
    Bu arada serkan isimli arkadaşın youmu güzeldi Ben de tırsmaya başladım Acaba webber görmediğimiz bir hata yaptı da ondan mı konuşamıyor 🙂

  49. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    Hamilton böyle devam ederse yakında biri ona iyi bi bindirecek piste neye uğradığını şaşıracak ondan sonra belki biraz bi şeylerin farkına varır yoksa ders alacağa benzemiyor ama glock güzel söylemiş

  50. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Farklı olan her zaman göze batar fakat burada istenen farklı olunmasımı yoksa herkesle aynı olunmasımı dünyada değişimleri ve rekorları hiçbir zaman için aynı olanlar değil farklı olanlar başarmıştır ve hamiltonun diğerlerinden farklı olması hoşuma gidiyor hayatta bunun gibi sınırlarını arasıra zorlamak lazım özelliklede büyük bir mücadelenin içindeysen ….

  51. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ha tabiki pistte en çok geçiş yapan pilot hamilton serhan acar bile bunu itiraf etti. müthiş bi zefk kattığını eee bu hamilton bunları geçmese biz ne izleyecez sıra sıra giden otomobilleri mi.

  52. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    kuzu gibi mi sürsün alayınızı geçiyor işte zoruna giden yarışmayacak koçum. sen viraja girmesini bilmiyorsan hamilton ne yapsın. keklik gibi hepinizi geçmesi dokunmuş pilotlara

  53. Alonso konuşuyor işte hamilton olayın içinde olunca diğer tüm pilotların avukatı kesiliyor:)) başka işi gücü yok mu bu adamın yahu, kendisine geçiş yapma fırsatı verecek bir araba sunan takımlarla bi anlaşma imzalasın önce,güzel bi yer etsin kendisine..nedir bu, hamiltona kusacak ne çok kini varmış bu adamın…Bu arada, glock haklı,umarım benzer bir pozisyonda o da aynısını yapar hamiye ve ödeşirler..

  54. webber hala konuşmamış, açıkçası ben korkmaya başladım yani hamilton'a suikast fln planlayabilir, bu sessizlik hiç ii diil..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir