"Buemi, 2008'de F1'de Yarışabilir"

yazar:

kategori:

Sebastien Buemi’nin amcası Humbert Buemi, Sebastien’in idari takımının bir üyesi, 2008 sezonunun son 4 yarışı içinde Toro Rosso ile F1’e giriş yapabileceğini belirtti.

Bahreyn kökenli Humbert Buemi, ülkenin yerel gazetesi Gulf Daily News’e yaptığı açıklamada Buemi’nin, Red Bull’un iki takımının yeniden düzenlenmesinden fayda sağlayabileceğini ifade etti.

David Coulthard’ın yalanlamasına rağmen söylentiler, İskoç pilotun sezon bitmeden emekliliğe zorlandığı yönünde. Bu şekilde Vettel, koltuğuna erken kavuşacak.

Bunun sonucunda, Sato ve Buemi’ye Jerez’de test imkânı verecek olan Toro Rosso da boş bir koltuk ortaya çıkacak.

Humbert Buemi: "Sebastien’in bu seneki F1 ihtimali, çok gerçekçi. Ama bu, bizim kontrlümüzün dışında olan bir çok etkene bağlı"

İnanılan o ki; Red Bull ve Toro Rosso takımlarının sahibi Dietrich Mateschitz, geçen hafta sonu Monza’da Coulthard’a düzenleme yapmayı beklemediğini söyledi.

Humbert, bunun doğruluğunu kabul ediyor ama hâlâ bir ihtimalin olduğunda ısrar ediyor.

Buemi, bu sene GP2’de yarıştı ve Red Bull Racing’de test plotluğu görevini yürüttü.

Toro Rosso’nun 2009 pilotlarını Ekim’in ikinci yarısında açıklayacağını iddia eden Humbert Buemi: "Sebastien’in Jerez’de iyi bir iş çıkacağına inanıyorum ve umarım F1’de kısa zamanda yarışacaktır"


Yorumlar

  1. Çetin bence button çok güzel bir pilot şuan mclaren de heikki ve bmw de heidfeldin yerinde olsa ikisinden de iyi sürüceğine eminim..

  2. tolga soydan avatarı

    sebastian doluyo ortalık

  3. Buemide O sponsorlar varken Her Takımın İlgisini çeker zaten

  4. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Buemi'nin sradan bir F1 pilotu olacağını sanıyorum.Yani Fisi gibi veya Button gibi bir pilot olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir