Alonso, Gelecekteki Ferrari Şansını Göz Ardı Etmiyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Ferrari’nin 2010 için pilotlarını açıklamasının ardından gelecekte İtalyan takımı katılmayı göz ardı etmyior.

Kimi Raikkonen’in 2009 sonrasındaki planlarını açıklamadığı süreçte iki dünya şampiyonluğu bulunan İspanyol pilotun adı, bazı zamanlarda Ferrari’deki bir koltuk için geçti.

Ama Fin pilot, Ferrari ile anlaşmasını 2010 sonuna kadar uzatmasıyla, İtalyan takımın kapıları Alnso’ya 2011’e kadar kapalı oldu.

Alonso, Ferrari’nin açıklamasına şaşırmadığını söyledi.

Cadena Ser radyosuna konuşan Alonso: "Şaşırmadım, çünkü buna benzer bir şey olacağı zaten konuşuluyordu. Bu yüzden bir şekilde onun anlaşmasını yenileyeceğini biliyordum"

"Ve bunu bildiğinizde 2009’u düşünmelisiniz. 2010 ile ilgili de endişeli değilim. En önemli şey, 2009’da nerenin en iyi yer olduğunu görmek"

Renault, BMW ve Honda arasında kaldığı düşünülen İspanyol pilot, henüz 2009 planlarını açıklamadı.

Renault pilotu, Fransız takımın ilk tercihi olduğunu yineledi ama gelecekte eğer bir fırsat doğarsa Ferrari’ye geçebielceğine de açıklık getirdi.

Alonso: "Her zaman söylediğim gibi Renault benim ilk seçeneğim. Çünkü because insanları tanıyorum ve bu sene işler iyi gitmemiş olsa da burada işlerin doğru yapıldığını biliyorum. Ve eğer olmazsa, ne yapabileceğimize bakacağız"

"Şu anda 27 yaşındayım ve hata çok değişiyor. Eğer Formula 1’de 8-10 yıl daha yarışırsam, orada (Ferrari) olmak için bir fırsatım olabilir"

İspanyol pilot, Renault’un 2009 aracını pek fazla görmediğini söyledi ve gelecek sezon için takımın iyimserliğini değerlendirmede temkinli olması gerektiğini kabul etti.

Alonso: "Pek fazla görmedim. Çünkü kalan yarışlara konsantre durumdayız. Ama, güven telkin ettiğinden eminim. Çünkü senenin bu noktasında her takım gelecek sene iyi iş yapacağından neredeyse emindir. Hepsi çok iyimser ve bu durumda onlara inanıp inanmamak size kalmıştır"

"Normalde onlara inanırım. Çünkü onlara bna keyif ve şampiyonluk veren iki araç verdiler. Bu yüzden onlara inanmak, diğerlerine inanmaktan daha kolay."

Alonso şu ansa pilotlar sıralamasında 7. ve 2008’de henüz podyuma çıkamadı


Yorumlar

  1. ferrari hayalinden vazgecmesin ama bnce BMW yle 3 yıllık sozlesme imzalasın bu daha iyi bir fikir!!! inşallah alonso nun bunu acıkladığğı günleri göreriz!! Monza dedi biteli 2 gün oluo simdide singapur oldu hadi bakalım bekleyecez inşallah kendisi için en doğru kararı verir!!!

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Gerçeklere bakış açısı herkeste farklılık arzeder ….

  3. murat korkut avatarı

    Hayatta herzaman gerçekler vardır. Renaultta F1 şampiyonluk kazanmış ve bunu iki kere başarmış bir takım ve yine başarabilir ve alonso bunu biliyor.Diğerlerinin ne yapacağı belli değil,yıllarcada f1 içindeler hiçbir icraatlarınıda görmüş değiliz.

  4. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Sanıyorum Ferrari hayalinden hiç vazgeçmeyecek.Ancak Ferrari'de bugüne kadar en küçük bir ışık göstermedi bu konuda ona.Eğerki bir gün bu birliktelik gerçekleşirse gerçekten benim için çok büyük sürpriz olacak.Çünkü çok düşük bir ihtimalmiş gibi geliyor bana.

  5. çünkü burada doğru şeylerin yapıldıgından emınım harıkasın fernando fernando takıma guvnyr takımda ona fernando takım ıcın bır motıvasyon o bu takımdayken renault dogru seyler yapacktrr 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir