Dennis "Ferrari İle İlişkiler Her Zamandan Daha İyi"

yazar:

kategori:

Mclaren takım patronu Ron Dennis, Ferrari ile olan ilişkilerinin Belçika’da yaşananlara rağmen her zamandan daha iyi olduğunu söyledi.

Geçen seneki casusluk skandalından yaklaşık 1 sene sonra Belçika’da yine iki takım arasında dolaytlı da olsa sorun yaşandı ancak Dennis ilişkilerinin şu an olduğundan daha iyi olamayacağını söyledi.

Dennis "2007’dekiler geride kaldı; sorun FIA ve Ferrari ile kapandı."

"İtalya GP öncesinde perşembe günü Luca di Montezemolo ile buluştuğumda, eski günlerde farklı görevlere sahip olmamıza rağmen benim 1966’dan beri onun ise 1973’ten beri Formula 1’de olması düşüncesi karşısında gülümsedim."

"Ve şu anda 30-40 yıl geride kaldı ve bazı tutkuları paylaşıyoruz. Pist üzerinde mücadelemiz her zaman yoğun olacak ancak iki takım arasındaki birliktelik eskiden olduğundan daha iyi bir hale getirildi."

"Luca eski bir arkadaş ve kaçınılmaz olarak firmalarımızın mücadelesi sonucu ilişkilerimizde inişler ve çıkışlar oldu ancak aramızda derin ve karşılıklı saygı var."

"Aynı zamanda Stefano Domenicali’ye karşı da yumuşak bir yaklaşımım var; O en aşttan en üste çalışarak geldi ve bunu seviyorum. Onun kazandırdıkları sayılamaz. Stefano harika iş yapacak, göreceksiniz." dedi.

Dennis ayrıca pist üzerinde yaşananların pist dışında olacaklardan bağımsız olduğu konusunda ısrarcı.

Dennis "Politik olaylar, sportif olanlardan ayrı olsa iyi olur ve hatta olmak zorunda."

"Ben FOTA’nın 1 numaralı destekçisiyim: FOTA takımlarımızı temsil edecek; kurallar koyacak, FIA ile çalışacak; ticari kriterler oluşturacak. FOTA Formula 1’in geleceği için çok önemli ve bunun gelecekte bir parçası olmak istiyorum."

"Formula 1’de her zaman tartışmalar ve argümanlar olacak ancak FOTA’da yaptığıklarımız sporun iyiliği için beraber çalışmak adına yapılıyor." dedi.

Dennis ayrıca ilerleyen zamanlarda di Montezemolo ile yemek planladığını söyledi.

Dennis "Yakın, çok yakında belki de Brezilya’da ya da sezon bittikten sonra. KAzanalım ya da kaybedelim beraber hoş bir yemek yiyeceğiz." dedi.


Yorumlar

  1. F1 de ferrari yoksa mcrende yok
    mcrende yoksa ferraride yok ne olursa olsun arkadaşlar f1 f1 yaparn iki takım

  2. Bak Ron'a hala tüm yapılanlara rağmen bunun spor olduğunu biliyor ama bazıları bilmiyo iyice kendi eğlencelerine, oyunlarına çevirdiler

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yazdığım kısa bir yorum üzerine bu haberin gelmesi beni farklı bir noktaya getiriyor ve paylaşmak istedim ''ferraride adam kalmadıki :)) hepsini yolladınız'' şeklindeydi yorumum ve mclaren ferrari ilişkilerinin böyle bir skandal sonrasında bu hale gelmesi ilginç ve aklıma şu geldi mclaren 100milyon avroyla veya dolarla cezalandırıldı ferrari ise jean todt u kaybetti ve ilişkiler bu hale geldi ;ben kaybetti diyorum fakat bu haber ve düşüncelerim doğrultusunda biletinin kesildiğini gösteriyor ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir