Renault: “Lotus Müşteri Statüsünden Dolayı Sorun Yaşamıyor”

yazar:

kategori:

Renault, Lotus takımının dayanıklılık sorunlarının müşteri takımı olmasından kaynaklanmadığını söyledi.

Renault motorlu takımların sorun yaşadığı bilinen bir gerçekti. Ancak fabrika takımı statüsünde olan Red Bull durumunu nispeten düzeltmeyi başardı ve bugünkü antrenmanlarda 88 tur attı. Lotus ise büyük sorunlar yaşamaya devam etti ve ancak 20 tur atabildi.

Remi Taffin “Son % 10’a kadar ulaşacaklar. Oraya ulaşacaklar. Son % 5 ya da 10’luk bölüm takımlara ait.”

“Sadece güç ünitesinden bahsederken onlar da aynı seviyeye ulaşacaklar. Kurulum, soğutma, egzozlar ve enerji gibi bazı şeyler var. Güç üniteleri, diğerlerine göre onların aracında farklı bir kuruluma ve çalışma şekline sahip.”

“Lotus, Red Bull ya da Toro Rosso ile aynı güç ünitesine sahip olmalı. Lotus’taki motorun istikrarlı çalışmasını sağlamalıyız.”

“Motor artık daha toplu ve sürülebilir. Kısa sürede onları da diğer takımlarla aynı seviyede göreceğiz.”

“Yarın Lotus’un performansını görmemizi umuyorum. Sadece onların sürüş yapabilmesini sağlamalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Renault: “Lotus Müşteri Statüsünden Dolayı Sorun Yaşamıyor”” için 3 yanıt

  1. Red Bull’un yarışlardan önce kendi ekibiyle yazılım gelişimine destek olduğunu okuduk. Anladığım kadarıyla yazılımı baştan yazdılar.

    Şimdi sorum şurada; Red Bull bu mesaisi sonucu ortaya çıkan yazılımı diğer takımlara da verdi mi? Yoksa diğerleri Renault’nun kendi çabalarıyla geliştirdiği ile mi devam ediyorlar?

    Sonuçta Red Bull, Renault’nun fabrika takımı konumunda.

    İlgili haber okuyan aydınlatabilir mi lütfen?

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Sorunun cevabı olumsuz gibi görünüyor sanki. Redbull ve Toro Rosso ile Lotus ve Caterham ayrı kulvarda gibiler. Bu da Redbull’un fabrika takımı olma avantajı kullandığını, Toro Rosso’nun da Redbull’un takımı olduğu için desteklendiği ihtimalini yükseltiyor. Yok eğer aynı motor ve yazılımı kullanıyor iseler Lotus’un araç tasarımında ve özellikle soğutma sistemi konusunda çok kötü olduğu anlamına gelir.

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Ek olarak dikkat ettiyseniz Avustralya’da antrenmanlara çıkıp yarışta 40 küsür tur atan takım Malezya’da sıcaklıkla beraber tur bile atamaz hale geldi neredeyse..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir