Mateschitz: "Zafer, STR'de Hiçbir Şeyi Değiştirmedi"

yazar:

kategori:

Red Bull sahibi Dietrich Mateschitz, Sebastian Vettel’in Monza’daki galibiyetinin, kendisine ait %50lik hissenin satış fiyatını arttırdığı yönündeki düşünceleri önemsemiyor.

Faenza kökenki takımın 2009 sonrasında Red Bull ile araç paylaşımımı yapamayacak olması ile birlikte milyarder Mateschitz, bu sene başlarında kendisine ait hisseleri satışa sunduğunu açıklamıştı.

Kleine Zeitung gazetesine konuşan Mateschitz: "Toro Rosso’unun Monza’dan önceki ve sonraki fiyatı yok. Pazar günkü zafer, bir şeyi değiştirmedi."

64 yaşındaki Avusturyalı, Red Bull Racing takımının bu seneki performansından hayal kırıklığına uğradığını ifade etti ama 2008’in olumlu taraflarını da görebiliyor: "Formula 1’deki en hızlı şasilerden birine sahibiz"

Mateschitz, Red Bull RB4 ile Toro Rosso STR3 araçları arasındaki asıl fark yaratanan, motor farklılığının, pistte şu anda faklılığının kilit noktası olduğunu söyledi.

Toro Rosso’nun geleceği ve 2010 sonrası müşteri araçları kuralı ile ilgili ise Mateschitz: "Yeni kuralların tam tanımlamasını bekliyoruz"

"İçinde bulunduğumuz durum, tek bir araca konsantre olmak istediğimizden değil, gereklilik yüzündendir. Kendine yeten iki takıma sahip olmak sorumsuzluk olacaktır"


Yorumlar

  1. Bu resimdeki red bullun sahibi mi 😀 Ben de Tv de vettelin babası diye düşündüm 🙂 Malum herkesin babası orda nerdeyse

  2. McLAREN TEAM avatarı

    Adrian Newey gibi dünyanın en iyi tasarımcısına sahipsen en hızlı şaseyede sahip olursun…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir