Raikkonen: "Mucize Gerekiyor"

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen, ard arda geçen puansız yarışların ardından ünvanını korumak için ikinci bir mucizeye ihtiyacı olduğunu kabul etti.

Kendi resmi sitesinde "Tutunma Peşinde" başlığı ile Monza ve şu anki durumu değerlendiren Raikkonen, asla pes etmeyeceğini de yineledi.

Kimi Raikkonen: "Bazen engebeli olur. Çabalarsınız ve çabalarsınız ama hiçbir şeyin sizin istediğiniz gibi gitmiyor görünür. Uzun zamandır yarış da kazanamadım, puan da alamadım. Monza’da yarışı tamamladık ama önceki dşarda kaldığım iki yarıştan daha iyi bir his uyanmadı bende"

"Şimdi puansız geçen 5 yarışımız oldu. Açıkçası, şampiyonluk için mücadele şeklinin bu olmadığını anlamak için Einstein olmaya gerek yok. Henüz bitmedi, asla pes etmeyeceğim"

"Bir çok defa aynı sorunu yaşamıştık. Bu ortamlarda bu araçla, lastiklerde doğru sıcaklığı elde etmek zor, özellikle de yağmur yağıyorsa. Ve bugünlerde neredeyse her yarışta yağmur yağıyor gibi"

"Monza’da çok yağmur yağdı. Ne yazık ki, benim için, yarışın son turları haricinde hakkında konuşacak bir şeyim yok"

"Araç Cuma günü kuru zeminde gerçekten iyiydi. Ama Cumartesi ıslak pistte lastikleri ısıtamadım. Bu, (nedenini) anlamamız gereken bir şey. Çünkü latikler doğru sıcaklığa geldiğinde araç çok iyi oluyor. Yarış bir bütün ve o zamana kadar bitmişti"

"Açıkçası şu anda işler benim istediğim gibi gitmiyor. Bazen böyle şeyler olabiliyor. Ama zorlamaya devam edeceğim ve umarım şansım dönecektir. Sezon bitmeden önce bir kaç yarış daha kazanmak istiyorum"

"Yağmurdaki sürüş yeteneklerimi kaybetmedim. Ama yağmurlu yarışlarda da mücadele edebilmemiz için aracı doğru bir şekilde elde etmeliyiz. Eğer tutunma yoksa, mücadele edemezsiniz. Sadece sürersiniz, sürersiniz ve sorunların çözülmesini beklersiniz. Monza’da (pist) kurumaya başladığında durum, ışıkların yanması gibiydi. Herşey iyi durumdaydı ve virajlara atak yapabiliyordum. Ama çok geçti."

"Şimdi Mugello’ya teste gidiyoruz. Sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Bütün hafta yağmur yağıp yapmayacağına dikkat etmedik"

"Yeni meydan okumalara doğru gidiyoruz. Bu, Singapur gibi bir şehirde yarışan pilotlar ve F1 için iyi. Ayrıca F1’deki ilk gece yarışı olacak. Bu yüzden herkes için tamamıyla yeni bir tecrübe. Açıkçası atmosfer harika olacak. Sıcak ve nem, Ferrari içn daha iyi"

"Yarışa neler olacağını asla bilemezsiniz. Herhangi bir plan ypmak için bir neden yok. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya konsanstre olduk. Son yarışın ardından kim en fazla puana sahipse, o şampion olacak"

"Ferrari ile anlaşmamı uzattığım için gerçekten mutluyum. Onlar F1’deki en iyi takım. Geçen seneki hatıralarım hiç bir zaman unutulmadı ve (anılarımı) tekrarlamak istiyorum"


Yorumlar

  1. Raikkonen hadi diyelim Hamilton geçen yılki gibi sonlarda bocaladı öyle olması zor ama diyelim ki oldu yine şansın yok takım arkadasın Massa var ve formunda sen önümüzdeki yılı düşünmeye başla geçmiş olsun!

  2. Tüm gerçek F1 severlere iyi geceler.Ayrıca bence de bu yıl bitti artık KİMİ.

  3. iyi geceler Yavuz kardeş 😀

  4. Yavuz Balcı avatarı

    aklıma bir türkü geldi.

    hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye :)))

    arkadaşlar sakin olalım artık.kimi çok hızlı pilot bu doğru. kendi yorumlarıda doğru.mucize gerekiyor. son sözüm

    hepinizi seviyorum. hayırlı geceler.

  5. McLaren-Mercedes arkadaşım.Teşekkürler.

  6. slm bn yeni üyeyim evt kimi ye bi mucize gerekio ve o mucizevi bi sekilde gecen sene sampiyon oldu bu senede sonuna kdr inananıom ona aksiliklerin ve sanssızlığın olmadığı bi haftasonu gecirmen dileğiyle KİMİ…

  7. elif çivici avatarı

    bu hayatta öyle şeyler oluyor ki..her ne kadar aradaki farkı kapamak imkansız gözüksede her zaman umt vardır.açıkçası geçen yıl kimse senin şampiyon olabileceğini düşünmezdi.ama şans sana güldü.bu sefer güler mi bilinmez.ki umarım güler.

  8. burak böcek avatarı

    en hızlı tur yarısın sadece bir anı.asıl olarak hiç bir önemi yok yanı paunda vermiyorlar.tabiki araçtan iyi perfonmans cıkarmaya başladıgında onu temız ıken temız bır tur attıgında en hızlı tur atabilir.ancak bunun hiç bir önemi yoktur.yarısta size asıl puanı ilk sıralar veriyor.birşey daha kiminin sürüş stili herkese farklı gelebilir birisi agresif der birisi deil der aracı hırpalamıyor der.telemetreye bakmaka grekmıyor bence.gorsuler faklı olabılır yanı cok hos surduugnu soleyıp oyle bırsey yok demek ıcınde o zaman telemetreye mı baktıda karar verdi bu arkadasımız merak edıyorum.göz var nızam var burda pekcok kısı yıllardır f1 izliyor ve kendınce gozlemlerdee bulunuyor.ılle bızım dedıgımız dogru olmayabılır saygılar

  9. Başta hamilton ne kadar şansız bir ferrariyle mücadele ettiği için dua etsin. Mclaren gerci her yarışta yagmur için dua ediyor. 2008 mclarenin yagmur dua sı yılı oldu.
    Ayrıca kimi o 5 yarışta puan almış olsyadı. Kimler sıralamada nerelerdi göreceğiz.
    Ama sonuçta motor sporu,,
    Kimi ne yapsın, Biri arkadan çarpar, takım lastik değiştirmez, yagmur da tutunumayan ferrari şansızlıkdevam eder bir çok yarışta yagmur vardı vede olacak.
    Kimi yi böyle bir şansız nasıl yakalabilirsiniz. Adam 5 kez puan alamamış ama 21 puan geriden geliyo..
    Hamilton ve massa çoktan farkı acmalıydı..
    Umarım şansılığını şansla kırarsın..

  10. Kenidini çok rahat eleştirebilen ve başkalarına mazzret etmeyen pilot.. Hatta kanada da bile bunu sorun yapmadı..
    Gercek ten ama gercekten iyi pilot kimi..

  11. Monza'da çok yağmur yağdı. Ne yazık ki, benim için, yarışın son turları haricinde hakkında konuşacak bir şeyim yok"
    Büyük pilot yukarıdaki açıklamsıyla kendini yine belli ett. Helal sana hakketen ICEMAN sın..
    f1 de hiç çift yıllar sana yaramadı 2004, 2006 vede 2008 öyle gözüküyor..
    Yinede sen gercek ıceman sın..

  12. Kimi mücizelerede kalsa şansın. Eminim son 4 yarışta müthiş zevk katacak.
    Kimin performansı şampiyonun ismini çok etkilecek.
    Kimi öncelik ferrari başarısı için podyuma yarışacak. Buda her yarış ayrı zevk katacak.
    Valenciya da ve belçika da yarış dışı kalması kimi için mücize ise diger pilotlarında mücize yaşamasını bekliyecek.
    Kimi sırasını savdı umarım inşallah hamilton ve massa puan kaybeder

  13. McLAREN TEAM avatarı

    geçen yıl mucizeyi buldun ama bu yıl çok zor kimi!çünki iki pilot var ikisinin arasında fark yok ikiside hızlı ikiside şampiyon olabilecek kapasitede birisi sorun yaşasa digeri götürecek fia nın yapabileceği her müdahele massaya yarar onun için bence sen massaya yardım et..

  14. burak böcek avatarı

    ben hiç kimi raikkonenin pilotajının schumıden iyi oldugunu bı yerde gormedımde duymadımda.shumi suan yarısan hıcbır pılotla kıyaslanamaz kalitede bir pilottu.

  15. gizem birik avatarı

    hilal nur balkaş ben sana yine katılıyorum:D

  16. Sen bana pilotajı ve kombine bir pilotun sana göre ne demek olduğunu açıklarsan belki o zaman ne demek istediğini anlayabilirim.

  17. Kilotaj değil pilotaj olacak:)))

  18. Ferzan inan ben seni anlayamadım. Hem schumiden daha hızlı diyorsun. Kiminin kilotajı kimsede yok diyorsun. Ama schumi her yönüyle bir pilot o yüzden hızlı olduğunu iddia ediyorsun. Benim anlayamadığım bir pilot ya hızlıdır ya değildir. Kombine bir şekilde olduğu zaman pilot veya pilotaj olur.

    SAf hız bakımından mı hızlı kimi? apextemi hızlı?

  19. okuduklarını iyi okuyun arkadaslar sadece pilotajı hızlı dedim. yani komple bir pilot olup hızlı olmak ayrı bir sey ,pilotajı dogustan yetenegi fazla olmak ayrı bir sey. kiminin pilotaj yetenegi schumiden iyi oldugu defalarca yazıldı fakat schumi farkı her yönüyle bir pilot olmasıdır. malesef kimi böyle degildir.

    NOT: Hala geçen yılki olmuş bitmiş tartışmaları devam ettiriyorsunuz o yüzden mesajınız editlenmiştir bilginize…

  20. Binnur sende amma ayran gonullusun he, daha dun sebastian diyodun 🙂

  21. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    senin mucizeye ihtiyacın yok hayatın mucize sensin

  22. Yahu adam kaskini cikarmis, sacini basini duzeltiyor, derecelere bakarken resmini cekmisler, hemen ne guzel yakistirmalar yapiyosunuz 🙂

  23. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    pes etmiceğini biliyorum Kimi biz hep arkandayız! Hiç bir şey için geç değil artık kendine gel ve kendini göster herkese. Seninle gurur duyuyoruz:)))

  24. mucizelik bir durum da kalmadı acıkcası artık…eger belcika ve monzada bir seyler basarabilseydin mucizenin kralı gelecekti senin icin fakat artık prestij icin cıktıgını ya da cıkacagını sen de gayet iyi biliyorsun…yapabildiginin en iyisini yapmak icin!

  25. bir alonso taraftarı olarak o mucizenin gerçekleşmemesini istiyorum inşallah massa şampiyon olur

  26. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Geçen yıl olduğu gibi olmayacak bu yıl mr.raikkonen.

  27. gizem birik avatarı

    nasıl bi ifade ki bu şaşırmış mı kızmış mı oyrulmuş duuu :D:D:D bu 12 eylül cuma günü çekilmiş.daha ilginçleri de var.www.darkmaiden.spaces.live.com da

  28. burak böcek avatarı

    evet anlaşma uzatıldı 2010 sonuna kadar kimi raikkonen ferraride olucak

  29. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    resim mükemmel kimiyi hiç böyle görmemiştim ne oldu acaba onu bu kadar şaşırtan birde son cümle ferrari ile anlaşmamı uzattığım için mutlıyum diyor anlaşma uzatıldımı bilgisi olan varsa yazabilirmi bir süredir takip edemiyordum da

  30. burak böcek avatarı

    hatta takım arkadaslarına gore vırajlara daha saldırgan gırdıklerıde yazıldı cızıldı.bunu 2 3 takım ıcın yazdılar tahmın ettıgınız gıbı buyuk takımlar ıcın.mesela massa ve heıdfıeldın ve heıkı kovaleinenın takım arkadaslarına gore daha yumusak stılı oldugu ve ıdeal yarıs cızgısını daha cok kullandıgı bılınmektedır.bu sadece benım fıkrım deıldır

  31. burak böcek avatarı

    defalarca bunun tartışması yapıldı ve ben değil inandığım kaynakllarda kimi raikkonenin agresif sürdüğünü bilir ve yazar.çok değil bir kaç ahfta önce serhan beyle yaptığımız buluşmada aynı konuları konuşmuş ve oda bana katılmıştı.yanı katılmamanızı anlayabiliyorum.ancak kimi raikkonen limitleri mclarende cok zorlamısır

  32. Kardeşim Kimi'nin Mclarendakı Kullandıgı Tenekeleri Lewis'e verelim acaba ne olucak aracı darma dagın eder eminim. kerblerin üstüne aracı oyle vuran görmedim daha, Mclaren 2 yıl oncekı sorunlarından çok uzakta adeta Tank yani Kimi'ye kabahati bulanlar Lewis ve Kimi'nin sürüş stillerine baksınlar hangisi agresif hangisi ipeksi Bence Araca İşkence Yapmayan 2 pilot var Heildfeld ve Kimi sürüş stillerinin eşi benzeri yok.

  33. direksiyon çevirmeye pilotaj diyorsanız bende gayet hızlıyımdır ha 😀 Pilotaj deyince pilotun aracından verim alması, lastikleri ısıtması-koruması, savunma yapabilmesi gibi etkenler de var. Bu arada haberin fotoğrafı süper 🙂 muhtemelen sermet(FerrariTR) eklemiştir, süpersin meyt 😀

  34. Farzan, alonsodan hızlı olabilir ona bişey diyemem ancak schumiden asla hızlı olamadı. Hem komple bir sürücü olmadığını söylüyorsun hemde shumiden bile hızlı diyorsun. Bence burda bir çelişki var. Söylermisin bir pilotun hızlı olup olmadığını nerden anlıyorsun?

    Mclarenin dediği gib lastik ısıtamamak şansızlık değil. Ve sana bir sorum olacak sence neden tek turda massa hala önde? O farklı bir araç kullanıp farklı bir set lastiklemi sıralamalara ya da yarışa katılıyor.

    Her zaman savunduğum gibi aracı geliştirilmesinde ve sorunların giderilmesinde en önemli faktör pilottur. Sonrası pit ekibinin görevidir.

  35. resim süper:)

  36. burak böcek avatarı

    tam tersi ferzan dağ mclarende yaşadığı çoğu sorun kimi raikkonenin aracı limitlerinde kullanmayıp aşırı zorlamasıdır.sürekli araçta arıza çıkıyordu.ancak kimi sornası dönemde nunları tekrarlanmadığını görüyoruz.sadece lastik bazında sorun yaşıyorlar oda hamiltonun agresif sürücülüğünden.yani kimi sadece f2008koltugunda bariz şanssızlıklar yaşadı.he mclarende tabi bazı bir kaç yarısı kendi elinde olmayan sebepler denilebilir.o yuzden sana pek katılmıyorum.kimi tek turda iyi değil lastik ısıtamıyor ustelık pek yeni pistler için çalışmıyor.valenciada simülatör hakkında söylediklerini biliyoruz.lütfen şunu karıştırmayalım kimi her zaman şanssız değildi bu sadece bizim gözlemimiz.ferraride yaşadıklarını saymazsan mclaren tamamen araç ile cebelleşmesinden kaynaklanıyor

  37. degerli mclaren team bana söylermisin kimi mclarendeyken böyle konusuyormuydun.yıllarca mclarende yarısırken acaba tutumun nasıldı.? kendini bir sorugla istersen.mclarende yarısırken yasadıgı sanslıklar kimi sansız bir pilot ünvanını kazanmıstır,ferraride degil.

  38. McLAREN TEAM avatarı

    kiminin yaşadığı kadar tüm pilotlar şansızlık yaşadı!isterseniz buna şansızlık demiyelim lastik ısıtamamak şansızlık değil! lastik ısınmıyorsa tutunamazsınız benim anlamadığım kimi sezon başından beri bunu söylüyor ve daha en küçük bir adım bile atılmadı..
    kimi ferrariye laf sokuyor..(Sadece sürersiniz, sürersiniz ve sorunların çözülmesini beklersiniz).

    Sezon başında parasını kimiye yatıranlar tüm takımlardan 1sn hızlı diyen bir çok pilot yazar ve yorumcularıda buradan size hiç birşey bilmiyorsunuz DİYORUM…umarım artık ders almışınızdır…..

  39. recep ivedik avatarı

    ama pes etme gecen yıl son 4 yarışta 26 puan fark vardı.

  40. recep ivedik avatarı

    seneye artık kimi

  41. bence sen pilotajı en hızlı pilotsun.
    ne alonso ne schumi,nede digerleri senin kadar hızlı degil. fakat onların senden farkı komple pilot olmaları yani araclarından istedigi en yüksek verimi alabilmeleri eger sen bunu basarmış olsaydın sanırım sende hızlısı olamazdı.ayrıca bu sansızlıgın nerden geliyor bu ayrı bir konu senin kadar bahtsızını f1 görmedi.

  42. resim çok iyi :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir