Raikkonen, Yağmur Performansına Şaşırdı

Kimi Raikkonen, Malezya sıralamalarında yağmur altında gösterdiği performans karşısında şaşırdığını söyledi.

Antrenmanlarda Mercedes’lerin ardından en güçlü isim gibi görünen Raikkonen, sıralamalarda yağmur altında beklenen performansı gösteremedi.

Raikkonen “Yağmurda her zaman zor olur ancak daha normal olmasını beklersiniz. Bu araç ile yoğun yağmur lastikleriyle ilk kez sürüş gerçekleştirdim ve her nedense oldukça zorlu göründü. ”

“Bunun nedenlerini görmeliyiz ancak hislerim zayıftı ve aracın kontrolü çok zordu. Bu yüzden bitirdiğimiz yere şaşırdık. Hayalkırıklığı yaşıyoruz ancak çok daha kötüsü olabilirdi. Genel olarak ilk yarışa göre daha iyi iş çıkarıyoruz.”

“En azından, istediğimiz yerden uzakta olsak da doğru yolda ilerliyoruz.”

“Elimizden gelenin en iyisi için çalışıyoruz ve umarım sorun yaşamayız. Bu hafta, ilk hafta sonuna göre çok daha iş çıkarıyoruz. Dediğim gibi araç kuru zeminde daha iyi görünüyor.”

“Henüz olmasını istediğim seviyede değil ancak belki pistin yapısı yardımcı oluyordur.  Bakalım hava nasıl olacak. Ne olursa olsun elimizden gelenin en iyisi için çalışacağız.”

“Sorun yaşamazsak yarışta çok daha güçlü olmalıyız. Önce yarışı tamamlamalıyız. Ardından iyi pozisyonlar için mücadele edebilmeyi umuyorum.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, Yağmur Performansına Şaşırdı” için 15 yanıt

  1. Ya şu Ferrari nezaman adam olacak. Yine lastiği geç değiştirdiler, pistin en uygun hızlı zamanını kaçırdılar.. Uyanık olun biraz ya anca artizleniyorsunuz.
    Adamların bir pit çalışması var gözde gözlük, ağızda sakız tshirt şort zannedersin işi bitince havuza gidecek..Abicim siz yarışta yaptığınızı neden simüle etmiyorsunuz..Yani bu eşofmanla koşulacak koşuya boxerle koşarak antrenman yapmak gibi. Siz ergonomi,anatomi vs. bilmiyormusunuz? İnsan davranışlarını hiç hesaba katmıyor musunuz? Bunlarda mı motor yapamayanların işi Monte..Hep Ferrari bu verimli dakikalarda uyuyor..Kimbilir kaç yıl bu işi yaptınız, biz göbeğimizi kaşırken bunları görebiliyoruz, burdan 4 yıllık lisansla bunları görüyorum sen ne işe yarıyorsun orda? Ekrana bakıp duruyorsunuz biz görmeden köşede Flappy Bird falanmı oynuyorsunuz ya? Yani öyleyse söyleyin yoksa bu kadar salak olmanıza bir anlam veremem ben.

  2. hemen profil resmime koydum ama kırpma işi bozdu resmi, güzel çekilmiş foto, yani bizde şaşırdık bana kalırsa kuru hava ayarları mevcut araçta, biraz kumar yapacaklar galiba, yarın belli olur, kazasız belasız, zevkli ve yağmursuz yarış ümidiyle, resimde dikkatimi ön burunun düşük yerinin başlangıcındaki hava buhar akışı çekti, çok dikine geliyor, daha yumuşak akış olsaydı iyi olurdu gibi hava tatlı meyilli sürtünemiyor bence, olumsuz bir ön tasarımı, mühendisler daha iyi bilir diyeceğim ama takımın 4 senesinden biraz belli ne oldukları 😀

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Bana kalırsa o ön lastikten çıkan sprey.

      1. ben zaten lastikten yola çıktım ,bu resimde burun baya dengesiz öne eğiliyor, lastikteki havadan yola çıkınca öyle düşündüm, daha önce bu kadar eğim olduğuna dikkat etmemiştim, yanlış tasarım bence

  3. fotoğraf bomba alo olsa duvar kağıdı yapardım link verirseniz süper olur daha ne fotoğraflar vardır her yarış hafta sonunun en iyi fotoğrafını seçelim derim geçen bottasın foto süperdi ( williams belki arka kısımla baş edemiyo ama jeneriklik pozlar veriyo )şimdide bu foto süper

    1. fotoğrafı sutton çekmiş bu adam işi biliyo

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Resim harika..

  5. ForzaFerrari avatarı

    Konu dışı: Arkadaşlar yarış yarın saat kaçta? Sitede 11 yazıyor. Akşam izlemiş olduğum bir tv spor haberinde 10 diyor.

    1. saatler ileri alınsaydı 11 de olucaktı ama seçimler nedeniyle saatler pazartesi ileri alınacak bu yüzden yarış yarın 10 da.

  6. Kalktığımız yerde kötü değil, kuru bir yarış olursa en iyisini yapabilir ki zor görünüyor.Yarın ne olursa olsun Dayanıklılık hariç herşey Mercedesin işine geliyor özellikle sıcaklık olmayacağını varsayarsak şans yanlarında.Yarışta ben Rosbergi favori görüyorum, arkasında ise yağmurda muhtemelen Ham- Vettel-Alo şeklinde sıralama olacaktır.Seçim olacak ancak onun heyecanı yerine F1 heyecanı daha ağır basıyor.F1’le kafayı yemişiz.Start heyecanı farklı bir duygu 🙂

  7. Valla bizde sasirdik, neyse cok geride degilsin en azindan, yarin umarim yagmur olmaz..

    Bu arada bu son nesil suruculer (Vettel, Hamilton, Rosberg, Hulkenberg vb.) tek tur da gercekten onceki nesil pilotlara gore daha iyiler, ozellikle hatasiz son tur atma konusunda..

    1. Ancak yarıştada tam tersi olduğunu düşünüyorum.Eski nesil pilotlarda sıralamaya oranla yarışta daha iyi.

      1. aynen aynen, sanırım buda eski neslin daha sabırlı olmasından kaynaklanıyor..

    2. Ben bunun konsantreden olduğunu düşünüyorum.Mesela sıralamalarda tek tur atıyorlar ve daha iyi konsantre oluyorlar.Yarışta ise tura iyi başlamazlarsa gerisini getiremiyorlar.Bu da performanslarını düşürüyor.Sektör olarak bakmıyorlar turlara.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir