Massa: “Yanlış Birşey Yapmadım!”

Felipe Massa, Valtteri Bottas’a yol vermeyerek yanlış birşey yapmadığını söylüyor.

Felipe Massa altıncılık için Button ile mücadele ederken Williams takımı telsizden Massa’ya Bottas’ın kendisinden daha hızlı olduğunu ve ona yer vermesi gerektiğini söyledi. Fakat Massa takım emrini dinlemeyerek Bottas’ın geçmesine izin vermedi.

Brezilyalı pilot takım emrine uymayarak yanlış birşey yapmadığını söylüyor.

“Söylenecek pek fazla birşey yok. Jenson’ı geçmeye çalışıyordum ve bunu yapabileceğimi düşündüm”

“En doğru kararları vererek kariyerim için mücadele ediyorum. Valtteri’ye yol vermeyerek yanlış birşey yapmadım. Yaptığım işten sonuna kadar pişman değilim. Ben Jenson’ı geçmeye çalıştım fakat geçemedim. Valtteri ile aynı araca sahiptik”

“İyi şekilde mücadele ediyorum. Şampiyonluk için yarışıyorum. Garaja gittiğimde işlerin daha zor ve garip olacağını sanmıyorum. Takım bana gerçekten inanıyor ve ekibim başarılı olabilmem için elinden geleni yapıyor”

“Takım içindeki herkes birbirine saygı gösteriyor”


Yorumlar

“Massa: “Yanlış Birşey Yapmadım!”” için 20 yanıt

  1. sanırım bazı arkadaşlar pazar günü yanlış yarıısı seyretmiş çok basit massayı geçemeyen bottas button ı nasıl gececek arkadaş ykarıda adam tur zamanlarını da vermiş massa bottas dan da hızlı tur atarmış yapmayın – tamam massa massa dır duygusal takılı keyfi yerinde ise iyidir falan ama bu emir saçmalığı sadece massayı denemek istemişler bu alısıktır yarın birgün lazım olursa dinlermi takım emrini diye ama yemedi işte massa gerekeni yapmış gereksiz bir takım emri bir takım emri nezamn gerekli olur oda sezon boyun ca risk alınmaması gereken zaman lar vardır o kadar

  2. ferrari bile daha ilk yarışta takım emri vermezdi. bi de massa yarıştan sonra sky sportsa “bottas beni geçemedi, demek ki jenson’ı da geçemezdi” dedi ki mantıklıydı bence.

  3. “İyi şekilde mücadele ediyorum. Şampiyonluk için yarışıyorum.` rofl:D 2008de tek bir sansin vardi onuda kacirdin felipe..

  4. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    Tamamen karşıtı olduğum birşey “Takım Emri”. Ben dünyanın en iyi pilotlarının birbirlerine takım emriyle yol vermesini izlemek istemiyorum. Siz dünyanın sayılı pilotları olarak o direksiyonlara geçiyorsunuz;o bana yol vermedi ben onu geçemedim değil,aracımı zorladım sonunda sonucu bu oldu diyebilmeli pilot.Neyse bu olaya gelince de,madem Bottas hızlıydı delta zaman olarak düşününce geçmesi gerekiyor,sonuçta Avustralya’da istediği yerde atak yapıp bize keyifli yarış izletti.Umarım takım içi çalkantısı boşuna uzamaz yoksa aracın performansı gölgede kalıp gene kötü bir sezon geçirir.

    (Dipnot:Raikkonen-Alonso arasında olan Game of Thrones gibi “Songs of Ice and Fire” dan buraya vardım,Bottas kuzeyin soğundan Massa’da Güney Amerika’nın sıcağından geldi.. Dileriz ki keyifli bir sezon izleriz..)

  5. massa takım değiştirebilir ama kaderi hep aynı yol vermek..

    o bunu kabul etmesede

    ve bunlar iyi günleri.

  6. “Söylenecek pek fazla birşey yok. Jenson’ı geçmeye çalışıyordum ve bunu yapabileceğimi düşündüm”

    hiç inandırıcı değil bu zırvalığı.

    “Valtteri ile aynı araca sahiptik”

    aynı araca sahiptin ama nal topluyordun küçük Felipe.

    1. emrecanzilfi avatarı

      Nerede nal topladı, küçük enişte?

    2. nal topladıysa bile bottas onunde bitirdi..bottas ucuo olsaydı gecip giderdi

  7. Takim emirlerine en basindan beri karsiyim.f1bir spordur ama breysel bir spordur.tk emirleri serbesr dogru ama buna en sonunda isin icinde takimin acik bir menfaati ve yol verenin kaybinin olmamasi gerek..yani isin ucunda sampiyonluk varsa tk emri verilmeli.eminim bottasta buttonu gecemeyecekti.takim ayni puanlari alacaksa massa neden daha az puan alsinki.hemde daha sezonun 2.yarisinda.

    Demekki tk emirlerini reddedebiliyor bir pilot.massa bunu taaaa daha alonso ile ilk yol verme muhabbeti de yapacakti.ama nedense yapmadi yapamadi yada yaptirtmadilar.simdi gec oldu.ama yinede yaptigi bana gore dogru

  8. aşağıda bir arkadaş da yazmış, ha vettel, ha hamilton ya da herhangi biri.. yine dağlar kadar farkla yarış kazanan bir araç olacaksa eğer, geçen seneden ne farkı kalacak bu sezonun?

    ilk 3’e, alonso’ya ve hulkenberg’e tebrikler. ilk 5 hakederek yerini aldı bugün. raikkonen’e yazık oldu, kazığı yiyen yediği kazıkla kaldı yine, bu ceza sistemine yazıklar olsun.

    2 hafta önce en hızlı 2. araçken 2 hafta sonra sürünen bir araç ortaya koyan, 0 güncelleme ile piste geldikten sonra cin olmadan adam çarpmaya kalkan williams.. podyuma mı çıkıyorsun, galibiyet mücadelesi mi veriyorsun hayırdır neyi kaçırdık biz? massa öndeki gruptan fersah fersah uzakta da o yüzden mi yol verecekti? 1’er saniye arayla 3 pilot sıralanmışlar, mücadelelerini yapıyorlar işte.

    o öve öve bitiremediğiniz aracınız, bugün DRS açıkken bile DRS’siz giden mclaren aracının hızına ulaşamadı, bilmem fark ettiniz mi?
    öndeki DRS’siz mclaren’in DRS açıkken bile hızına ulaşamayan felipe’yi; felipe’nin DRS kapalıyken DRS yardımı ile bile felipe’yi geçemeyen bottas’ı fark ettiniz mi?
    felipe’nin önü açıldığında bottas’ın aradaki farkı kapatamadığını fark ettiniz mi?
    en hızlı turlarda felipe’nin, bottas’tan 0,6 saniye daha hızlı gittiğini fark ettiniz mi?
    neyin takım emridir bu?

    felipe, williams’ın “büyük takım kaprislerine girmeye heveslendiği” bugünde oyuna gelmedi. gerekirse basıp gitsin takımdan. işgüzarlık yapıp massa’nın sırtına basmaya kalkan williams’a iyi bir ders oldu bu, olması gerekeni yaptı felipe.

    1. emrecanzilfi avatarı

      Kesinlikle katılıyorum dostum sana. Massa button ile aradaki farkı ( sanırım pit stoplar sonrası yaklaşık 7 8 saniye oluyordu) kapatana kadar bottas gram yaklaşamıyordu. Button’ın arkasına gelir gelmez işler değişiyor, ve fark (button’ın yavaş kalması yada mücadele içerisindeki kayıp ile) bir anda kapanmaya başlıyor. Sonra aman efendim massa yavaş. İçlerinde nasıl bir Massa kin’i büyümüşse artık bazılarının.

  9. massa bugün gözümden düşmüştün. ama bu açıklamadan sonra daha da düştün. button geçemiyeceğini kendin de biliyorsun sırf kendini haklı çıkarmak için böyle sallıyorsun. bottas senden iyi durumdaydı. yol verseydin büyük ihtimalle bottas da geçemiyecekti button ı ama en azından bottas ın sana göre geçme ihtimali daha yüksekti. bari çık kabullenemediğim için yol vermedim de dürüst bir şekilde. ayrıca hanginizin ihtimalinin daha yüksek olduğuna sen karar veremezsin takım karar verir.

    1. emrecanzilfi avatarı

      Yahu ben anlamıyorum, massa button’ı geçemiyor okey, e be kardeşim, bottas daha massa’yı geçemezken, gidip button’ı nasıl geçecek? Madem o kadar hızlıydı geçseydi o zaman.

  10. Şimdiye kadar Massa’ya sebepsiz tek laf etmedim, Ferrari’nin davranışlarına karşı savundum.

    Ama bu yarışta 7. turda yayınlanan telsizi tek başına nefret etmeme yetti. Bottas yarışın başından sonuna kadar Massa’dan hızlıydı. Massa ne Magnussen’i, ne de Button’u geçebildi. Öndeki uzayıp gitti, ama Bottas hala Massa’nın dibindeydi, açıkça hızlıydı.

    Ama telsizden dediğine bakın; “[Valtteri’nin] yaptığına bakın, bana çarptı!” Ağlanmak sana mı kaldı? Hızlı sür ki arkanda takım arkadaşın tren olmasın.

    Takım emirleri hiç hoş değil tabi, verilmesi doğru değildi, uymamak ne derece doğru orası tartışılır.

    1. Hızlı olmak yetmez kardeşim geçiş yapabilmek için. Savunma yapma ve tren gerçekliği her zaman vardı. Herkes pozisyonunu koruyamaz ne olursa olsun, herkes kendisine dayatılan geçiş yap yapma emirlerini kabul etmez. Senna’yı birçok zaman daha hızlı olsalarda geçemediler. Alonso’yu geçemedi mesela Schumacher daha birçok zaman ve isim. Massa-Lewis örneği var kaç defa yaşanmış. Ne olursa olsun Lewis gibi olmaları lazım bizim istediğimiz bu. Bir trulli gerçeği vardı hatırlarsın trenci ve müdafaa adamı.
      F1’i onlar bu hale getirdi biz kabul etmeyeceğiz. F1 halen takım oyunu değil bireysel spordur. Takımlar bugün hakkı olmayan alanlarada karışıyorlar hadsizlik ile benim için pistin üzeri pilotun meslek alanıdır mühendisler hadlerini bilecek yoksa geçip kendileri kullanacaklar yapabiliyorlarsa. Aynı şeyleri özlemliyoruz zaten. Bırakalım hata yapsınlar Sebastian’ın Mark’a istanbul da yaklaştığı gibi yaklaşsınlar gerekirse.

      1. Aynen öyle, Bottas baştan sona kadar hızlıydı ama geçebilecek kadar hızlı değildi. Massa’nın yol vermesini istemezdim zaten. Takım emrini de destekleyen birisi değilim.

        Ama halen pilotların takımların birer mühendis gibi tuttuğu maaşlı şöför olduklarını düşünürüm. Pilotlar aracın gelişimine para yatırmıyorlar, emek vermiyorlar. O araçla başarı elde ediyorlar, üzerine de para alıyorlar.

        Yavaş araca sahip olan pilot ağzını açamamalı. Asla takımını eleştirememeli. Maaşını aldıysan elindekine razı olmak zorundasın.

  11. Bottas hızlıysa yol verecek tabi ki. Massa’cılar takkeler daha çok düşecek.

  12. vw-tdi-power avatarı

    Gereksiz ve yanlış bir hareketti Williams’a yakıştıramadım. Eyvallah Valtteri gayet iyi ama bu yarışta Massa en az onun kadar iyiydi. Ayıp.

  13. Bunlar pilotları köpeği mi sanıyor, bu ne biçim iştir anlamış değilim, saçmalığın daniskası!

  14. ForzaFerrari avatarı

    Takım arkadaşına yol verecektin williamsa niye gittin massa?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir