Dennis'in Temyiz Mahkemesine Olan İnancı Tam

yazar:

kategori:

Mclaren takım patronu Ron Dennis, yarın toplanacak olan FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesine olan inancının tam olduğunu belirtti.

Yarın Paris’te, Lewis Hamilton’un Belçika’da aldığı 25 sn cezası ile ilgili duruşma yapılacak.

FIA Yarış hakemlerinin Belçika’da verdiği karar bazı çevreler tarafından eleştirilmiş, Massa’nın da Valencia’da pitten güvenli bir şekilde çıkmaması sonucu ceza almaması bazı İngiliz gazetelerinin FIA’yı taraflı olmakla suçlamasına neden olmuştu.

Ancak Dennis kendilerine karşı bir komplo teorisi olduğu görüşlerine katılmadığını ve temyiz mahkemesinin kararına güvendiğini söyledi.

Dennis "Lewis bu sene 5 ceza almasına rağmen ona adil olmayan bir şekilde davranıldığını söyleyemem."

"Daha önemlisi ise sisteme ve bizim de davamızın görüleceği FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi’nin adaletine inancımız olmalı." dedi.

Temyiz Mahkemesi toplanmasına toplanacak ancak mahkemeden sonuç çıkmama olasılığı da var. 25 sn cezası Hamilton’a pitten geçme cezası yerine verilmişti ancak FIA Uluslararası Sportif Kurallarının 152 maddesine göre pitten geçme cezasının temyize götürülmesi hakkı bulunmuyor.

Dennis ayrıca yarışlarda yaptığı hatalar ile bir çok puan kaybeden genç yıldızı Lewis Hamilton’u savundu.

Dennis "Ne Michael Schumacher, ne Ayrton Senna ne Alain Prost, hiç kimse bir sezonu tek bir hata bile yapmadan tamamlayamadı."

"Ancak Lewis’in gelişimi devam ediyor: bu sene geçen seneye göre daha iyi, sezon sonunda da sezon başına göre daha iyi olacak."

"Ve gelecek sene de daha iyi olmasını bekliyorum."

"Onun sadece 23 yaşında olduğunı hatırlayın ve şu ana kadar hiç kimse, ne Emerson Fittipaldi, ne Michael Schumacher ne de Fernando Alonso, bu yaşta şampiyonluk kazanamadı."

"Kesinlikle Lewis’in bu sene şampiyon olacağını söylemiyorum, belki olacak belki olamayacak, ancak eğer başarırsa bunu başaran en genç sürücü olacak." dedi.


Yorumlar

  1. berk özdemir avatarı
    berk özdemir

    geçen sene mclaren in ferrarini bilgilerini çaldığı casusluk skandalını unutanlar var galiba sonrada fia ferrari yi koruyor derler mclaren ferrari nin hızna yetişmek istiyor ama işi zor olucak ilerki zamanlar eskiden olduğu gibi..

  2. Bu sitede başka bir şey mi yazıyor acaba merak ettim

  3. autosport.com da kararın yarın açıklanacağı yazılıyor

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Konumu itibariyle yapması gereken politik açıklamayı yapmış sağolsun diğer arkadaşlarda politik olmayan yorumlarını yapmışlar ;duruşmanın oturumu saat kaçta bilgi varmı ? ….

  5. McLAREN TEAM avatarı

    hakemler bir ceza vermiş beğensekte beğenmesekte yapabilecek bir şey yok! mahkemeden çok iyi bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum! her ne sonuç çıkarsa çıksın takımın iyi çalıştığını biliyorum ve hamiltonun şampiyon olabilecek kadar hızlı ve güçlü olduğunu görüyorum! takımın her yarışa bu şekilde muhteşem araçlar hazırlaması hamiltonun kendini her yarış geliştirmesi kalan yarışlar için takımda herhangi bir problem oluşturmuyor! sonuçta verilecek kararı tahmin edebiliyorum…

  6. burak böcek avatarı

    bizim neden haddimize deilmiş.sadece takım emirlerinden konuşmak size mi mustahak edip dogan.ayrıca laflarınada dikkat et.lapinde sensın atlayanda sensın.sinir halınle gelıp burda yorum yazma.arkadasımız konuyu actı bızde cevap verdık.he ondan once ferrari hiç ceza almıyor schumıye 10da 1iverilemdi dedi bu baslıkla konu ıle hıc alakası yoktu ancak ordada cevabını verdik kurudunuz kaldınız.yanı sınırları zorlamayında ıstersenız keyfımız bozulmasın uzlubumuzda oke.bu haberle hiçbi alakası yoktu ancak sizin taraftartınızı gundeme getirdi.bizde kabul ettik evet yanlıstı ancak sizde kabul edin artık daha fazla yoruma gerek yok saygılar

  7. Ya Allah aşkına takım emirleri konusunda hiçbir Ferrari taraftarı McLaren hakkında yorum yapmasın arkadaş. Haddiniz değil çünkü. Rubens ve Michael olayları ile Hamilton Heiki konusu yan yana gelmesini bırak. Birbirlerine görünemezler bile. Hemen koz bulup atlamayın lapin gibi. Sizde çok iyi biliyorsunuz bunları kanayan yaranız sizin. Onu değiştiremezsiniz. Artık yapmış oldunuz o terbiyesizlikleri. Her zaman söylerim RUBENS' in göz yaşlarını unutmadık arkadaş.

  8. elif çivici avatarı

    bi fia falan tutturup gidiosunuz arkadaşlar..bana tam adaletli bir tane yönetici söyleyin spor camiasında…illaki olacaktır..ve bu görecelidir.ama lewıs de çok mu suçsuzdu çok mu mükemmeldi bunu da tartışın objektif olun

  9. konu başka yerlere kayıyor arkadaşlar..

  10. burak böcek avatarı

    Takım emrini bu sene fransda almanyada ve ingiltere gplerinde gorduk arkadaşlar.nasıl yavaşlayıp yol verilir hepsini gördük.burda takım emirlerinden bahsetmeyelim.rubens mıchael kadar aleni bir şekılde mclaren almanya gpde yapmıstır gorevını.hiç değilse ferrari takım emri yapıyoruz demıstı sizin gibi gizliden yapmıyor.ayrıca cok alakasız konulara gidiyoruz maceristanda sızın pılotlarınız bırbırı ıle kavga edıyorsa ferrari yada fia nın mı sorunu.sadece pistte değil pitte de uyman gereken kurallar var.her yarıstan sonra ıtıraz bır uzulmeler ısyanlar var.daha ne oldugunu bılmeden dırek ıtırazdasınız.mclarenden cok sız uzuluyorsunuz bence cezalara

  11. Olayı neden çeviriyorsun biz burada Mclaren pilotlarının hatalarından bahsediyoruz.Sen gelmiş takım emrine çekiyorsun.Motor kontrolleri Mclaren kazanınca mı yapılıyor o bir tesadüftü geçen yarış sonundada Massanın motoru incelendi ne olmuş yani.

  12. gurcan hezer avatarı

    Geçen sene o cezayı dikkat buyurun EŞİT ŞEKİLDE MÜCADELEYİ ENGELLEMEK VE SPORUN YARIŞMA RUHUNU ZEDELER NİTELİKTEKİ TAVIR….nedeniyle aldı MCLAREN VE ALONNSO
    Senelerdir takım emielerini aleni bir şekilde uygulayan ve yukarıda belirttiğim maddeyi f1 tarihinde en fazla en eleni ihlal eden FERRARİYE bu ceza neden verilmedi,o zamanalr bu eşitlik kuralı bulunmuyor muydu…
    Son iki senedir dikkat edin ne zaman MCLAREN bir yarış kazansa hep soruşturma ,motor kontrolleri ….
    Bunları masumiyet kisvesi altında yapılan ,sıradan uygulamalar olarak değerlendirmem mümkün değil….

  13. Alonsonun olayı ne alaka o orada hata yapmadı ki çakallık yaptı Hamilton tur atamasın diye bekledi ben bir alaka göremiyorum.

  14. gurcan hezer avatarı

    Geçen sene Pitte diğer pilotu bekletti diye ALONSOYA (ki tecrübelidir kendisi) 5 sıra grid ve macaristan gp deki takım puanlarının silinmesi gibi f1 tarihinde eşi görülmemiş bir sabuklamayla ceza verilmesi yada MASSAYA aynı hareketi GP2 DE YAPAN PİLOTLA ayrı değerlendirilmeye alınıp ceza verilmemesi ,neyin tecrübesi neyin hatası….
    KURALLAR AÇIKSA ,aynı durum söz konusu olduğunda nasıl farklı kararlar çıkar bi açıklayın makul ve mantık lı olarak ben de anlayayım….
    FİA tarafsız olsada kararları değildir ,bu kararlardan başka bir çıkarım yapmak iyi bir hayal gücü ve haasasiyetli bir kararlılık gösterenler içöin geçerli bir olgudur….

  15. ErhanF1 arkadaşım sen sadece McLarencilerin söylediği bir şey diyorsunda benim etrafımdaki çoğu ferrarici veya başka takım taraftarları bizimle aynı şeyi düşünüyor FIA'nın McLaren'e yanlı davrandığını ve istikrarsız kararlar aldığını söylüyorlar bunu sadece McLarenciler diyor diyerek atıp geçemezsin..
    Ayrıca korkma FIA McLAren'den korkacak değil herkesten önce cezayı verir merak etme sen!

  16. Mclarenciler birazda pilotlarına bakmaları lazım daha tecrübesiz pilotları var ve normal olarak hata yapıyorlar hatırlayın sıralamalardaki son anlarda tur atanları engellemeleri yarış çizgisinden gitmeleri bunları unutuyorsunuz! Hep Fia diyeceginize birde pilotlarınıza bakın kafa yorun !

  17. Gurcan arkadas sanki cezaların hepsi haksızmış gibi konusuyorsun ne demek ''Bir sezonda bir pilota 5 ceza'' cezalarda sınırlama mı var ?? senin pilotunda yapmasın hata sanki durduk yere ceza veriliyor biraz tarafsız konuşun !

  18. Lewis'in Monza'da 2 kez ceza alması gerekiyordu. Onuda belirtseydiniz keşke. Artık öyle bir duruma gelindi ki FIA bile ceza vermeye korkuyor McLaren'e taraflı davrandığı düşünülecek diye.

    FIA'nın taraflı davrandığını söyleyenler zaten sadece McLaren taraftarları. Bence FIA her takıma eşit mesafededir. Sadece yorum farklılıkları olabilir.

  19. burak böcek avatarı

    Dennis "Lewis bu sene 5 ceza almasına rağmen ona adil olmayan bir şekilde davranıldığını söyleyemem." bu herşeyi anlatıyor.yani adil davranılmış ve mclaren pilotları kendi hatalarının cezsını çekmiştir.bunu sürekli başkasına suç atarak hafifletmeye çalışmak mantıksız.kural ihlali yaparsan 5 değil 10da ceza alırsın rekorda kırarsın.hatalarından nders almadan inatla devam ediyorsan bu cezayada katlanırsın.bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.temyize guvenlerı tam ama temyız hakkı bu cezaya bulunmuyor hadı oldu acaba ne karar cıkıcak?birde sürekli massa olayı ile mukayese ediliyor bu durum.ne alakası varsa artık..

  20. burak böcek avatarı

    Michael schumacherede cezalar verildi merak etmeyın.bu adam benettonda yarısırken 2kez yarıslardan men cezası aldı.önce bir iyi yakıpcı olun dayanagınıgnız olsun kousurken sonra yazın cızın.daha sonra ıhraç edildi şampıyonadan 1997.şampıyonlugu kovaladıgı 2006yılında antremanda yaptıgı hatadan grid cezası aldı monakoda sıralama turlarında virajda oyle kaldı dıe yine grid cezası aldı.yanı tek taraflı duusnmeyın biraz.ne cabuk unuttnuz bu cezaları geçmiş yıllardakı

  21. Ahmet  Keleş avatarı

    FIA verir…

  22. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    bir sezonda 5 ceza diyorsun.ilk önce ceza neden verilir buna bakmak lazım .Demekki hamilton yada mclaren kuraldışı bir şeyler yapmış ki ceza verilmiş yoksa durup dururken kimseye ceza verilmez.

  23. gurcan hezer avatarı

    Sezon içinde Haniltona vertilen cezai uygulamalar ,geçmiş sezonlarda da uygulansaydı ,mesela Michael Schumacher e verilseydi 10 da 1, düşünemiyorum yapılacak olan eleştiri yağmurunu ve ardından alınacak reaksiyonlara karşolık FİA nın tutumunu,hakemelr filan değişirdi,mütemadiyen kararkı bir hassasiyetle engellenirdi bu durum…
    BİR SEZONDA ,BİR PİLOTA 5 CEZA!!!!
    Benzeri var mıdır görülür mü ayrı bir muamma ,ama takım genelinde de MCLARENİN cezalarına bakın ,bunu bi benzeri bir sezonda görülemez bu konuda da REKOR sahibi olmuştur mclaren f1 tarihinde maharetli hakemlerin vasıtasıyla….
    Umarım bu durum spor tarihine yakışan ,sağduyulu bi kararla sonlanır…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir