Alonso: “Ne Yapmamız Gerektiğini Biliyoruz”

Fernando Alonso, lider takımlarla farkı kapatabilmek için Ferrari’nin hangi alanlarda gelişmesi gerektiğini bildiklerini söyledi.

Alonso “Çekiş yeteri kadar iyi değildi. Viraj çıkışlarında kaybediyorduk.”

“Çekiş gücünü muhtemelen en iyi olan araçla, Red Bull ile kıyaslıyoruz. Hemen hemen böyle bir eksiklik olmasını bekliyorduk.”

“Maksimum hızda saklı değil. Mercedes ile kıyas yapamıyoruz.”

“Avustralya’da en hızlılardı ancak Bahreyn testlerinde de en hızlılardı. Burada da öyle. Yapmamız gereken bazı çalışmalar var.”

“Açıkçası Bahreyn’de yapabileceğimiz pek bir şey yok çünkü bir kaç gün içerisinde tekrar araçta olacağız. Ancak Çin ve İspanya’da araca getirmemiz gerekenler çok açık ve bunu yapacağız.”

“Şampiyonaya başlangıç açısından ideal pozisyonda değiliz ancak takım yakalamak ve durumu geliştirmek için çok büyük çaba sergiliyor.”

“Kişisel olarak galibiyet mücadelesi vermek isterim ancak takım arkadaşınızın önünde olduğunuz sürece, insanların sizden beklediği ekstra şeyleri yapıyorsunuzdur.”

“Gelişeceğiz, orası kesin. Henüz iki yarışa çıktık. Gelişmemiz gereken alanları derinlemesine analiz ediyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ne Yapmamız Gerektiğini Biliyoruz”” için 20 yanıt

  1. Raikonen ve ALonso bu aracı kullanabiliyorlarsa onlara helal olsun diyorum. Start sonrası ilk viraja yanaştıklarında en erken fren yapan araçlar Ferrari ler ;oysa F1 de ne kadar geç fren yaparsan (viraj giriş hızını ne kadar kısa mesafede yakalarsan) o kadar hızlı olabilirsin. Start sonrası Hulenberg ve Riccardo ya geçilmesinin hikaysei tam budur. Erken fren yapmanın sebebi araç ağırlığından meydana gelen ataletden korkudanmıdır, frenleme esnasında aracın dengesizliğindenmidiri, yoksa frenlerin o ataleti kaldıramıyışındanmıdır yada hepsinden birazmıdır bilemiyorum ama araçfren noktasına çok erken sokuluyor ki buda yer kaybının ana sebebidir.Viraj çıkışlarında gaza yüklendiklerinde araç adeta titrek bir elin iş yapması kadar hareketli görünüm veriyor. Bu durum lastik ısıtma hareketleri gibi görünüyor ki her virajda yaşanan bu sorun yumuşak lastikleri erken bitirmenin asıl sebebi oluyor.

    Başka sorunlar bir tarafa (çekiş ve güç ünitesi takviyesi) şayet şu kayma sorunu ve fren noktasının kısalmasına çare üretebilirlerse Ferrari şu haliyle Mercedes in sırtına yapışır.Bu kadar dengesiz bir araç ile ve ıslak zemine rağmen sıralamadaki pilotların yeri iki pilotunda alkışlanmaya değer işler yaptığının göstergesidir.

    Kİmileri iyi araçlarla pilotlarının açığını örter kimileride iyi pilotla aracın açığını örtmeye çalışıyor.Ferrari de artık pilotların üzerinden biraz yük alacak seviyeye gelmelidir. Raikonen i bilemem ama ALoso takımın başarısızlığını örtmede son yarışlara kadar nücadele etmekden yorulmuş gibi duruyor.

  2. Cekis konusunda en iyi Redbullmu diyorsun yani ?
    Hadi madem ole Avusturalyada 5 silindirli motoru yani Hamiltonu Ricardo kalkista neden gecemedi ?
    Malezyada rosberg ucarak gecti Vettelin yanindan …kimin cekisi daha iyi acaba ??

    1. İlk kalkışda beygir gücü önemli bir faktördür. İlk kalkışdan sonra virajlardan önce hızınızı sıfırlamadığınız için sürüş anında işler değişiyor ve çekiş o zaman belli oluyor.Geçen sezon bir kaç yarışda startda geride olan Vettel (ilki Hamilton du sanırım) bir kaç viraj sonra viraj çıkışında öyle bir atak yaptık ki Hamilton dahi şaşırmıştı. Start anında güç önemlidir sonrasında çekiş ortaya çıkar tabiiki güçde vasfını kaybetmez.

      1. Sen gecen yilki spa yarisindan bahsediyorsun ona lafim yok dogrudur.
        Ama suan Mercedesin iki alandada onde oldugunu dusunuyorum ki zaten sana ornek vereyim Serhan acar ne demisti yarista malezya yarisinda ; son virajdan sora bitis cizkisine kadar Mercedes 10 km daha hizli geciyor.Bu yildan bahsediyorum.
        Redbull cekiste daha iyi olacak bi ornek gosdersin bana inanayim..
        Redbullun tek artisi virajlarda daha hizli olmasi .degil mi ? cekisle alakali bir durum degilki..

  3. Cekis konusunda en iyi Redbullmu diyorsun yani ?
    Hadi madem ole Avusturalyada 5 silindirli motoru yani Hamiltonu Ricardo kalkista neden gecemedi ?
    Malezyada rosberg ucarak gecti Vettelin yanindan …kimin cekisi daha iyi acaba ?

  4. Alonso’nun onboard görüntülerinde maksimum 12000 devir civarında gidiyor, 15000 devir değil miydi limit neden bunu yapmıyorlar?

    1. çok yakar 😀

      1. Ferrari aracında motordan kaynaklanan bir sorun var gibi duruyor. Motor Rpm olarak düzlükte bile doğru orantı göstermiyor. Örneğin gaza yükleniyor araç bir anda kaydığı için 11.500’ten 10.800’e devir geri tepiyor. Öyle zannediyorumki Renault 12.800-13000 Mercedeste 13.800-14000 Devire kadar çıkabiliyor. Ferrari şu izlediğim videoda 12.400’e zor çıktı. Ers sorunu açık. Bunlar düzeltilebilirse Ferrari kazanmaya oynayabilir.

  5. Ayrıca şimdi fark ettiğim bir şey var Ferrari ve Mercedes motorları RPM olarak 4-5. vitesten sonra RPM olarak farklılık gösteriyor. İlk 4 viteste her iki araç 12500 RPM civarı vites değiştirirken 5. vitesten sonra Ferrari ancak 11500 RPM’e çıkabiliyor ve vites değiştiriyor. Mercedes ise yine 12500’e çıkabiliyor ve vites değiştiriyor. Motorumuz bariz zayıf arkadaş. Bir de gelişimi yasak.. ne yapacağız bu motorla bilmiyorum.

    1. Burda morotun gücüyle değil de yakıt tüketimi veya dayanıklılığı korumak için bir tasarruf var gibi. Vites oranları, motor sürücüsüne bağlı durum. İsterse herhangi bir motor 15000’e çıkar.

  6. Ferrarinin malezya araç üstü görüntülerinde çok enteresan veriler var. Araç 285 km/s hızını normal bir ivme ile ulaşırken 287 olunca sanki bir anda limitöre vuruyormuş gibi ivme resmen duruyor 287-288 arası gidip geliyor düzlük sonuna kadar. Mercedes motorlu araçlar tahminim o düzlükte 300’e yaklaşıyordur.

    Tabi birde aracın sürüşü var hem alonso hem raikkonen resmen direksiyonla vücut geliştirme yapıyorlar. Her viraj çıkışında aracı dengede tutmak için akla karayı seçiyorlar.

  7. Sorunda bu ya sadece yapmanız gerekeni biliyosunuz ama tembellik ediyosunuz icraat yok

  8. ferrarinin derdi cekis bir de duzlukdeki hizi, adam drs yi aciyor arabada tik yok. alonsonun arabadan indikden sonra mercedes ve redbula bakmasi normal , neticede en hizli iki arac. gidib caterhama mi bakacakdi. acaba raikonen hangi araca bakiyordu , tabiki hicbirine , umrunda diyil

    1. alonso bakiyor gelcek sene hangisini secsem acaba karar vermeye calisiyor 🙂

  9. Viraj çıkışındaki çekiş torkla alakalı. Renault binek araçlarda da beygir gücünde zayıf, torkta nispeten daha güçlü motorlar üretir.

    Ferrari güç ünitesinde turbo besleme kısmında sorun yaşıyor sanıyorum. Motor gelişimi durmuşken çekişi motor haritasıyla artırabilirler mi bilmiyorum. Viraj çıkışında 4-5 saniye civarı daha fazla yakıt akışı sağlanabilir mesela. Anlık yakıt akışında 10 sn ‘den sonra sorun oluyor.

  10. Yarış sonunda yine Vettel’in aracını inceliyordu 😀

  11. “Çekiş gücünü muhtemelen en iyi olan araçla, Red Bull ile kıyaslıyoruz. Hemen hemen böyle bir eksiklik olmasını bekliyorduk.” ???
    Sendemi bunadin Alo ..Redbull Mercedesle kiyasliyor kendini sen Redbulla ..Mercedesle ne alip veremedigin varki yok sayiyorsun onlari.Yada cekemiyormusun ???

    1. bence senin okuduğundan fazlasını anlamak için biraz daha olaya geniş pencereden bakman gerek, çekiş konusunda en iyi takım Red Bull ise çekiş konusunda ona, düzlük hızında en iyisi Mercedes ise de o konuda Mercedes’e bakması oldukça normal…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir