FIA’nın Sensörlerini Red Bull’un Yakıtı Mı Bozuyor?

yazar:

kategori: ,

Red Bull Malezya GP’sinde de yakıt akış sensörü sorunlarıyla başetmek zorunda kaldı.

Vettel üçüncü bitirirken Ricciardo’nun aracı yine sensör sorunu yaşadı, ancak bu kez diskalifiyeden kurtuldu.

Ricciardo’nun aracındaki sensörün arıza yaptığı anlaşılınca Red Bull FIA’nın tavsiyelerini dinleyerek kurallar dahilinde kalmaya çalışmış ve sensör olmadan yakıt akışını ayarlamış.

Takım patronu Christian Horner sorunların neden kendi araçlarında çıktığını sorguluyor.

“Bence bu olanlar sensörlerde sorun olduğunu açıkça ortaya koyuyor.”

Padokta dolaşan bir teori de Red Bull’un kullandığı Total yakıtın arızalarda etkili olduğu yönünde.

Helmut Marko: “Diğerleri sorun yaşamazken neden sürekli bizim yaşadığımızı anlamak üzereyiz, yakıtla alakalı olabilir, ancak anlamaya çalışıyoruz.”

AMuS’a göre Malezya’da Pastor Maldonado’nun Lotus’unda da sensör sorunu oluşmuş. Ortaya atılan bir diğer teori de Renault turbo ünitesinin yaydığı frekansların sensörü etkilediği yönünde.


Yorumlar

“FIA’nın Sensörlerini Red Bull’un Yakıtı Mı Bozuyor?” için 5 yanıt

  1. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Bu hafta sonu Bahreyn’de soruna kısmen bir cevap bulmuş oluruz muhtemelen. Ama mevcut koşullarda ben şahsen hızlı bir gelişim olmasını istemiyorum. Mercedes’in ve bir ihtimal Redbull’un kopup gittiği, diğerlerinin tur yediği , mücadelenin olmadığı bir yarışı isteyenler varsa da ben istemiyorum. Mercedes yerinde Ferrari de olsaydı yine istemezdim. “Mücadelesiz bir yarış, yarış değil konvoyculuktur” bana göre.

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      psyker’e cevap olarak yazmıştım..

  2. arkadaşlar alakasız olacak ama ilk iki yarışta bu seneki araçlar geçen seneye oranla yaklaşık olarak 3,2 sn ve 4 sn civarında daha yavaş kaldılar, sizce bu seneki gelişim düzeyi geçen seneki hızları yakalamaya yetecek mi?

    1. Yavaş kalmaları sürpriz değil bir gerçeklikti sadece oranı bilinemiyordu. Ben 2 sn’den fazla olacağını adım kadar iyi biliyordum mesela.
      Sezon sonuna kadar ki gelişim düzeyi performans farkını kapatmaya yetmez çünkü zaten böyle bir çalışma yok. Büyük ihtimalle ve açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla takımlar donanımlarını maksimum performansda kullanmıyorlar bu sürelerin gelişeceğini ifade eder ancak geçmiş sürelerin yakalanması için aerodinamik performansın aynı derecede kazandırılması gerekir ki böyle bir çalışma olmayacak. Düzlüklerde yok öyle birşey de tüm rpm/hp oranlarında 20 km/h fark yakalasalar dahi Formula 1 bir viraj performans olayıdır geçen sene ki total performansı yakalayamazlar. Viraj performansı, viraj çıkışı ivmelenmesinden ibaret değildir malum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir