İlk İki Yarışta Raikkonen’i Geride Bırakan Alonso Mutlu

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso, sezonun ilk iki yarışınta yeni takım arkadaşı Raikkonen’i geçtiği için mutlu olduğunu söyledi.

Ferrari son yıllarda olduğu gibi sezona yine yavaş başladı. Her iki yarışta da podyuma çıkamayan İtalyan takım, Avustralya ve Malezya’da Alonso ile dördüncü oldu ve şuan için bu takımın en iyi sonucu.

İtalya’nın Tuttusport gazetesine konuşan Alonso “Avustralya ve Malezya’da kazanmayı tercih ederdim”

“Fakat ilk iki yarışı takım arkadaşımın önünde bitirdim. İnsanların beklentilerini karşıladığım için mutluyum” dedi.

Finlandiyanın Sanomat gaztesine konuşan Raikkonen ise 2009 yılı ile mvcut durumu karşılaştırmak istemedi.

“Böyle karşılaştırmalar yapmayı sevmiyorum. Şuanda değişen birşey yok”

“Elbette bu ideal bir başlangıç olmadı. Malezya’da araç daha iyiydi. Hafta sonu kötü bitsede iyi başladı. Kaza olmasa Alonso ile aynı sonucu alabilirdim. Bunun olmaması için bir neden göremiyorum”

Raikkonen ayrıca Bahreyn’de aracın daha hızlı olmasını umut ediyor.

“Bize yardımcı olması için bazı parçalar getiriyoruz. En azından plan bu. Ön tarafta kendimizi daha iyi hissedebiliriz”

 


Yorumlar

“İlk İki Yarışta Raikkonen’i Geride Bırakan Alonso Mutlu” için 51 yanıt

  1. Raikkonen’in Alonso’nun takım arkadaşı olacağı netleştiğinde herkesi bir heyecan sardı. İlk başlarda ben de sevinmiştim. Ne güzel değil mi? Yıllardır ispatlayamadığım şey kabak gibi ortaya çıkacaktı, olur da yanılırsam güzel bir takım arkadaşı mücadelesi izleme olasılığımız olacaktı. Tabi Ferrari’nin tek pilot-tek şampiyona mantığı buna engel olacaktı, sonrasından gelen Montezemolo yorumları bunun asla olmayacağını gösterdi ama umut işte.

    Ama aklıma gelmeyen şey taraftarların büyük kesimine sahip bu iki pilotun haberlerinde burayı birbirine katacak olmasıydı. Açın bakın, geçenki Lewis-Nico haberine çıkıp lülülü yapanlar burada gelmiş fikir belirtmiş. E aynı şey? Sonra çekilen sinekler, sinek sevmeyen akbabalar vs.

    Beğendiğim yorumlar da oldu, +1’lerini severek verdim. Hayrını görsünler 🙂

    Ben diğer bir açıdan farkettiklerimi söylemek isterim, şu tork arttı, DF düştü laflarından sonra onboard görüntülere çok takılmaya başladım. Araçların hemen hepsi F1 modundan çıkmış da Super7 moduna girmiş. En azından yavaş ve orta virajlarda öyle.

    Alonso aracı bol bol kaydırarak kullanıyor, durumu çözebiliyor. Lewis de böyle kullanıyor ama çok daha alışkın ve keskin görünüyor. Arkadan kaymaya müsait aracı hızlı kullanmanın yolu bellidir; limiti zorla, şansına arka kayarsa nasıl toplayacağını zaten biliyorsun.

    Raikkonen ve Button’da bu sürüşü göremiyorum. O limite ulaşmaktan korkuyorlar sanki. Hakkinen de bu şekilde sürenlerden. Onlara yola yapışacak araç ver, pistin tozunu attırsınlar. Ama kayan araç olduğu zaman patates. Raikkonen’in söylentilerin aksine arkası kaymaya meyilli araçlara yatkın olmadığını düşünmeye başladım. Sizin dikkat ettiğiniz ve buna ilişkin detaylar var mı?

    1. kardeş aslında her pilot dengeli araç ister, arkadan kayma da tehlikeli, önden kaymada ,hangi ortamda olduğuna bağlı, viraja içten girersin, önden kayarsa araç çarpraz kayar ,sonra ön lastikler tutunur, devam edersin ,arkadan kaymada ,direksiyona ters tepki verirsin, kurtardı kurtardı, kurtarmadı spin atarsın ve daha çok zaman kaybı yaşarsın, mesele kısaca bu,

      arkadan kayma motorsikletlerde daha kolaydır, ben hem araba, hem motor kullandığım için söylüyorum, motorsikletlerde önden kayma hiç istenmez % 90 düşersin ,aslında arkadan kayma araçlarda daha tehlikeli, bu aslında kafa karıştırmış olabilir insanlarda, önünde mesafe yoksa, önden kayma daha tehlikelidir ama f1 pistlerinde yeterli boşluk olduğu için, arkadan kayma yerine, önden kayma daha kontrol edilebilir birşeydir, yoldan çıkmaların çoğu arkadan kayma ile olur çünkü kontrol için ters tepki verince, yoldanda çıkmış olursun, genelde ,

      laubalilikten değil anlaşılması açısından yazdım, motorsikletlerde önden kayma arabalarda arkadan kayma, herzaman daha tehlikelidir f1 ve motogp de bu şekildedir ,belki motor ve araba kaymaları karıştırılmış,kısaca her pilot iyi araç dengeli araç ister ,uzun konu anlaşılması adına yazdım bazı konularda da geçince önden kayma isteyenler arkadan kayma v.s genel olsun dedim

      1. Her pilot rayda gider gibi giden araba ister, ben de isterim. Daha önce de çok tartışmasını yaptık, şu pilot bunu ister, şunu ister.

        Bu tartışmada da varılan nokta şu, virajda aracı limitlerini zorladığın anda aracın bir yeri kayacak. Önce hangisinin kaymasını tercih edersin? Önden kayma istemekle arkadan kayma istemek arasındaki fark bu. Yoksa hiçbir pilot “Bu araba çok dengeli, sıkılıyorum az kaydırın şunu” demez 🙂

        Ama elindeki araç kayıyorsa yarışın sonuna kadar bu şekilde idare etmek zorundasın. Benim bahsettiğim şey elindeki sorunlu aracı kullanma farkları.

  2. geçen yıllarda hep alonso çok iyi kalkıyor denildi, kimi kalkış özürlü denildi ,lotus zamanında ,ne oldu 2 yarıştır kimi çok güzel start aldı, hatta alonso ya baskı bile kurdu, araca göre konuşmayıp ,hep pilot iyi diyenlere bu laflarım ,2 yarıştır kimi alonso nun arkasına yapıştı, ilk yarışta pit stoplarda geriye düştü, bu yarıştada arkadan temas yaşadı,

    lotus dönemindede kimi ilk dönem direksiyon sorunu yaşadı, çözülmeye başlanınca da baya istikrarlı oldu, 2 sezon, hatta 3. oldu ve son sezon lotus adam gibi yönetseydi ortamı, kimi rahat 2. olabilirdi, alavere dalavere oldu, ben tahmin ediyorumda yazmayayım ,neticede araçlara bakmak lazım ,araçlar kötü alonso nun aracı muhtemelen daha iyi, onboard kamerada belli oluyor, ha alonso Ferrari deydi aracı bilir, bence bu yeni araçlarda olmaz, alonso nun avantajı sadece hazırlık aşamasını sorunsuz geçirmesi ve takım içi şikayetlerini dile getirmede daha rahat olmasıdır,

    burada bazı seçenekler var Ferrari alonso yu önde tutup 1.2 pilot muamelesi isteyebilir, monte zaten alonso cuydu o sebeple ona daha çok öncelik vermiş olabilirler gibi ,bazı sebepler var ,olasılıklar, daha 2 yarış oldu bekleyeceğiz, önemli olan, bu pilotların 1.2.3 lük gibi sıralar için kapışması 4.5.6 lık gibi sıra kavgası veya rakabeti yaşanacaksa, bu Ferrari olmamalı

    ben bunu anlatmaya çalışıyorum, bazı arkadaşlar laf sokuyor ama artık birçok, alonso, kimi fanı bunu görmek istiyor,,,,,,,,,,,,,,,,, şampiyonluk için rekabet istiyoruz,,,,,,,,,,,,,,,,, mesele kısaca budur alonso takım arkadaşı için kendine moral yapıyor doğru yapıyor, normal bir pilot böyle yapar, kimi yi bu sebeple severiz, çıkar yarışır, fazla siyasete girmez, 1.2 arkadaş var, aşırı ortalığı kışkırtıyor yoksa bizler normal şakalarda ve tartışmalardayız bence ,eşek şakalarıda yapılır ama bu ortamda şuan olmaz, insanlar gerilmiş

  3. Raikkoneni hafife alan cok kisi var ozellikle 1~2 kiside var bu, Alonsocu arkadaslari genellememek lazim. Yalniz unutmayin bu adam gonul verdiginiz takimin son sampiyonu. Gececegi adamin arkasinda geveleniyor diyen zat, Rai dondugunden beri drs siz jeneriklik ataklari gecisleri olan tek pilot. Bircok alonsocu arkadasin dedigi gibi 5.lige abone olduktan sonra Raiyi gectim dese nolur demese nolur kim takar ? Bu sartlarda Sezon sonu rai en az alonso kadar puan toplar. Alonso aracin suyunu cikartiyor daha iyi demeniz debelenip durmaktir, gonullerin sampiyonu olarak kalirsiniz yillarca sonra o takim son sampiuonunu geri getirir bilmem anlatabildim mi… Ha arac hizli olur rekabetci olur o zaman isler degisir ikisinide kizgin yaga atar, en sert sekilde elestiririz ama simdi degil inanin sirasi degil… Gerci sunuda en iyi alonso taraftarlati biliyodur. Hizli bir pakette rai yenilmez oluyor, belki arac boyle kalmali ve simdiden alonso daha iyi diyenleri sagliklari acisindan uykularindan uyandirmamali…

  4. Ben biliyordum Raikkonen geri kalınca taraftarlarından böyle yorumlar geleceğini.Tahminlerimde kolay kolay yanılmam.İster 5 yarış ister 50 yarış geçsin bu durum devam edecektir.Şuan griddeki en iyi pilot Alonso’dur.Raikkonen’in yapacağı pek bir şey kalmıyor.

  5. raikkonenisthebest avatarı
    raikkonenisthebest

    Araç önden kaymadığı sürece Raikkonen Alonsoyu geçebilir. Ferrari aracı hiçbi zaman Raikkonenin stiline uymadı ama adam Ferrari de yarışıyo ısrarla. Alonso biraz daha fazla onu yendim diye açıklama yapmali. O kadar da buz adam değil kesinlikle gücü için itici bi faktör olucaktır.

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ben kimi de şunu görmedim döndüğünden beri, neyi görmedim ?? Adamda hırs falan kalmamış arkadaş. Lotus’ta da böyleydi, birini geçecek, geçsemmi geçmesem mi böyle, yarım saat düşünüyor, hata yapıyor, dışarı kayıyor, geç fren yapıyor falan filan..

    Kızasınız diye söylemiyorum, adamın paso kafa çektiğini, alemci olduğunu hepimizi biliyoruz. O kadar alkol bağzı şeylerini köreltmiş olabilir ne biliyim. Olmayacak bişey değil. Sonra buz adam diyorsunuz hiç bişeyi takmaz kafasına diyorsunuz, bence bu vurdumduymazlık. Boş yani amaç yok..

    Örneğin Alo derseniz, adamı heryerden takip ediyorum. Ya çocuklarlan vakit geçiriyor, ya bisiklet sporu yapıyor, ya yüzüyor, ya jimlastik yapıyor. Yediğine dikkat ediyor falan filan. Lewis de bu tür aktivitlerlen vakit geçiriyor, az bişeyde hip hop peşinde 🙂 Diğerleri pek ilgi alanıma girmiyor açıkcası.

    Bilemiyorum. Özelliklen bu yarış o Caterham’ ı geçemedi ya. Sinir oldum yerimden. Kendine çeki düzen vermeli ama bu saaten sonrada zor gibi..

    1. RAİ hiç bir sosyal medya da yok o yüzden olabilir.adamın ne yaptıgını bilemezsin.ayrıca raikkonenin ıce one racing takımı var çeşitli yarışlar düzenliyorlar.ya da yeni sevgilisi minttu instagramdan kimi yle olan fotograflarını atıyo bişeyler görüyoruz biz.herkesin özel hayatı kendine

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Zaten Kimi hiç spor yapmıyor, sürekli içiyor alem yapıyor. Evet kesin ondan.

      Hey Allahım ya…

      Adam geçtiğimiz 2 sezonda “overtake” konusunda derslik manevralar yaptı. Geçtiği aracın haddi hesabı yok. Üstelik Lotus otomobili uzun düzlüklerde çok güçlü değilken.

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        rai eskiden mclarende sürerken pek atak izlemiyorduk ya uçuyodu ya araç bozuluyordu her konuda yeteneği belliydi ama dedigin gibi lotusta yaptıgı ataklar kariyerindeki en önemlileriydi bence pist üstünde grojeanı inanılmaz geçmişti hulkenbergle felan 1-2 mücadelesi var hepsi birbirinden güzel bence karşısındaki adama güvenirse ona göre yarışıyor rai. bu takmda şuan alonso 2-0 önde olmasına rağmen sezon sonunu şans faktörü belirler bence.ferrari adam gibi araç verse gerçektende bu kıyaslamayı yapmak daha iyi olur. böyle kim geçmiş anlamı yok zaten biri 5. olduktan sonra digerini geçse nolacak geçmese 🙂

    3. kardeş aslında hırs var ama rai diğerleri gibi oraya buraya saldırarak yapmıyor ,he bazen saldırması gerekir, bunu bende bazı yazılarda yazdım, 1. pilot olmak illa takım emri ile olmaz, bazı insanlar zaten pilotun ne olduğunu anlıyor ,onu zaten 1. pilot olarak görüyor, bu durum rai ile birebir uyumludur ,geçen video izledim mühendislere kokpitle ilgili serzenişte bulunuyordu, Ferrari çalışanları ise ruh gibi bakıyordu 🙂 bu takımla alakalı, birazda ,

      monte iyi araç yapın diyordur ,kötü araç yapın demeyeceğine göre ama olmayınca da işte o zaman monte işe sert girecek, bence bu sertlikte, ciddilikte sıkıntı var

      geçen eline süpürge almış etrafı temizliyordu adrian newey, adamda kibir, ego kalmamış, gayet rahat işini yapıyo,r hemde çok iyi bir şekilde, işte bu ruhla şampiyon olunur, rbr aile gibi ,geçen senede dedim, takım böyle olmalı, ha hile hurda meseleleri ayrı tutuyorum, genelde takım ruhu bu olmalı,ferrari ye bakıyorsun herkes ayrı afra tafra telsizde bile mıymıy konuşuyor adamlar kırmızıyız diye kırmızı boyanınca bir araç Ferrari olmuyor işte amblemi at olsada 🙂

  7. şu haberin yorumlarını okudukça soğuduğum F1 den iyice nefret ettim. ülkemizdeki f1 taraftarlığının futbol fanatikliğinden hiç bir farkı kalmamış yazık. daha iki yarış olmuş biri diyor alonso kimiyi ezdi birisi diyor kimi kim ve hatta birisi diyor ki kaza magnussenin suçu diyecek kadar ileri gidiyo. yazık çok yazık. İnşallah sezon sonunda kimi alonsonun önünde olur, burada hiç birinizin yorum yazmaya yüzü olmaz ama ben sanmıyorum. siz eğlenmeye kendinizi avutmaya devam edin..

    1. *Kiminin suçu olacaktı pardon

    2. yorumlar senin ağız tadına uymayınca demek ki ne fanatikliğimiz kalıyor ne de “ileri” gitmemiz. senin gibi yazık mazık diyerek kendi fanatikliğini maskeleyen ve kendi gibi düşünmeyenlere hakaret edebilmeyi hakkı sananlardan bıktım ben.

      okuduğunu anlaman lazım hepsinden önce. magnussen suçsuz demekle raikkonen suçlu demek arasında fark var.

      istersen yine söyleyeyim: magnussen o kazada suçsuzdu, ve cezayı haketmedi. sezon sonunda da kimi 25 puandan az fark yerse öp başına koy.

      1. Benim yorumumun altına bir tek senin yorum atman sanıyorum benim mesajımın yerine gittiğini gösteriyo.

        Ben tuttuğum pilotun evet fanatiğiyim nickimden de belli olduğu gibi bunu gizlemek gibi bi niyetim de yok ancak daha iki yarış olmuşken hatta bunun öncesi de var 3 ay boyunca konuştunuz burda sesimi çıkarmadım.

        Son iki gündür attığın yorumlarda ben demiştim demekten başka birşey demiyosun ben ne kadar fanatiksem burda gelip bir kere yorum yapmadım kimi ezecek alonsoyu gibi buna benzer bir yorumumu da bulamazsın.

        Magnussen hatalı veya hatasız ama bu kazada kiminin hatası olmadığı açıkca belli ama ortada patlayan bi teker var nerdeyse 1 dakika kaybederek son sıraya düşen bir araç var bu durumda alonso kimiden daha iyi bi pilot demek anca sizin gibi fanatiklere yakışır

        Ben bu sene başlarken mücadeleden yanaydım kimin kazandığı kimin önde olduğu umrumda değildi ama sizin gibi düşünenleri gördükten sonra diyorum ki İNŞALLAH Kimi bu sezonu önde kapatır ve o zaman tekrar konuşuruz.

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi’nin zamana ihtiyacı var. Alonso önceki Ferrari otomobilleriyle evet yarıştı ama bu seneye olsa olsa ufak bir etkisi olur. Bu sene otomobiller epey farklı. Aradaki fark testlerden geliyor. Testlerde Alonso çok daha fazla mesafe kat etti. Bu yılın otomobilini daha erken çözdü. Takım patronu olacak şahıs da zaten söylemişti: “Kimi’nin yetişmesi için birkaç yarış geçmesi lazım” diye.

    1. Bende senin gibi düşünüyorum ancak karşısında Alonso gibi bir pilot olduğu için, zaman onun en kötü şekilde aleyhine ilerliyor.Alonso sezona çok iyi başladı arabanın gücüne göre, artık daha fazla zaman kaybetmeden sorunlardan kurtulup Alonso ile başa baş mücadele etmeye başlaması lazım yoksa demoralize olmaya başlayacak, şu iki, üç, yarışı iyi puanlarla kapatması gerekiyor sonrasında Alonso’yu geçeceği zamanlarında geleceğine inanıyorum.Bu yarışta anladığım kadarıyla onun için takım ön tarafta birkaç parça ile değişiklik yapacak, bunlar inşallah istediği tepkiyi almasını yardımcı olur.

  9. Malezyada sıralamada yağmur olmasa yarıştada raikkonene arkadan çarpıp lastiğini patlamasalardı….

    Halamın şeyi olsa bilmem ne olurdu gibi bir şey…

  10. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Çok erken Alo üstündür demek istemiyorum, Kimi’ de sevdiğim bir pilot. Tutmam ama severim yani, adamın ne zararı var bana.

    Kimi’ci arkadaların yanıldığı çok nokta var. Bunlardan ilki Alonsonun araca alışık olduğu. Önceliklen Alo bu takıma geldiğinde de Massa yıllardır bu araca ve takıma alışıktı. Sonuç ?, İlk antremanlardan, araca ilk turduğu andan itibaren Massa’yı geçen bir Alonso vardı. Arabaya alışmak ayrı bişey. Sezon başlamadan koskoca Mika bile kalkıp kiminin rally tecrübesi yetecektir diyordu Alonso’yu geçmesi için. Hani araç daha Kim’nin stiline uygundu o açıdan.

    İkinci mevzu, yahu hadi lastik patladı son sıraya düştü. Sonra 12. olarak yarışı bitirdi. Adam kimseyi geçmedi arkadaşlar, kendinize gelin. Önündeki tüm pilotlar yarış dışı kaldı. Geçtiği bi tek catharam var onu da bilmem kaç turda zorlan geçti. Normalde Ferrari ne kadar kötü olursa olsun o araca tur bindirir gibi geçiş yapabilmesi gerekir. Adam en son tur bindirmeyen bir tek Alonso kaldı, 3-5 tur daha olsa o da tur bindirecekti.

    Kimi de bir sıkıntı var ama ne, araca alışamadı hikayesi değil bu. Alonso’nun yanında yarışmak kolay iş değil arkadaşlar. Bunu Massa da itiraf etmişti. Siz burda her ne kadar yediremesinizde kendinize durum bu.

    2007 yılında bile Mclaren’in bütün desteği Lewis’ten yana olduğu halde adam kafa kafaya sezon bitirdi. Hem aracı 30 bg daha güçsüzdü, hem takım içinde morali 0 dı. Bunları herkes biliyor. Ama herkes işine geldiği gibi yorumunu yazıyor. Sorsan çaylak Lewis’e yenildi derler, ezildi derler. O takım yeni çaylağına değilde Alonso’ya gösterseydi o ilgiyi, hem Alo şampiyon olurdu, hemde en kötü 2 kat fark atardı Lewis’e. Siz Lewis’in Alonso şöyle pilot böyle pilot diye yaptığı açıklamaların boşuna mı olduğunu sanıyorsunuz. O da kaliteli bir pilot ve meydan okuma istiyor, o zaman olanlarıda yediremiyor kendine. Kim gerçekten güçlü bilmiyor çünkü.

    1. Evet yenildi, ama ezildi denilmez, Bunu kabul etmek bir pilotu ya da taraftarını küçültmez.

      Çaylak sezonunda çifte dünya şampiyonunu klasmanda yenen bir pilot var. Nedir bu Lewise karşı tahammülsuzluk bu sitede anlamıyorum. Adamın nerdeyse zenci olmasına bağlayacagim vallahi.

    2. @F_ALonsoDiaz Sonuna kadar katılıyorum valla ben.Ayrıca araca alışık olmak diye birşey bu sezon yok açıkçası,herkes alışmaya çalışıyor bambaşka araçlar kullanıyo gibiler ,2013te gelseydi Rai tamam alonso alışık derdik fark atardı vs. kabul ama herşey zaten geçen seneden bile farklı şuan..Bu arada Raikkonen’in aracında Alonso’nunkinden farklı problemler yok iki Ferrari aracı da sürülcek cinsten değil henuz.Bu aracı sürebilecek iki isim var Ferrari de onlara sahip zaten o yüzden bekleyip görelim

    3. araca alışık diye bir konu yok. zaten araçlar 2013’den çok daha farklı. hiçbir pilot araca alışık değil.

      son paragraf tamamen bir masal. şöyle masallar yazıp kendinizi rahatlatmanız çok komik hakkaten. 30 beygir eksikmiş de bilmem ne. daha önce de dediğim gibi: mclaren, alonso’yu reno’dan o kadar para vererek hamilton’a yeniltmek için kiralamadı. 2 katı fark atarmış bilmem ne. boş şeyler bunlar. böyle olaylar olsaydı alonso bugünkü hamilton’a duyduğu saygıyı duyar mıydı sanıyorsun? ne zaman “hamilton” ile başlayan bir soru gelse adam en hızlımız diyor. hatta 2007’de ilk birkaç yarış özellikle pit stratejilerinde alonso kayırılıyordu. baktılar hamilton daha araca ilk oturduğu anda alonsoyla eşit (yada daha iyi) performans gösteriyor, ona da dikkat etmeye başladılar. sıradan bir çaylak olmadığını anladılar.

      alonso çok iyi bir pilot, ancak hamilton’a 2 katı fark atacak pilot değil gridde, tarihte yok, hayal görme. kimi ve massa ile karıştırma diye söylüyorum. tüm yarışlarda kaza yapsa bile bariz bir sıralama üstünlüğü kurar her pilota karşı.

    4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      “McLaren’ın tüm desteği Hamilton’aydı” zırvasını bırakmalısınız artık. McLaren onu takıma çifte dünya şampiyonu 1. pilot olarak getirdi. Fakat malesef Alonso o dönemlerde şu anki kadar olgun değildi.

      Elbette kazandığı 2 şampiyonluğun ardından 1. pilotluk istemesi normaldi fakat olay şuydu ki o sene takım bile Hamilton’ın o kadar hızlı olacağını düşünmemişti. Zaten sene başında Hamilton için biraz fazla erken olduğunu düşünenler vardı. Sezonun ilk çeyreğinde Hamilton’a ufak takım emirleri bile verildi. Avusturalya’da pit stop bitmesine karşın 3-4 saniye bekletildi ve Alonso’nun arkasında 3. oldu. Malezya’da Alonso’yu zorlamadı 2. oldu. Monaco’da telsizden Alonso’ya atak yapmaması söylendi.

      Alonso için kendi otomobiline Renault’dan alıştığı Hitco frenler getirildi. O sene 3. otomobile izin verilen son sezondu ve bir sorun yaşanması halinde 3. otomobil Alonso’ya göre ayarlandı. Fakat Alonso o sezon gerçekten ağır saçmaladı ve şampiyonluğu kaybetti. McLaren’ın felsefesi kendisine uymadı. Takıma şantaj yaptı.

      “Bunlara dayanamadı ayrıldı” dendi ama ayrılmasa bile kovulurdu zaten. Hiçkimse motorhome’da kapı tekmeleyen, pit stopta durup takım arkadaşının tur atamaması için ekstra bekleyen, saçma sapan açıklamalar yapan, takıma “1. pilot olmazsam bildiklerimi FIA’ya anlatırım” diyen bir pilotla yarışmaz.

    5. 30 beygire cok guldum.Sakin bunu raiye yapiyor olmasinlar.Lastik patlayinca araba hasar gorur ve eskisi gibi gitmez.
      Alonsoya da bravo dorduncu olduguna seviniyor.Hemde kimiyi gecmis.Kendisine nerdeyse tur yiyecegini haber verin.

    6. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Valla ben o zaman çıkan haberlerin yalancısıyım. Gidipte adamın aracını incelemedik haliylen. Lewis düşmanlığım falanda yok, hatta çok sevimli geliiyor bana. Özelliklen uzun saçlarıylan.

      Yine o zaman çıkan bir haber Alonso’nun fazla çalışsınlar diye mekanikerlerine ayrıca para ödediği idi. Varmı böyle bişey. Kandırmayın arkadaşlar kendinizi. Bakın çok somut bişey söyleyecem;

      2007 macaristanda sıralamarı herkes hatırlıyor. Lewis pite çağrılmasına ramen gelmeyip bir fazla tur atıyor ve bu sırada Alonso pite geliyor. Arkasına da Lewis gelip beklemeye başlıyor. Şimdi burda Lewis kendi çağrıldığında pite gelse zaten problem çıkmayacak. Bu arada vakit azalıyor ve Alo biraz fazla bekliyor, ama masus, ama pit yolundaki durumdan, neyse ne. Ron amca duvardan bakıp el kol harekati yapmaya başlıyor. O ana kadar Lewis pole de. Alo çıkıyor ve pole poziyonunu alıyor. Bu durumda Ron amca Lewis’i piste tekrar yollamazsa ne kaybeder ?????. Her iki pilotu da 1 ve 2. sırayı almış olur. Ama olurmu, Lewis almalı pole pozisyonunu. Çıkarıyorlar adamı o da yetişemiyor. Bu durum durduk yere Alonso’nun 5 sıra ceza almasına ve şampiyonluğu kaçırmasına sebep oluyor.

      Kimse bana Lewis kayırılmadı demesin, asıl masal bu olur.. Birde mümkünse kabalaşmadan sizde kendi fikirlerinizi yazın. Karşınızdaki insanı aşağlarcasına, salak yerine koyar gibi cevaplar vermeyin. Ben kendi adıma bu adamların herpsini severim az çok, biri olmadan diğer var olmaz. Birbirleri ile olan çekişmeleri değilmi bizi bu spora bağlayan.

      1. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        Sevgili kardeşim konumuz 2007 yılı değil macaristan değil ron dennis değil.Bu konuları tekrar tekrar gündeme getirip buraya sinek toplamanın mantığı yoktur.
        Konumuz Alonsonun taraftarların önüne başı dik bir şekilde çıkabilme konusudur.Yarın soracaklar başta domenicalli olmak üzere.Sen ne yaptın diyecekler? Bizim beklentilerimizin ne kadarını karşıladın diyecekler?..Domenicalli bu soruya ne cevap verir bilmem ama Alonsonun taraftarların yüzüne bakabileceği bişeyler yapmaya çalıştığı aşikardır.
        Alonsonun derdi Raikkonen değildir ve Raiyi geçtiği için de seviniyor değildir.Alonsonun derdi,başa oynayacak bir araca sahip olmaktır.Alonsonun derdi , taraftarların beklediğini yapabilmektir.Onlara bişeyler verebilmektir.

      2. alonso 30 beygir eksik güçle yarıştı mclaren hamilton’ı kayırdı gibi şeyleri demen şimdiki raikkonencilerin dediği “rai alışamadı, frenleri bozuk, drsi açılmıyor” gibi şeylerle aynı. nedense iyi pilotun yanına oturan pilotun illaki bir sorunu oluyor. ve bu söylediklerine içten bir şekilde inanırsan kimse ciddiye almaz. içinde ciddiyet olan şeyler yazarsan ciddiye alınırsın.

        zaten adam olan yanlış bir yorum görünce doğrusunu yazmaya çalışanlara sinek vs diye saçma sapan hakaret etmekten ziyade der ki: kardeşim ben de alonso fanıyım ama 30 beygir falan saçma işler bunlar, hamilton da bu çağın en iyi pilotlarından, alonso ne yaparsa yapsın 2 katı puan alamaz” der mi? der. ama bunu sen sadece benden bir de 2-3 kişi daha var onlardan bekle. başka kimseden bekleme.

        1. Nebuchadnezzar avatarı
          Nebuchadnezzar

          Eyy royal hunt efendi sana ne oldu da eldivenlerini takıp saldırıya geçtin.Ben ortam gerilmesin diye uğraşırken sen neden gocundun.Arkadaşın biri durduk yerde 7 sene evveline gitmiş.Tabi hemen akabinde de Alonso şantaj yaptı kapı kırdı hikayeleri yeniden hortladı.Eyy Emre , benden yanlışları düzeltmemi istemişsin ben ise olayı kökten çözüp konunun yersiz ve gereksizliğine işaret etmişim.Konunun birileri tarafından başka yerlere çekilebileceğinden duyduğum rahatsızlığı dile getirmişim..Peki sen aylardır Rai fanlarına kendi bildiğin doğruları anlattın ve düzeltmeye çalıştın da ne oldu.Halen kol bozuk drs bozuk şu bozuk bu bozuk demiyorlar mı?Madem ki yanlış düzeltmek adamlıksa yukarıda birisinin yazdığı 1.pilot olmazsam fiaya anlatırım yalanını niye düzeltmedin.İşine mi gelmedi.Ben doğruları yazıyorum yanlışları da düzeltiyorum diyorsun ama o arkadaşa beygir meselesinin aslını anlatamıyorsun.Sadece bunlar saçma sapan şeyler demekle yetiniyorsun.

          Benim bu konuya ilk yaptığım yorum ortamın gerilmesine engel olmak içindi ama nafile.Bana kalırsa site yönetimi de haddi aşmayan tartışmaların burada yaşanmasını istiyor.Hareket istiyor.Çünkü bu haber 1 gün önce Alonso : “Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz” başlıklı haberde verilmişti.Alonso orada ““Kişisel olarak galibiyet mücadelesi vermek isterim ancak takım arkadaşınızın önünde olduğunuz sürece, insanların sizden beklediği ekstra şeyleri yapıyorsunuzdur.” demişti.Bu cümle ses getirmeyince bunu yeni bir başlık altında 1 gün sonra yeniden haber yaptılar.Birçok kişi zaten başlığa bakıp yorum yaptığı için ortalık da ısınmaya başladı.Adamın biri “Alonso kişilik olarak sıfır” dedi diğeri “bi sus” dedi vesaire..
          Alonso burada RAiyi yendim diye sevinmiyor kendisinden beklenen extra şeyleri yaptığı için seviniyor.Bu konuda geniş açıklamayı bu sayfada ilk yorumumda yaptım.

  11. şartlar kimi hakkında olumsuzmuş sorunları varmış.

    1-avustralyada sıralamada kendi kontrolü kaybetti, gitti duvara çarptı. yarışta da hiçbir sorunu yoktu. fren mren hikaye, bahane.
    2-malezyada sıralamada 1 saniye fark yedi, yarışta da alonso-kimi japonya 2012 kazasına benzeyen bir olay yaşandı.

    hadi magnussen’in kazasında adamı suçlu saysak bile(ki değil) kalan 2 sıralama ve 1 yarışta alonso yine üstün şu ana kadar. (şimdi olan biteni yazdım diye ağlayacak olanlar başka yerde ağlasın.)

    3-4 güne bahreyn geliyor, orda ne olacak onu da göreceğiz.

    1. Kimi severler hiç cevap verip kendinizi yormayın, öyle diyorsa öyledir 🙂

      1. avustralyada kimi’nin aracı 5 saniye yavaştı, yarışta 50 litre benzin kullandı ( ferrari’nin tasarruf yapması gerekiyormuş.) bu yüzden geçildi.

        malezyada yağmurda santander kimi’nin altından pisti kaydırdı o yüzden 1 saniye fark yedi, yarışta da alonso magnussen’e telsizden git çarp oğlum şuna yoksa mclaren’a geçerim seni gönderirler dedi, magnussen de gitti çarptı.

        bahreynde de kimi 9 saniye yavaş araçla yarışacak. ama bence çoksüperpilot. o yüzden çok iyi.

  12. sen bu sonuclardan mutlu olmusan iyi.avustralya da kobayashi , malezya da magnussen arkadan carpi.diger pilotlarin sorun yasamasiyla yarisdisi kalmasini umut eder hale gelmissin. kimi pilot var
    KIMI var taklitlerinden sakinin. pilotun hasi. O sadece kendine lideri rakip gorur ismi farketmes isimlerle zaman kaybetmez.

  13. Bence Alonso ezici bir üstünlük kurar ama bu sene rai ancak seneye rekabet edebilir alonsoyla

  14. Alonso’nun karakteriyle ilgili bir durum yok burda haksızlık etmeyelim,büyük ihtimalle gazeteci gidip takıp arkadaşını geçtin ilk 2 yarışta ne düşünüyosun demiştir Alonso da mutluyum demiştir ,gazeteye geçirirken cümleleri bağlayarak yazmıştır bunlar gazeteci oyunları,ki bakın işe de yaramış sizi bile kışkırtmaya yettiğine göre 😉

  15. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    İnsanların beklentileri var.Bunu gözardı edemeyiz.İnsanların pilotlardan pole bekliyor , yarış kazanmasını bekliyor , podyuma çıkmasını bekliyor , en hızlı turu atmasını bekliyor. Bunların hiçbirini yapamıyorsan hiç değilse takım arkadaşını geç..İşte Alonsonun bahsettiği de budur.

    Yazıklar olsun pilotları bu hale getirenlere.
    Yarış kazanmaya sevineceği yerde takım arkadaşının önünde bitirdiğine sevinecek hale gelmişler.Çok yakında finiş gördüğüne yada birkaç puan aldığına sevinir hale gelirlerse şaşırmam.
    Aynı şeyler Rai için de geçerlidir.Bunun sorumlusu ise pilotların sırtından geçinen takımdır.

    Takım senelerdir bu duruma alışmış ve taraftarların beklentilerini pilotlar kadar kafaya takmıyor.Taraftarların beklentilerini kafaya takan kişi daha çok Alonsodur..Taraftarların karşısına eliboş olarak çıkmak istemeyen de Alonsodur.

  16. BurakBilgin avatarı

    Alonso bi sus allasen.

    1. Ya allah aşkına yaptığın yoruma bak. Sanki adam gitti gazetecilere ben mutluyum dedi. Gazeteci gelmiştir iki yarıştır kimiyi geçiyorsun nasıl hissediyorsun diye o da mutluyum demiştir. Şu işlerin röportaj olduğunu unutmayın artık

  17. https://www.youtube.com/watch?v=ZxrlbIHZjMo

    bir de raikkonen de DRS meselesi var.videoda 55.saniye de arka düzlükte bir sefer açıyo bi daha yok.avustralyada da aynı şey olmuştu.yakıt tasaraffu falan mı yapıyor.alonso da belki açmıyodur bilmiyorum ama var mı bi bilgisi olan.

    1. Öndekiler de açmadı gibi gördüm ben,bi ara Drs kapatılmıştı bir sauber aracı durduğu için pist üzerinde.O turlar olabilir bunlar,ekstra bi problem olsa duyardık zaten.Yalnız Caterham’ın bile çekişi daha iyi 😀

      1. 1.11 saniye de caterham start düzlüğünde yine açıyo ama kimi nin DRS ışığı yeşil olmuyor.belki açılmıştır göstergeler göstermemiştir diycem ama düzlükteki hızda ortada 🙂

  18. Raikkonenin bi suçu olmamasına rağmen bi çaylak yüzünden sonunculağa düştü.Avustralyada zaten fren diye bişey yoktu Raikkonenin aracında.Alonsoda kalkmış geride bıraktığım için mutluyum demiş 🙂 Malezyada sıralamada yağmur olmasa yarıştada raikkonene arkadan çarpıp lastiğini patlamasalardı Raikkonenin podruma çıkacağına kesin gözüyle bakıyordum.Alonso daha rekabet görmedi..

  19. alonso yıllardır aynı takımda araç ne kadar değişim geçirsede aynı temeller üzerine kurulu alonso daha alışkın ilk yarışlarda üstün olması doğal bu başarılı olduğunu göstermez sadece biraz daha fazla araç tecrübesinin sonucudur. Ki ferrari 1.liğe oynamadığı sürece istediği kadar 4. olsun hayal kırıklıgı.

  20. Formula1 gibi rekabetin çok sert ve yuksek derecede oldugu bir sporda normal bir açiklama oldugu kabul edilebilir,ancak erken bir açiklama olmus,en azindan sezon ortasini beklemek gerek…

  21. Alonso komple bir pilot olabilir ama su yaptiklarindan dolayi kisilik olarak sifir, daha iki yaris gecmis takim arkadasin kendi hatasindan deil de baskasinin hatasindan dolayi olumsuzluklar yasamisken ekstra bisey yaptim demek … biraz daha sabretse iyi olur 10 yaris sonra kimin nerede olacagi hic belli deil

    1. çok haklısın ayrıca alonso yıllardır aynı takımda araç ne kadar değişim geçirsede aynı temeller üzerine kurulu alonso daha alışkın ilk yarışlarda üstün olması doğal bu başarılı olduğunu göstermez sadece biraz daha fazla araç tecrübesinin sonucudur. Ki ferrari 1.liğe oynamadığı sürece istediği kadar 4. olsun hayal kırıklıgı.

    2. Arkadaşım bak bunu sadece sende değil bir çok yerde gördüm. ALLAH AŞKINA BU ADAM GİDİP GAZETİCELERE BEN RAİYİ GEÇTİM MUTLUYUM mu dedi. hayır. Gazeteci gelip sormuştur ikidir raiyi geçiyorsun nasıl hissediyorsun diye. O da mutluyum demiştir. Baya ağır saçmalıyorsunuz

  22. aksiliklerin olmadığı eşit şartlarda bir kapışmayı açıkcası merak ediyoruz

    şartlar kimi adına hep olumsuzdu..

    sonucu hem kimi hemde Alonso tataraftarları beklemekteler.

  23. bu arada ferrari MGU-K yı avustralyada %60 malezyada %70 kapasiteyle kullanmış.%80 de bahreyn de kullacılacakmış.yüzde yüz olaraksa ispanya da deniyor.

    1. Ferrari aracını şöyle tanımlayabiliriz. Ot bulmaya çalışan atlar gibi hırçın, sinirli kişniyor ama koşmuyor. Otunu yani bahsettiğin kapasiteleri bulursa bu at kişner, bu at şahlanır, bu at koşar. Tabii test kısıtlığından dolayı yani otlanacak alan bulunamadığı için atın sinirli olması normal. Bu ata ufak ufak saman vererekte kişnetebiliriz. Ferrari aracının aerodinamisi çok iyi ama motorun çok yakması hasebiyle Mgu-k’yi ilk etapta tam kapasite kullanamıyor. Motorun yakıt akışı Red Bull’la beraber en yüksek oranlara çıkıyor. Hızdan ziyade bu sorunu çözmek ve Ers’Yi tam güçte çalıtırmak için uğraşılacaktır. Bu sorunlar çözüldüğü taktirde zaten hız sıkıntısı olmayacaktır. En azından podyuma çıkan bir araç olacaktır. Mercedesin kullanmış olduğu motor yağınında tasarrufa muhakkak etkisi vardır.

  24. ForzaFerrari avatarı

    Burası birazdan karışacak:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir