Mclaren, Performans Konusunda Geride Kalmaktan Endişeli

Mclaren takımı, Malezya’daki düşük performansın ardından bu durumun tek seferlik olmamasından endişe duyuyor.

Sezona güçlü bir şekilde podyumda başlayan Mclaren, sezonun ikinci yarışı olan Malezya’da ön bölümden çok uzakta bir form sergiledi.

Eric Boullier “Bu durumun tek seferli olacağını düşünmüyorum, sorun bu.” Melbourne’de sonuçtan mutlu olduğumuzu söyledik çünkü orada fırsatçıydık.”

“Ancak açıkçası diğerlerinin dengelerini iyileştirdiğinde ve elektronik parçaları geliştirdiklerinde hızlı bir şekilde yakalayacağını biliyorduk. Ve tam olarak bu oldu.” dedi.

Boullier, Malezya’daki sıcaklık ve nem oranlarının kendileri için durumu zorlaştırdığını söyledi.

Boullier “Çok sıcak olduğunda aşağı yöneliyoruz. Downforce eksikliği aracın daha fazla kaymasına sebep oluyor ve  araç kaydıkça lastikler daha fazla ısınıyor. Pist sıcaklığı sınırı geçtiğinde sorun yaşıyoruz.”

“Tam olarak bunu yaşadık. Çok sıcaktı ve yol tutuşunda sorun yaşadık.”

“Garip bir şekilde Malezya’da çok fazla dayanıklılık sorunu olmadı. Dayanıklı olma stratejimiz Melbourne’de iyiydi ancak bir çok araç damalı bayrağı gördüğü için burada iyi olmadı.”

“Performans açısından çok büyük fark kapatmamız ve agresif bir şekilde aracı geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Mclaren, Performans Konusunda Geride Kalmaktan Endişeli” için 8 yanıt

  1. Geçen sezonun yarısından itibaren 2013 seozununu kapatıp, tüm geliştirmeleri durdurup, tüm gücünüzle 2014 sezonuna hazırlandınız. Mercedes ve RedBull’dan çok daha fazla vaktiniz oldu aracı geliştirmek için, F1’deki en modern teknolojik tesislere sahipsiniz ve şu sezona bakıyoruz elde elle tutulur hiç bir gelişim yok. Yeni kurallarla gelen yakıt/performans kralı Mercedes güç üniteside olmasa McLaren’in geçen senesinden farkı yok. Aynı durum Ferrari içinde geçerli.

    1. Ferrari aerodinamik olarak biraz daha iyi ve pilot kadrosu tartışılmaz. Ama bu avantajlar da Mercedes’e karşı yetmeyebilir. Bu McLaren ise sanırım bu yılı hazırlık sınıfı olarak görüyor! Malezya ggüncellemeleri işe yaramadı. Belki de bir rüzgar tüneli de McLaren’e lazım.

  2. İyi haberler Ron’dan , kötü haberler Eric’ten. Sistem bu herhalde .

  3. 2015’e odaklanın ozaman.

    1. en iyisi 2025’e odaklansın McLaren . bir McLaren ci olarak vasat geçen o kadar sezondan sonra benim de hevesim kaçtı artık yarışlarda Mc Laren pilotlarıyerine başkalarını takip ediyorum.

      1. Aslında bu seneyi geçiş dönemi olarak görmemiz lazım.malum Mercedes’ten 30bg zayıf motor alıyoruz.Ve üretici takım olamamanın sıkıntısını çekiyoruz.Dikkat ederseniz Merco,Ferrari ve Redbull’un arka tarafları daha sıkı paketlenmiş ve daha komplike oyüzden gelecek yıl hem Honda ile hemde Redbull’dan gelecek 2 önemli isimle beklentilerimiz çok daha yüksek olucaktır diye tahmin ediyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir