Raikkonen: “Tekrar Tekerlek Tekerleğe Mücadeleler İstiyorum”

yazar:

kategori:

2007 yılının dünya şampiyonu Kimi Raikkonen Formula 1’in yeniden heyecan verici günlerine geri dönmesini istiyor.

2014 yılında yakıt sınırı uygulanmaya başlanırkan, daha sessiz ve enerjiyi geri kazandıran Turbo v6 motorlara geçilmişti.

Kariyerinin tek şampiyonluğunu kazandığı Ferrari’ye uzun bir aranın ardından geri dönen Kimi Raikkonen heyecan verici yarışları özlediğini söylüyor.

“Yarışlar eskisi gibi daha heyecanlı olmalı. Ben daha heyecanlı ve daha gerçekçi tekerlek tekerleğe mücadele edilen yarışlar istiyorum. Sofistike araçlarla yarışmak hoşuma gitmiyor”

Yeni Ferrari 14-T’ye alışıp alışamadığı sorusuna Fin pilot “Henüz tarzıma uymuyor ama bu bir felaket değil. En azından ben hala puan toplayabiliyorum” cevabını verdi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Tekrar Tekerlek Tekerleğe Mücadeleler İstiyorum”” için 15 yanıt

  1. Yeni araçlara alışmak zaman alacak eski mücadeleleri bizde özledik şu anda motor konusunda üstünlük sağlayan mercedesle tekerlek tekerleğe mücadele olması için motor konusunda gelişmek zorundayız. Eski günler gelir mi bilemem ama özlediğimiz apacık ortada 🙁

  2. drs yi eleştirenler hiç kusura bakmayın 98 den beri izliyorum f1 i öndeki aracı takip etmek zaten çok zor birde motor devir sabit nasıl geçiş yapacak pilotlar öndeki araçtan tur başına bir buçuk saniye hızlı kaç tane araç var .

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi bir sürücü değil. yarışçıdır. Böyle söylemesi çok doğal. Biz de özledik. Şu günlerde zaten sürekli Rush filmini izliyorum. Filmin mükemmelliği bir kenara, o dönemler başkaymış arkadaş!

  4. Tam olarak “safkan” yarış pilotunun söyleyebileceği türden sözler bunlar.

  5. Domenicalinin açıklamaları komedi. Adam kendi takımından umudu kesmiş mercedesin kendi kendine yavaşlamasını umut ediyor. Mercedes bu hızını korursa onları yakalamak imkansıza yakın demiş. İstifa et o zaman beceremiyorum bu işi deyip git artık ya..

  6. Eskiden F1 araçlarını wallpaper olarak severek kullanırdım masaüstümde ama yeni araçları wallpaper yapma gibi bir durum söz konusu bile olamıyor… Belki bir ihtimal arkadan çekilirlerse eh işte 🙂

  7. Ya arabaların güzelliğine bak ki bu araçlar bile tepki almıştı düşünün gayrı geldiğiniz yerin berbatlığını

  8. Gerçekten eski araçları eski yarışları eski mücadeleleri görmüşken şimdi ki F1i sevmemizi beklemek saçmalık olur. bu spor tassaruf adı altında hiç edilmiştir başka bir açıklaması yok

  9. RAI fazla şey istemiş, (aslında hepimiz bunu istiyoruz)

    Korkuyorum, 3-5 yıl sonra, acaba ne tür bir saçmalık yumurtlasak diye düşünürlerken bir aklı evvelin dahiyane buluşu ile, motor tedarikini de tek üreticiye verecekler.

    Olmaz olmaz deme, ama insan kıllanıyor F1’in geldiği yer, geleceği yerlerin de teminatı.

  10. şu makineleri koymayın gördükçe f1 den bir kez daha nefret ediyorum

  11. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    şunuda sölemeden geçemicem ”sesli düşünme” Allah’ım şu fotodaki arabaların güzelliğine bak arabaları geç ulan lastikler bile ayrı bi güzel

  12. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    kesinlikle haklısın dostum ve tabiki bizde özledik

  13. ben istiyorum, sen istiyorsun, herkes istiyor, kim verdi lan bu 2008 sonrası kurallara oy?!

    zaten 2008 sonu gibi mis gibi bir sezon geçirilmişken, hiçbir sıkıntı yokken durduk yere saçma bir kural değişikliği yapılmasından belliydi bir iş çıkacağı. orda bi belimiz büküldü, birdaha da doğrultamadık.

    onlarca güzel yarış geçirilmiş ve şampiyonluk son virajda belirlenmiş son 2 sene, sen git gereksiz yere kural değiştir, güzelim araçları çöpe at şebek gibi şeyler getir, ki hala neden bu değişimin olduğunu anlamış değilim. drs getir, pirelli getir, iyice sporun içine et.

    biraz daha sert hamurlar seçilse, DRS ve yakıt sınırı kaldırılsa bir nebze düzelir. araçların şuan sürülebilirliği çok kötü, o yüzden birebir mücadeleler eskisi gibi keskin olmayacak bir süre. kimse kimsenin arkasında zorlanmıyor. geçişin adı yer değiştirme oldu artık.

  14. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Hani klasiktir birşeyi kaybettiğinde önemini..

    Bazen eski sezonları düşündüğümde DRS’siz pirelli’siz sanki bu spor çok daha zevkliydi gibime geliyor.

  15. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Ama niye ki Caterham ile tekerlek tekerleğe mücadele etmiştin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir