Alonso: “2014 F1 Araçları Çok Yavaş”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, 2014 Formula 1 sezonundaki en büyük şikayetin araçların yavaşlığı olduğunu söyledi.

Alonso “Günün sonunda diğerlerine karşı mücadele ettiğimiz için yarışlar hala heyecanlı.”

“Sürücülerin, rekabetin DNA’sında bu var. Karting’e gittiğimizde de çok fazla keyif alırız. Orada çok sert lastiklerle 50 km/sa hızda sürüyor ve her yerde kayıyor olmamıza rağmen yarıştan keyif alırız.”

“Bu yüzden heyecan konusunda sorun yok. Sadece araçlar çok yavaş.”

“Malezya’daki en hızlı tur 1.34.8 ile bir kaç sene önce Vettel’den geldi. Hamilton ise en hızlı tur olarak 1.43 yaptı. Bu yüzden 9 sn fark var.”

“Ve direksiyonun arkasındayken 9 sn yavaşsanız, hızlı aracı sürdüğünüz gibi keyif almazsınız.”

“Herkes için aynı olduğu sürece, diğerlerine karşı mücadele ediyorsanız eğlenmeye devam edersiniz.”

“Kimi, ben ve Jenson gibi farklı F1 araçlarını sürenler için durum ne daha iyi ne de daha kötü olur. Ancak o araçları özleriz.” dedi.

Alonso, özellikle yakıt kurallarında değişiklik yapılması halinde bunların yarışları daha heyecanlı yapmada yeterli olacağına inanmıyor.

Alonso “Hızlı olan araçlara daha fazla yakıta izin verirseniz daha hızlı olurlar. Ve yavaş olan araçlar biraz daha az yavaş olur.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “2014 F1 Araçları Çok Yavaş”” için 9 yanıt

  1. Anlık yakıt sınırlaması (100 Lt/Saat) kaldırılırsa sadece Mercedes motorlu araçların arayı daha da açmasını sağlar. Hamilton malezyada yarışı bitirdiğinde 5-6 tur daha gidebilecek yakıtı vardı. Ferrari ve RB nerdeyse tüm yakıtı tüketmişti.

    Kısacası Ferrari ve Reno motorları yakıt/performans konusunda mercedesten 5 ışık yılı uzakta. Mercedes’ten birisi melbourne’de eğer bu sınır olmasaydı 0.5 saniye daha hızlı olabilirdik gibi bir açıklama yapmıştı.

    Motor gelişimine izin verilmezse bu kez bi 4 yıl mercedes’i yavaşlatma çabalarını izleriz. Düşünün 9 saniye zaten yavaş araçlar ve FIA şimdiden daha da nasıl yavaşlatırız arayışına girmiştir.

  2. 9 sn inanılmaz bi fark.GP2 ile arada hiç bi fark yok nerdeyse.Benim anlamadığım yeni kurallara FİA karşı takımlar karşı pilotlar karşı peki niye bu kurallar uygulanıyor kim karar veriyor ?

  3. OtonomAktor avatarı

    bu fernando böyle aklı selim yorumlar yapar mıydı.? yaş ilerledikçe olgunlaşma olmuş sanırım. aynı süreci vettelden de bekliyoruz.

  4. adam V10 ile şampiyon olmuş, bu araçlar keser mi ? kesmez…

  5. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    çAre yAkıt ikmAli

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    “Hızlı olan araçlara daha fazla yakıta izin verirseniz daha hızlı olurlar. Ve yavaş olan araçlar biraz daha az yavaş olur.” Başka söze gerek yok.

  7. Alonso haklı. En azından yakıt sınırlaması kaldırılıp motorların 15.000 devirleri görmesi sağlanmalı. Kurallara göre sınır 15.000 devir olmasına rağmen takımlar bu devirlere çıkamıyor.

    1. Ozamanda Mercedesler 15 sn takar.Çözüm bu değil 4 yıl baskın bir RBR izledik şimdide mercedes izleyeceğiz görünen o

  8. mutlaka yakıt konusu onemlı sınırsız yada bıraz daha fazla olmalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir