Hamilton: “Schumacher Üst Üste Şampiyon Olduğunda Montezemolo Birşey Demiyordu”

yazar:

kategori: ,

Lewis Hamilton motor seslerinin daha az olduğu 2014 yılına yapılan eleştirilere karşı Formula 1’i savundu.

Mercedes tahmin edildiği gibi bu yıla hızlı şekilde başlayarak ilk yarışı Nico Rosberg ile ikinci yarışta ise Lewis Hamilton ile kazanmayı başarmıştı.

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo yeni sezonda heyecanın çok az olduğunu söylerken Formula 1’in taksi yarışlarına döndüğünü ifade etmişti.

Montezemolo bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan Bahreyn GP’sinde Bernie Ecclestone ve FIA başkanı Jean Todt ile F1’in geleceğini konuşmak için bir araya gelecek.

Fakat 2008 dünya şampiyonu Lewis Hamilton Ferrari patronu ile aynı fikirde değil.

“Michael (Schumacher) üst üste beş kez dünya şampiyonluğunu kazandı. Di Montezemolo o zaman birşey söylemedi”

“McLaren üst üste zaferler kazandı. Onlarda herhangi birşeyden şikayet etmedi. Red Bull o yıllarda geride olmasına rağmen F1 hakkında şikayetlerde bulunmuyordu”

“En çok çalışan ve gelişen kazanır. Bu oyunun doğası bu”


Yorumlar

“Hamilton: “Schumacher Üst Üste Şampiyon Olduğunda Montezemolo Birşey Demiyordu”” için 35 yanıt

  1. Montezemolo ağlama şampiyonu zaten. Her sene Ferrari başarısız oluyor, her sene de Monte “F1 şöyle, F1 böyle” diyerek ağlamayı sürdürüyor. İşler yolunda iken, Ferrari sporu domine ederken F1 çok daha zevksizdi ama bu ağlamalar yoktu nedense.

    Bu sene Formula 1’in nispeten daha heyecansız olduğu konusunda Montezemolo ile aynı fikirdeyim esasında. Ancak Montezemolo’nun açıklamalarının arkasındaki gerçek niyeti göz ardı edemem.

    Hamilton son derece haklı.

  2. akrapovic egzos taksalar sesı guzel gelır belkıde 🙂 her seyın duzenı olması lazım bırakın bır yılda ben sampiyon olım dıyordur hep mı vettel olacakkı

  3. geçen sene Vettel art arda ve diğerlerinden farkla yarışı kazanırken yanlış hatırlamıyorsam Hamilton, o şekilde kazanmak istemeyeceğini söylemişti. Bakalım bu sene benzer durumla karşılaşacak mı 🙂

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Fener ağlama diyor Hamilton 😀

  5. Evet kral çıplak. Bu Hamilton şimdi şeytan niyetine taşlanacak herhalde saflık tan söyledi. Evet monte todt ve barnie kendi kurdukları sistemin altında kaldılar. Şahsen ben durumdan memnunum. Sporu önce şişirdiler sonra fanlar bakınca da piyangoya çevirdiler. Kim sporu terk etmekle tehdit ederse aniden kazanmaya başlıyor. Seneye de Ferrari ipi göğüsler artık. Gerçi bizim Stoodart ta 2005te aynısını yaptı ama kimse sallamadı.

  6. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hamilton sonuna kadar haklı.

    Ferrari değil miydi motorlar ön plana çıksın, Aerodinami, motor yapamayanlar için var diyen.

    Al sana motorların ön plana çıktığı bir Formula 1.

    Peki ne oldu? Motorlar ön plana çıksın diyen Ferrrari yeni motorlarda Mercedes’in performans olarak gerisinde kaldı.

    Şimdi yok anket yaptırdık izleyiciler memnun değil, yok F1 zevksiz oldu, araçlar tren gibi ilerliyor falan filan geçiniz efenim!

    Hamilton’ın da dediği gibi: EN ÇOK ÇALIŞAN VE GELİŞEN KAZANIR. BU OYUNUN DOĞASI BU. 😉

  7. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Bu çocuk oldu dıyorduk, olmakla beraber ”bencilleşmiş”.

    Mc’lrn dayken de her tur Button lasitkleri tıkır tıkır kullanırken sen telsizden lasitğim bitti, araca hakim olamıyorum, arkam koptu gitti o yüzden galip gelemedim, demelerini kimse yüzüne vurup ağlak bebek misali yakıştırmadı sana, sende bunu yapmamalıydın.

    1. Onur Gentas avatarı

      İyide bencil olması normal değil mi zaten? Bencil olmasa başarılı olma şansı yok. F1 tam anlamıyla hırslı ve bencil yarışçıların başarılı olabileceği bir spor. Senna, Prost, Schumacher, Vettel, Alonso, Hamilton bunların hepsine bakacak olursanız hırslı ve bencil yarışçılardır. Hepside çok başarılı bana göre ki onlar olmasaydı bu sporun zevki olmazdı.

  8. 16-17 yıldır F1 takip ediyorum son yıllardaki kadar rezil f1e hiç şahit olmadım.

    Üstünden yıllar geçmesine rağmen 2006 öncesi hatırladığım o kadar çok yarış var ki.. Okay Karacanın sunumuyla At yarışı izler gibi izlerdim, yerimde duramazdım.

    98 macaristan schumi mclareni geçemiyordu 2 pit stopdan yarış ortasında vazgeçip 3 pit stopa çevirmişti ross brawn. 10 tur sıralama turu temposunda turlayıp yarışı kazanmıştı.

    2000 japonya hızlı pitstopla 21 yıl sonra gelen şampiyonluk..

    İlk turda kaza yapıp koşarak pite gidip yedek araçla pit yolundan başlayıp kazandığı yarış ve daha nicesi.

    Ve bu yıllar sadece schumi ile güzel değildi. 2000 spa da Hakkinenin son turda hem schumiyi hemee schuminin tur bindirdiği aracı aynı anda geçmesi…

    Raikkonenin 2003 te patlattığı motorlar,2005 te son turda patlayan belkide şampiyonluğa mal olan lastiği.

    İmola 2005 te yavaş araçla schumini , alonsoyu 15 tur 0.1 saniye farkla kovalaması..

    Montoyanın sürekli schumiyi çarpmaları..

    Biraz daha düşünsem onlarca anı gelicek aklıma.

    Son yıllarda bir iki yarış hariç aklıma kazınan hiç bir yarış yok. 2011 kanada ve 2010 kore güzel yarışlardı.

    Sırf kazanıyorum diye şu f1 i savunmak bu spora ihanettir.

    1. Sırf kazanıyorum diye şu f1 i savunmak bu spora ihanettir.

      Bence bu sporu bu hale getirenler asıl onlar ihanet edenlerdir.Pilotlar kuralları eleştirse dahi yapacakları hiç birşey yok.

  9. Hem sesler kötü zevk almıyoruz..Hızda düşük diyorsunuz..Monte bunu eleştirip bu konuda bir girşimde bulununca ‘bak çekemiyor Mercedes’i, Ferrari’nin başarısızlığına bahane buluyor’ diyorsunuz..

    Öylemisiniz böylemisiniz arkadaşlar bi karar verin..Bu konuyu sırf Ferrari gündeme getiriyor diye önyargılı olmayın çünkü aynı eleştiriyi sizde yapıyorsunuz..

    Çok sevdiğiniz Mercedes neden sizi düşünmüyor? Neden sizin seyir zevkinizle ilgili bir endişesi yok..Demekki adamların umrunda değilsiniz. Öndeyiz olum boşverin iyi böyle muhabbeti yapıyorsunuz.

    Padoktaki herkes bundan şikayetçiyken, milyonlarca seyirci şikayetçiyken Ferrari’nin bu konuda somut bir adım atması neden zorunuza gidiyor? Bu sesten ve bu formula 1 den çok memnunsanız sizi tatmin ediyorsa alın takımı gp2’de yarışın. Orda bu hız ses ne ararsanız var. Biz formula 1’in ruhunun geri dönmesini istiyoruz. Ferrari madem kendi geride kaldığında bahane üretiyor diyorsunuz, v8 motor kuralı geldi bu muhabbet ozamanlar oldu mu? Herkes belli düzene şikayet eder ama tüm padok ve seyircinin %83’ü şikayetçi oldu mu?

    Atın şu at gözlüklerinizi ya..Klasik ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın modu’ sizdeki.

  10. Yarışlarda heyecanı ve zevki arıyorsak 2008’den sonra bitmişti o iş.Şuan herkez işine geldiği gibi konuşuyor.Ben önde olayım şampiyon olayım da diğerleri ne yaparsa yapsın derdinde.

  11. o donemle bu donem birmi hmilton ya. zaten sevmezdim iyice kıl oldum.
    tmm iyi suruyon ama su ceneni bi kapalı tut

  12. Bu sene neyse de seneye egzozlara delik mi açarsınız aracın içine megafon filan mı koyarsınız o sesin artırılması lazım.

    Diğer motorlar Mercedes motoruna yaklaşamıyorsa bu Mercedesin suçu değil başarısıdır.Nasıl diğer araçlar REd-bullun aero-dinamisine yaklaşamıyor bu da aynı

    Ancak ses düzeyi sporun havasını baltalıyor.İnsanların izlemesi için gerçek hayattan farklı şeyler sunmalısınız millet artık kendi arabasıyla da 250 yapabiliyor.Sporun çekiciliği için ses olmazsa olmazlardan

    Hamiltonın da haklı olduğu bir kısım var anca LDM de bir çok noktada haklı

  13. Hamilton her fırsat bulduğunda Schumacher’i eleştiriyor. Daha önce kayak kazası geçirdiği günün hemen ertesi gün gülerek çekilmiş bir kayak fotoğrafını twitter’a koymuştu. Bayağı tepki almıştı. Kısa bir süre önce de Schumacher’in durumu için “herşeyin bir sebebi vardır” gibisinden bir açıklama yaptı. Olumlu gibi gözüksede İngiliz medyası ve Alman basınından büyük tepkiler aldı.

    Bana kalırsa çok bencil açıklamalar bunlar. Şampiyonluğu kazanayımda ne olursa olsun. İster izleyin ister izlemeyin diyor. 2004 ile kıyas yapıyorum mesela, Schumacher yarışları kazanmasına rağmen heyecan varmıydı yokmuydu ? Bence oldukça fazla heyecan vardı. İlla ki galibiyet için demiyorum. Sıralama formatı olsun, yarış içindeki aracın hızı olsun. Görüntüler olsun. Kurallar olsun. Gözü kara gerçek pilotlar olsun.. Herşey vardı açıkcası. Bu yıla bakıyorum, Hamilton 1 saniye önde pole’de başlıyor. Yarışı kazanıyor. Buna lafım yok. Fakat ne ikincilik mücadelesi var, ne üçüncülük ne dördüncülük. Bunlarıda geçtim hadi, ne hız var ne ses var ne görüntü var.

    Montezemolo Ferrari yavaş olduğu için kuralları değiştirmek istemiyor, motorların dandik sesi, saçma sapan yakıt kuralları pilotların belkide Allah korusun ölümüne yol açacak kilo problemine karşı olduğu için görüşmeleri yapıyor. Hamilton açıkca diyor ki bak karting böyle gidin karting izleyin. Ama öyle bir dünya yok. En kısa sürede bu kurallar değişmezse F1’in normal bir seriden farkı kalmaz. O motor sporlarının zirvesi ünvanını yitirir.

    1. Ek olarak pistlerin en hızlı tur zamanları ne zaman kırılmış ? 2004-2005 geneli.. Son 10 yılda neredeyse hiç pist rekoru kırılmadı. Buda sporun gerilediğini bir kanıtı. Teknoloji diye sporu çocuk parkına döndürdüler iyice

      1. Kemal kardesim Hamiltonun bu aciklamasinin neresinde Shumiyi elestiriyor ?
        Madem ole seyler soylemis paylasmis neden haberlerini yapmadiniz.Twitter haric ben hic bi yerde ne okudum ne gordum.(Twitter kulanmiyorum)
        Madem Shumi icin ole dusunuyor aracinda neden ”Keepfightingmichale” ha belki Mercedes zorunlu kilmistir ama sanmiyorum..
        Burda sadece Montezemoloya cevap verdi o zaman sikici degildide simdi ben kazanincami daha dogrusu siz geride kalincami sikici oldu manasinda…

        1. İngilizceniz var ise http://sports.nationalpost.com/2014/03/14/michael-shumacher-fans-enraged-after-lewis-hamiltons-all-things-happen-for-a-reason-comment/

          buradan mesela okuyabilirsiniz haberleri. Daha öncede aynısını kayak kazası geçirdiğinin önceki günü gülerek fotoğraf koyduğunda yaptı. Şuan Schumacher’i eleştirmiyor olabilir. Schumacher ile ilgili ilk soruda direk olarak eleştiriye başlıyor.

          “KeepFightingMichael’e” gelirsek Hamilton’ın o yazıyı taşımama gibi bir lüksü yok. Takım bunu istedi ve oraya yazısını koydu. Yani bu Hamilton’ın isteğiyle olmuş birşey değil..

          Belkide yanılıyorumdur. Fakat yabancı basında anlatılanlardan böyle birşey anlıyorum

          1. Ben sadece bu yazi icin Shumiyi elestirmedi diyorum ama siz genel olarak bi yorum yaptiniz.dogrudur Hamiltonun Shumiyi sevmedigini herkes bilir ama ;
            Habere baktim ama biz nie gormedik yada siz fotoyu gordunuz mu ?
            Hamiltonun bu denli bir aciklama yapacagini yada resim paylasacagini sanmiyorumm.Sevmedigini biliyorum sadece.

            1. Az önce attığım linkte Hamilton “Herşeyin bir sebebi vardır” diyor. Taraftarlarda onu eleştiriyor.

              Resiminde linku burada ; http://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/1/590x/secondary/113210.jpg

              Bunu kazanın hemen sonraki günlerinde koydu. Belki iyi anlamda koymuştur bilemeyeceğim. Fakat buda Schumacher taraftarlarından eleştiri aldı..

      2. formul a1 motor sporlarının zirvesi olmaktan coktan cıktı . spor bitti abiciğim . ben bir kaç sezondur arar ara bakıyordum bu seon hiç izlemiyorum takip etmiyorum böyle rezil araçlar kurallarla formula 1 mi olur yahu . hamilton dünkü çocuk şumili yılların aracını sürmediği için bilmiyor o yuzden eleştiri yapiyor geçenlerde alonso şöyle demişti durum ben raikonen ve button için cok farklı biz mutsuzuz çünkü o yılların araçları ile yarışmış rekabet etmiştik. bu çoluk cocuklarla spor zaten bitti

    2. Hamilton’un Schumi’ye sevgi duymamasının tek sebebi var: Senna.

  14. F-one-Driver avatarı

    Bence Montezemeloyu çok yanlış anlamış, taksi yarışlarından kasıt mercedesin duble yapmış olması ve mercedesin nispeten ezici olan üstünlüğü mü? Adam resmen hem ses hem hız açısından çok düşüş olduğunu kastetmiş o lafında bence, yani hakkaten sıradan bir motor sporları serisini andırmaya başladı, ama hamilton bu lafa karşılık bence hiç alakası olmayan ferrari-schumacher yılları ve galibiyetleriyle karşılık vermiş…

  15. bana mı öyle geliyor eller ve yüz ayrı tonda eskiden bu kadar siyah değildi hamilton

  16. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Hamilton fena sıkmış. Kural değişiklerini sıradan elden geçirelim;

    2000 ve ondan önceki ve sonraki bir kaç yıl bence kuralların en ideal hallerinden biriydi. Testler serbest, harcamalar serbest, motorlar serbest, gelişimler serbest, yakıt ikmali ve lastik değişimleri serbest, bolca yakıt üretici, motor üreticisi, elektronik donanım üreticisi alternatifi var… Yani işler serbestti, harcamalar yüksekti ama daha çok üretici vardı, neden? Her şeyin güzel olduğu yıllar.

    Sonra Schumi kazanmaya başladı, 2004’e kadar. Kurallar biraz esnetildi, Schumi ve Ferrari kazanmasın diye, ama yarışların tadı tam olarak bozulmamıştı, hatırlatalım. Hala yarışlardan keyif alabiliyorduk. Her ne kadar eskisi gibi sıralamalar çok heyecanlı geçmese de, bazı kuralların heyecanı azaltmış olması gerçeği olsa da yine de çok kötü değildi. Sonra 2008 sonundaki değişiklikler geldi, bambaşka takımlar zirveyi zorladı. İşler bir açıdan iyi gibi gitse de aslında kuralların yarışları daha da kötü etkilediğini gördük. Her şey birbirine karışmaya başladı, zaten başlamıştı ama zirve yaptığını gördük. Sonra difüzörler falan da yasaklandı, o yasak bu yasak. Bir de baktık bizim ülke gibi yasaklar ve kısıtlamalar var her konuda.

    Konu Schumi yada kazanmak olabilir belki Luca için, ama söylediği şey çok doğru; yeni kurallarla son 20 yılda F1 hep daha kötüye gitti. Zamanla bu yeni kurallar heyecan getirir mi bilemem ama geçmişe bakınca zor gibi gözüküyor. Yeni kurallardan umutsuzum. Kural değişiklikleri Formula 1’i rezil etti, etmeye de devam ediyor. Eskiden yarış boyunca onlarca geçiş izlemezdik belki, doğru. Ama tüm yarış boyunca 1. 2. 3. olmak için inanılmaz rekabetler dönerdi. Schumi-Hakkinen ve Irvine-Coulthard yarış boyunca çekişirdi. Birinin farkı açıp gitmesi o günlerde akıllara bile gelmezdi. Ya Hakkinen sürekli Schumi’yi sıkıştırırdı, ya da Schumi, ama her virajda atak yaparlarken bizim kalbimiz dururdu. 8-10 tur boyunca pistin 5-6 yerinde atak izlemenin nasıl bir şey olduğunu şimdi bilen yok, hele ki liderlik savaşı için. Sonunda o geçiş anı var ya, o bambaşka bir keyif yada hezimetti. Hakkinen yada Schumi taraftarı olun, o atakları izlerken ya kendi tuttuğunuz pilot geçsin diye, yada geçilmesin diye koltuğun kenarını kemirirdiniz. Ve o geçiş anından sonra ya havaya sıçrar çığlıklar atardınız, ya da koltuğun kenarını dövmeye başlardınız. Her şekilde duygular vardı, heyecan vardı, adrenalin vardı. Bugün olmayan şeyler.

    Luca belki kendine yontuyor, olabilir mi, neden olmasın. Ama söyledikleri çok doğru. İçinde niyeti başka olabilir mi diyerek bu gerçeği yadsıyamaz kimse, Hamilton da olsanız gerçekler bunlar. Hem ayrıca kim diyemez ki; Hamilton şimdi iyi bir araca sahip ya, o yüzden bu iğrenç kuralları savunuyor, aynısını onun için de söylemek kolay :))

  17. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Sene boyunca Malezya yarışına benzer bir tablo olursa F1’in izlenecek bir tarafı kalmaz. Geçen sene bile en azından 1.belli olsa da diğer pilotlar kendi aralarında yarışıyordu. Şimdi ise Mercedes kopmuş gidiyor.. Peşinde Redbull bayağı farkla geride.. Ferrari aynı farkla daha geride.. Hız dersen yok , ses dersen yok.. En azından yakıtla alakalı bir şeylerin değişmesi gerek. Motor sınırlaması nedeniyle cezaların gelme ihtimali de bu durumda biraz zor görünüyor. 15000 rpm çevirebilen araçların yakıt akış hızı kuralı nedeniyle 12000’i geçtiği yok ki zorlanmayan motor iflas etsin..

  18. Bunun kesinlikle kazanmak ile bir ilgisi yok, gerçek olan şey şu ki yeni F1 çuvalladi hemde fena bir şekilde.En basiti şu binek bir otomobil kaç devir çevirebilir 7000 peki F1, düzlüklerde 10000, yakıt ekonomisi yapılmasından dolayı araçlar yüksek devir çeviremiyorlar.Bu saçmalığı Şumi dönemi ile kıyaslayamazsin.O zaman gerçek yarışlar vardı ve insanların şikayet ettiği tek şey Şumi’nin hep kazanmasıydı.Bugüne baktığımızda herşey berbat rekabet yok geçiş yok ses yok hız yok ne var!!Berbat tır motoru geliştirme parkurumu burası, bu kuralların F1i taşıyabileceğini hiç sanmıyorum, belki Mercedese şampiyonluk vermek için getirildi ama çok uzun ömrü olmayacak.Yoksa F1 in ömrü tehlikeye girebilir ve bunu kimsenin isteyeceğini sanmıyorum…

    1. Ha birde şu var Hamilton seviniyorda, Redbullun testler ile melbourne arasında gelişim seviyesine baktığımızda Redbullun mercedesi rahat bırakmayacağı belli, ondan sonra yine Redbull kazanırsa ağlama moduna girmesin..

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Dostum Redbull ve Ferrari’nin bu yakıt tüketimiyle Mercedes’e yetişme ihtimali düşük görünüyor. Hızlansalar bile bu sefer 100 kg ile yarışı bitiremezler. Mercedes hem hızlı hem de az yakıt tüketiyor. Mercedes’e çok yakıt tüketilen pistlerde tek rakip Mercedes motorlu araçlar olabilir ki onların da durumu çok iyi değil. Motor gelişimine izin verilmediği sürece Ferrari’nin de Redbull’un da Mercedes’e yetişme ihtimali düşük sanki. Ers ve elektronik fren sistemini tam anlamıyla çalıştırabilirseler belki biraz fark kapanabilir.

  19. Geçenlerde Montoyanın bir demeci vardı ve bence çok doğruydu;
    Ferrai Sadece Schumi döneminde hızlıydı ve bu onun üstün pilot yeteneklerinin yanı sıra aracın geliştirilmesininde yatsınamaz katkısının göstergesidir.
    Mühendislik ve teknoloji daha ileri olmasına rağmen Ferrari maalesef aynı gelişim hızına ayak uyduramadı Schumi sonrasında.
    Hamilton bugün Schuminin ekmeğini yiyiyor. Umarım bunun farkındadır.
    Herkes onun yaptığı gibi üst üste şampiyon olmayı istiyor ama kimse onun gibi olamayacak. O en vasat araçla bile şampiyonluk mğcadelesi verebilecek motivasyona ve güce herzaman sahipti.

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Saçlar harika, çok hoşuma gitti yeni tipi. Daha sevimli olmuş, yaramaz çocuklar gibi namussuz. :))

  21. Hamilton’ın da dediği gibi ”bu sporun doğası ” aynen bu şekilde işliyor yıllardır böyleydi

  22. meali;

    “az susun da şampiyon olayım, sonra ne değiştirirseniz değiştirin”

    😀

  23. Bir pilot icin onde olmak her zaman keyiflidir ama bu sezonda hersey kisitli kardesim bu kadarda olmaz yani..Mercedes ve Ham taraftari olmama ragmen Ham kazanmasina ragmen pek iyi gecmiyor yarislar.
    Ham savundugu seyde aslina baklirsa dogru Shumi zamanindada alip gidiyordu yarsilari ..Sen bu kurallara gore iyi arac uretmiyorsan Mercedes napsin.
    Sn Monte amca konusagina bence aracini ve ekipini duzeltsen iyi arac yapsan daha zevkli yarislar izleyebilirz…
    Sene baslamadan once demistim bu yil Mercedes ve Ferrari kapismasi izlemek istiyorum ama F1 % 50 si sayilan Ferrari bu sitede icecek firmasi tabir edilen Redbull kadar iyi bir arac uretemedi ne yazikki..
    Onun icin ben Ferrariyim diyip ole oturamazsin calisacaksin.Hersey calismaktan gecer.
    Acikcasi Ferrariye uzuluyorum..

  24. Ağzına sağlık lewis…Bu montezemelo yıllardır ferrarideki başarısızlığını böyle kapatmaya çalışıyor. İşine gelirse şartlar herkes için aynı diyeceksin işine gelmezse yarışlar sıkıcı diyeceksin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir