GPDA, Singapur'un Güvenli Olacağına İnanıyor

yazar:

kategori:

Pilotlar Birliği (GPDA) Başkanı Pedro de la Rosa, bu hafta sonu yapılacak olan Singapur GP’de yağmurun etkisini önemsemiyor.

Bazı pilotların, Formula 1’in ilk gece yarışı ile ilgiliendişelerini ifade etmesine rağmen, özellikle de yağmurun etkisi ile, de la Rosa FIA’nın herşeyi kontrol altında tuttuğundan emin.

Ve gece yarışında yağacak yağmurun biraz endişe yarattığını kabul etmesine rağmen durumun diğer herhangi bir yağmurlu yarıştan daha tehlikeli olacağını düşünmüyor.

Singapur GP öncesinde konuşan de la Rosa, yarış organizatörlerinin yaptıklarıyla ilgili Charlie Whiting’in söylediklerinden GPDA’nın tamamıyla memnun kaldığını söyledi.

Pedro de la Rosa: "Sonuç olarak, yağmur yağmazsa (yarışın) %100 güvenli olacağından eminiz. Bir mesele yok"

"İnsanlar Monako’daki tünel hakkında çok konuşur. Ama sürüş esnasında bunu farkedemezsiniz. Eğer yağmur yağarsa, bilmiyoruz, çünkü kimse bunu denemedi. Ama eğer yeterli ışığa sahipsek,gündüz yağmur yağdığındaki gibi olacak. Tehlike yaratacak herhangi bir şey görmüyorum""

Bu sabah Singapur’da şiddetli yağmur vardı ama akşam yaklaşırken gökyüzü, sadece bultluydu.

Jarno Trulli, Singapur ve Cuma günü ilk antrenmana çıkana kadar herhangi bir sürüş yapmamaları ile ilgilidile getiren isimlerdendi.

Bununla birlikte de la Rosa, Whiting tarafından sağlanan güncellenmiş bilgilerin, bu endişelerin bazılarını dindireceğini ve pilotların, pilotların pistteki yeni mücadelelere çabucak adapte olacağını düşünüyor.

Pedro de la Rosa: "GPDA olarak, endişelerimizi ifade etmedik. Çünkü, (durumdan) olduka rahatız. Bence harika bir fikir, sadece bu duruma adapte olmamız gerekiyor. Gelecekte fazlası olacak. Bu yüzden bunu doğru yaptığımızdan emin olmalıyız"

"Bu ilki ve ne bulacağımızdan ein değiliz. Ama Charlie’nin bize verdiği bilgiler çok olumlu. Herhangi bir sorun göremiyorum. İkinci yarışın daha iyi olacağından eminim. Ama başlangıç olarak bu iyi olmalı"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir