Webber: “Red Bull Monaco’da Kazanacaktır”

yazar:

kategori:

Mark Webber, eski takımı Red Bull’un Monaco’da yarışı kazanacağını işaret ediyor.

2013 Formula 1 sezonu sonunda emekliliğe ayrılan Webber, Mercedes’in mevcut formunu sürdüreceğini ancak Red Bull’un Monaco’dan itibaren kazanabileceğini söyledi.

Webber “Red Bull, Mercedes’in seviyesine gelecektir. Biraz zamana ihtiyaçları var ancak bu normal.”

“Art arda 15 sene kazanamazsınız. Herkes onların 2 ya da 3. olması nedeniyle güçlü olmadığını söylüyor. Ancak Red Bull geçmişte çok fazla kazandı ve bu sene tekrar kazanacağından eminim.”

“Şampiyon olacak kadar çok kazanabilir mi bilmiyorum. Mercedes’in sene başında ne kadar güçlü puanlar kazanacağına bakmamız lazım.”

“Mercedes sıradaki yarışları domine etmeye devam edecektir ancak Monaco’da Red Bull kazanacak.” dedi.


Yorumlar

“Webber: “Red Bull Monaco’da Kazanacaktır”” için 7 yanıt

  1. Webber’in bizden daha iyi bildiği şey aracın performansı ve bunun nereden geldiği. RB10’un aerodinamisinin çok iyi olduğunun farkında ve henüz zayıf motor yüzünden sezonun ilk yarısı için seçtikleri kısa vites oranları Monaco’da müthiş faydalı olacak.

    Webber her zaman en teknik ve net yorumları yapan olmuştur. Ondan daha dürüst adam geldi mi? Belki Hakkinen.

  2. Webber formula 1 den uzaklaşınca mantıksızlaşmaya başlamış. Geçen sene Redbull güçlüydü Mercedesler ilk 2 sırayı aldı sıralamalarda. Yarışta güvenlik aracı olayında Mercedesin mallığından Hamilton 4.oldu Rosberg kazandı. Bu sene nasıl oluyorda Mercedes bu kadar iyiyken Redbull kazanır diyor acaba. Redbull Renault motorunda gelişme sağlamazsa diğerlerinin de gersinde kalır.

    1. Spesifik olarak Monaco yarışından bahsedildiğini gözden kaçırmışsın. Monaco motor gücündeki farkı önemsiz kılan sıra dışı bir pist.

      1. Monaco elbette motor gücünün öne çıkmadığı bir yarış mekanik yol tutuşun ön planda olduğu ve saf sürücü performansının olduğu bi yer…Yani Redbull kazanacak demek iyimser bir söz sadece. Orada herkes kazanabilir.

  3. Monaco’da kazanmak için Pole almak gerek ya da pole alamazsan önündekilerin kalması gerek ayrıca Red Bull son iki sene Pole alamıyor Monaco’da bu sene de alacağını sanmıyorum.

    1. 2012 de webber almamışmıydı polü.

  4. OtonomAktor avatarı

    hayırlısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir