2014 Bahreyn GP Sıralama Turları – Pole Pozisyonu Rosberg’in!

yazar:

kategori: ,

2014 Formula 1 sezonunun Bahreyn’de gerçekleştirilecek 3. yarışı öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Üç antrenmanda da takım arkadaşı Lewis Hamilton’ın gerisinde kalan Rosberg sıralama turlarında performansını yükselterek takım arkadaşının 0.2 saniye önünde pole pozisyonunu kazanan isim oldu.

Son dakikaya kadar Pole’ü zorlayan Lewis Hamilton en iyi derecesinde Rosberg’in o.2 saniye gerisinde kaldı ve böylelikle bu yıl ilk kez sıralama turlarında ikinci oldu.

Daniel Ricciardo sıralama turlarındaki yüksek performansını Bahreyn’de de gösteri ve üçüncü sırada seansı tamamladı. Takım arkadaşı Sebastian Vettel’i bu yıl ikinci kez mağlup eden Ricciardo 10 sıra grid cezası ile yarışa başlayacak.

Williams’tan Valtteri Bottas Malezya’ya oranla daha iyi bir sıralama turu geçirerek Mercedes’lerin bir saniye gerisinde seansı dördüncü sırada noktaladı.

Force India’dan Perez ise hafta sonu boyunca gösterdiği performansı sıralama turlarınada taşıyarak beşinci oldu ve Force India kariyerindeki en iyi sıralama sonucuna imza attı.

Ferrari’ler birkez daha geride kaldığı sıralama turlarında Raikkonen bu yıl ilk kez Alonso’yu mağlup ederek seansı altıncı sırada tamamladı.

McLaren’den Button yedinci, Williams’tan Massa sekizinci, Bu yıl ilk kez Button’a geçilen Magnussen ise dokuzuncu sırada sıralama turlarını tamamladı. Ferrari’nin İspanyol pilotu Alonso ise 10. sırada seansı noktaladı.

Günün en büyük sürprizi ise Sebastian Vettel’in Q2’de elenmesi oldu. Vettel’in attığı en hızlı tur Q3’e kalmasına yetmedi. Antrenman seansında hızlı gözüken Hulkenberg Q2’de elenen diğer pilot oldu.

İlk iki yarışın sıralama turlarında takım arkadaşlarını mağlup eden Hamilton, Massa, Alonso, Hulkenberg ve Magnussen Bahreyn’de ilk kez takım arkadaşlarına geçildiler.

Sezonun 3. yarışı olan Bahreyn GP, Türkiye saati ile 18.00’da başlayacak.

 

Poz Sürücü                Takım                Zaman          Fark  
 1. Nico Rosberg          Mercedes             1m33.185s
 2. Lewis Hamilton        Mercedes             1m33.464s  +0.279s
 3. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault     1m34.051s  +0.866s
 4. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes    1m34.247s  +1.062s
 5. Sergio Perez          Force India-Mercedes 1m34.346s  +1.161s
 6. Kimi Raikkonen        Ferrari              1m34.368s  +1.183s
 7. Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m34.387s  +1.202s
 8. Felipe Massa          Williams-Mercedes    1m34.511s  +1.326s
 9. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes     1m34.712s  +1.527s
10. Fernando Alonso       Ferrari              1m34.992s  +1.807s
Q2 elenme derecesi: 1m34.925s                                 Fark **
11. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m34.985s  +1.277s
12. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes 1m35.116s  +1.408s
13. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault   1m35.145s  +1.437s
14. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault   1m35.286s  +1.578s
15. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari       1m35.891s  +2.183s
16. Romain Grosjean       Lotus-Renault        1m35.908s  +2.200s
Q1 elenme derecesi: 1m36.654s                                  Fark *
17. Pastor Maldonado      Lotus-Renault        1m36.663s  +1.789s
18. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari       1m36.840s  +1.966s
19. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault     1m37.085s  +2.211s
20. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari     1m37.310s  +2.436s
21. Marcus Ericsson       Caterham-Renault     1m37.875s  +3.001s
22. Max Chilton           Marussia-Ferrari     1m37.913s  +3.039s

Yorumlar

“2014 Bahreyn GP Sıralama Turları – Pole Pozisyonu Rosberg’in!” için 128 yanıt

  1. sıralama sonucunu ilk defa görüyorum. çok ilginç pozisyonlar var. alonso, vettel ve hulkenbergin pozisyonlarına şaşırdım.

    bir arkadaş aşağılarda sitenin yeni tasarımıyla birlikte antrenman ve sıralama gibi haberlerin de yarım saat geciktiğini yazmış bu arada. yeni tasarıma alışamamış olabilirsiniz ancak bu sene yapılan tüm antrenman, test, sıralama ve yarış sonuçları dün akşam harici seansın bittiği dakikasında yayınlanmış olduğunu temin ederim. Kemal abi gecikmiş dün akşam sanırım. İnsanlık hali olabilir. Nazar boncuğu olsun 🙂

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Vay arkadaş!Yarış varmış bu haftasonu 🙂 Denetleme haftası dünya ile yeniden ilişkiler kesildi tabi.Gerçi artık sadece bir hobi veya takip etmek için bilgim olsun maksadıyla izliyorum.1sn temiz farkı yemişiz.Maşallah maşallah ama durrrr!Ani reaksiyon göstermeliyiz.Hataların ve sorunların adresini biliyoruz ve gelişmemiz gerek demeçleri gelecektir.

  3. Bence bütün mesele araç araç iyiyse pilot övülüyor kötüyse pilot yerde yere vurulur bizde sezon sonuna kadar alonsomu kimi mi diye tartışır dururuz ortada bir gerçek var ferrari eski günlerini çok arar bu kadroyu yenilemedikçe de böyle devam eder inşallah fazla uzun sürmez düşünsenize
    ferrari nin mersedes le kafa kafaya olduğunda heyecanı düşünmesi bile zevkli en kısa sürede ferrari ekibini revize etmesi gerekir yoksa f1 çekilmez!

  4. Rai Alo yu yener
    Ros Ham i yener
    Hepsi Vet i yener

    Hadi vurun öldürün de herkes rahatlasin 🙂

    1. Bomb has been planted.

  5. mercedes haricindeki takımlar için bu yarışlarda önemli olan tek şey (zaten mercedese yetişemezler en az ispanyaya kadar) mercedes pilotlarının sırayla yarış kazanması eşit sayıda yarış kazanması böylece bu ikili birbirinden puan çalmış olacak ve liderle 3.4.5 sıradaki pilotlar arasındaki puan farkı daha az olacak.
    sezon olarak mercedes-rbr-ferrari takımlarındaki pilotlar aşağı yukarı birbirlerine denk yani mantıken zevkli yarışlar izlememiz lazım önceki sezonlara oranla ancak değişen kurallar ve motor sesleri ayrıca mercedesin çok baskın olması bu zevki ciddi oranda azaltıyor.
    sıralama performansı konusunda bazı yorumcular işte a pilotu hata yapmasaydı b pilotu hata yapmasaydı önde olurdu yada pole alırdı gibi yorumlarda bulunuyorlar.zaten sıralama turlarında önemli olan hızlı ve hatasız tur atmaktır bu işin önemi burda hem hata yapmayacaksın hemde aracın limitlerine tur atacaksın.hata yapan kötü bir sürüş yapmış demektir yada hızlı olmayan.bu her pilot için geçerli.

  6. Yorumlarda fanboyluk yapmaya gerek yok. Alonso ya da Raikkonen daha iyi demek falan gereksiz şeyler bunlar. Daha önce de dedim kim daha yetenekli olursa olsun aradaki farkı belirleyen şans faktörü olacak diye. Sadece 2 yarışa bakalım. Kim daha iyi kim daha kötü apaçık ortada değil.(Yağmurda Alonso daha iyi bunu da sadece Malezya sıralamalarnda gördük ama yine de 1 saniye fark yok abartmayın.) Önde olan Alonso fakat daha iyi pilot olduğundan değil daha az sorun yaşadığından. Alonso Raikkonen’den kötü demiyorum ama farkı ortaya çıkaran şans faktörü oldu, buna karşı çıkan da olmaz heralde.

    Ayrıca geçtiğimiz 2 yarışta Raikkonen fanları DRS sorunu, fren sorunu falan filan diye bir şeyler söyledi sonradan doğru olmadığı çıktı fakat sorunsuz olmadığını da gördük. Mesela Avustralya’da fren problemi diye düşündük ama problemin lastik ufalanması olduğunu öğrendik. İyi pilotsa lastiği ufalanmaz falan da demeyin sakın, iddia eden de 2012 İngiltere’ye bakabilir. Malezya’da ise DRS sorunu olduğundan bahsedildi(gerçi bunu iddia eden 1 kişi vardı sanırım) fakat ortada DRS sorunu yoktu, araç yine de sorunsuz değildi tabi patlayan lastiğin aracın tabanına zarar verdiğini ve özellikle ilk stintte başına çok dert açtığını öğrendik. Şimdi bunlara laf eden biri haksız değil tabi fakat çıkıp da pist soğuktu Alonso tur atamadı diyorsa Raikkonen fanlarına ahkam kesmeye çalışmasın. Aynı şekilde sadece bir yarış Alonso’yu geçti diye de Alonso’yu balon olarak itham etmek de bir o kadar yanlış. Alonso’nun sorunu yok muydu? Vardı tabii ki ama bu pistin soğukluğu değildi. Biz ne kadar konuşursak da bu tarz yorumlar devam edecek ama en azından belki birkaç kişi hatasını fark eder.

    Raikkonen’in son turunun ilk yarısını FOM araç üstünden gösterdi ve ben o sırada Raikkonen’in ne viraj kaçırdığını ne yanlış girdiğini ne de fren sorunu yaşadığını görmedim. hatta hiç ciddi kontrası bile yoktu. Kusursuza yakın bir performanstı o bölüm. İlk sektörde de istisnasız en az yarım saniye fark atan Mercedes’e karşı yalnızca 0.3 saniye verdi. Sanırım tek ciddi hatası 10. virajdaki blokajdı. O da olmasa yarışa 3. sırada başlayacaktı belki de. Alonso belki daha iyi atacaktı ama kesin daha iyi atardı demek de saçma.

    Çok güzel yorumlar görüyorum burada, bir pilotun fanı olmasına rağmen tarafsız yorum yapanlar var. Onları da tebrik ediyorum ve onlara teşekkür ediyorum. Benim mekanik F1 bilgim çok yok bu yüzden işin mekanik kısmı üzerinden çok yorum yapmak istemiyorum. Bunu da yine bilgili olan arkadaşlara bırakıyorum.

    Son olarak umarım eğlenceli bir yarış izleriz, temaslı, stresli, güvenlik araçlı bir yarış olur.

  7. Güzel bir şampiyona olacak gibi açıkcası Alonso ile Kimi’yi çok merak ediyordum ama maalesef araba yeterli değil gerçek bir değerlendirme yapmak sağlıklı olmaz. Lewis -Rosberg ikilisi bize heyecan yaşatacak gibi tek tur da Lewis harika bir pilot ama yarış içerisinde Nico Rosberg şartları daha iyi okuyup daha istikrarlı bence ikisi de hırçın ve bir birlerine yetecek pilotlar. Vettel Ricciardo ikilisi de heyecan verici bir ikili ama maalesef bir türlü istediğimiz elde edemedik burada biraz daha yakındık bu gün her iki pilotla yükselmemiz ilginç olacak gerçek yerimizi göreceğiz burada.

    Lotus Renault’un dayanıklılık sorunlarını aşması umut verici artık tamamen ayarlara ve gelişime yönelebiliriz. İpsanya’da Renault motoru kullanan takımlar motorda bir çok güncellemeleri olacak yazılım ,enerji üretim sistemlerinde tasarımsal ve teknik olarak. Düzlük hızlarına baktım testlerde 340 km/h bahsediliyordu ama maalesef 328.8 km/h geçen olmamış geçen sene Bahreyn de sıralama turlarında düzlük hızı 314,2 bu da 14.6 km/h artışı demek bunu tek motorlara bağlayamayız düşürülen Df seviyesinin de katkısı büyüktür. Güzel bir yarış olmasını diliyorum.

    1. Testlere göre düşük olan top speedlerin sebebi muhtemelen değişmeyen vites oranları ve yakıt akış limiti. Olmasa eğer 340 olmasa bile 335’e ulaşılabilir diye düşünüyorum.

  8. Maksat pilot tutmak ve övmekse ben de yaparım.

    Chilton’u tuttuğumu düşünün. Geçen sene tüm yarışları bitirebilen kim var? Sadece Chilton. Adamdaki istikrar öylesine büyük. Hiç kaza yapmamış. Geçen sene herkes en az bir kez kendi hatasıyla kaza yaptı. Chilton yapmadı. Üstelik çaylak sezonundaydı. Yani siz tartışadurun, Chilton rules aga!

    Bakın nasıl buldum.

    Boş işler.

    1. Bu istikrar rekorunun sahibi de raikkonen hatirlatirim hani senin sürekli eleştirdiğin 🙂

      1. 🙂 Evet Lotus’ta 23 yarış mıydı neydi. Adam istikrarlı canım, tecrübesi de var işi biliyor, kolay kolay kaza yapmıyor. Ona laf yok.

    2. OtonomAktor avatarı

      evet güzel bir istatistikmiş iyi takımlarda görürüz inşallah böyle istikrarlı bir pilotu.

  9. sınan matias avatarı
    sınan matias

    helal olsun rosberge. yıllardır yazıyoruz takım arkadaşından iyi bir sürücü olduğu aşikar .sezon sonuna doğru hamiltonu darma duman edişi netleşecek.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      daha yeni takımına geçer geçmez mağlup ettiği rosberg mi? yetenekli ama henüz o klasmanda değil.

  10. Riccardo Vettele üstünlük sağlarsa o 4 şampiyonluğun hiçbir değeri kalmaz insanların gözünde

    Bunu bilen Helmut Markogiller neler düşünüyordur acaba

  11. Ricciardo gelince ve RedBull yavaşlayınca Vettel’in nasıl sıradan bir sürücü olduğu ortaya çıktı. RedBull hızlı iken Hamilton, Raikkonen veya Alonso gibi bir sürücü Vettel’in takım arkadaşı olsaydı Vettel 1 tane bile şampiyonluk alamazdı

    1. Vettel Avustralya’da teknik sorun yaşadı, Malezya’da ise Ric’i sıralamalarda ve yarışta geçti . Ric’in başarılı olmasını da en az Vettel kadar isterim. Şu ana kadarki performansı da mutluluk verici. Vettel bugün yaşadığı sorundan dolayı Q3’e kalamadı ve siz sadece 3 yarışta son 4 yılın şampiyonunu sıradan bir sürücü yaptınız. Alonso Mercedes’te olsaydı ne olurdu? Rai Mercedes’te olsaydı ne olurdu? Sorular böyle uzayıp gider.

  12. Fark edilecek bir seyde diger takimlarin biraz daha Mercedese yaklasmasi her me kadar sonucta gozukmesede.Pistin yapisi mercedes motorlu takimlari cok daha öne cikariyor ancak fark malezyadan fazla degil, bol virajli duzluklerin cok olmadigi pistlerde zamanla fark kapanacak gibi en azindan Ferrari ve Redbull icin.

    Alonso icinde mclaren soylentileri artiyor Serhan Acarda Mclarenin Alonsonun fotografini paylastigini soyledi internet sitesinde, bence seneye Mclarene gececek.Bu secimde cok akillica cunku; Honda motor gelisimi olarak acik sekilde cok avantajli.

    1. Top speed

      1 Sergio Perez 18:59:24 328.8
      2 Nico Hulkenberg 18:38:13 327.9
      3 Jenson Button 18:59:29 327.2
      4 Adrian Sutil 18:17:46 326.7
      5 Kevin Magnussen 18:59:51 326.6
      6 Daniil Kvyat 18:16:03 326.1
      7 Lewis Hamilton 18:59:46 326.1
      8 Felipe Massa 18:59:40 325.8
      9 Nico Rosberg 18:59:16 325.3
      10 Valtteri Bottas 18:39:03 321.8
      11 Kamui Kobayashi 18:16:57 321.1
      12 Jean-Eric Vergne 18:31:17 320.4
      13 Daniel Ricciardo 18:59:21 320.3
      14 Pastor Maldonado 18:17:00 318.7
      15 Kimi Räikkönen 18:29:31 317.3
      16 Fernando Alonso 18:17:05 316.9
      17 Max Chilton 18:17:11 316.3
      18 Romain Grosjean 18:17:45 314.9
      19 Sebastian Vettel 18:37:03 314.7
      20 Marcus Ericsson 18:17:17 313.9
      21 Esteban Gutierrez 18:17:58 313.0
      22 Jules Bianchi 18:07:11 310.5

      Suraya bakarsak yarin mercedes motorlu takimlar drs ninde katkisiyla 30+ daha fazla hizli olacaklar, büyük avantaj..

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Sutil , Hulkenberg ve Kvyat’a bakılınca sıralamada top speed’in çok da büyük öneminin olmadığı ortaya çıkıyor. Yarışta bu top speed’leri gören araçların durumu nasıl olacak merak ediyorum. Özellikle Hulkenberg. Perez’in aldığı sonuç göz önüne alınırsa iyi geçişler izletebilir muhtemelen bize.

      2. +30 derken? bu hızlar zaten drs ile alınan sonuclar

        1. Onundeki aracin drs acmadigini arkadaki mercedes motorlu aracin drs actigini varsayarak soyledim.

        2. kesınlıkle..antrenman ve sıralama turlarında her arac drs alanlarında drs acmakta serbest…uzucu ama top speedler bukadar..yarın bu hızları pek gormeyız,.yakıttı lastıktı derken.

    2. Şimdi baktım McLarenin sitesine ve hatta Twitter hesablarına Alonsoyla alakalı hiç birşey yok.

  13. Çinde ki güncellemeyi bekleyecek arkadaşlar.Siz daha çok beklersiniz.Bu takım böyle yönetildiği sürece boşuna beklemeyin derim.Bana kalırsa umarım siz haklı çıkarsınız da biz de adam gibi yarışlar izleriz.Fakat umut fakirin ekmeğidir işte.Ben bu sezonun böyle devam edeceğini düşünüyorum.

  14. Bu arada araçlar bahreyn testlerine göre epey gelişim kaydetmiş gibi. Yanlış hatırlamıyorsam Super Soft lastikler vardı testlerde. Mercedes soft lastikler ile testlerdeki super soft derecesini geçti. Aynı şekilde Ferrari super soft ile 1.34.200 yapmıştı , bugün alonso sorun yaşamasa muhtemelen 1.34.200 lü bir derece yapabilirdi.

  15. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu ne ya, ilk 2 zaten belli, diğerleride her hafta değişiyor. Alonso’nun ne işi var 10. lukta. Adam resmen turu bıraktı. Ferrari yine müstesna beynini çalıştırıyor 2 sürücüsü içinde. Yahu adam q2 de attığı turdan kötü tur atıyor q3 de. Sıkıldım yeminlen bu F1 den. Seyrediyorum ama öylesine. Zaten galib belli, e 3-4 kim olacak diye neyini seyredecez bilmiyorum ki. Sıralamalar bitti, sevinen kimse yok. Antreman seansı bitmiş gibi dağıldı millet.

    Yarın çok çok Alo 6-7 olur gibime geliyor, Kimi de o aralarda olur, yer değiştrebilirler veya kimi önde bitirir. Çok da umurumda değil açıkcası. Koskoca Ferrari orta sırada bir Findiya’ya bile geçilecekse kimin önde bitidiğinin ne önemi var.

    1. Alonso açıklamasını yapmış SKYSPORT’a “unfortunately I was losing power through the whole of qualifying” Bütün sıralama boyunca aracın gücü yokmuş.

      Ha diğer konuda haklısın resmen podyumun 3. basamağını kim alacak diye izliyoruz.

  16. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Öncelikle gece havası Bahreyn’e yaramış. Gündüzleri pist hiç çekici görünmüyordu önceki yıllarda. Ben beğendim. Güzel olmuş.

    Bu sezon Mercedes’i olursa sadece Red Bull yakalayabilecek gibi gözüküyor. O da sezonun 2. yarısında gerçekleşebilir. Üstünlük çok bariz. Yalnız Hamilton’ın son turunda ilk virajda hata yapması çok ilginç oldu. Bu sezon Rosberg onu çok zorlayacak gibi gözüküyor. Yaptığı hatanın tek sebebi Rosberg’in baskısını psikolojik olarak hissetmesidir bence. Rosberg yabana atılacak bir pilot değil.

    Ricciardo’ya tebrikler. Yarın iyi bir yükseliş göreceğiz gibi gözüküyor ondan. Bu arada yarın Bottas 3. başlayacak ve eğer startta bir hata yapmazsa kariyerinin ilk podyumuna ulaşması yüksek bir ihtimal. Çünkü Williams şu anda rekabetçi gözüküyor ve arkasında başlayacak olan Perez ve Raikkonen onu zorlayamayacaktır pek.

    Ferrari otomobilinde potansiyel var gibi ama geliştirene kadar zaten sezon biteceği için Alonso artık bence 2015’te McLaren’ı düşünmeli. Alonso-Raikkonen kıyasına girmek istemiyorum herkes bir şeyler söylemiş. Alonso otomobilde bir sorun yaşadı mı bilemeyiz ama turunda hata yaptığını zannetmiyorum. Raikkonen ise biraz daha otomobilde aşama kaydetmiş görünüyor. Ön tarafta yeni parçalar olacağı söylenmişti. Elbette hala istediği gibi değil. Ayrıca 2. seansta Hulkenberg’in sürpriz biçimde elenmesi de Raikkonen için şanstı. Yoksa eleniyordu iyi bir tur atamamıştı. 3. seanstaki turunu ise beğendim temiz sayılabilecek bir tur çıkardı. Araca biraz daha fazla güvendiği belli oluyor. Ama frenlemede hala sorunları var diye düşünüyorum. Zamanla iyice alışacaktır. Yarın iyi bir start alırsa nihayet bu sezon sağlam bir yarış çıkarabilir fakat bence yarın maksimum 5. olabilir. Ki olursa da maksimumu almış olur ve onun için iyi bir sonuç olacaktır. Podyum bence mümkün değil bir Mercedes’in yarışı bırakması ve arkadan yükseleceklerin de çok iyi yükselememesi sorun yaşaması filan gerekir. Gerçi yarış temposu nasıl otomobilin bilmiyoruz.

    Bakalım Lotus yarın puan alabilecek mi? Belli olmaz. Ben güvenlik aracı da olabileceğini düşünüyorum yarın. Zevkli bir yarış umuyorum ama liderlik için çok fazla mücadele olmayacağını bildiğimiz için daha çok orta sıralara bakacağız. Sorun olmadıkça kazanan belli ama orta sıralarda umarım güzel mücadeleler izleriz.

  17. mevcut araçlarda formula 1 pilotlarının takım arkadaşlarından 1 saniye 2 saniye fark yemeleri kolay kolay mümkün olmaz ,arada istisna 100 pilottan 1.2 tanesi hariç, geçen hafta kimi kötü sürücü diyenler ,sıralama için ne diyecek ? ya da kimi ciler alonso kötü mü diyecek ? bu işe yıllarını vermiş pilotlar 1.2 yarışta iyi, 1.2 yarışta kötü olmazlar, mesele %90 araçlarla alakalıdır ,geriye kalan % 10 ise konsantrasyon v.s kıl tüydür, kazaları ve arızaları saymıyorum bile ,
    ben sadece koskoca Ferrari nin ve bazı fanatiklerinin 5.6.7.8 lik gibi sıralara bile ,tuttuğu pilottan sebep, mutlu olmasına şaşırıyorum:D bu ortamda kimi önde olsa ne yazar, sıralamalarda 6 olmuş anca 😀
    Ferrari hala kötü, keskin virajlarda ve sert frenleme de berbat ,50.60 tur giden bir yarışta 10.20 kere sert frende lastik yakarsan, lastik de dayandıramassın umarım 1.lik için çekişen, alonso ve kimi görürüz, sonrada diğerlerini ,yoksa bu şekilde çok zevksiz, yarın bari iyi yarış olur umuduyla

  18. Demek ki neymiş kötü araçla hiçbir pilot kazanamıyormuş, şampiyon olamıyormuş.Son 4 senedir Vettel’in aracını kim sürse yarış kazanır diyenler acaba şimdi Hamilton hakkında ne düşünüyor? Hamilton’un yeteneği tartışılmaz ama bu kadar baskın bir Mercedes olmasa acaba ne yapardı? Vettel için yapılan yorumlar Ham ve Ros içinde yapılacak mı? Sadece yetenekleri ile mi kazanıyorlar yoksa Mercedes aracının ve motorunun da katkısı var mı?

    1. Burada zaten hamilton – rosbergi göklere çıkaran yok. Mercedesci arkadaşlar dahil hemen hemen herkes durumun farkında. Durumun farkında olmayanlar geçen senelerde vettelci arkadaşlardı. Vettel’in kendi cebinden 0.5-1 saniye çıkardığını, aslında redbull en iyi araç değil ama vettel sayesinde kazandığını falan düşünüyorlardı.

      1. Vettelci arkadaşlar diyerek kastettiklerinizin sayısı taş tatlasa 3’ü geçmez. Onları da sitede herkes biliyor. Aksine Vettel’i küçümseyenler çoğunlukta.

  19. arif çelik avatarı

    Massa sezon öncesi söylemişti her iki pilotlada çalıştım alo rai den daha iyi diye.baktığında massadan çok büyük farkın olmadığını görüyoruz. Ancak ferrari rezil durumda alo nun kaybolan yılları. Giden şampiyonluklar.

  20. bir karar vermek lazım; rai araçta sorun yaşıyor mu yaşamıyor mu, şimdi sıralamada geride kalınca sorun yaşadı araca uyum sağlayamadı, ilerde bitirince iyi sürdü motive oldu denecekse bu iş olmaz. bakınız gayet uyumluymuş araçla. bir de kimi geride kalınca ferrari çok kötü millet kimi alonso tartışması yapıyor diyen kimi fanlarını, kimi önde bitirince gördük. KIMI RAIKKONEN yazan mı ararsın, antrenmanda yavaş kalınca araç uymadı deyip sıralamada önde bitirince motiveydi diyen mi, işte açık açık görünüyor kimi ve araç saçmalığının bahane olduğu.

    en azından burda alonso’nun problem yaşadığı kesin. kimi’nin sorun yaşamamasına rağmen tonla yalan dolan yazanlar var. önümüzdeki sürüyle sıralama var, kimi yine geride kalacak, bu sefer ne olacak? alıştığı araca alışıklığını mı unutacak 🙂 alonso fanları çıkıp desin şimdi: araca alışamadı, pist uymadı, DRS çalışmadı, motivasyonu bozuktu. ama sanmam.

    1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      O zaman önceki yarışlarda Alonso tur başına Rai’den 1 saniye hızlı?

      1. yağmurda geçen sıralamada evet. bahanesiz bir şekilde 1 saniye daha hızlı tur attı. önceki sıralamada ise rai q2’de duvarda bitirdi. Q2 ve Q3 zamanlarını karşılaştıramayız.

    2. Sen de cami duvarına ediyorsun 🙂

      RAI ve ALO taraftarlarını birbirlerini yiyor zaten. Aradan yorum seçip okuyoruz, bi de sen girme yahu. Bak ROS-HAM kavgası var yan dükkanda 🙂

      1. saçmalık görünce kendimi hiç frenlemiyorum. ros ham kavgası olacağını sanmam, rosberg’in iticiliği sağolsun kavga çıkaracak kadar fanı yok. bir destek kitlesi schumiciler var ama onların çoğu da sitede yorum yapmıyorlar artık malum durum yüzünden. yarın hamilton muhtemelen 2. bir malezya performansı gösterir. sıralama biraz piyangoydu.

    3. Şimdi bak royalcan şöyle oluyor hani senin dedigin yok bahane, araca alisamadi gibi laflari biz gicimizdan uydurmuyoruz bizzat Kimi’nin dedikleri ve takim patronu olan sahsin(Dominik) soylediklerinden yola cikiyoruz.Tabi soyle bir durum var, burda Royalcan gibi otorite dururken nasil olurda bizzati takim pilotu ve takim patronunun dediklerini dikkate aliriz haklisin, olaya bakis acimiz ters senin gibi bakamiyoruz 🙂

    4. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Bence Kimi hala araçta problem yaşıyor. Yarışta bu dediğim muhtemelen anlaşılacaktır. Bugünkü durum Alonso’nun bir şekilde son seansta tur derecesini geliştirememesi hatta yanlış takip etmediysem önceki seanstan daha yavaş bir tur atmasıydı. Akşam olmasının da muhtemelen tur derecelerine etkisi olmuş olabilir. Sonradan atılan turlar dikkat edildiyse eğer genellikle hem önceki turlara göre yavaş kaldı.. Ömrümüz yeterse sene sonunda sonucu göreceğiz inş.

    5. sınan matias avatarı
      sınan matias

      işte rosberg adamı böyle yapar. lafı ağzında bırakır.sen yorum yazarken önce raikkonen yerine rosberg yaz da öyle konuş belki iflah olursun .

  21. Takımların ikinci pilot olarak gördüklerinin önde olduğu bir sıralama olmuş. Bir tek Button-Magnussen istisna, ki onun da istisna olup olmadığını bilmiyoruz 😀

    İzleyemedim, tekrarını nasıl bulacağım konusunda fikri olan?

    1. Kendim cevaplayayım, merak eden de yararlansın. Sıralamaların tekrarı 21:15’te skysportf1’de verilecekmiş. Kaçırdıysanız izleyin.

      http://www.vipboxeu.co/sports/motorsports.html

  22. OtonomAktor avatarı

    raikkonen i çok yabana atıyor alonsocular. alo bilmem kaç senedir ferrari de arabaya alışkın ezberlemiş herşeyini mühendisinden teknisyenine hemen hemen hep aynı kadroyla çalıştı kaç senedir bu bir avantajdır. ferrariyi en son şampiyon yapan adam rai kaç sene uzak kaldı f1 den sonra döndü daha arabayı tanıcak kendi zamanına göre çok değişmiş olan yeni kadroyu tanıcak kendine uygun stile çekicek vs. tam randıman alması için süreç gerekli.
    şu bir gerçektir alo da rai de çok iyi pilotlar; fakat alo rai ye göre daha istikrarlıdır. saf hızda rai biraz daha iyi pilottur yetenek olarak(şuan yarışanların saf yetenekte en hızlısı da hamilton dur muhtemelen) fakat rai istikrar konusunda eksik olunca, alo daha “komple” pilot olarak görünüyor. ve rai daha iyi alo daha iyi dememeli kimse çünkü ikisi de çok iyi pilotlar. birbirlerini günlük ve anlık performanslarına göre geçerler ama oo alo raiyi ezdi oo rai alo yu ezecek söylemleri yanlış olur.
    ve şu da bir gerçek ki rai en kötü huyu olan “takmama” yı yapmazsa rai asla bir massa olmaz.

    1. Sizde kaç senedir aynı muhabbeti yapıyorsunuz.Yok arabaya alışkın yok araba ona göre tasarlanıyor.Biz bıktık artık bu laflardan.

      1. OtonomAktor avatarı

        kaç senedir derken ben 2000 den beri formula biri izlerim 2001 i tam sezon takip ettim ardından gelen sezonları da. rainin alonun çaylak sezonlarını hatırlarım o zamanlardan beri yani. vettel şampiyonluklarında takibimi bırakmıştım ama tekrar bu sene takibe başladım. bu siteye üye olalı da herhalde 2 hafta filan oldu. siz nerden takip ettiniz benim bu söylemlerimi senelerdir?

        1. Bu yorumu yaparken sadece sizden bahsetmedim.Raikkonen ve Massa taraftarları genel olarak aynı yorumu yapıyorlar.Biz de bu durumdan sıkıldık.Öyle bir durum yok.İyi pilotsan araca alışacaksın.Üstelik o kadar sezon öncesi test vardı.

        2. OtonomAktor avatarı

          sene sonunda görübeliriz ancak rai nin massaya benzeyip benzemiyeceğini. benim tepkim rai yi daha 3. yarıştan massa yapmanıza alonso yu göklere çıkarmanıza. alo da rai de ikisi de iyi pilottur ilk 2 yarışta rai gerisinde kalmıştır alonsonun ama 3. yarıştan raikkoneni massa yapmak kusura bakmayın “ahmaklık” tır.

  23. Rosberg kazanırsa daha çok mutlu oluyorum.Sanki adam bunca yıl çilesini çekip şimdi sefasını sürüyor gibi.Hamilton kazanınca o kadar mutlu olamıyorum.Bana hazıra kondu gibi geliyor.

    1. Hazıra konması için McLaren den ayrılıp Mercedese geldi zaten.

    2. Sınırları zorlayan sürücüler araçları geliştirir.

      Bknz Hamilton gittikten sonra Buttonlı Mclaren

      Bknz Hamilton geldikten sonraki Mercedes

      Bknız Dominik e rağmen her sezona kötü girip belli bir müddet sonra sezon içi yarış kazanabilen Alonsolu Ferrari

      1. Tabi kesin öyledir.Alonso mühendis olup motoru geliştirecek öyle mi?

    3. Hazıra Kondu dediğin adam F1’e adım attığından beri Mercedes motoru kullanıyor yolu bi yerde kesişecekti Mercedes motoru F1 tarihinde 101 pole aldı 33 Hamilton’dan anlatabildim mi?

  24. Rosbergin bu sene Hamiltonu yeneceğini düşünüyorum, istikrar bakımından Rosberg daha iyi,Hamilton çok iyi bir tür atabilmek için çok zorladı ancak bu sefer yemedi, ve polu Rosberg aldı.Tabiki yarışta göreceğiz ancak Rosbergin yarısida kazanacağını düşünüyorum.Hamiltonla kaza da yapabilirler.

    Ricardo sıralamada gerçekten çok inatçı ayrı bir motivasyonu oluyor, yarışta Vettelin daha doğrusu reno ve Ferrari motorlu araçların yükselebileceğini sanmıyorum.Düzlük hızları rekabet edebilecek seviyede değil, Redbull biraz kısa vites oranlarından kurtarıyor

    Son olarakta Kimi Raikkonen’e gelirsek gayet motiveydi.Alonso da hata yaptı olabilir sonuca bakarak Trollerin(kimleri kastettiğini herkes biliyor)yaptığı gibi Aloyu görmeye gerek yok.Yalnız şu var bu sonucu Kimi alsaydı adamın ne pilotunun kalırdı, ne başka birşeyi ondan sonra yok Alonso şöyle komple, böyle iyi, şöyle mühendis, böyle klas muhabbetleri dönmeye başlamıştı.

    Sonuçta puanlar yarışta veriliyor uçmaya gerek yok temennimiz heyecanlı bir yarış olması..

  25. Hamilton un yüzünden düşen bin parçaydı toplantıda. Rosberg daha samimi geliyor bana. Adam neyse o rol yapmıyor. Bu arada alonso-mclaren flörtü ciddi şekilde konuşuluyormuş kulislerde. Serhan abi nin dediğine göre. Adını hatırlayamadım ama büyük bir ispanyol şirket mclarene isim sponsoru olacakmış. En azından öyle dedikodular varmış.

    1. Malezyada Rosberg in suratını görmedin sanırım.Sonuçta kimse takım arkadaşına geçildi diye mutlu olmaz.

      Hamilton gibi birisi hiçbir zaman mutlu olmaz.Hamilton demek pole demek.Hala son turda o virajda nasıl hata yaptığını düşündüğüne eminim

  26. Öncelikle takım arkadaşlarını geçmeyi başaran tüm sürücülere tebrikler. Ayrıca yarın güzel bir yarış izleyebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü Alonso, Vettel, Ricciardo gibi sürücülerin gerilerden başlayıp yükselmeye çalışacak olmaları yarışa heyecan katabilir. Ancak yakıt konusunda sıkıntı yaşama ihtimalleri de var.

  27. 81GOKHANFERRARİ avatarı
    81GOKHANFERRARİ

    F1 de yetenek diye bir şey kalmamış aracın iyiyse her türlü iyisin.

  28. Rosberg’in polü alması iyi oldu, artık yarışta Hamiltonla kapışırlarsa güzel olur 🙂

    Alonso’nun bir sorun (teknik, yada pist üstü trafik) yada kendi hatası ile 10. sıraya kadar düştüğüne eminim, Q2’de attığı turu geliştiremeyen tek isimdi Q3’te… Yani çok net bir hata yapmış olduğunu da pek sanmıyorum çünkü son sektör hariç ilk iki sektörü ciddi miktarda yavaştı olması gerekenden… Raikkonen’in Alonso’yu geçmesine şaşırdım çünkü son seansa kadar Alonso ufakta olsa hep öndeydi, ama asıl şaşırdığım olaylar Hulkenberg’in ilk 10 dışı kalması…

    son olarak Ricciardo’ya dikkat çekmek gerek, adam Vettel’i sudan çıkmış balığa döndürdü resmen… keşke o 10 sıra cezasını almamış olsaydı, podyum için diğerleriyle mücadele ederdi…

    1. bu arada aşağıda arkadaşların belirttiği Alonso’nun aracının güç kaybetme olayı doğruymuş sanırım… yarıştan önce çözümü bulsalar bari…

    2. Simply The Best avatarı
      Simply The Best

      Bilmiyorum yeni mi fark ettin Riciardo geçen sene sıralamada çok hızlı olduğunu zaten göstermişti. Gel gör ki Sebe çok ciddi rakip olabilecek hele ki sudan çıkmış balığa döndürecek birisi değil. Sadece Seb olması gerekenden daha fazla araçla ilgili sorun yaşıyor. Tıpkı bugünkü gibi. Geçen yarışta Riciardo ile Seb arasında birkaç saniye varken Horner telsizden Riciardoya lastiklerini koru dedi; ancak Riciardo Hornara işine bak ben böyle rahatım tarzında bir cevap verdi. Amacı Sebe yakın olmak, dişli bir rakip olduğunu göstermekti, bikaç tur sonra Seb uzayıp gidince arkadaki Riciardoya ensesini kaşımak kaldı.

      1. Vettel’in de en güçlü olduğu kısımlardan biri sıralamaydı, fakat Ricciardo bununla çok iyi başa çıkıyor gibi. Yarış hızlarına gelince ise bence Ricciardo geçen yarışta da oldukça iyiydi, takım arkadaşından fark falan yemedi ki, Vettel’in öyle çok uzadığı falanda olmadı, aynı karede görülüyorlardı çoğunlukla… Ben Ricciardo’nun performansından etkilendim ve sadece sıralamalardan da bahsetmiyorum, bunun Vettel’in üzerinde ayrı bir baskı oluşturabileceği düşüncesindeyim. Sen katılmıyor olabilirsin, senin görüşündür…

        1. Aynı yarışı ben de izledim ve çok net hatırlıyorum , Ricciardo Vettel’in arkasındaydı , aralarında 3-4 sn vardı. Riccardo yaklaşmak için estirdi kendini ama Vettel uzadı gitti. Eğri oturup doğru konuşalım, Finger Boy falan da denilse adam yabana atılacak biri değil. Toro Roso ile yağmur altındaki Monza galibiyetini unutmayın.

  29. Mercedes herkesten en az 1 saniye önde. Herkes bir sezonu domine ediyor ama mclaren bir türlü yapamıyor bunu. En iyi olduğumuz sezonda bile sakarlık yapıp şampiyonluğu veriyoruz.

    1. Mclaren’de yaptı Mustafa 1988’e bakarsan göreceksin

    2. Ferrari’yi anlatmışsın gibi geldi bana.En iyi sezonumuz da bile gereksiz Domenicali ve çetesi yüzünden şampiyonluğu verdik.

  30. Rosberg Webber gibi değil Vettel çok şanslıydı Red Bull’un F1 i domine ettigi sezonlarda takım arkadaşı onu çok zorlayamadı Senna – Prost düellosu an itibariyle başladı 🙂

  31. Alonso’da sorun olduğu kesin gibi.

    Raikonenciler de Alonso’yu geçen Massa gini tepki vermesin. Soba borusu değil herhalde Dünya Şampiyonu adam.

    1. OtonomAktor avatarı

      rai değil mi mantık lütfen 2007 yi hatırla.

      1. zaten arkadaşın kastettiği Raikkonendi

      2. OtonomAktor avatarı

        yanlış anlamışım sağol dostum.

  32. Neyse bari yarın 1.lik için çekişme görecez.

    Startta Rosberg geçilmezse ilk kavga Bahreyn de başlamış olacak.

  33. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    RAI ALO yu geçti diye olay olmuş yaaa. gören de RAI yı max chilton gibi biri zanneder

    1. Alonso’nun karşısında herkes o duruma düşüyor.Yapacak bir şey yok.Suçu Ferrari’de aramak lazım.

      1. Takımda neyi arayacakmışız sorabilir miyim ? Ferrari iyi araç yapamıyorsa tek bir pilotuna yapmıyor herhalde. Araç iyiyise ikisi de iyi, kötüyse ikisi de kötü. Her durumda takıma saldırmaktan vazgeçin, zira “Ben Ferrari taraftarıyım.” deyip her yorumda sallamanız komik oluyor.

        1. Yanlış anladın herhalde ben zaten araçtan bahsediyorum.Araç gitmeyince pilotların yapacağı bir şey yok diyorum.Massa harcandı diyorum.Daha ne diyelim.

          1. Ekleme yapıyım Ferrari taraftarı olduğum için takıma eleştiri yapamayacak mıyım yani.Bu takımın insanları kanser etmesi hoşunuza gidiyor galiba.Güncelleme güncelleme dediler o da boş çıktı.Taraftarı kandırmayı bıraksınlar.Bu taraftarlar her zaman destek veriyor fakat karşılığını göremiyorlar.

          2. Gitmeyen araçla Alonso 4 senede 2 kez son yarışta şampiyonluk kaçırdıysa ve aynı dönemde Massa tek yarış bile kazanamamışsa ben bunu “Massa harcandı” olarak yorumlayamam.Bu Massa’nın yetenek eksikliğidir.

            1. Massa harcanmıştır.Farkettiysen geçen sene Massa’da Raikkonen kadar iş çıkarıyordu.Ben aralarında pek bir fark göremiyorum.Massa’dan önce takımdan gidecekler varken Massa’nın gönderilmesi taraftarı susturmak amaçlıydı.

            2. Aşağıdaki yoruma cevap

              ————————–

              Benimle aynı şeyi söylemiş oluyorsun. Alonso çok daha iyi sonuçlar alırken Massa genel performansta yanına bile yaklaşamadı.Bu da sadece yetenek eksiğiyle açıklanabilir.Ferrari takımlar şampiyonluğu bakımından fazla bile fire verdi, 2011 sonunda bu iş bitmeliydi.

              Ayrıca Kimi’nin performansını değerlendirmek için çok erken, henüz daha 3.yarıştayız.

  34. İspanyol basınına göre Alonso sıralamaların son seansında her viraj çıkışında giderek güç kaybetmiş araç. Yarın motor arızası yaşamasak bari..

  35. içinde bulunduğumuz formula1’in en iyi özetini rosberg’in mühendisi yaptı açıkça:
    mealen, “hamilton dışarı çıktı turu çöp oldu, turu tamamlama pite gel, diğerlerini takmıyoruz bile”.

    tebriklerimi 5 takımın, kendilerinin 1. pilot olduğu düşünülen pilotlarını ters köşeye yatıran pilotlara gönderiyorum.
    mercedes-rosberg
    ferrari-raikkonen
    williams-bottas
    red bull-ricciardo
    f.india-perez

    tebrikler hepinize. demek ki hiç bir şey kimsenin cebinde değilmiş. isimlerle cep kazanılmıyormuş. hata yaparsan böyle ödermişsin bedelini. hata yapmayan da alırmış mükafatını. bilmem anlatabildim mi sevgili massa?

  36. Alonso Q3’teki iki turunda da hata yapmadı. Her ikisinde de açık farkla son sırada kaldı. Ne kadar doğru bilmiyorum ancak forumlarda yazılanlara göre LaSexta’ya son seansta araçta güç kalmadığını söylemiş. Henüz kaynak doğrulanmadı.

    Yine de Alonso’nun sorunlarından bağımsız olarak Kimi çok iyi bir tur attı.Hatta 6.virajdaki blokaj olmasa Ric’in cezasıyla 3.sıraya çıkabilirdi.Yine de geri döndüğünü görmek çok güzel.

  37. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Şimdiye kadar sıralama turlarında takım arkadaşlarını mağlup eden Alonso, Hulkenberg ve Massa takım arkadaşlarına geçildiler. Özellikle Rai’nin Alonso’yu mağlup etmesine sevindim. Yarın da inşallah kazasız belasız bir yarışla podyumun oralarda olur. Hatta podyum harika olur.

    Massa – Bottas çekişmesi harika. Q3’teki turlarının 2. sektörü hariç (Massa 0.2 geride kalmış) her sektörde bindelik dilimlerle turluyorlar. Massa’nın işi zor gözüküyor çünkü karşısında çok dişli bir rakip var gibi.

    Vettel’in yarın yarış performansını izlemek zevkli olacak. Bakalım ne kadar yükselebilecek. Hem de Alonso çok yakınında. Bu sıraları takip etmek yarışın başında çok heyecanlı olabilir. Alonso muhtemel 4-5 sıra finishi yapması zor olabilir.

    Ek olarak inşallah Mercedes’leri de kendi aralarında çekişirken görürürüz.

    Günün başarılı isimleri Perez, Kimi, Riccardio diyebiliriz.

  38. Hamilton ile Rosberg 1-2 yarışa yumruk yumruğa gelirler. Birbirlerinin suratlarına bakmıyorşar.

    Bu arada REdbullun vites oranları inanılmaz kısa. 300 e gelmeden 8. Vitese atıyor. Rosberg 327 ye geldi hala 7. Vitesdeydi.

    Mercedes motorlu araçlar 8. Vitesi sırf monzaya falan saklamış gibi..

  39. 2009 sezonunun aynısını yaşıyoruz.Mercedes=Brawn Gp Red bull da yine 2.yarı açılacaktır.Ferrari fanları olarak boş yere izlemeyin derim.Sonuç önceden belli.Tabi izlemek sizin kararınız.Ama 5 yıldır aynı laflar.7 yıldır gelmeyen şampiyonluk.Söylenecek söz çok ama bir şey yazası gelmiyor insanın.

  40. Raikkonenin araç üstü görüntülerinde Ferrari aracı yavaş virajlarda fren dengesi hariç yol katetmiş. Örneğin Raikkonen ilk sektörde sadece 0.371 saniye Mercedesten yavaşken 2. sektörde hata yaptı gitti orada tur. Muhtemelen 0.6saniye farkla 3. olacaktı. Bu arada bu Mercedese katlanılacak gibi değil. Red Bull yine bu kadar fark koymuyordu. Bunlar herkese 1 saniye takıyor fazla zorlamadan. Tarihin en illegal aracı diyemiyorum çünkü sezon öncesi williamsta 1.33.2’ye iniyordu. Muhtemelen Williamsın yakıt akışı illegaldi, bunun için bir sistem geliştirdiler ve yavaşladılar. Şu yakıt akışı saçmalığı geçen seneki lastikler gibi er geç kalkacak. O zaman Mercedes bu kadar rahat kazanamayacak. Ferrari daha rekabetçi olacaki Red Bull rekabetçi olacak vs. Er geç heyecan gelecek. Ama Mercedese şampiyonluğu garantiletmeye çalışacaklar ilk 7-8 yarış.

    1. yakıt sınırı kaldırılırsa sıralamada gördüğün farkı yarışta da görürsün. yarışta bu kadar yakın olmalarının sebebi zaten yakıt limiti.

      1. Yakıt sınırı kalksında o zaman görelim ezbere ezbere işkembe-ikübradan fışkırtma. Adamalr yakıt akışı yüzünden Fren dengesi ayarlayamıyor. O petronas yağı varya o petronas onun sırf 0.3 saniye katkısı var Mercedese.

        1. memo ferrarioğlu diye bir üye vardı bir ara. aynı senin gibi saçmalardı arada. o musun yoksa? yakıt akışı yüzünden fren dengesi ayarlayamamak, petronas yağının 0.3 katması falan. birbiriyle kel alaka şeyler.

          iyi saçmalamışsın.

          1. Senin F1’den anlaman Hamilton’Un galibiyete oynaması kadardır. Aerodinamiden, Mekanik güçten haberi yok gelmiş onun bunun hakkında tahmin yürütüyor. Sen git bir Petronas şirketini araştır. Hadi oraya buraya fazla zorlama yakacaksın.

        2. Fren basincini hidroliklerle degil yakitlami sagliyorlar yoksa?

          Yaga hic deginmiyorum bile bak

    2. senin çok kafan karışmış

  41. NesetAydın avatarı

    Hala Alonso-Raikkonen tartışmaları yapıyoruz..Birbirlerini elbet geçecekler bu doğal bişey zaten önemli olan araç..Yarın 5-6 olur Rai-Alonso hatta arkadan Ricciardo ve Vettel’inde geleceğini söylersek o bile zor..

  42. sıralamanın özeti:

    ilk turlarda bazı sürücüler yeteri kadar zorlamadı, son ana bırakmak için. son turlarda saat geç olunca pist çabuk soğudu, kimse kendi attığı turu bile tekrar atamadı. biraz piyango bir sonuçtu.

    ricciardo vettel’e karşı sıralamayı 2-1 yaptı, alonso ve hamilton ikisi de son turlarında hata yaptı sanırım. pistin soğumasıyla da birleşince geride kaldılar.

    perez de hulk’u geçti bu arada. hulka kolay yem olmayacağını düşünüyorum perezin.

    1. bu arada alonso eğer sorun yaşamadıysa (pist + hata yapma) raikkonen’in gerisinde kalması mümkün değil. bir sorun haberi çıkarsa şaşırmam.

    2. Kimi’nin Alonso’yu geçmesine sebep pistin soğuması mı diyorsun.Olmadı be royal 😀

      1. bir sorun olduğu belli, ya pist, ya hata, ya da avanti’nin dediği gibi güç sorunu. yoksa alonso’nun daha iyi olduğunu ben çok rahat görüyorum onboarddan.

    3. Alonso Q3’teki iki turunda da hata yapmadı. Her ikisinde de açık farkla son sırada kaldı. Ne kadar doğru bilmiyorum ancak forumlarda yazılanlara göre LaSexta’ya son seansta araçta güç kalmadığını söylemiş. Henüz kaynak doğrulanmadı.

      Yine de Alonso’nun sorunlarından bağımsız olarak Kimi çok iyi bir tur attı.Hatta 6.virajdaki blokaj olmasa Ric’in cezasıyla 3.sıraya çıkabilirdi.Yine de geri döndüğünü görmek çok güzel.

    4. avantiferalo avatarı

      Q3 de zorlamamak? ben hic hamiltonın basından sonuna zorlamadıgı Q3 görmedim rosberg daha hızlıydı hepsi bu neticede rosberg ilk defa ham den pol almıyor hızını kanıtlamıs bir pilot gecen senede gordük arada ucurumlar yok.

  43. Sitenin tasarımı değişmeden önce antreman,sıralama,yarış sonuçlarını bittiği gibi sitede olurdu simdi yarım saat geçiyor ancak siteye düşüyor.Yeni tasarıma bir türlü alışamadım haberler çok büyük ve karmaşık duruyor site.Eskiden 1 sayfaya 15-16 haber sığıyordu ve çokta düzenliydi site.Bence site eski tasarımına geri dönmeli.

    1. Yorumuna katılıyorum.Eskiden haberleri bulmak daha kolaydı.Şimdi ise çok daha zor.Haberler de gerçekten çok büyük.

  44. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    KİMİ RAİKKONEN

  45. Geçen hafta nasil Rai tum hafta sonu siralamalara kadar baskinken siralamalarda Alonso onu geçtiyse,bu haftada Alonso baskinken tam tersi oldu,boyle haftalar bana hep 2007 Amerika yarisini hatirlatiyor,tum hafta sonu Alonso Hamiltona karsi bariz bir ustunluk kurmusken,Hamilton siralamlarda oyle iyi bir tur atmistiki,o tur Alonsonun sampiyonluguna engel olan etkenlerden biriydi…

  46. Raikkonen’in Alonso’yu geçmesinin tek sebebi Alonso’nun hata yapmasıdır.Sıralamayı izlemedim zaten kendim karar almıştım.Live Timing’ten takip ediyorum.Alonso 3. antrenmandan daha kötü derece yapmış.Bunun başka açıklaması yoktur.Yani öyle Raikkonen iyi olduğundan falan değil.Hata yapmasaydı ne olurdu derseniz 6.lıktan öteye gidemezdi.Her zamanki gibi Ferrari’ye saygılarımı sunuyorum.Gelişecekleri yerde gittikçe geriye düşüyorlar.Sene sonu fark 3 saniyeyi bulmasa bari.

    1. Raikkonen de yerinde durmadi yalniz derecelerini surekli gelistirdi

      1. Doğrudur.Ayrıca bir ekleme daha yapıyım.Massa’nın hiç suçu yoktu Ferrari’deki olaylarda.Aracın ne kadar rezil olduğunu görüyoruz.Massa Ferrari’de resmen harcandı.Bunun başka açıklaması olamaz.Ayrıca F1 yöneticilerine de saygılarımı sunuyorum.Heyecanlı yapalım derken içine ediyorlar.

    2. Raikkonenin Alonsoyu geçmesinin sebebi Medium lastikten sonra ön kanatta bir ayar değişikliği yaparak Soft lastiklerde aracı daha iyi çalıştırması ve bugün Alonso’dan en azından softlarda iyi sürüş yapmasıdır. Oraya buraya aman hata yaptı demek yerine bunu kabullenip kendini geliştirmesi daha yerinde olacaktır. Raikkonen atılım yapmaya başladı çünkü.

  47. Rıccıardonun cezasıyla birlikte 5 sıra çok iyi Raikkonen için hem temiz taraf hem ön bölüme yakın ilk kez doğru dürüst bi yarış izliycez inş.Ferrarinin Liderden 1.2 saniye yavaş kalmasının bi bahanesi olamaz.Ferrari griddeki en iyi bütçeye pilotlara ve taraftara sahip ama karşılığında bu kadar yavaş bi araba kabul edilemez.

  48. Yusuf Hitay avatarı

    ricciardo gülüyor yahu, adam gülüyor 🙂 seviyorum bu çocuğu.

  49. 2014 model ıllegal ferrari f1 otomobili istiyoruzzzzzz

    Yetkililere duyurulurrrr

  50. Sanki 2 tane F1 aracı 20 tane GP2 aracına karşı mücadele ediyor gibi.

    Alonso da bu kadar b*ktan bi turu atmayı nasıl başardı anlamak güç.Bayağı zorlamış olsa gerek.

  51. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai için iyi sonuç diyebiliriz aracın durumu belli ricciardonun cezasıyla 5. baslayacak olması iyi oldu. ayrıca 9. virajdaki blokajı zaman kaybettirdi son sektöre zor kalarak 5. başlamak alınabilecek en iyi sonuc zaten ilk 2 belliydi rosbergi tebrik ediyorum ama hamiltonun blokajı olmasa geçme olasılıgı yüksekti rosbergi.

  52. Raikkonen ve Alonso gecen haftanin tersi 🙂 tum antremanlarda hizli olan siralamada gumledi

  53. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Alın işte daha dengesiz araca (ayarlar) sahip olmasına rağmen Kimi sorunsuz bi ilk havada Aloson’yu geride bıraktı

  54. Mercedesler ayrı bir dunyadalar

    Ayrıca alo nun rai ye gecilmesine sasirdim.Aciklamalari bekliyoruz

    1. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      Acı gerçekler :)))

    2. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      alonsoyu sen degil rai geçti bunun neyine şaşırdın 🙂

      1. Raikkonen 1 kere geçti olay oldu. 🙂 hakikaten buyukmussun alonso 🙂 ama alonsonun turlarında hata var yoksa 1.8 sn yvs değil mercedeslerden .. Rainin attigi tur ferrarinin mercedese olan gerçek uzakligi yani o civarlarda.

        1. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          rai nin alonsoyu geçmesi normal arkadaşın yorumunu oku sen rai yi dolmus soforune benzetmiş.

        2. Icemanraikkonenf1 avatarı
          Icemanraikkonenf1

          Yanlış 😀 Alonun büyüklüğü değil gereğinden fazla büyütülmesi 🙂

          1. Bence alonsonun yanina hulkenberg alinmaliydi. Raikkonen bir başka massa yani massanin pahali olani 🙂 raikkonenin tanimi kesinlikle sudur: pahali massa 🙂

            1. Ben Massa’nın harcandığını düşünüyorum.Araç ne zaman adam gibi oldu da Massa süremedi.

            2. OtonomAktor avatarı

              3. yarıştan raikkonen gibi bir adamı yeni massa yaptınız ya helal olsun.

      2. Puanlar pazar veriliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir