Alonso Sıralama Turlarında Güç Kaybı Yaşamış

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso, Bahreyn’deki sıralama turları boyunca kademeli olarak güç kaybı yaşadığını açıkladı.

İspanyol pilot sıralama turlarını 10. sırada tamamladı ve bu yıl ilk kez takım arkadaşı Raikkonen’e mağlup oldu.

İspanyol pilot araçtaki güç kaybından yakındı.

“Sıralama turları boyunca güç kaybı yaşadık. Araç istediğim gibi gitmiyordu ve düzlüklerde çok yavaştı”

“Aracın gerçek performansı yoktu. Sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Bu bir aerodinamik hasarmıydı ? ya da araç mı yavaştı ? veya motor problemi mi vardı?”

“Araç yavaş yavaş gücünü kaybediyor gibiydi. Direksiyon üzerinde bazı ayarlar yaparak aracı daha hızlı hale getirmeye çalıştım. Fakat olmadı. Sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Aracı kontrol etmemiz gerekiyor”

Alonso sıralama turlarındaki soruna rağmen yarışta yükselebileceklerini düşünüyor.

“Ricciardo’nun ceza alması ile birlikte yarışa dokuzuncu sıradan başlayacağız. Bu bize temiz tarafı getirecek. Eğer günü kurtarmak istiyorsak iyi bir start alıp iyi bir strateji belirlememiz gerekiyor. Çevremizdeki insanlar gerçekten çok hızlı”

“Alınabilecek son puandayım ve bunu geliştirmemiz lazım. Önümüze bakmamız gerekiyor. Yarış boyunca agresif olacağız. Artık kaybedecek birşeyim yok”


Yorumlar

“Alonso Sıralama Turlarında Güç Kaybı Yaşamış” için 21 yanıt

  1. Alonsoya seneye ferrari çok iyi bir araç sözü veremezse bence mclaren honda birlikteliği alonsoyu getirebilir

  2. Bu Ferrarideki insanlarda nasıl bir kafa var anlamıyorum o kadar ünlü bir takımsın, müthiş bir değerin var, para konusunda sıkıntın yok, pilotların harika ama adamlar hala gelişmeye çalışıyoruz istediğimiz yerde değiliz bu nasıl bir şeydir ya! 2008 den sonra 6 senedir gelişmemiz lazım gelişmemiz lazım hiç yakışmıyor bu takıma.

    1. seviyeeee seviyeee

  3. Noldu royalhunt efendi 2-1e geldi, bu alonsoda hemen bahaneyi buluyor demi, suremedim demiyorda(!) 😛

    1. Sene sonunda 15e 4 veya 14-5 gibi sonuçlar görürseniz ağlamayın.

      1. Icemanraikkonenf1 avatarı
        Icemanraikkonenf1

        Aman siz dikkat edinde ağlayan durumuna düşmeyin 🙂

  4. ertan köseoğlu avatarı
    ertan köseoğlu

    ben ferrari sponsorlarının yerinde olsam asla yeni sözleşme yapmam bir daha..düşünsenize sposor gelirleri en çok olan ferrari ama kaç yıldır fiyasko üstüne fiyasko..işin kötüsü biz aha bu yıl düzelecek diye beklerken tam tersine daha da geriye gidiyorlar..kafa yedirecekler bana daha neye ihtiyacı var bu takımın ya farkında değiller marka dğerleri hergeçen gün kan kaybediyor ama hala toparlanamadılar helede motorlarını gücü ile ün yapmış bir takımın bu konuda bu kadar geri kalması affedilir gibi değil..belki biraz acımasız olacak ama artık agresif ve katı yaptırımlara gitmeli üst yönetim hangi departman başarısız ssa kelleler kopacak arkadaş başka yolu yok bu işi layıkıyla yapabilecek adamları takımda toplayacaksın f1 gerçeği bu..son olarak hep merak etmişimdir neden adrian newey gibi bir f1 dehasını transfer etmez ferrari bunun gibi bir sürü örnek daha var

    1. Yerinde olmadığına göre

  5. geçtiğimiz bir kaç yılda yarış hızı sıralama hızının üzerinde olan araçlarla Alonso yükselmeyi beceriyordu, bu sefer işi çok daha zor… Sorunun kaynağını da bulmaları gerek, aracın durup dururken düzlüklerde yavaşlaması hayra alamet değil… Burada belirtilmemiş direk ama Alonso sıralamalardan sonra, daha az yakıtla pistin daha hızlı olduğu zamanda Q2 turumu geçemedim diye veryansın ediyordu 😀

  6. Kimiciiym açıkçası ama hiç biri sorun yaşamasın adil bir yarış olsun daha adam akıllı tam bi yarışamadılar malezya start hariç

  7. Kimi yi tebrik etmek lazım, antremanlarda araca hala alışamamış görünse de sıralama da iyi performans gösterdi, inşallah yarış ta iyi geçer,podyum yapabiliriz. Alonso için diyecek birşey yok ilk iki yarışta kimi sorun yaşadı. Ferrari nin durum rezalet zaten. Sıralamalar felaket yarış hızı vasat ,motor gücü yok. Enzo ferrari nin kemikleri sızlıyordur, adam yıllarca aerodinamiye karşı motor gücünü savundu, bugünkü ferrari ise motorun öne çıktığı 2014 sezonunda düzlük hızında motor gücünde zayıf kalıyor : ) elinde iki tane çok iyi pilot var ferrari nin artık çöpe atacak yılı kalmadı.

  8. belliydi zaten. Q3’de mclaren ve williamsların da arkasında kalıp sonuncu olmuş. normal bir sıralama geçirebilseydi yine raikkonen’i geçerdi. önemli olan o motorun yarın dayanabilmesi, ki pek sanmıyorum, muhtemelen ERS.

    problem yaşama konusunda ferrari araç kaynaklı problem şuana kadar yaşamamıştı. kimi’nin sorunları pilot kaynaklı. her verilen aracı süremeyip uymuyor diyen pilotu zaten takımına almak risktir. milyon dolar verirsin, fia gider araçlar şöyle olacak der, pilot ne yapacak, bana uymuyor tarzım değil deyip çekip gidecek mi? pilotun işi hangi araç verilirse verilsin aracın atabileceği en iyi turu atmaktır. mızmızlanmak değil.

    1. E sende kardesim Kimi bunu deseydin bahane derdin. Niye Kimide aksilik olunca kabahati pilota goruyorsun? Normaldir sorun cika bilir ama Kimi ye karsi cok agresifsin

      1. kimi’nin aracında problem çıksa neden bahane diyeyim ki? bahane dediklerim fanlarının olmadık problem uydurmaları, ve araç bana uymuyor veya araç alonso için yapıldı vs denmesi. onların çoğu da doğrulanmadı zaten. fren problemi dediler kimi çıktı frende sorun yoktu dedi. ferrari araçlarında şimdiye kadar problem yoktu, yaşayan varsa da pilotluğunda arasın sorunu. ilk problem burada sıralamada alonso’nun aracında çıktı.

        kimi dün kötü hissediyordu, geçen hafta kötü hissediyordu, bu kadar gelişme 1 seansta mı oldu? cevap gayet basit: alonso’dan fark yeyince araca alışamadım, geçince alıştım diyor. ancak yine de kimi yalancı demiyorum, alonso’nun derecesi çok daha iyi olunca kendisinde problem olması gerektiğini düşünüyor sanırım.

  9. hep kimi mi sorun yaşıcak 😀 birazda alo yasasın 😀

  10. inşallah yarışta ıyı olur alo ıyı start sart

  11. Alonso artık bıkmış gibi. Araç yavaş üstüne üstük bir dayanıksız. Ferrari’nin 1 yıl boyunca çalıştığı araca bak.. Tam bir fiyasko açıkcası

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Belliydi zaten bir sorun olduğu motorun sesinden. Hem antremanlarda hem q1-2 de çok daha iyi giden araç, q3 de yığıldı kaldı.

  13. Zaten araç yavaş.Bir de böyle sorunlar olursa bu sezon bizim için hiç çekilmez.Yarışta Alonso’dan çok fazla bir şey beklemiyorum.En fazla 6.olur.Yarışı da izlemeyi düşünmüyorum önemli işim var.Eskiden olsa işimi erteleyip yarışa kilitlenirdim.Bu sene onu bile yapamıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir