Hamilton: "Yeni Pist Valensiya'ya Benziyor"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, bugün erken saatlerde yeni pistte yapmış olduğu gezintinin ardından Singapur’un, daha çok Valensiya’ya benzediğini belirtti.

İngiliz pilot, bu sezon şimdiye kadar cadde pistlerinde iyi sonuçlar aldı. Monako’da kazanan Hamilton, Valensiya’da ikinci oldu

Hamilton: "Monako’nun bariyerleri yerinde duvarların olduğu Valensiya’ya çok benziyor. Ama biraz daha dar ve bir liman etrafında değil de şehir içinde sürüyorsunuz. Çok hızlı ama bazı sıkı ve yavaş virajlar da var"

"Geçiş çok aldatıcı olacak, bütün cadde pistlerinde olduğu gibi. Biraz daha uzun düzlükler var, belki de biraz daha yakın olup ilk virajda içe dalabiliz. Ama açık alan pistlerinden daha az geçiş olacağını düşünüyorum"

"Ama yarışın heyecan verici olacağını düşünüyorum, bu seneki geçen yarışlardakinden daha fazlası potansiyeline sahip. Çünkü gece yarışı. Herkes bir bilinmeyende ve ne bekleyeceğimizi de bilmiyoruz. Pistte yürüdüm bu bana biraz fikir verdi. Ama oraya çıkığımızda tamamıyla yeni bir tecrübe olacak"

Hava tahmini de üzerine sıkça konuşulanlar arasında yer alıyor ama Hamilton, gündüz yağıp gecenin kuru olmasını umuyor.

Hamilton: "Hava tahmini, bütün hafta yağmur yağacağını söyledi ama (öğleden sonra)her uyandığımda kuru ve oldukça sıcaktı. Bu yüzden sabahları yağmur yağdğını düşünüyorum, uyanında güzel bir gün oluyor. Bu yüzden durumun aynı kalmasını umuyorum"

Şampiyona lideri, bu hafta sonuna girerken McLaren ve Ferrari’nin başa baş olduğuna inanıyor ama daha yumuşak olan lastiklerin, Valensiya’daki benzer performansları sağlamasını bekliyor.

Hamilton: "Ferrari’ye karşı üstünlüğümüz olduğunu düşünmüyorum. En azından onlarla denk olduğumuzu düşünüyorum. Lastik durumları ile ilgili olarak, onlar lastiklerini bizimkilerden biraz farklı kullanıyor, onlar sıcaklıkla daha sıkıntı çekiyor ama uzun bir sürüşte, lastiklerine daha iyi bakıyorlar"

"Burada yumuşak ve süper yumuşak lastikleri kullanıyoruz, biraz Valensiya’dakine benzer şekilde. Bu lastikte (süper yumuşak) onlar çok güçlü ve çok rekabetçi. Güçlü olacaklar ama Valensiya’da gördüğümüz gibi, onlar kadar güçlü olacağız"

"Durum sıralamaya ve o turda herşeyi bir araya getirmeye ve önde olmaya bağlı olacak."


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Araca yeni bir cihaz takılmış McLaren' de.Kırmızı renk algılayıcı kırmızıyı gördüğü anda yol verip sağa çekecek araç otomatik olarak.:)

  2. belli belli nurettin dovan, aman nazar değmesin :)))

  3. nurettin bu yorumunla ne anlatmaya çalıştın anlayamadım yağmurlu yarışlarda massa kimiden daha iyiydi bugüne kadar.

  4. Ahmet  Keleş avatarı

    çünkü hamilton şampiyona lideri ve sen onu hiç sevmediğin için koyuluyor yani bütün düşünce seni sinir etmek

  5. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    neden sürekli hamiltonla ilgili haberler var neden hep onun sözleri onun davranışları yer alıyo hem de şimdiye kadar hiçbir şampiyonluğu olmamasına rağmen biraz da gidin kimiyle konuşun, fernandoyla konuşun

  6. Nurettin arkadaşım Kimi nasıl oluyor da yağmur da Massa'dan kat kat iyi sürüyor anlamadım. Hangi yağmurlu yarışta üstünlük kurdu. Monaco'da Massa neler yapacağını gösterdi. Belçika'da elinden geleni yaptı. Kimi'nin bütün yağmurlu yarışlarda Massa'dan fazla sorun yaşadı. İngiltere'de yaşananlar Massa'nın suçu değil tamamiyle takımın hatasıydı. Bir de kesin yağmur yağacak diye de birşey yok neden herkes yağmura bel bağlıyor ki McLaren kuru zeminde hızlı değil mi?

  7. niye yapıyorlar valensiya gibi pistleri anlamak zor..zaten geçiş yapmak zor, bir de pist buna imkan vermiyorsa..yağmur yağsa bari de izlediğimize değse

  8. yani sıkıcı bir yarış izleyecez

  9. yagmur yagarsa hersey degisebilir gercekten ferrari ve mclaren esit gibi görünüyor.massa yagmurlu havada iyi süremiyor.kimi ondan kat kat üstün.mclaren yagmurlu havada oldukca iyi.ve sorun yasamıyorlar kolay kolay.kaza olmadıkca lastik patlamadıkca mclaren puan alır.ferrarinin sansının mclarenden daha az oldugu kesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir