Massa: "Şampiyonluğu Hak Etmiş Olacağım"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Belçika’daki tartışmalı cezaya rağmen şampiyonluğu bir puan farka bile alsa dünya şampiyonu ünvanını layık olacağını söyledi.

Ferrari pilotu, Kimi Raikkonen’i şikanda kazandığı avantaj ile geçtiği gerekçesi ile Hamilton’a verilen ceza sonrası Spa’da galibiyetin sahibi olmuştu.

Bu galibiyetle birlikte Massa, Hamilton’a 4 puan daha yaklaşmış oldu.

İngiliz pilot sezonun bitimine 4 yarış kala şu anda Brezilyalı pilotun sadece 1 puan önünde yer alıyor. Ama pist dışında kazanılan galibiyete rağmen Massa, eğer şampiyon olursa hiçbir şeyin değişmeyeceğini söyledi.

Massa: " Hayır kesinlikle (değişmeyecek). Eğer şampiyonayı 1 puanla kazanırsam, kazanan benimdir. Herhangi bir değişiklik olmaz"

Brezilyalı pilot, herhangi bir tartışma ile ilgilenmeye niyetli olmadığını yineledi ama McLaren’in itirazını reddeden FIA kararının adil olduğunu ifade etti.

Massa: " Bu konu hakkında düşünmemize gerek yok. Halâ açık olan şampiyonayı düşünmemiz gerekiyor."

" Kurallara baktığınızda, bir şekilde, itirazın onlar için çok zor olduğunu düşünüyorum. Ama sonucu almadan asla bilemezsiniz. Sonucun oldukça adil olduğunu düşünüyorum."

" Ama bu konu hakkında düşünmüyorum. Bu yarışı düşünüyorum. Medyanın politik baskısından çok daha önemli bu. Bu yüzden asıl işimiz olan bu yarışı düşünmeliyiz."

Massa ayrıca, sezonun bitimine 4 yarış kala gerilerde kalan takım arkadaşı Kimi Raikkonen’den yardım alıp almayacağını da düşünmüyor.

Massa: " Herhangi bir şey beklemiyorum. Kendimden, elimden gelenin en iyisini yapmayı bekliyorum ve eğer yarışlar kazanırsam, dördünü de, bu en iyisi olacak. Aksi takdirde mümkün olan en iyi yerde bitirmeye ihtiyacımız var"

"Elimden geldiği en iyi şekilde işimi yapmayı bekliyorum, pilotlar ve takımlar şampiyonasını kazanmak için çok iyi bir imkânımız olduğunu bilerek. Bu doğrultuda düşünmemiz gerekiyor."


Yorumlar

  1. mike shinoda avatarı

    id arkadaşım lütfen konuyu kapatalıma rtık… tamam ceza sizlere ağır gelmiş olabilir ama peki sezon sonunda massa 6 puandan daha fazla farkla şampiyon olursa ne yapacaksın ?? Bütün İslam aleminin ve TRF1 net site müdavimlerinin ve bu siteyei bizlere hazırlayanların (Başta Apocan ve diğer tüm arkadaşlar) Kadir Gecesi Mübarek olsun…

  2. Yavuz Balcı avatarı

    lauda stewartta amatör f1 izleyicisi kaç şampiyonlukları var biliyor musun :)))) kapatın artık bu konuyu valla artık baydı.olan oldu sene sonu herşey belli olur.

  3. Arkadaşım ben göreceğimi orada gördüm hamilton yol verdimi verdii..Fiaya göre aralarında kaç metre mesafe olması gerekiyor o bile belli değil siz hala avantajdan bahsediyorsunuz..Fia sonra çıkıp diyorki Bu tür olayların olmaması için bir viraj bekleyin..E kadardeşim bunu zamanında niye demiyorsunuz illa birilerinin ceza almasımı gerekiyor..Tamam bunuda geçtikk hakemlere soruluyor herhangi bir sıkıntı varmı diyee adamlar sıkıntı yok diye cevap veriyorlar ve buna rağmen ceza yiyoruz.. Adamlar oyle bir ceza veriyorlarki itiraz etme şansın bile olmuyorr…

    Birde şunu eklemek istiyorum hekkiyede haksız ceza verdiler..Önceki Yarışlara bakacak olursak massanın kaç kişiyi aynı şekilde biçip ceza almadığını görürsünüz.. İşte BAZI hakemler oylesine yanlı tutum sergiliyorlarki insanın f1 izleyesi bile gelmiyoo bilmem anlatabildimmi..Herkese iyi geceler…

  4. erdem akyols avatarı

    İD1984 kardesim bilmem mclarencimisin ferraricimisin ama bişe ii biliyorum…hamiltonun yaptigini ya görmedin yada görmek istemiyorsun normal sartlarda hamilton raiyi gecebilirdi ama start finish ve ilk virajda gecmesi imkansızdı…amator f1 izleyicisi bile bunu görüyorda tüm mcLarenciler nie göremio anLamiyorum… acaba tam tersi oLsa ne yapardiniz cok merak ediyorum. cokkkk biraz reeL bakın oLaya bence ve son oLarak Felipe Massa sampiyon oLur ve ya oLmaz dünya sampionu takim arkadası bu zmn kadar hiç takım arkadaslarina geciLmedi !!! bunuda göz önünde bulundurursan Felipe Massanın ne kadar gücLü ve yetenekLi bi piLot oldugunu görürsün…

  5. offf kimi yaa bir şampiyon olarak şampiyonluk muhabbetlerini hamilton ve massa gibi mendeklere bıraktın ya yazıklar olsun. senden f1 pilotu olmaz.hep ben üzüldüm ve üzülüyorum.:((((((

  6. sen massa diye kimi izliyorsun yarışlarda? zaten şu yazdıklarınla f1 izliyor gibi görünmüyorsun hiç. sana mı kaldı massa'nın kabiliyetini sorgulamak? yetmiyor mu 4 yarış kala liderden 1 puan farkla şampiyonluğa oynaması? yetmiyorsa tasalanma hiç, yarışlar bitip şampiyon felipe olduğunda fazlasıyla yeter sana. şampiyonluğun yolu arkadan adam biçmekse, şikanı düz geçmekse, aklı sıra çakallık yapmaksa, boyundan büyük laflar etmekse felipe de yok bunlar çok şükür.

  7. erdem akyols arkadaşım fianın hamilton'un cezasından önceki kurallardanmı bahsediyorsun yoksa cezadan sonraki kurallardanmı bahsediyorsun…:)

  8. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    massa da o kabiliyet yok da ondan.Ne yaptı şampiyon olabilmek için.

  9. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    Bedavadan puan kazanması bizi çıldırttı harbiden.Massa bile şampiyon olursa vay F1 in haline.Artık izlenmez.

  10. erdem akyols avatarı

    id1984 eger bu yarıs olayisa lewisinki de kural dişi hareket bu yarıslar belli kurallar cercevesi içerisinde olur sen bunu cignersen o yarısı istedin kadar haket istesende 1. oLamassın böLece hakedemessinde… massa haketmemiş olabilir biz sonuca bakariz…

  11. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    bence olayların hiçbir farkı yok size göre…. çünkü ikiside -haksız- galibiyet değilmi sizin teriminizde…. ama bunun motor sporu olduğunu unutmayalım, 'iyi yarışan kazanır' kuralı çoğu zaman geçerli olamayabiliyor…… bu spordaki heyecanında sebebi bu zaten… her an herşey olabiliyor….

  12. ''bedavadan birincilik alması benim kanıma dokunuyorr..''

    işte benim söylemek istediğim, meselenin özünün özü bu işte. hamilton'a verilen cezanın haksız olup olmaması, felipe'nin haketmiş yada haketmemiş olması, felipe'nin açıklama yapması falan değil mesele.. esas problem bu..

  13. Arkadaşım o yarışta olan birşey mnasa başında olan bişey değil ikisi faklı hem bizimklerden hiçbiri kovalainenin yarışı hakederek kazandığını soylememiştirr..Kural adilmişş peki senin galibiyetin adilmii?

  14. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    massa spa da öyle yada böyle 1. olmuş…. bu konuşma hakkının olmadığınımı gösteriyor yani…. oda istemezdi böyle bir 1.lik ama ne yapsın ben istemem mi desin yani… arkadaşın dediği gibi kovalainende macaristanda, bedavadan 1. lik aldı… ama kimse üstünde durmadı çünkü şampiyonlukta iddası olmayan biri… massa olunca işler değişiyor……..

  15. Massa hamiltonun şampiyonadaki tek rakibii boyle olayla hiçbir alakası olmayan bir pilotun bedavadan birincilik alması benim kanıma dokunuyorr..Nese konuyu daha fazla uzatmanın pek bir anlamı yok diye düşünüyorum..singapur için iyi seyirler..

  16. Şimdi gelelim massathebest arkadaşım sana..Sen heidfield den massanın yapmış olduğu gibi bir açıklama duydunmu?.

    id1984, massa bir açıklama yapmamış olsa idi, veya heidfeld de aynı tarz bir açıklama yapsa idi, böyle söylemeyecek miydin felipe'ye? yada heidfeld için de aynısını mı söyleyecektin?? yani suçu açıklama yapmış olması öyle mi?? geç arkadaşım bunu, söylediğine sen inanıyor musun? esas sebebi ben aşağıda yazdım.

  17. Rainin hakkımı rai o yarışı bitirebilseydi o zman belki bişey diyebilirdin..Ama adam bi kere duvara vurmuşş yarışı bitmişşş ne hakkından bahsediyorsunuzzz..

    Şimdi gelelim massathebest arkadaşım sana..Sen heidfield den massanın yapmış olduğu gibi bir açıklama duydunmu?..Sen yarışta hiç birşey yapmıyorsunn bedavadan birincilik alıyorsun ondan sonra konuşuyorsun..Ha rai yarışı ikinci bitirseydii sonradan o birinci olsaydıı bişey demezdikk..Ama massanın bu açıklamalarına asla saygı duymuyorum..

  18. Huseyin ADANUR avatarı
    Huseyin ADANUR

    Kural soyle diyor sikanı keserek avantaj elde eden pilot avantajını geri verir.Nitekim sikanı kesen Hamilton bariz bir sekilde yerini geri veriyor. Ancak kendisinden acık bir sekilde yavas oldugu icin Kimi yi yine geciyor.Ve Fıa sırf bu kararı haklı cıkarmak icin kuralı degıstırıyor.En az 1 viraj beklemeleri seklinde.Simdi hal boyleyken nasıl oluyorda bu adıl bır karar oluyor.Nasıl oluyorda Massa 1 puanla ya da 5 puan farkla sampıyon olsa hak etmis oluyor.

  19. Schumi fırtınası dindiğinden beri 2005'te kimi taraftarları alonso'nun, 2006'da Schumi taraftarları yine alonso'nun, 2007'de hamilton taraftarları kimi'nin şampiyonluğu haketmediğini söylemişlerdir ve hala söylemektedir.massathebest arkadaşım kesinlikle katılıyorum objektif yorumlarından dolayı seni kutluyorum.!

  20. Schumi fırtınası dindiğinden beri 2005'te kimi taraftarları alonso'nun, 2006'da Schumi taraftarları yine alonso'nun, 2007'de hamilton taraftarları kimi'nin şampiyonluğu haketmediğini söylemişlerdir ve hala söylemektedir. ama bunların hiçbiri o senenin şampiyonunun haketmediği anlamına gelmiyor. herkes işine geldiği gibi konuşuyor. kazanan, şampiyon olan, kupayı kaldıran o yılın en iyi performansını göstermiştir ve herhangi bir yılda herhangi bir pilotun şampiyonluğu aslında haketmediğini söyleyenlerin sözleri fukara tesellisinden farklı değildir.. bu hepimizin içindeki, tuttuğu pilotun kazanamamış olmasına karşı gösterdiği bir çeşit savunma şekli. mesela felipe geçen yıl erkenden koptuğu için böyle bir şey oluşmadı ama, 2006'da schumi kaybettiğinde alonso'nun şampiyon olmasına ''alonso haketmemişti'' diye uzun zaman sızlandığımı hatırlıyorum. halbuki hakettiği için oradaydı.. bunu kabullenememenin bir çeşit ifadesinden öteye gitmedi bu sızlanmalar..

  21. id1984 ve teoman,, heidfeldin de bu kararın açıklanmasının ardından 2. olduğu ve 8 puan almış olduğu tescil edildi, acaba onun için de ''heidfeld de kovalainen'i bu fazladan aldığı 2 puanla geçti, aslında haketmedi'' diyor musunuz? malum heidfeld 53, kova 51 puanda. ben böyle bir serzeniş hiç duymadım mclarenci bazı arkadaşlardan.. demek ki isimler üzerinden konu yargılanıyor. bu durum felipe yerine başka bir pilota yarasaydı aynı şekilde söyleyecek miydiniz? işte heidfeld, 2 haftadır hiçbir mclarenci ağzına almadı bu ismi. yoksa heidfeld de 2 puan fazladan almadı mı spa'da? esas problem hamilton'un haklı olduğunun düşünülmesi falan değil, şampiyonadaki rakip felipe massa..

  22. erdem akyols avatarı

    d1984 _ Tarih: 25.09.2008 18:41:48

    Tamam Rai-hamilton arasındaki olayı geçtimm senin deyimine göre hak edilmiş bir cezaydı..Ama sevgili felipe massa sen spada birinciliği hakettinmi ?..

    arkdasım o yarıs bi kere Rai nin hakkı idi o işi gec bu 1

    2 de macaristan da kovanın hakkıydı dersin simdi sen ?

  23. Tamam Rai-hamilton arasındaki olayı geçtimm senin deyimine göre hak edilmiş bir cezaydı..Ama sevgili felipe massa sen spada birinciliği hakettinmi ?..

  24. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    hadi dostum şu şampiyonluğu al ve seneye dünya şampiyonu olarak pistlere çık.

  25. eğer massa şampiyon olursa 2 numaralı araçla yarışıp şampiyon olan ilk pilot olacak değil mi?

  26. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    Kimi haklı sonuçta benimde matematiksel olarak şampiyonluk şansım olsa ben de savaşmaya devam ederdim ama ben eminim Kimi'nin şansı kalmadığında elinde imkanı olursa Massa'ya yardım edecek

  27. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    lewis olacağına sen ol

  28. ERDİNÇ ENGİN avatarı
    ERDİNÇ ENGİN

    Massa Kiminin yardımına ihtiyacı olmadığını vurgulamış. Çok doğru. Massa yetenekli bir pilot. Şampiyonayı kazanırsa kesinlikle hak ederek kazanmış olacak.

  29. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Tabi tabi kendi vijdaninda yargilanmaya baslamissin massa hep süpeli bir samp olacak eyer alirsan

  30. tolga soydan avatarı

    şampiyon olan bi pilot zaten haketmiştr.

  31. Öyle bir sormuşlar ki sanki adam şey diyecekti: evet eğer 6 puan farkla şampiyon olamassak hiçbir değeri olmayacak, ben sevinmeyeceğim, lanet kupayı da FIA'ya geri vereceğim 😀 Sanki hamiltonun olayına ve cezasına massanın herhangi bir etkisi var. Şampiyon olursam şampiyonumdur demesi çok normal…

  32. nuri ozarslan avatarı
    nuri ozarslan

    Massa zaten hep yalnızdı gene yalnız.Massa olmaz sa olmazsın.

  33. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    massa umudunu iyice kesmiş kimi'den…. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir