Kubica Hâlâ BMW'nin Gelişiminde Endişeli

yazar:

kategori:

Robert Kubica, BMW Sauber’in bu seneki gelişim eksikliği hakkında endişelerinin, Mario Theissen ile Monza’da görüşmesinin ardından azalmadığını söyledi.

Polonyalı pilot, takımın sezon başındaki omentumunu koruyamamasından ve gelişim konusunda rakipleri Ferrari ile McLaren’in gerisinde kalmalarından memnun olmadığını gizlemiyordu.

Kubica: "Görüşüm pek değişmedi. Oturduk ve herhangi bir gizliliğin ve konuşmalarda herhangi bir mucizenin olmadığını düşünüyorum. Konuşma iyiydi ama durum gerçekten değişmedi"

Kubica, sezonun ortasına kadar şampiyonluk mücadelesinde önlerdeydi ama sonrasında McLaren ve FErrari karşısında gerie kaldı.

Polonyalı pilot, taımının daha fazla çaba göstermesi için zorlamalarda bulunuyor ve Monza’da da, takım içinde şampiyonluğa inanan tek kişinin kendisi gibi göründüğünü söylemişti.

Kubica: "Şüphesiz bir pilot olarak azamiyi istersiniz ve daha iyi ve daha hızlı aracı istersiniz. Kazansanız bile gelişmek için her zaman bir şeyler bulup daha güçlü olabilirsiniz. Tahmin ettiğimiz kadar gelişim göstermediğimiz sır değil"

"Son zamanlarda performans açısından ileri yönde büyük bir adım atmadık ama hâlâ iyi sonuçlar alıyoruz. Spa’da ikinci pitler sırasında o sorunu yaşamasaydık, büyük olasılıkla ard arda üç yarışı da podyumda bitirmiş olacaktım, bazı garip şartlar olmasına rağmen"

"Ama hâlâ belki de tur zamnları açısından en güçlü değiliz ama dayanıklılık çok iyi ve güçlü sonuçlar alabiliyoruz"

Kubica, meselelerin geliştirilmesi için takımın elinden geleni yaptığına inanıyor ama yanlık gelişim yollar seçtiklerini düşünüyor.

Takımın neden gelişimi sürdüremediğini hissettiği sorulduğunda ise Kubica: "Bilmiyorum. Şüphesiz bazı yeni parçaların seçiminde hatalar yaptık. Ama hızlı bir şekilde geri döndük. Bu yüzden takımın cevap verebilirliği çok iyi"

"Ama aracı geliştirmede, bize daha iyi performans verecek bir şeyler bulmakta sıkıntı yaşadık, Araçta her zaman yeni parçalarmız oldu ama rüzgâr tünelinden veya simulatörden beklediğimiz gibi performans vermedi."

"Kazanmak için yarışıyorum ve sonunda son zamanlarda farkın açıldığını gördüm. Sezon bşında McLaren ile sıkı bir mücadelemiz vardı ve sonrasıda da Ferrari ile."

"Ardından performansımız, bu iki takımdan geriye düştü. Daha sonra diğer takımlar güçlendi. Renault yaklaştı, Toro Rosso da öyle, sadece Monza yüzünden değil, ondan önce aynı kuvvetteydiler veya bizden daha hızlıydılar. Sonuna kadar mücadeleyi sürdürmek için zorlamalaı ve konsantre olmalıyız"

"Takımdaki herkes oldukça iyi bir şekilde motive olmuş durumda ve ellerinden geleni yapıyorlar. Pek de fena olmadığını söylememiz gerekiyor. Aracımız geçen seneye göre daha dayanıklı. Dayanıklılık açısından büyük gelişim kaydettik. Ama başlangıçta olduğu gibi güçlü değiliz. Ama yarışma bu, spor bu"

BMW Sauber patronu Theissen, Kubica’nın takımdaki gelişimle ilgili endişelenmesinin kendisini incitmediini söyledi.

Theissen: "Onun daha, daha, daha fazlasını istemesinden gerçekten memnunuz. Aksi takdirde kesinlikle şampiyonluğu kazanamayacaktı. Soru şu, ne yapabiliriz, hangi alanlarda gelişebilriz. Bana göre bu çok yaoıcı"

Theissen ayrıca, takımın 2008 gelişim yolundaki endişeler konusunda Kubica’nın fikirlerini paylaştığını kabul etti.

Theissen: "Geçen ay gördüğümüz şey, daha yavaş gelişim temposu veya bazı yarışmacılarnda performans artışı. Ama programı durdurmak bize bağlı değil, bu her zaman Ar-Ge’de gördüğünüz şey"

"Bazen büyük bir adım atarsınız sonrasında bazı diğer projeler, beklentilerinizi karşılamaz. Ardından tekrar oturur ve neler olduğunu anlamaya çalışır ve bir sonraki projeye yönelirsiniz. Daha sonra tekrar büyük bir adım atarsınız"

"Bu normal, öğrendik ve hâlâ öğreniyoruz. Esas olarak aero alanında. Bu, bu sezonun son gelişimlerine ve kesinlikle 2009 aracına uygulanacak."


Yorumlar

  1. Evet Erhan bende sana katılıyorum. Bu yüzden de araçta iyi ayarları bulamıyoruz. Aslında F1.08 şampiyonluğu kovalayacak bir araçtı. Kanadadan sonra çok puan kaybettik.

  2. BMW nin sorunu kesinlikle tecrübe. Diğer takımlar nerede eksik olduklarını görüp hemen ona uygun gelişimler yapabiliyor, çünkü daha önceden tecrübeleri var. Zaten Thiessen'de "hala öğreniyoruz" gibi bir cümle kurmuş.

  3. kubicaya baylyrm cok objektif her taraftar onu takımnda gormek ıster bnde tabi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir