Vettel, Red Bull'a Geçişini Geri Atılmış Bir Adım Olarak Görmüyor

yazar:

kategori:

Italya Grand Prix’ini kazanarak kariyerinin ilk galibiyetini elde eden Toro Rosso pilotu Sebastian Vettel gelecek yıl kardeş takım Red Bull Racing adına yarışacak olmasının kendisi için geri yönlü atılmış bir adım olduğunu yalanladı.

21 yaşındaki pilot Monza’da damalı bayrağı ilk gören pilot olmasıyla birlikte Formula 1 tarihinde yarış kazanan en genç pilot ünvanının da sahibi oldu.

David Coulthard’ın emekliye ayrılmasının ardından gelecek yıl Red Bull koltuğuna Alman pilot oturacak, bununla birlikte takımın geçtiğimiz birkaç ay hız anlamında düşüşe geçmiş olmasına rağmen Toro Rosso kendini geliştirmeyi başardı.

Gelecekte dünya şampiyonu potansiyeli bulunan Vettel, transferi konusunda herhangi bir pişmanlığı olmadığı konusunda ısrarcı.

" Hayır, katiyen. Hala gelecek yıl için atılmış doğru bir adım oluğuna inanıyorum. Açıkcası yapılacak çok şey var. Şu anda Toro Rosso’dan daha kötü bir durumda oduklarını söylemenin korkutucu olmadığına inanıyorum."

" Toro Rosso’nun durumunu çok iyi şekile değerledirebilirim. Çok fazla çalışıyoruz ve Monza’daki galibiyeti hakettiğimizi düşünüyorum ve Red Bull’un getiğimiz birkaç yarışta her zaman olduğunun aksine paketi tam kapasiteyle kullanamadıklarını düşünüyorum."

Vettel geçtiğimiz hafta Jerez’de Red Bull’un RB4 aracını test etti ve aracın nasıl geliştirilebileceği konusunda yararlı olabilece geri dönüşümlü veriler topladı.

" Açıkcası araç oldukça benzer bu yüzde temel farkın çalışanlardan, insanlardan kaynaklandığını düşünüyorum."

" RB4’ü test etmemin sebeplerinden birisi de buydu oradaki insanlarla, mühendislerle ilk kez çalışma imkanı bulmak, takımı hissetmek çünkü sonunda gerçekten aracı kullanmaktan daha önemli birşey."

" Gelecek yıl konusunda eminim ve geri atılmış bir adım olduğuna inanmıyorum."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir