Ferrari: “Güç Dengelerini Değiştirmeye Çalışmıyoruz!”

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Formula 1’i yeniden ekstrem yapma mücadelelerinde takımlar arasındaki güç dengelerini değiştirip kendilerini öne çıkarmak gibi bir hedeflerinin olmadığını söyledi.

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo bu hafta sonu Bahreyn’de FIA Başkanı Jean Todt ve Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone ile bir toplantı yaptı.

Montezemolo “Ferrari aylar öncesinde yakıt kurallarına karşı olduğunu, bunun F1 olmadığını söyledi.”

“Geçtiğimiz Noel’de tüm gazetecilerin önünde yeni Formula 1’in taksi sürücülerinin mücadelesi olmasından korktuğumu söylemiştim.”

“Bugünkü kuralları çok fazla değiştirmeden, toplumun tepkisine bakarak bazı şeyleri değiştirmemiz lazım.”

“Mercedes gibi birileri öndeyse, şu anda bir şeyleri değiştirmemek kesinlikle doğrudur.”

“Benim pozisyonum aylardır açık. Lastik ve yakıt saklayan sürücüler varsa bu Formula 1 değildir.”

“F1 tutkusu ve başarısını arttırmak istiyoruz. Enerji ve yakıt tasarruflu bir F1 olamaz.”

“İlk turdan son tura kadar zorlamalıyız. Motor az yakıt tüketiyorsa bu iyidir. Öyle olunca istediğinizde daha az yakıtla yarışı tamamlarsınız.”

“Ancak toplum yakıta dikkat eden taksi sürücüleri istemiyor. Bu F1 değil.”

“İkincisi ise F1 müziği. Şu anda F1 sesi yok, F1 müziği var.”

“Üçüncü olarak kurallar, özellikle pisttekiler için çok karmaşık. Yakıt ölçümlerini onlar nasıl anlayacaklar? Gerçekten çok karmaşık.”

“Daha karmaşık olan bir formül yapmalıyız. Kısa bir süre için bir şey yapmamak daha iyi.”

“Ancak belki durumu geliştirebilecek bazı iyi fikirler paylaşabiliriz çünkü F1’in gerilemesi ihtimalini dahi sevmiyorum.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari: “Güç Dengelerini Değiştirmeye Çalışmıyoruz!”” için 6 yanıt

  1. Yakıt miktarını kaldırıp yakıt akışına devam etseler daha stabil yarışlar olabilir bence.

    Ek olarak minimum pilot+koltuk ağırlığı kuralı getirmeliler. pilotu 80 kg kabul edip üzerine koltuk ağırlığını eklemeliler. Hafif pilota sahip olan takım ek ağırlıkları koltuğun üst kısımlarına monte etmek zorunda olmalı.

    Son olarak, Monte dayı, ne oldu sizin motor üretiminize? Yakıt sınırı olsa bile en güçlü motora sahip olan her şekilde avantajlı oluyor, sonuçta diğerleriyle aynı performansta sürsen bile daha az yakıt harcarsın. Atıp tutmak kolaydı. Şimdi çekilsinler de görelim.

  2. tamam monte en başından beri karşıydı bu motorlara. en azından bir kaç aydır öyle ancak bu motorda da çuvallayacaklarını anladığı için olabilir mi? geçen seneden beri mercedes motorunun güçlü olduğuna dair haberler çıkıyordu. ki söylenenler ortaya çıktı.

  3. Monte az cok aynı kafadayız gerekırse cek bır Ültimatom da bıtsın bu sacmalık

    1. Bu adamda o yürek yok. Yıllardır bekliyorum ben ferrariden böyle bir çıkış ama hep lafta kalıyor. En son 2011 ingiltere de protesto edildi EBD’ler. 1 yarış kazandık yine sustuk. Domenicali den önce bunun gitmesi lazım. Domenici takımda tutanda bu zaten.

      1. Adama sezon sonu şampiyon olacağında alacağı parayı şampiyon olma ama ses etme patron şu payını al da sus derlerse adam sesini yükseltmeden keser. Ama şu var geçen sene ya yabancı bir sitede ya da Türkiyedeki bu sitelerde bir haber görmüştüm. Ferrari motoru çok yakıyor. Ferrari motorunn 100 kg sınırlamasıyla başı derde girebilir şeklinde haberler okumuştum. Luca Marmorini’nin geliştirdiği dandik bir sistem var. Motor yakmasın diye doğru motor en azından fazla yakmıyor ama araç agresifleşiyor. Turbo ünitesi adam gibi güç toplayamıyor falan. Eğer bu sene Ferrari’ye şampiyon olduğunda alacağı parayı teklif eden olmazsa Ferrari bu işin üstüne gidecek. Bu adamlar para için taraftarın duyggularını hiçe sayar. Öyle bir gelenekten geliyorlar çünkü. Montezomollo bildiğin mafya.

  4. yani monte baştan beri karsıydı yeni bişi deil. denge degisikligi olarak yorumlanamaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir