Hamilton, Webber ve Vettel Hakemler ile Görüşüyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Mark Webber ve Sebastian Vettel Japonya’da yaşananları konuşmak için Çin’de hakemler ile bir araya geldiler.

Lewis Hamilton, Japonya yarışında güvenlik aracının arkasında ani hızlanıp yavaşladığı ve bu yüzden kazaya sebep olduğu yönünde suçlanıyor.

Olaya karışan pilotlar daha önce Hamilton’a karşı eleştiride bulunmuştu. Hamilton’ı eleştirenler arasında Heikki Kovalainen’de katıldı ve Hamilton’ın doğru şekilde sürmediğini söyledi.

Kovalainen "Ne yapacaklar bilmiyorum. Olay hakkında söyleyecek fazladan birşeyim yok. Çok fazla olaya karışmak istemiyorum."

"Açıkçası kabul edilemez bir harekette bulunduğu görülüyor. Webber konu hakkında oldukça konuştu. Ancak şunu da söylemeliyim ki bende onun arkasındayken bir anda hızlanıyor ve yavaşlıyordu. Takımıma o anda haber vermedim çünkü tehlikeli olacağını düşünmemiştim. Onunla mücadele edebildim."

Ancak çıkan spekülasyonlar FIA’dan Charlie Whiting’in Renault’a Kovalainen’e Hamilton’dan uzak durması yönünde tavsiyede bulunduğu yönünde.

Kovalainen bu konuda "Bunun neden böyle olduğunu FIA’dan Charlie Whiting’e sormalısınız. Takımımın bana FIA’nın Lewis’e fazla yaklaşmamam konusunda uyarıda bulunduğunu söylediğinde şaşırdım. Şaşırmıştım çünkü kimseye zarar verecek konumda olduğumu düşünmüyordum. "

"Ancka yarış tekrar başlayacağı zaman yakındım çünkü olabildiği kadar kısa sürede harekete geçmek istiyordum ve olabildiğim kadar yakın olmaya çalıştım. Ancak neden Lewis’e kimsenin birşey demediğini bilmiyorum." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir