Raikkonen: “Rakiplerimiz Farklı Bir Sınıfta Yarışıyor”

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin rakiplerinin özellikle de Mercedes motorlu araçların kendilerinden farklı bir ligde yarıştığını söyledi.

Yarışa 5. sıradan başlayan Raikkonen, kötü bir start yaptı ve iki kez temas yaşadı. Raikkonen sonuç olarak yarışı 10. sırada tamamlayabildi.

Raikkonen “Mercedes araçları düzlüklerde bizi çok rahat geçebiliyorlar. Bir Force India beni 8. viraj çıkışında yakaladı ve sanki farklı sınıf aracı gibiydi.”

“Şaşırdım. Pitten geldi ancak ben o lastiklerle sadece bir kaç tur atmıştım. Virajdan iyi çıkmıştım ve iç tarafıma gelip beni geçti. Cevap veremedim.”

“Ve sonraki virajda inanılmaz bir çekişe sahipti. Sadece motor gücü değildi.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Rakiplerimiz Farklı Bir Sınıfta Yarışıyor”” için 38 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Bazı arkadaşlar en iyi beşinci araca sahibiz diyorlar ama ben ondan bile emin değilim. Alonso ve Rai olmasa sizce en iyi beşinci araç olabilir mi Ferrari?

  2. OtonomAktor avatarı

    gridin 3 en iyi pilotundan(ham-alo-rai) 2 si ferrari de ama gel gör ki gridin en iyi 5. arabası da ferrari de. yazık günah bu 2 şampiyona vallahi yazık. alo da kimi de çaylak sezonları hariç bir yarış içinde bu kadar geçilmemişlerdir. bahreynde şampiyonların onuruyla oynadı ferrari yazık.

  3. üzüldük üzülüyoruz, keşkelerle de olmuyor ( lotus ekonomik olarak sıkıntı yaşamasa, ben orada kalmasını çok istedim ) Ferrari takımını hiç sevemedim, f1 izlemeye başladığımda, bir pilot tutmak bir taraftar olmak istedim, shumi ozamanlar meşhurdu hep ilgi odağıydı ama bazı taraftarlar, hep 1. olanı yada meşhur olan bir sporcuyu tutmaz, kolaycı olmazlar benim gibi, ben daha gerilerde olan ve tavırları ,ağır başlı olan hakkinen ile f1 taraftarlığına başladım, 1 kaç yıl sonra Sauber den mclaren e gelen, kimi aynı hakinen gibi, hatta dahada buz birisiydi, yarış kazanınca çığlık atmaz orası burası oynamaz ve hatta medya ya bile 3.5 kelime ile demeç verip işine bakardı o sebeple severim kimi yi ,eksi yönleri elbette var, her insan gibi,

    neticede bu formula 1 de en üzüldüğüm kişilerden, biri kimi, biriside kubica dır, kimi nin 1 şampiyonluğu var, yeteneklerine göre çok az, kubica garibim ise, birazda kendi hatasımı şanssızlığımı dersiniz, hiç şampiyonluğu bile olmadan sakatlandı, yazık oluyor ama yapacak bir şey yok,
    alonso ve Hamilton da az şampiyonluk yaşadı, lakin alonso 2 tanesini çok ciddi şekilde kaçırdı o sebeple fazla üzülmüyorum ona, Hamilton ise bu sene şampiyon olabilir, büyük ihtimal, asıl kimi harcandı gitti, mclaren de 4.5 sene Ferrari de 2 sene lotusla 2 sene boşa gitti,
    lotus neysede Ferrari ve mclaren aslında büyük yanlış yaptı kimi ye, en büyük yanlışıda Ferrari yaptı beterde oluyorlar, bizide beter ediyorlar, mclaren samimi bir takımdı 1. pilot kuralları yoktu, çok takdir ederim ama sezon sonlarına doğru kimi ye gereken destek yetersiz kaldı, 2 şampiyonluk uçtu gitti, Ferrari de kimi yerine massa ya çalıştı,2008 de hatta massa 1sıra sebebiyle şampiyon olamadı

    ben derimki ilahi adalet, bazen dünya dada gerçekleşir, bu spor da da, ilahi adalet sayesinde, haksızlık yapanlar, suçunu çekiyor, fazla uzamasın, arada çok detaylar varda, sayfalara zor sığar, umarız iyi araç yaparlar ve çekişme devam eder diye bitireyim

    shumacher::: benim veliahtım dedi kimi için

    webber ::: aynı araçları verseler kimi hepimizi geçer dedi

    massa ::: onun hızına ayak uyduramam dedi

    sutil ::: en karizmatik kimi dir dedi pilotlar içinde

    bunları yazıyorumki kimi fanları gene hatırlasın, bilmeyenlerde hala laf sokup durmasın ,kimi nin bu durumuna üzüldüm açıkçası boşa giden yıllar

    1. KimiRaikkonen7 avatarı
      KimiRaikkonen7

      haklısın abi kimi dünki çocuk değil efsane yarışlar izletti bize o günleri mumla arar olduk

  4. Aracı bastan tasarlasalar daha kolay olur aracın üstün yada iyi olduğu bır nokta yok

  5. Arkadaşlar Ferrari’ye çok yükleniyorsunuz.Bence Ferrari bir gelişme gösterdi, ancak Bahreyn eksi yönleri olan Fren ve çekişi en açık şekilde gösteren pist bu yönüyle affetmedi.Gelişmesi gereken alanlar belli çekiş+düzlük hızı+fren dengesi ve frenleme gücü.Aerodinami Olarak iyi bir paket var ancak motor konusunda iyi bir iş çıkaramamış Ferrari, özellikle aracın belli bir hızdan sonra mercedes motorlarına göre hızlanmasi çok kötü sanırım beygir gücüyle alakalı.Bu şekilde monza yarısına çıkarlarsa tur yiyecekler büyük ihtimal.Ancak yavaş pistlerde mercedesle değil belki ama diğer takımların en iyisi olabilirler.Bu sene açık şekilde Mercedes rakipsiz, diğer takımların uzun duzluklerin olduğu pistlerde mercedes hiç gelişmese bile bu farkla yine kazanırlarki onlarda gelişecektir.

    Sözün özü Ferrari şasi olarak kötü bir araç değil gibi gözüktü ancak motor konusunda mercedes mükemmel bir is çıkartmış, ne Renault, nede Ferrari en azından bu sene bu kadar mükemmel bir araca, ve motora karşı direnemeyecek.Bu araç büyük ihtimal F1 tarihinin en hızlı ilk 5 aracı arasına girecek.

    1. Birde soğuk hava çok yavaşlattı Ferrari’yi buda çok büyük etken.

    2. Ben gelişme falan istemiyorum.Ben sezona adam gibi hızlı araçla giren Ferrari görmek istiyorum.Ben adam gibi motor yapan Ferrari istiyorum.Eskiden bu araç çekiş olarak en iyisiydi.Çekişi bırak araç düz yolda bile ilerlemiyor.Motor demek Ferrari demektir F1de.Ama bu adamlar yüzünden artık o hızı bile yakalayamıyoruz.Ferrari’ye de çok yüklendiğimiz falan yok.Sen 1 senedir bu durumu çekiyorsun.Biz 7 yıldır bu durumdan şikayetçiyiz.Ömür törpüsü oldular iyice.Bence hiç durmadan defolup giderlerse en iyisi olur.Yoksa çok acı bir şekilde kovulurlar.

      1. Şöyle bir durum var, tamam Ferrari de para güç ne istersen var ama geçmişe göre büyük fark var.Nedeni ise Ferrari’nin elini kolunu bağlayan en büyük etken test yasağı.Test yasağı olmasaydı Çok çok farklı olurdu herşey.

        Motor konusuna gelirsekde bu motorların Ferrari ile hiçbir alakası yok çünkü bunlar klasik motor değil ve Ferrari ne kendi araçlarında nede F1 de böyle bir motor da demeyelim güç ünitesi üretmedi.Atmosferik motor olsaydı ne mercedes nede Renault Ferrarinin tozunu yutardi, geçmişte olduğu gibi.

        Bu kadar baskın bir araçi belki 20 yılda bir görürüz ve mercedes bu yıl için kaç yıldır çalışıyor.

        Ferrarinin bana göre hatası ses çıkarmayısı, itiraz etmiyor herşeyi kabul ediyor.Biraz daha ortalığı karıştırmış olması lazımdi çünkü biliyoruzki burası F1 ağlamazsan süt falan alamazsın.

        Geçen sene mercedes gizli test yaptı sende yap, dene çalış birşeyleri zorla..

  6. İyi tamam da mclaren de de mercedes motoru var. Onlar nasıl bu kadar kötü araç yapabildiler. Yoksa mercedes farklı bir motor mu veriyor mclaren e? Seneye honda ya geçecekleri için? .

    1. Aynı motoru vereceklerini mi sandın? Tabii ki de kendilerinden bi kaç kademe aşağıdaki motoru verecekler.

  7. levnikolayevic Nickli arkadaş yazmış zaten. bütün problem turbo Mercedes in dünya üzerinde turbosuz aracı kalmadı adamlar turbo konusunda uzman. Ferrari dediğinde safkan motor bir diğer adı da atmosferik yani turbosuz motor üretiyor öğrenmeleri zaman alacak ve maalesef atı alan üsküdarı geçecek.
    Birde Renault var onları anlamadım onlarında ürettikleri araçlar turbolu neden bocalıyorlar..

    1. Nebuchadnezzar avatarı
      Nebuchadnezzar

      Mercedes, Renault ve Ferrari beş yıldır bu sezon kullanacakları motorlar hakkında bilgi sahibiler.
      5 yıl uzun bir süre değil mi?

  8. Eğer ki şu an ferraride alonso ve kimi olmasaydı şu an bu arabayla lotus veya sauberle cekısıyo olurduk..

  9. Turbo motora geçileceğini duyduğumda içime bir sıkıntı olmuştu zaten. Volkwagen bile girebilir spora bu şartları garanti ederlerse. Mercedes senelerdir yol araçlarında ekonomik maksimum torku üretme ar-ge’si yapıyor zaten.

    Ayrıca motor az yakıyor, acaip bir soğutma sistemi var diye yazın bizi oyalayanlara yuh olsun. Her sene kanıyoruz bunlara.

  10. Yarışın izleyemediğim kısmını az önce tekrar yayından izledim ferrari resmen can çekişen köpek gibi biri vurup kaçmış topal kalmış. Biri şunun acısına son versin dedim izlerken, acıdım resmen.

    1. bu nasıl örnek kardeşimyaa? biraz hayvansever olalım lütfen. veterinere götürmek varken hayvanı öldürecekmisin yani? yakıştıramadım.

      1. Herseyın bır sonu wardır … ama ferrarinin olmaması dılegıyle

  11. ferrari ye yaziklar olsun iki dünya stari var hala dandik araba üretiyor göya dünyanin en hizli arabalari üretimi yapan kurulus ferrari tarih oluyor.

  12. BurakBilgin avatarı

    Sen ne akla hizmet geldin bu takıma zaten, Fernando nun kaç senedir çektiğini görmedinmi be adam. Kimi yi Lotus da izlemeyi özledim, teker tekere yaptığı atakları mumla arıyoruz. Ferrari de ancak yol veriyor adam. Bakın sezon ortasında Lotus da Ferrari den iyi olabilir hiç şaşırmayın, bu italyan kaplumbağalarından birşey olacağı yok ama gene de tebrik etmek lazım. Bu kadar para tesis imkan varken böyle bir araç yapmayı herhalde kimse başaramazdı. Arkadaş her takım az çok gelişiyor ortaya birşeyler koyuyor bunlar her yarış geriye gidiyor ya şaka gibi. Ferrari yi zaten hiçbirzaman sevmedim Kimi geldi diye destekliyoruz ama bu takım insanı fıtık eder, Ferrari’ye gönül verenlere Allah sabır versin.

  13. Arkadaşlar kimi raikkonen facebook fan sayfasında bu yazıyı gördüm ama ne derece doğru bilmiyorum ama umarım doğrudur..

    Luca di Montezemolo was furious after leaving the track today. Big meeting at Ferrari expected next week.

    1. büyük revizyon gerçekleştirip , tüm takımı gençleştireceklermiş

    2. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      Evet bende gördüm gerçek olabilir ki olursada mükemmel olur çok geç kaldı bunları yapmak için.

  14. Arac berbat durumda, dun siralama sonrasi ayarlarda sansli bir nokta yakaladigini soylemistim, henuz hic bir duzelme yok, avrupa yarislarindan itibaren duzelirler umarim ama o zamana kadar da ati alan uskudari gecmis olacak..

  15. ferrari araclarini sanki bireyler arkadan cekiyor gibi gitmiyor arabalar. bu durmda siralamalarda bir iki yapsalar bile yaris sonu olcaklari pozisyon en iyi ltincilik olur oda mercedes motorlu araclar sorun yasarsa. aslina ferrari de mercedes motoruna gecse hic fena olmayacak.dominic ve ekibinin 2015 daklanmadan iftifalarini bekliyoruz bir an once..

  16. KimiRaikkonen7 avatarı
    KimiRaikkonen7

    enzo nun kemikleri bir kez daha sızladı mezarda dönmeyi bırak şuan spin atıyo 😀

  17. KimiRaikkonen7 avatarı
    KimiRaikkonen7

    adam haklı beyler dağılın 😀

  18. Tur bindirir gibi…

  19. Kimi Raikonen Ve fernondo Elinden Geleni yaptı Şampiyonluk Şansları Artık Baş Departman Ve stefano Domanicalinin yaptırcağı güncellemelere bağlı

  20. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    o atak digerlerine benzemiyodu gerçekten tur bindirirken bir pilot yana cekilir oyle tur bindirilir bu atakta ise rainin yana çekilmeye bile fırsatı yoktu çünkü tur bindirmekten beter etti raiyi vay be ne hallere düştüler rai geçen sene lotusta bundan 100 kat daha iyiydi hem araç hemde performansı şampiyonlugu geçtim takımda haysiyet olur sen en iyi pilot kadrosuna sahipsin ve adamların altına verdiğin araca bak herkül mü bu adamlar senin kaplumbağanla yarısı kazansınlar pes dogrusu.

  21. Beyler benim tek merak ettiğim konu f1 de başarısız olan herkesin gorevine son verilir ornekleri de var ama bu dominikin nerden torpili var onu çözemedim

    1. o işi yapacak daha iyi bir italyan yoktur belki

      1. hahahahahahahhahahahah bu ıyıydı :))))

  22. 20 kg sırtında kamburla yarışırsan olacağı o

    Ben Aero olarak çok kötü bulmuyorum ancak motor sıkıntı bu konuda güncelleme gelmesi lazım

  23. ne kadar acı..

    ve çaresizce.

  24. hulk un yaptıgı atağı gülerek izledim

  25. Bugün Ferrari deyince adı geçen herkes orada, garajdaydı. Verecekleri tepkiyi merakla bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir