Mercedes: “Takım Emri Vermememiz Çok Önemliydi”

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, sezonun 3. yarışı olan ve büyük heyecanlara sahne olan Bahreyn yarışında sürücülerine takım emri vermemelerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Yarışın tamamını ilk 2 sırada götüren Mercedes sürücüleri, yarış boyunca farklı zamanlarda birbirleriyle rekabet ettiler. Özellikle güvenlik aracından sonraki son bölümde iki sürücü arasındaki mücadele nefes kesti.

Paddy Lowe “İkinci turdan ya da sonraki turlardan itibaren takım emri verdiğimizi hayal edin. Bu F1 ve Mercedes’in motor sporlarındaki felsefesi için felaket bir şey olurdu.”

“Bunu kendimize, spora ve sürücülerimize borçluyuz. Onlar profesyoneller ve onların yarışmasına müsade ettik. Onlar da bunu yaptılar.”

“Dürüst olmak gerekirse bu mücadele nedeniyle aşırı stres olmadım çünkü onların çok profesyonel olduğunu biliyorum.”

“İkisi de deneyimli sürücü ve ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Güvenlik aracı esnasında onlara aracı garaja sağlam bir şekilde getirmelerini söyledim.”

“Ancak bu yarışın anlamına gelmiyor. Bu, aracı tehlikeye sokacak çizgileri geçmemeleri konusunda uyarıydı. Bu konuda harika iş çıkardılar.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes: “Takım Emri Vermememiz Çok Önemliydi”” için 7 yanıt

  1. Takım aslında emir vermenin sınırından döndü. İlk pit stoplarda stratejiyi boşuna değiştirmediler. Amaç bu iki zıpırı birbirinden uzaklaştırmaktı. Aynı zamanda da arkadan gidenin lastiklerini korumasını sağlamaktı.

    SC girince Hamilton sert lastik takmak zorunda kaldı, Rosberg’in arkadan yumuşak lastikle kolayca geçip uzayabileceğini düşündüler. Ben de öyle düşündüm. Ondan bile önce hemen telsizden uyardılar.

    Takım emri korkularının üzerine gitmeye çalışanlar bu telsizi takım emri sanarlar. Dubleye oynayan aracın varsa takım emrine çok fazla ihtiyacın olur. Beşinci giderken takım emri verdirmenin bir anlamı yok. Adamlar kibarca uyardılar, güvendiler. Ha şu da var, kaza olsaydı bundan sonrası farklı olurdu.

  2. Bu cekememezlik ne fena biseytir arkadas.
    Acaba Mercdesin yaptigini Ferrari yapsa ne olurdu su site yikilirdi Ferrari yere goge sigmazdi.
    Adam takim emri verdi diyor ya gulmemek elde degil..Eger ole bisey olsaydi neden Rosberg bu kadar zorlasin gecmeye calissin yirtinsin .yapmayin allah askina
    Pitstopla geri dusurmeye calisan diyen arkadas ayni lastiklerle gecemiyorsan napman lazim ??? sen o pit duvarinda olsan napardin yada surdaki yazimi okuyanlara soruyorum napardiniz ? Tabiki farkli seyler denerdim.ki en mantikli olani yaptilarki en son pitteb sora ucalim die ama Rosberg degerlendiremedi..
    Yigiti vurun oldurun ama hakkini yemeyin arkadas.
    Burada redbulcularda Mercedes salliyor.aslinda saygi duyulacak takimdi redbull onlarda cok iyi isler yaptilar ben helal olsun dedim acikcasi.ama taraftarlarinda is yok.
    tabiki herkes ustune alinmasin.sozlerim midesi agirina…

  3. Bu delikanlı lafları sezon sonunda da duymak isteriz. Güzel olan da budur.
    Gerçek şu ki yakın alanda kovalayan başka bir takım olsaydı bu kadar rahat konuşuyor olamazdık, ama bu ortamda bile takım emri verip araçları sadece sürdüren takım patronlarını da gördüğümüzden Mercedes pit duvarına teşekkürler.

    Öyle veya böyle, biz seyri harika bir kapışma izledik, ve bunun sürekli tekrar etmesini isteriz, Umarım saçma sapan bir temas-kaza olmaz da, bu işi temkinli sözlerin arasına sıkışmış emirlere bırakmazsınız. Aynen devam.

  4. direk vermeselerde ben pitstoplarda filan rosbergi bi tık geri dusurmeye calıstıklarını dusunuyorum.

  5. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Paddy Lowe biraz uçmuş.Motorsporlarındaki felsefe edebiyatına girmesine gerek yok.Sanki F1 de hiç takım emri olmadı ya da Mercedes hiç takım emri uygulamadı.Bu işin felsefesi falan yok.Bu milyon dolarlık sektörde her türlü pisliğe rastlamak mümkündür.

    Mercedes bu yarışta takım emri vermemiş olabilir ya da başka kelimelerle ifade etmiş olabilir.Takım emri illa ki faster than you kelimelerinden ibaret değildir.Bu işin multi 21 i var , araçları garaja sağlam getirin var, yakıt tasarrufu var, vesaire vesaire.Varsa da yoksa da kendi bilecekleri bişey.Yalnız şunu unutmamak gerekir ki bu tür kararları alıp bu tür konuşmaları yaptıran da aracın gücüdür.Her yarış duble yapabilecek bir aracınız varken takım emri vermeyebilirsiniz.Mücadeleye izin verebilirsiniz.Çünkü olası kayıpları telafi edebilecek bir aracınız vardır.Olası bir Ham-Ros kazasını bile bir sonraki yarışta telafi edecek bir araç varken konuşmak kolay.Birbirine yakın takımların ve birbirine yakın puanların olduğu durumlarda 43 puanı riske atabiliyorsan işte o zaman birazcık felsefeden bahsedebilirsin.

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Geçen sene o felsefe neredeydi ? Superstar şarkıcı pilotunuzu podyuma çıkaracaksınız diye Britney’i yemediniz mi ?

    1. Sen o yarisi nerenle izledin?
      Kac kez atak yapti Rosberg Hamilton tekrar geri atak yapti yerini geri aldi herseferinde.Rosberg biraz daha iyi lastiklere sahipti sadece.ama ikiside zorlamak zorunda kaldigi icin yakit sorunlari vardi ve bu yuzden Ros amca araclari bole getirin dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir