Jean Todt Formula 1’de ki Aşırı Diyetlerden Dolayı Endişeli Değil

yazar:

kategori:

FİA başkanı Jean Todt, pilotlar tarafından yapılan aşırı diyetlerin pilotların güvenlikleri üzerinde endişe oluşturduğu iddialarını sezonun başlarında hastaneye kaldırılan Jean-Eric Vergne’e rağmen  kabul etmiyor.

Toro Rosso sürücüsü Vergne, yaptığı diyet sonrasında fazla azalan ağırlığı yüzünden vücudunda oluşan acılı komplikasyonlar sonucunda Avustralya ve Malezya yarışları arasında hastaneye kaldırılmıştı.

AutoSport’a konuşan Vergne:

“Vücut ağırlığımın 67 kiloya düşmesinin ardından enerjimde düşüş ve kayıplar oldu ama birkaç kilo aldım ve şu an iyiyim.” açıklamasında bulundu.

Araç ve sürücü için minimum ağırlık limiti 2014’ün yeni turbo motorlarını karşılamak adına 50 kg artmasına rağmen bir çok takım bu limiti düşürmeye uğraşıyor ve bu ağır sürücüler üzerinde kilolarını verme adına baskı oluşturuyor.

Pazar günü Bahreyn’de endişeleri reddettiğini söyleyen Jean Todt:

“Bence normal iyi bir diyet yapabilir. Böylece hastaneye gitmek zorunda kalmazsın. Sadece diyetten dolayı hastaneye gittiğini düşünmüyorum” dedi.

F1 takımları gelecek yıl için pilotların kilo sorunundan dolayı, ağırlık limitinin en az 10 kg artması için anlaşmaya vardı. Ancak bu yıl için ileriki bir tarihte değişime gidilmesi, geçen yıl oy birliğine varılamamış olmasından dolayı mümkün değil.

Pistteki en uzun ve ağır pilotlardan biri olan Sauber pilotu Adrian Sutil sınırın artmasına engel olmaya çalışan hafif sürücüleri eleştirdi.

“Çok fazla kilo vermek zorunda olarak görünmemize rağmen  verebilecek daha fazla kilomuz neredeyse yok.”

“Bu şu anda zor bir durum. Dikkatli olunmalı. Geçen yıla göre 3-4 kilo kaybettim ve zaten geçen yılda olabildiğimce hafif olmaya çalışmıştım.”

“Bu yıl daha da fazla kilo kaybettim ve bu daha da kritik bir noktaya doğru gidiyor. Her zaman yarışı bitirebilecek şekilde bunu kontrol etmeye çalışıyorum.”

“Yarış öncesi zaten yeterince enerjik hissedilemiyor.”

“Zaten araçlar yavaşladı ve bu yüzden süper formda olmamız da gerekmiyor, halen yaklaşık 1.5 saat boyunca sürüyorsunuz ve de zaten öncesinde yeterli bir şekilde yememiş oluyorsunuz.”

“Bu bizim karşı karşıya kaldığımız bir tehlike. Sezon uzun ve ilerleyen bölümler seyahatlerle birlikte daha da çok enerjimizi alıyor.”


Yorumlar

“Jean Todt Formula 1’de ki Aşırı Diyetlerden Dolayı Endişeli Değil” için bir yanıt

  1. tabi kendi camış gbi yiyodur digerlerinden ona ne

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir