Singapur Sıralamalarında Massa Fırtınası Esti!

yazar:

kategori:

Formula 1’in ilk gece yarışı olacak Singapur GP’ye Felipe Massa ilk sıradan başlayacak. Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Massa sıralamalarda atmış olduğu 1.44.801’lik derecesi ile pole pozisyonunu kazandı ve yarınki yarış için avantaj kazanmış oldu.

Massa en yakın rakibi ve şampiyonluk mücadelesi verdiği Lewis Hamilton’u 0.6 sm geride bırakarak pole pozisyonunu kazandı.

Sıralamalarda 2. sırayı alan şampiyona lideri Lewis Hamilton’u 0.2 sn geriden Kimi Raikkonen takip etti.

BMW Sauber’den Robert Kubica 4. sırayı elde ederken onu Kovalainen ve diğer BMW Sauber pilotu Heidfeld takip ettiler.

Monza’da ilk galibiyetini alarak tarihe geçen Vettel burada da iyi iş çıkarıyor ve 7. zamanı elde etti. Onu Toyota’dan Timo Glock ve burada sürpriz zamanlar elde eden Williams pilotları Rosberg ve Nakajima takip ettiler.

Bu hafta sonu sıralamalara kadar iyi iş çıkaran Alonso, sıralamaların 2. seansına çıktığında aracında sorun yaşadı ve mekanik arıza nedeniyle zaman turu atamayarak büyük hayal kırıklığına uğradı.

1 F. Massa Ferrari 1:44.801
2 L. Hamilton McLaren 1:45.465
3 K. Räikkönen Ferrari 1:45.617
4 R. Kubica BMW 1:45.779
5 H. Kovalainen McLaren 1:45.873
6 N. Heidfeld BMW 1:45.964
7 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:46.244
8 T. Glock Toyota 1:46.328
9 N. Rosberg Williams 1:46.611
10 K. Nakajima Williams 1:47.547
11 J. Trulli Toyota 1:45.038
12 J. Button Honda 1:45.133
13 M. Webber Red Bull 1:45.212
14 D. Coulthard Red Bull 1:45.298
15 F. Alonso Renault no time
16 N. Piquet jr. Renault 1:46.037
17 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:46.389
18 R. Barrichello Honda 1:46.583
19 A. Sutil Force India F1 1:47.940
20 G. Fisichella Force India F1 no time

Yorumlar

  1. binnur ataseven avatarı
    binnur ataseven

    alonsoya nolmuş öyle ya ama belki de renaultta kalıcam diye diretmesinin önüne geçer bu sonuç

  2. fantastic fantastic massaa tebriklerrr 😀

  3. çok sıkıcı bir pist ben sıralamarı seyrederken yoruldum,yarın o kadar tur nasıl geçecek bilemiyorum,kamera açılarınıda beğenmedim,yayında bir akıcılık olmalı,araç tv de bir viraşda sağdan sola gidiyor,sonraki tv açısı soldan sağa oluyor karmaşa ve akıcılık yok buda izleyenleri yoruyor bordür yüksekliğinde kamera yükseltileri var çoğu yerde tv izleyici piste hakim olamıyor ancak pit girişini gördüğümüzde turun bittiğini anlıyorsun,o köşeden bir araç çıkıyor diğer köşeden bir araç giriyor araçların virajları nasıl döndüğünü ancak onboard kameradan görüyoruz..biraz teknik takıldık meslek icabı…yarın iyi ve heyecanlı bir yarş izleriz umarım,pek sanmıyorum ama,haa bu arada cnnturk karasal yayın lisansı alamadı bildiğiniz gibi…,

  4. gurcan hezer avatarı

    Massa çok iyi ,kusursuz ,temiz bir tur atarak aldı polü,fakat hamiltonnunda hata yaptığı söylenemez açıklamalarına ve sürüşüne bakılırsa ,zaten Q2 deki dereceye göre 0,6 sn biraz iyimser bi fark ,massa hafif fakat bu yalıt farkının yaratacağı dezavantajı farkı açıp(sc ,kazalar ,yağmur ihtimali de olası)avantaja dönüştürecek bi fark elde edebilir mi…
    Fark çok abartıldı bağzı arkadaşlarım 10 senedir böyle fark görmediğini filan yazmış ,yani CANADA GP de hamilton 0,6 sn farkla aldı polü ,en yakın ferrariyle arasında neredeyse 1sn vardı,o kadar 10 sene filan geçmişe bakmaya gerek yokmuş dimi…;)

  5. Tebrikler Massa, cok cok iyi bir farkla pole pozisyonunu aldi, bencede en hafif Massa.. Startta Kimi Hamilton`u gecebilirse yarisa ortak olur gibime geliyor, Gerci Hamilton bu gibi durumlarda aracini gride yan oturtuyor ve direk ustune gidiyor ama yarin boyle bir risk alamaz sanirim, Cunku Kimi Massa`ya yardim etmek ve Kanada`nin intikamini almak icin tepesine cikabilir 🙂 Bunun yaninda pist gercekten cok zorlayici, 1.45 le donulen bir pistte 60 tur bence cok fazla, azaltilmali diye dusunuyorum, pit giriside felaket, hemen bir onlem alinmali. Son olarak Bridgestone lastik seciminin yanlis oldugunu bir kademe sert lastik getirmeleri gerektigini dusunuyorum..

  6. ben massa nın öyle tahmin edildiği gibi hamiltondan 4-5 tur hafif olduğunu düşünmüyorum massanın mühendisi bile bu duruma şaşırması da bunu doğruluyor. tek fark massanın hatasız bir tur çıkarması sanki. gerçeği hepberaber yarın göreceğiz. inşallah zevkli bir yarış olur ama geçiş nerdeyse imkansız olacak bu can sıkıcı

  7. kimi son hız turunda ilk virajda hata yapmasaydı muhtemelen haminin önünde yer alırdı massa hafif ama ne kadar hafif merak konusu gerçekten baya bi fark var arada

  8. Massa'ya tebrikler gerçekten kusursuz tur attı ama aynı şeyi Hamilton,Kimi ve Kovalainen için söyliyemicem tamam Massa hafif bu 3 ünden de ama bu kadar fark olacağını sanmıyorum..Lewis hatasız tur atsaydı bile 0.3sn fln olurdu diye düşünüyorum Massadan 2-3 tur ağır olduğunu tahmin ediyorum Lewisin çünkü Massa Q2 derecesinden sadece 0.8 sn yavaş Q2de boş depo ile yapıyorlar biliyorsunuz ama Kovalainen ve Kimi tamam hata yaptı ama Q2 dereceleri ile 1.5sn civarı fark var Massanın aracında turbo motor yoksa bunun benzin yükünden kaynaklandığını söyleyebiliriz..Massa sıralamalar çok önemli demişti SC riskine rağmen böyle bir taktik yapmış olabilirler Valensiyadada böyle yapmışlardı SC girmemişti ama yarın farklı olabilir baklım şans kimin yüzüne gülecek eğer Massa 1. pitini yapmadan önce SC girerse oldukça zor anlar bekleyecektir Massayı Kiminin dez avantajı şu pit yolu açık olunca Massayı beklemek zorunda kalacak ve gerilere düşecek aynı şekilde Kovalainende böyle olacak bakalım heyecanlı bir yarış olacak..Kovalainen ve Kimi benzer yakıt yüklerinde bence HAmiltonda Kimiden 1 tur hafif Massa Kimiden 4 tur hafif..Sadece benim şahsi tahminlerim bunlar..Bu pist uzun olduğu için 1 tur baya fark yaratıyor..

  9. şumi boş yere koltugunu massaya bırakmadı ama yakıt yükünü çok merak ediyorum massanın yarış mühendisi bile şaşırmış

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yagmur veya ansızın bırılerıne sans bırılerıne sansıızlık getırecek sc dısında cok sıkıcı dolap beygırı gıbı donen 18 arac seyredecegız.podyum aynı boyle olur.boyle pıstlerı nerden bulurular anlamıyorum.cok yazık.

  11. Massa'ya tebrikler..
    Kimi herşeye rağmen iyi bi yerdee insallah kazanır pek bişey diyemiyoruz artık..

  12. teşekkürler admin arkadaşlar, bu başlık daha keyif verici oldu :))

  13. Massa gerçekten süper bir tur attı. Önce 3 pit stop mu diye düşündüm ama ferrari böyle bir risk almaz heralde. Çünkü Sc ihtimali yüksek ve siz 3 kez pit yapmak isterken sürekli SC nin girip planlarınızı altüst etme ihtimaliyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Massa oldukça güçlü ama hamilton ve raikkonen de yabana atılır cinsten değil. Valensiya tarzı olaysız bir yarış olursa podyum bozulmaz. Raikkonen ve hamilton 2.lik için çekişir gibi duruyor ancak SC ve yağmur ihtimali belirsiz kılıyor biraz. Umarım zevkli bir yarış olur. Bu arada Alonsonun şanssızlığına da ilk defa bu kadar üzüldüm heralde. Alonsoyu da biraz önlerde seyretmek istiyoruz artık : )

  14. zaten hamilton'un şansı, 10.luğa geriledikten sonra herhangi birisinin onu geçememiş olmasıydı. son turununda 15, den 3 saniye yavaş bir tur attı trafik sebebiyle ve zaman bitti. eğer trulli-webber-colthard dan biri geçseydi bile tekrar kendini yukarı taşıyacak zamanı kalmamıştı. şansı burada. yoksa hamilton zaten 3. seansa kalamıyorsa bir gariplik vardır. ayrıca 2. seansta kendini böyle zor duruma sokması da kendisinin ve/veya takımının suçundan başka bir şey değil. sebebi başka bile olsa aynısı monza'da da yaşanmıştı.

  15. sahin yildirim avatarı
    sahin yildirim

    2. seansta son anda onunculuğu zor kurtaran hamilton için şanslı diyen arkadaşlar olaya yanlış taraftan bakıyorlar. bence şanslı değil şanssızdı. problem neydi bilemiyorum ama işi son o noktaya getirmemesi lazımdı. çünkü o şanslı hamilton şans eseri onunculuğu kurtarıp yine şans eseri de ikinci olmadı. onun yeri zaten ön sıralar, en kötü ilk üç. yanılıyor muyum?

  16. rossivettelferrari avatarı
    rossivettelferrari

    gp2 bitti pantano sampıon senna 2 di grassi 3 zaten olsada buraya gelmezdi

  17. GP2 yarışları bu hafta yokmu beyler

  18. rossivettelferrari avatarı
    rossivettelferrari

    ferrari lewis in canada da yaptıgı taktigi uygulayıp sc ihtimaline karsılık biraz daha hafif depoyu secmiş olabilir ama yinede kimi massa lewis arasında bir yarıs bekliyorum aslında startta kimi yede baglı yarısın gidisatı gecermi gecemezmi vs ama kim kazanırsa kazansın hollywood filmi gibi bir hafta sonu olucak gibi görürünyor

  19. fuad arkadaşım, gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum, bana verdiği mutluluk, gurur inan kendisinin ailesinin yaşadığından bile daha büyüktür.

  20. bu arada, massaThebest, gözyaşlarını tutamadığın konusunda ciddi misin? :)) inan senin adına çok sevindim,massanın yeryüzünde böyle daha kaç tane fanı vardır merak ediyorum.

  21. hesaplaşma pahasına değişl, elbette, hesaplaşmak için..olacaktı

  22. Massaya bir helal da benden..büyük ihtimal hamiltondan bir kaç tur hafiftir..ferrariler daha hzılı görünüyorlar..sıralamalarda bile fark attıysalar yarışta işimiz çok zor..yumuşak lastiklerle napacaz bakalım..yağmur duasına mı çıksak :)) ama hamilton massayı kolay kolay bırakmayacaktır…tek korkum artık, kaybedecek bir şeyi olmayan raikonenşn hamilton ile hesaplaşma pahasına herhangi bir tehlike oluşturması,özellikle startta:)) yanlış anlamayın, startta risk alıp geçebilir diyorum

  23. Felipe her gün geçtikce dahada iyiye gidiyor.Onu bu azimi ve çalışma hırsından dolayı binlerce kez tebrik ediyorum helal olsun !!!

  24. tolga soydan avatarı

    lewis gercekten sanslıydı Q2de.massa iyi bi tur attı ama 1-2 tur hafif olailbr.kimi de geliştrmiş gibi biraz.temiz tarafta kalkması iidr.geçebilr lewisi.yalnız pit çkışı acayip tehlikeliii.yani orda inşallah kötü bi olay olmazz.rubenss içi gerçekten çok tehlikeli oldu.

  25. hadi massa bari sen şu şampıonluğu alda biras seviniyim bir renocu olarak seney inş fernando alonso r29 sizlerle kapışacak

  26. cadde pistlerinin üstadı yine konuşturdu yeteneğini.. bir zamanlar cadde pistleri geliyor, zaten çekiş kontrol de yok, massa için kabus başlıyor diyen bir çok insana bu yılki 3 cadde pistinde de poleyi alarak, birinde 3. diğerinde 1. olarak cevabını veriyor massa. vallahi helal olsun, pole turunu izlerken gözyaşlarımı tutamadım açıkçası, bu kadar çalışma hırs ve azim ile gösterdiği performans inanılmaz.. tebrik ediyorum felipe'yi, güvenimizi inancımızı boşa çıkarmıyor çok şükür. ve zevkten deli divane ediyor benim gibi taraftarlarını :)))))

    2.seanstaki zamanlara bakarsak, zaten felipe herhangi bir hata yapmazsa poleyi alacak gibi görünüyordu. neredeyse 1,43 barajına inecekti (1,44,014), fazla ayıp olmasın yeter dedi herhalde:) son seanstaki kendi ilk turu ile 2. turu arasındaki farkın büyüklüğü, benzinin hafif olmasından çok, attığı turlar arasındaki kusursuzluğu gösterdi bana göre. ve hepimiz gördük ki final turunda kusursuz bir pilotaj göstermiş felipe. yine de hamilton'a göre bir kaç tur hafif olduğunu düşünüyorum. ama poleden kalkan bir felipe'nin, hele de biraz daha hafifse neler yapabildiğini çok iyi biliyoruz. tahminlerin kuru hava olacağını göstermesi de bu noktadan sonra güzel bir haber bizim için. raikkonen'in de yine her zamanki son tur hatalarına şahit olmuş olsak ta, o da ilerleme göstermiş, temiz taraftan kalkması ile hamilton'u geçebilirse önde felipe arkada kimi bir ferrari dublesi bile izleyebiliriz ki tadından yenmez.. kova da kendine yakışanı yapmaya devam ediyor, tebrik ederiz kova'yı, böyle devam..

    alonso ise ilk bölümde gerçekten iyi bir derece yaptı, fakat sanırım motor işi bozdu. alonso'nun (önceki yıllarda)garip garip galibiyet sevinçlerini gördükten sonra bu tarz bir isyanı da çok ilginç oldu. ama tek başına reno'yu sırtlıyor, bakınız pike:) üzüldüm doğrusu alo'ya, hele de o arıza olmasa ''her zaman çok yetenekli oldum, ben şöyleyim ben böyleyim'' diyen hami'nin son sektöre el sallamasını izleyecektik:) felipe'mize yarışta başarılar..

  27. Necati ÜNAL avatarı

    Massa iyi bir avantaj yakaladı ve yarışı kazanan taraf olur.

  28. MagicAlonso avatarı

    Alonso kendisinin de dediği gibi hiçbir hafta sonu bukadar güçlü değildi ama bu seferde şans peşini bırakmadı.Son yarışlarda normal yüklü depoyla iyi dereceler elde ediyordu burda birazda strateji sayesinde podyumu zorlayabilirdi.sağlık olsun yarın güvenlik aracının girmesini veya daha güzel olan ihtimalle yağmur yağmasını istemekten başka çare yok gibi

  29. Yavuz Balcı avatarı

    singapurun başından beri yorum yapmadım yine yapmayacağım bu olur şu olur gibisinden.sadece polü için massaya tebrikler.yarın inş. güzel bir yarış ve kazanan lewis olur. saygılar.

  30. valla ben umutluydum 3-4 olabilirdi. çünkü 1. sektörde çok iyi gidiyodu.rosberg tur zamanını büyük ölçüde etkiledi. buna rağmen 6. olmayı başardı. dedim galiba bu kez farklı olacak ama senaryo kötü yönde farklı oldu

  31. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Massa ya kocaman bir bravo. Harika bir tur çıkardı ve hakettiği yerden başlıyor yarışa.
    Alonsoya yazık oldu iyi işler çıkarabilirdi sorun yaşamasaydı. Takım arkadaşını yine geçti sıralamalarda Nelson ın kariyeri açısından berbat bir durum var ortada:D
    Vettel i es geçmemek lazım takım arkadaşı 2. bölüme kalmazken ilk ondan iyi bir yer edindi.

  32. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Tebrikler massa mükemmel bir iş çıkardın.Yarın için devamını diliyoruz.O ne biçim bi fark ,acaba deposunda 3-5 turluk mu yakıt var :))

  33. uncle bak kardeşim bulaşma allah için şansılık off yaa

  34. Massa'nın turu inanılmazdı, 0.6sn fark görünce hayret ettim açıkçası. Massa ve Hamilton'un stratejilerinin çokta farklı olmayacağıda ortada. Massa'ya tebrikler. Ferrari bu haftasonu sanki biraz daha hızlı tabi yumuşak hamurlarında etkisi oldu buna.
    Alonso'ya yazık oldu tabi ama ben hiçte öyle süper bir derece beklemiyordum Alonso'dan. Alabileceği en iyi derece 4. veya 5. olmak olurdu oda hafif depoyla olabilirdi ancak. BMW yine en hızlı 3. otomobil, ilk iki takımın hatasını bekleyeceğiz.

  35. Harika Massa muhteşem bir tur helal olsun.Yarın anormal bir durum olmadıgı sürece Massa yarışı alıp götürür.Kimide iyi yerde hersey Ferrari için yolunda gidiyor.Alonsonun yaşadıgı probleme üzüldüm yazık oldu.

  36. senna guven avatarı

    massaya tebrikler …tertemiz bir tur..
    hatırladığım kdarıyla bu sene lewis kanada da 2. kubica ya 0.6 saniye fark atıp polü almıştı..
    iyi bir yarış olsun..

  37. uncle bılaşma lütfen canımız burnumuzdaa

  38. FeRRaR!_k!msTeR #1 avatarı
    FeRRaR!_k!msTeR #1

    alonso trftarı olmasm da üzüldm gerçktn lewis çk şnslı ya alonso olsydı ilk 10a gremsdi
    nese massa ve kimi duble zafer yaşatsn bise=)

  39. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    sıralama gece 00.10 olması lazım (tekrar) öyle yazdı reklamlarda…

  40. Ver bakalım cevabını yasin. Ne oldu dayanıklılıktan gitti Alonso. Diğer pilotunuz da içler acısı.

  41. kova danda bir cacık olmaz hakkını ver hakkını

  42. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    massa'yı tebrik ederim gerçekten hiç hata yapmadı… hamilton'un onboardundan araçta fazla rahat olmadığını gördüm, sürekli kontra verdi ve bir tur içinde her virajda blokaj yaşıyordu… ama 2. sırayı alarak ensesine yerleşti…
    startta kimi nin temiz taraftan lewis'i geçeceğini düşünüyorum, aynı şekilde heiki'ninde kubica yı geçeceğini düşünüyorum… inş. zevkli yarış olur….

  43. yasık ya gerçekten yasık oldu alonsoya nelson tam bii fiyasko bişi demiorum ona. ama r28 baya gelişmiş bundn eminim ama lahım artık şu şanssızlık bitsin go fernando alonso go renault f1 team

  44. sıralamaları izleyemedim gece veriliyor mu tekrarı?

  45. artık umutlarımz yarın bir güvenlik aracının girmesi bide stareji nalet olsun şu nelsona bir sıradan bir insanı çıkarsaydın bunun yaptıklarının 2 katını yaardı yuhh

  46. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    alonso ya çok kötü oldu ya arabasında ne vardı acaba çok şanssız bi sıralama oldu onun için iyi de sürüyodu 5-6. olurdu belki

  47. ogun savaş avatarı

    99 Malezyada yapılan ilk yarışta Shumi boyle fark atmıştı 0.8 saniye şampiyonluk için yarışan mika ya ozaman

  48. Bahadir  Akgun avatarı
    Bahadir Akgun

    Massayi gercekten tebrik ediyorum gordugum kadariyla hic hata yapmadi daha dogrusu hata yapmayan tek pilottu..Eger yagmur veya guvenlik araci olmazsa yarinki yarisi cok rahat alir ayni Valencia'da oldugu gibi..Boylece bu seneki butun cadde pistlerinde de Monaco dahil Massa polu almis oldu.

  49. ogun savaş avatarı

    0.6 ve 0.8 fark yaratması Massanın gerçekten son saniye de çok ilginç oldu.Mclaren e yaratığı farkı anlayabilirimde kimi nin ilk viraj dışında hatası dışında 0.8 fark yapması pek açıklancak gbi bşey değil. 5-6 turluk yakıt farkı olsa bile.Massa olağan dışı bir durum olmadığı sürece yarışta rakipsiz kazanıcak gibi görünüor .

  50. Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.

    Massa yı tebrik ederim öncelikle. Mclaren taraftarı olmama ragmen yiğidin hakkını vereceksin. Çok temiz tur atmış. Hamilton zorlayacaktır. Startta geçerse çok müthiş olur bizim için. Kovalainen in Kubica yı geçeceğini düşünüyorum.

  51. 10 yıldan fazladır hemen hemen tüm sıralama turlarını canlı izledim böyle anormal bir fark hatırlamıyorum massayı tebrik etmek istiyorum, inanılmaz bir tur, söyleyecek daha fazla bir şey bulamıyorum

  52. Alonsoya yazık oldu. merak ediyordum neler yapacağını. MAssa yine caddede coştu helal olsun. Ama 3 lü kombinasyona nasıl grdikleri hala muamma. Tamamen kontrolsüz gibi geliyor bana 🙂

  53. ya şu lewis ne kadar şanslı adam ya. alonso o sorunu yaşamasaydı muhtemel ilk 10 girecekti ve lewis 11 sırada kalacaktı. yani alonso nun şanssızlığımı desem hamiltonun şanlı oluşumu desem. eyse massa yı tebrik ederim. büyük bi farkla aldı.tabi benzin yükünü bilmek gerek.alonso şansına lanet okudu. çok iyiydi bu hafta sonu ya

  54. Ertan Akkaş avatarı

    Yarın ki yarış için Ferrari'ler çok iyi durumdalar. Ama yarışın galibini güvenlik aracı, yağmur ve kazalar belirleybilir.

  55. olan yine bize oldu arkadaşlar bu nelsondan bişey olmaz hemen kovmaları gerek alonso yine iyi iş yapacaktı ama olmadı çok büyük bir şansızlık olur böyle şeyler bunun burası f1 çizgiyi geçmeden oldu bu iş demicen saygılar

  56. Alonso bu kadar iyiyken piquet'nin bu kadar kötü olması… Yazık cidden bu adam f1 koltuğunu haketmiyor. Alonsonun üstünlüğü tartışılmaz ancak piquetnin de bu kadar ezik kalmaması gerekir. Bu arada Alonsonun yaşadığı şanssızlıkta çok kötüydü. Belkide podyuma çıkıcak bir strateji bile uygulayabilirlerdi.

  57. MagicAlonso avatarı

    ah alonso okadar çok konuştularki adama nazar değdi.Güzel bir hafta sonu daha geçirecekken olanlara bak

  58. bu piquetten bi cacık olmaz di grassi yada grosjean sıradaki yarısta geçsin kokpite bu adama daha fazla katlanamycam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir