Vettel: “Henüz Webber ve Ricciardo’yu Karşılaştırmak Adil Olmaz”

Sebastian Vettel, sezonun henüz üçüncü yarışında eski takım arkadaşı Mark Webber ve Daniel Ricciardo’yu karşılaştırmanın adil olmayacağını düşünüyor.

Mark Webber’in emekli olmasının ardından Red Bull koltuğuna getirilen Ricciardo, ilk üç yarışta gösterdiği performans ile büyük beğeni toplamıştı.  Hatta Bahreyn GP’sinde Sebastian Vettel’in mühendisleri dört kez dünya şampiyona pilota “Daniel senden daha hızlı. Lütfen ona yol ver” demişti.

Buna rağmen Vettel, yeni takım arkadaşı Ricciardo ve Webber’i karşılaştırmanın erken olduğunu düşünüyor.

“Kimin daha hızlı olduğunu söylemek şuan için haksızlık olur. Daniel kesinlikle işini çok iyi yapıyor. Ama adil bir karşılaştırmak yapmak şuan için çok çok zor”

İtalyan Tuttosport gazetesi ise Sebastian Vettel için “O (Vettel) önde tek başına sürüş yaptığında kendini gösterebiliyor. Ricciardo ile rekabet içerisine girmek onun için yeni bir şey”  açıklamasında bulundu.


Yorumlar

“Vettel: “Henüz Webber ve Ricciardo’yu Karşılaştırmak Adil Olmaz”” için 15 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Vettel kötü bir pilot değil, ama kafanızda canlandırdığınız kadar da üst kategoride bir pilot değil bu kolayca görünüyor. Açıkçası bana Ricciardoyu izlemek daha fazla keyif veriyor. Vettel’den bir Senna, bir Schumacher çıkmayacağı gün gibi aşikardı zaten. 10 senede şampiyon olsa bu değişmez.

  2. Vettel 4 kez Dünya Şampiyonu olmuş bir pilot..Saygıyı hakediyor..Üstelik Ric’i rahatlıkla geçecektir bu sezon..

  3. Daniel is faster than you koçum :D:D:D

  4. Vettel sene sonu rikkardoyu x2 yapar.

    1. lan nereden türediniz geldiniz !

      yakında negehan alçıpan da gelir sanırım.

    2. Yok be sayin rasim ozan

  5. Vettelin şansızlığı redbullun bu sezon yavaş olması. Hızlı olduğu zamanlarda webere daha yavaş araç verip durumu idare ediyorlardı. Hepimiz vetteli iyi pilot zannediyorduk. Redbull şimdi puan toplamak için iki sürücüyede en iyi aracı vermek zorunda. Vettelin ağlamalarını bu sezon çok görücez galiba 🙂

    1. F1 de ağlama refensı isteniyorsa bana kalırsa bu Alonso olmalı Vettel değil.
      Vettelin hangi haberinde ağlama zırlama var hangi demeçlerinde bununla ilgili bir söyleşisi var.

      Kafanıza göre adamın söylemediği şeyleri söylüyor yapmadığı şeyleri yapıyormuş gibi görüyorsunuz.Vettel kötü pilot değil şu ana kadarda o kadar sıkıntıya rağmen gaet başarılı bir iç çıkardı oturupta diğer bazı pilotlar gibi ağzını bir kere açıpta bu araç yavaş hızlanmalıyız bile demedi.Veya oturup mühendislere el kol hareketide yapmadı hatta testlerde aracı tek başına itip garaja götürmeyi bile denedi.

      Haberde de muhabir bir soru sormuş ona cevap vermiş neresinden tuttuysanız artık kafanızdan söyleyip duruyorsunuz.

      1. Tuttosport bizim söylediğimizi daha kibar bir dille söylemiş. Olay bu. Weberde takılı olan kanadı, söküp Vettele takan bir takımın tarafsız olduğunu mu söylüyorsunuz. Bugün gibi hatırlıyorum. Adam şok oldu. Yapacak açıklama bulamadı. Dikkat edin Türkiye Gp sonrasında weber bir daha vettele yetişemedi. Onun görevi arabayı itmek değil sürmek. Düşüncemi söyliyim. Ric Vettelden çok daha iyi pilot. Ancak 1-2 gp sonrasında ric vettele hayatta yetişemez.Çünkü rekabete izin vermeyecekler. Vettelin yeri redbull için çok başka. O yüzden sevdikleri pilotlarını yıpratmayacaklar.

        1. 2010 sezonunun ilk bir kaç yarışında tam hatırlamıyorum belki sadece ilk 3’te olabilir Massa Alonso’dan şampiyonada öndeydi. Tamam Alonso takıma yeni gelmişti vs ama Massa’da kazadan çıkmıştı. E hadi Alonso araçta sorun yaşamış olsun yine Vettel’de yaşadı. Riccardo ilk yarışta diskalifiye edilmiş olsa dahil tüm yarışı tamamlayarak önemli bir test yapmış oldu. Redbull gibi neredeyse hiç test yapamamış bir takımdan bahsediyoruz sonuçta bırakın da sezon bir ilerlesin. Ne kadar da meraklıymışsınız Vettel’in geride kaldığını görmeye… Ayrıca birşeyi merak ettim. Demişsin ki Weber Türkiye Gp’den sonra bir daha Vettel’e yetişemedi diye. Macaristan’ı kazanan kimdi ki acaba? Hemde Vettel sayesinde… Güvenlik aracı çıkarken Vettel’di Alonso’yu arkasında tutup Weber’in pit yapmak için gerekli zamanı kazanmasına yardımcı olan. Tabi ki kendisinin ceza alacağı hiç hesapta yoktu ama sonuçta olan da tam olarak buydu…
          Riccardo kesinlikle yetenekli. Buna laf yok. Vettel’de olumsuz hiçbir şey söylememiş ama Weber’i de yabana atmamak gerekiyor. Monaco ve İngiltere’deki performansı her zaman oldukça üst seviyede olmuştur…

        2. Onur Tezoğlu avatarı
          Onur Tezoğlu

          Ricciardo’nun Vettel’den (çok) daha iyi bir pilot olduğuna dair nasıl bir done var elinizde?

  6. OtonomAktor avatarı

    ‘Sebastian , Daniel is faster than you’

  7. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Çıkan Sonuç: Vettel: “Geçen sezonlar kadar hızlı değiliim henüz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir