Bahreyn Testlerinde 1. Gün – Rosberg Lider

yazar:

kategori: ,

2014 Formula 1 sezonunda yapılacak olan testlerin birincisi bugün Bahreyn’de başladı. Bahreyn’de gerçekleştirilecek 2 günlük testlerin birinci gününü Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

Bahreyn GP’nin ardından 11 takımın da katıldığı testlerde Rosberg, 1.35.697 ile en hızlı isim olurken onu 0.367 sn geriden Force India pilotu Nico Hulkenberg takip etti.

Mercedes bugün 121 tur ile en çok çalışan isimdi ve iki yarış mesafesi kat etmeyi başardı.

Bahreyn GP’de oldukça yavaş kalan Ferrari’de Fernando Alonso 0.9 sn geride 3. oldu. Ferrari bugün Alonso ile bir çok farklı konfigürasyon üzerinde çalıştı ve aynı zamanda bazı aerodinami testleri yaptı.

Mclaren’de iki gün boyunca kokpitte olacak Kevin Magnussen bugünü 4. sırada tamamladı.

Williams adına çalışan Valtteri Bottas sadece 28 tur atabildi ve bugünün en hızlı 5. hızlı ismi oldu. Marussia pilotu Max Chilton, günün sonunda elde ettiği 1.37.678’lik derecesiyle 6. hızlı isim oldu ve Bahreyn GP öncesinde sıralamalardaki derecesini geçebilen tek sürücü oldu.

Red Bull’da Daniel Ricciardo 91 tur ile günü 7. sırada tamamlarken onu Sauber ile ilk defa resmi testlere çıkan genç Rus sürücü Sergey Sirotkin takip etti. Sirotkin ilk gününde 75 tur attı ve lider Rosberg’in 3.036 sn gerisinde kaldı.

Caterham ile çalışmaları yürüten Robin Frijns 9. hızlı isim oldu. Caterham bu sene Pirelli ile çalışma yapan ilk takım oldu. Yarın Williams ve Mercedes, Pirelli için test yapacaklar.

Lotus’un kötü dönemi testlerde de devam etti. Gün içerisinde Renault motorunda yaşanan sorun nedeniyle Pastor Maldonado ancak 16 tur atabildi. Günün en yavaş ismi Toro Rosso’dan Daniil Kvyat oldu.

Bahreyn Testleri 1. Gün Sonucu

1.  Nico Rosberg      Mercedes     1:35.897  121 laps
2.  Nico Hulkenberg   Force India  1:36.064  69  laps
3.  Fernando Alonso   Ferrari      1:36.626  68  laps
4.  Kevin Magnussen   McLaren      1:36.634  102 laps
5.  Valtteri Bottas   Williams     1:37.305  28  laps 
6.  Max Chilton       Marussia     1:37.678  60  laps
7.  Daniel Ricciardo  Red Bull     1:38.326  91  laps
8.  Sergey Sirotkin   Sauber       1:39.023  76  laps
9.  Robin Frijns      Caterham     1:40.027  63  laps
10. Pastor Maldonado  Lotus        1:40.183  16  laps
11. Daniil Kvyat      Toro Rosso   1:40.452  67  laps

Sabah Bölümü

İki günlük sezon içi testleri bugün Bahreyn’de başladı. Tüm takımların katıldığı teste katılacak pilot kadrolarıda bugün resmi olarak belli oldu.

Mercedes testlerin ilk gününe Rosberg ile katılacağını duyururken ikinci günde aracın direksiyonuna Hamilton geçecek.

Ferrari her iki günde de aracın direksiyonunda Alonso’nun olacağı duyururken, McLaren’in dün duyurduğu üzere aracın kokpitinde her iki günde de Magnussen olacak.

Ricciardo Red Bull ile, Maldonado Lotus ile Kvyat ise Toro Rosso ile testlerin ilk gününde Bahreyn’de pistte olacak. Red Bull, Lotus ve Toro Rosso çarşamba günü piste çıkan isimleri henüz açıklamadı.

Bahreyn’e katılacak takımların ve pilotların listesi şu şekilde;
Red Bull – Salı: Daniel Ricciardo – Çarşamba: Açıklanmadı
Mercedes – Salı: Nico Rosberg – Çarşamba: Lewis Hamilton
Ferrari – Salı ve Çarşamba-Fernando Alonso
Lotus – Salı: Pastor Maldonado-Çarşamba: Açıklanmadı
McLaren – Salı ve Çarşamba: Kevin Magnussen
Force India – Salı: Nico Hulkenberg – Çarşamba: Sergio Perez
Sauber – Salı: Sergey Sirotkin – Çarşamba: Giedo van der Garde
Toro Rosso – Salı – Daniil Kvyat – Çarşamba: Açıklanmadı
Williams – Salı: Valtteri Bottas – Çarşamba: Felipe Massa
Marussia – Salı: Max Chilton – Çarşamba: Jules Bianchi
Caterham – Salı: Robin Frijns – Çarşamba: Marcus Ericsson

 

Bahreyn testlerinin ilk gününden görüntüleri aşağıdan bulabilirsiniz.

 

 


Yorumlar

“Bahreyn Testlerinde 1. Gün – Rosberg Lider” için 37 yanıt

  1. bugün alonso sadece 12 tur atabilmiş.raikkonenin şasiyle tur attıgı söylenip şasinin hasarlı oldugu ortaya çıkmış.raikkonenin cuma günü kerb e vurup ön kaldırdıgı yerde şasi hasar almış

  2. Şu sitede Kimi’yi veya Alonso’yu değil de sadece Ferrari‘yi destekleyen kaç kişi var acaba ? Araç orta sıra mücadelesi verirken bile Kimi / Fernando kavgası yapabilecek gücü kendinizde nasıl buluyorsunuz ?

    Alonso neden 2 gün boyunca araca oturacakmış, neden Kimi yokmuş. Keşke biraz araştırma yapma zahmetine girseydiniz de bu sorunun cevabını kendiniz bulsaydınız. Şuraya yazdığınız saçmasapan yorumlardan daha kısa sürerdi emin olun.

  3. arif çelik avatarı

    Fotograflara bakarsak ferrari branda örtüyor aracın üstüne,acaba kepazelikleri kimse görmesin diyemi veya acayip bir yenilik varda kopyalanmasın diyemi kapatıyorlar. Çok ilginç ve hala aptal bir havalara bürünüyorlar. Başkanından takım patronuna fabrikadaki işe yaramayan mühendislerine kadar hepsi kırmızı tulumu giymenin havasında dumura ugramış beyinler. Orta sınıf takımı. Onurlu olsalar o takımla piste çıkmazlar.

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yine adamımız Kimi hakkında saçmasapan yorumlar atılmış. “Dondurma yer, işi olmaz, para sayar, tatil yapar” vs vs.. bnoş boş cümleler. Zaten sitedeki seviye sürekli geriliyor. Kimse de bu konuya el atmaya hevesli görünmüyor.

    Bir aralar Alonso’nun muhteşem araç geliştirdiği şeklinde bir şehir efsanesi herkesin ağzında dolaşıyordu. O dönemler ben bunun aksini savundum. Şimdi görüyor musunuz o şehir efsanesini? Hayır. Neden? Çünkü görüldü ki öyle değilmiş.

    Pilot araç geliştiremez yalnızca geribilidirim yapar ki söz konusu geribildirimse Kimi de en az Alonso kadar takıma otomobilin karakterini ve sıkıntılarını aktarabilir. Neden testte Alonso’nun yer aldığı konusunu biz bilemeyiz. Bundan sonra bildiğim kadarıyla bir test daha olacak o testte de muhtemelen Kimi olacaktır.

    Kısacası artık seviyesi yerlerde sürünen şu yorumlara artık bir el atılması lazım. Rasim Ozan Kütahyalı diye bir hesap bile açılmış nedir amacı bu insanların?

    1. Benim anlmadigim konu nedir bu alonsocularin Kimiye bukadar saldirmasi.Kimi nin ferrariyle imzaladigi gunden buyana alonsocularin burada yazmadiklari kalmadi yok ikinci pilot yok su yok bu.ama bir kimi faninin alonsoya kotu yorumunu gormedim. acaba neden bir korkumu var ki ???

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        İnsanlar trollüğü seviyorlar. Karışılarındakileri sinirlendirmek hoşlarına gidiyor. Biz de sinirlenerek hataya düşüyoruz aslında. Çünkü onlara istediklerini vermiş oluyoruz.

    2. Hayır olay Alonso Kimi olayı değil diyecem ama siz öyle anladıysanız yorumundan rahatsız olduğunuz kişiler size cevap versinler

      sen niye cevap veriyorsun derseniz
      Ferrari Alonsonun serzenişine son vermek için en az onun kadar popüler ve kalitede bir pilot olan Kimiyi takıma getirerek bir anlamda Alonsonun burnunu sürtmek istedi ama daha da çuvalladı ve herkesin malumu olan kendi beceriksizlikleri dahada gün yüzüne çıkmış oldu ve anlaşıldı ki bu takım şampiyonluk mücadelesi içinde olduğu geçen senelerde ortalamanın üstünde bir başarı gösteren Alonso sayesinde oldu,ve siz üstünüze alınmayın ama taktir edersiniz ki Alonsoda bunun farkında Tabi kimi için öyle Alonsoyu yenmek gibi bir derdi olmayabilir çünkü adındada anlaşılacağı gibi o bir ıceman

  5. Ferrari için bu test diğerlerinden daha fazla önem arz ediyor.

    Alonso çift gün çok iyi bir tercih.

    Ferrari’nin şuan Alonso ile geçirdiği 1 gün ile Raikkonen ile geçireceği 1 gün arasında hatırı sayılır farklar olacaktır. O yüzden bu tercih mantıklı. Takımın yol alabilmesi için her şey yapılmak zorunda.

    1. katılmıyorum kiminin de kullanıp yeni parçalara alışması gerekiyodu. ayrıca kiminin geri bildirimleri sayesinde gecen sene lotusu hepimiz gördük gayet bişeyler katabilirdi takıma

      1. Şuan Raikkonen’in alışmasından daha önemli bir şey var, oda takımın performansı. Unutmayın, öncelik her zaman takımlardır bu sporda, takım yoksa pilotta var olamaz.

        Hele ki Ferrari gibi bir takımdan bahsediyorsak, pilot önceliği gibi bir durum feriştahı gelse söz konusu olamaz.

        Bir diğer gerçek ise, Alonso. Kendisi şuan gridde ki tartışmasız en iyi pilot. Bende olsam onu koltuğa oturturdum, nitekim takımda bunu uygun gördü.

        1. ‘Tartışmasız en iyi pilot’ Dağılın beyler tartışmayalım, konuyu kapatmış otorite..

        2. bence oda tartışılır en iyi pilot olmadığı. Ancak ferrari gibi takım dediğin sadece isimden ibaret ve şu ana kadar sadece Alonso sayesinde ayakta durup konuşulabiliyor. Alonsonunda Kiminin artıları ve eksileri var b ferrarinin her ikisinin görüşlerine ihtiyacı var.

  6. testler için link varmı acaba

  7. Bu testte kullanılan motorlar hakkında bilgisi olan var mı ? Sezon içindekinden bagımsız motorlar mı var ?

    1. O mevzuyu ben de merak ediyorum. Bence ek motor yok. Antrenmanlarda kullanılacak motorları patlayana kadar kullanırlar.

  8. Şuan itibariyle durum
    1 N. Rosberg 1:35.697 111
    2 N. Hülkenberg 1:36.371 53
    3 K. Magnussen 1:36.634 83
    4 F. Alonso 1:37.272 57
    5 V. Bottas 1:37.305 28
    6 D. Ricciardo 1:38.326 74
    7 S. Sirotkin 1:39.023 55
    8 M. Chilton 1:39.525 49
    9 R. Frijns 1:40.027 63
    10 P. Maldonado 1:40.183 16
    11 D. Kvyat 1:40.452 67

  9. 2 gün niye Alonso geçiyorki, gerçi parça testi bunlar ama yinede çok önemli birer gün olmalıydı iki pilotunda.Kimi’nin istemediğini hiç düşünmüyorum.

    1. kimi reklam çekimlerinden bile nefret eden bi adam. yarışmak yerine tatil yapmayı seçmiş olması çok muhtemel

  10. raikkoneni çok sıkmak istememiş ferrari zaten sıkılgan adam 2 gün daaha çıkarsa magnumlar kolalar havada uçuşur.

    1. haydaaaa

      1. ahahahah

  11. Raikoneni test koltuğuna oturmazlar o araç gelişiminden verilerden geri bildirimden anlamaz dondurma yer tulumunu indirir parasını sayar bide f1 den ayrılacam der…

    1. alonso çok iyi anliyor arac gelisiminden baksana 3 yaristir her takima iki defa tur bindiriyor 🙁 alinson sezon baslamadn once ki bir demeci var ara bul Kimi icin ne soyledigini arac gelisimi mi hakkinda.4 yildan bu yana ve 2010 hizli araci vardi da ne yapti perovun arkasinda pinekladi durdu butun yaris

      1. Önünde 1.5 bazende 2 sn fark atan bir redbula kafa tutmak sadece Alonso gibi bir pilotun işidir cicim ayrıca kimi gibi f1 tarihine gecmek gibi bir dusuncesi olmayan sadece para icin yarisan ve durmadan ben f1 den ayrilacam diyen bir pilotun arac gelisiminden anladigini nerden cikardin

        1. hangi yaris alonso vettele kafa kafaya mucadele etti bi hatirlatirsan iyi olur merak ettim simdi ha dersen hulk sana hak verecem

        2. senin alonso uc sezondur sampiyonluk umudunu vettelin yaris disi kalmasini aracinin bozulmasina baglayark gecirdi.ben hic bir pilota karsi bir dumanligim veya baska bir seyim yok ama senin bu yaklaimin biraz abarti.herhalde alonso bedavaya yarisiyo santander den para almiyo.bana f1 dinyasinda sirf eglence olsun diye calisan birini gosteriren memun olurum…

          1. Tabiki para alıyor ama hırsları var f1 tarihine gecmek sampiyon olmak icin heyecani var ama rai oylemi adam 2 sene once f1 birakmadimi niye heyecan yok sadece para odakli onu belirttim

            1. Kimi nin menejeri yada hesaplarindan sorumlu sensin galiba bu kadar kesin konustuguna gore. Merakla bekliyorum 1,5 – 2 saniye yavas olupta kafa kafaya mucadele ettigi yarisi alonsonun. en tarihini ve pistin adini soyle ben bulurm tsk.

  12. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Kimi tercih edilmez tercih eder

  13. ForzaFerrari avatarı

    2 gün Alonsonun tercih edilmesi isabet olmuş.

    1. OtonomAktor avatarı

      kimi niye tercih edilmemiş ki?

      1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
        RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

        Kimi tercih edilmez tercih eder canım anladınmı kendisi tercih etmemiştir

      2. sırayla.ispanyadan sonra ki testte kimi oturucak.

        1. İspanyadan sonradamı test var ?

          1. bu sezon içi 4 test olucak diye biliyorum

  14. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    bune ya burası boş kimse testlerle ilgilenmiyomu yada izlemiyomu halbuki sezonun geri kalanı için önemli bu testler

    1. En başında söyledim yine söylüyorum.Gerek var mı izlemeye.Ferrari 0.2 sn bile gelişemeyecek görün.O yüzden kendimizi yormamıza gerek yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir